UEFA CUP 4.mac Hertha Berlin GS 0-1 [Baros (pen.)]

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Takim yine sasirtmaya devam ediyor :D
Ezberleri bozuyor
Topal ve Baris yumusak gobegi kas yapiyor yapacak.
Ne olurdu su Olympiakos-Benfica-Hertha performaslarindan 5 tanesini arka arkaya ligde gosterseler :roll:

Avrupa'daki Turkler icin muhtesem bir aksam oldu
Bugun ofislerde fabrikalarda geyik aynidir

"Ulan sizin Hertha deplasmanda pek basarili diil galiba :D "
TRUST GALATASARAY
MGC
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Hasan abi takmış kafayı yine Meira'ya :D

Maç esnasında genelde düşündüklerimiz yazmaya çalışıyorum ama dünki heyecanda bazıları kafamda kaldı..

Bu düşüncelerden biri orta sahanın göbeği -muazzam mücadelesinin aksine- oyun kurmakta zorlanırken görevi Meira'nın üstlenmesiydi.

Arda'da Cengiz abinin dediği gibi 2-3 kişilik baskı altında etkisiz kaldı uzun süre ama ikinci yarı bunu kırmaya başlamıştı... Sevmediği kanatta oynadığını da unutmayalım...
Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

Bugün Benfica maçı kadar olmasa da iyi oynadık. İlk yarı rakip biraz fazla geri yaslandı. İkinci yarı bizim yorgunluğumuzla daha sık geldiler. Sonlarda epey pozisyon buldular. Şansımızın yardımıyla gol yemedik!

Servet'e vahim hata yaramış, ilk yarı hiç hata yapmadı. İkinci yarı bir kaç ikram yaptı ama rakibin son vuruşları kötüydü. Kewell ve Arda'nın her maç oynatılmaması gerektiğini düşünüyorum, ya da dönüşümlü birer devre oynasınlar 8) Barış ve Topal'la direncimiz iki katına çıktı. Özellikle Barış'ı itiraz sekansları dışında çok beğendim! Topal da Ayhan keşke oynasaydı dedirtmedi. Meira'yı ben de beğendim, sırıtmadı...

Hakem ilk yarıda bal gibi penaltıyı yedikten sonra ikinci yarı daha az penaltıyı vererek, sonra da Lincoln'e haklı sarıyı çıkarmayarak eyyam yapıp durumu eşitledi :lol: Bende epey bir süre bu hakemin Türk olduğunu iddia ettim cafedekilere... Bu arada rakip özellikle Baros ve Lincoln'e sert çalıştı, sarı çıkmadı :twisted:

Evet söylediklerimi yedirdi takım ve 20 sene önce hiç galibiyet alamadığımız bir ülke takımına karşı, deplasmanda bir galibiyet daha aldık. Tribundeki kafaları sayıp ama deplasmanda değildik diyeni de futbol ilahları çarpsın :D

Artık Metallica'nin deplasmanda Moonspell'i yenememesini bekliyoruz ki bu durumda grup üçüncülerinden biridir rakibimiz...

Moskova'dan sevgilerle,
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Maç bence gayet güzeldi özellikle baros çıkana kadar. Nonda takıma ihanet eder gibi oyunda kaldığı 15 dakikada sadece takımı 10 kişi bıraktı bir olumlu top kullanamadı.Açıkçası oyuna girmeden kendisinin bir varlık göstermeyeceğini biliyordum. Onun yerine herr skibbe 1 orta saha oyuncusu veya defans oyuncusu alsa bence takıma daha faydalı olurdu giibime geliyor.Belki yaser falan da daha olumlu olabilirdi.

Barış ve topal'in giderek geçen seneki formlarına ulaşmaya başlaması, orta sahaya dinanizm getirdi.

Lincoln ise benim onu gemeden niye çok istediğimi ispat edercesine çok olumlu oynadı. Resmen Hertha ile dalga geçti.

Kaptanlık Lincoln'e yaramış.Sabri'yi de zaten ne diye 3.kaptan yaptıklarını anlayamamıştım.

Kewell ve Arda bu aralar çok yorgun gibime geliyorlar. Koşacak halleri pek yok.

Birde ara transferde bir uzun boylu ve biraz da koşacak forvet alınmalı.Ama bu tanımlamaya çalıştığım kişi Mehmet Yıldız değil.
Ahmet Ünaydin
Posts: 41
Joined: Sat Apr 30, 2005 4:06 pm

Post by Ahmet Ünaydin »

Ufuk Sezekkaplan wrote:Maçla ilgili:

3. Spiker bir ara "Sabri düşündüğünü yapamadı" dedi ve tek hatası bu oldu. Cümledeki yanlışı siz bulun :)

Ufuk.
Bence Sabri düşünüyor ama Rin Tin Tin kıvamında.

"topu bana verdiler, galba gol atmamı istiyorlar"
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Ali Gursel wrote:Emre Gungor GS'da bol bol forma giyecektir, iyi oyuncu, daha da iyi olacaktir ama bunu Meira kafadan yedek olsun diyerek yaptiracak kadar iyi degil.
Önce "sisirme" olayina aciklik getireyim, demek istedigim isabetli attigi 40-50
lik uzun toplar.

Sonra kim yedek kalacak meselesi. Adil bir ortamda net söyluyorum Meira
kalirdi. GS "loads of" gol yemeye devam etsin kesin Meira. Tekrar söyluyorum,
ne bicim stoper veya ön libero anlamadim.

Hava toplarinda iyi diyorsunuz, belki karistiriyorsunuz. Paslarda ona keza.
neyse adam gösterisli, milli takim oyuncusu, elebette iyi olmasi gerekiyor,
öyle degil mi? Emre genctir sirasini beklesin...aslinda suc yönetimde,
sorumsuzca trasnfer yapanlarda.

Isler biraz kötu gitmeye baslasin görusuruz.

Bu takima su haliyle Kewell, Meira ve oynatildigi sekilde Ayhan
"ölumdur".
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

Mehmet Gorgen wrote:Maç bence gayet güzeldi özellikle baros çıkana kadar. Nonda takıma ihanet eder gibi oyunda kaldığı 15 dakikada sadece takımı 10 kişi bıraktı bir olumlu top kullanamadı.Açıkçası oyuna girmeden kendisinin bir varlık göstermeyeceğini biliyordum. Onun yerine herr skibbe 1 orta saha oyuncusu veya defans oyuncusu alsa bence takıma daha faydalı olurdu giibime geliyor.Belki yaser falan da daha olumlu olabilirdi.

Birde ara transferde bir uzun boylu ve biraz da koşacak forvet alınmalı.Ama bu tanımlamaya çalıştığım kişi Mehmet Yıldız değil.
Nonda nin bu kadar etkisiz kalacagini ben tahmin edemedim. UEFA sitesindeki match statistics kismina baktim. 10 dk icinde uc faul, bir sari kart gormus ve Hertha ya bir de freekick kazandirmis. GS a kazandirdigi ??????? Nonda nin ciddi bir sorunu var bu kadar vasat otesi bir goruntu cizmesi hayra alamet degil. Istikrarli cok kotu.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Deniz Selman
Posts: 483
Joined: Wed Oct 23, 2002 7:09 pm
Location: Philadelphia, PA

Post by Deniz Selman »

Allah allah Meira'yi bu kadar elestirmek gercekten cok komik ve gereksiz. Adam'in kariyeri ve yetenegi belli, sakat olmasina ragmen ve istikrarli bir sekilde ayni mevkide oynatilmasina ragmen cikip oynuyor, digerleri gibi zaman zaman hata yapiyor ama bu kadar konusulmasi sacmalik.

Neyse, bence bugunku mac bu sene oynadigimiz en iyi macti. Benfica macinin ilk yarisinda cok pozisyon yemistik ve oyunu kontrol etmeye ancak ikinci yari baslamistik. Bugun ilk yari tek kale oynadik, tamamen kontrol ettik oyunu ve azicik bosluk biraktigimizda sag olsun Pantelic etkisiz sutlariyla harcadi tum pozisyonlarini. Benfica macinda atak oyuncularimiz daha formdaydi ama tam takim olarak bugun daha iyidik. Lincoln ve Baris'in performanslari ozellikle superdi.

Skibbe Alman ekolune gore dusunen ve "rotasyon"'a pek inanmayan bir hoca. Kewell ve Arda'yi israrla oynatacaksa ikisinide Ayhan-Topal-Baris 3'lusunu biri yedek kalacak demektir. Aslinda pazar Ankara'da Baris'i sag kanat'da oynatip Kewell'i dinlendirse cok iyi olacak. Hem biraz kendine gelir...Kewell sonucta iyi bir profesyonel, oynamayinca olay cikartmaz ve daha iyi olmak icin calisir.

Benfica ve Hertha maclarina bakinca belli oluyorki teknik taktik'ten cok bu takimin en buyuk sorunu motivasyon. Kotu turk takimlarina karsi ayni motivasyon'la ciksak her maci ilk 30 dakika icinde bitirir, ertesi haftaya daha ve hafta iclerine daha fazla enerjimiz kalir. O motivasyonun bir yerlerden gelmesi lazim...seneye CL'de oynamak buyuk motivasyon olmali, ama yol cok uzun oldugu icin bu hedef yeterince somut degil maalesef. Hafta'dan haftaya takim'i atesleyecek yeni nedenler bulmasi lazim birilerinin. Aleyimize bir hakem skandali yada haksiz ceza meza yesekte takim ateslense diyor insan...Skibbe'nin bu atesi yakmasi mumkun degil. Kisiliginde degil ve oyuncularin ona ne kadar saygisi var belli degil. Zaten gidicide olabilir. Bari Hasan Sas donsede azicik renk katsa ruhsuz gecen lig maclarimiza...yedek kulubesinde olmasi yeterli, nasil olsa oradan bile cok kart gordu vaktiyle...
Celal Gürcüoglu
Posts: 1439
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:43 am
Location: Istanbul

Post by Celal Gürcüoglu »

Meira'nin kotu futbolcu olduguna kimse inandiramaz beni :) Neyse benim sozum Nonda'ya. Sahiden ne oldu bu adama? Imzayi atti sonra yatti. Aslinda iyi bir forvet ama neden bu kadar dususte anlamakta zorluk cekiyorum. Kesin bir sorunu var, kesin. Umit ile birlikte takimin kamburu oldu ciktilar. Ben ilk yari sonuna kadar ikisinin performansinda bir degisiklik olmazsa kesinlikle kiralarim ikisinide. Olacak is degil. Oraya agac koysan Nonda yerine dun yaptigindan daha kotusunu yapamazdi.
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu
Emir Argun
Posts: 220
Joined: Wed Oct 23, 2002 11:57 pm
Location: Istanbul, Turkey
Contact:

Dubious penalty sends Gala through- Hertha BSCnin sitesinden

Post by Emir Argun »

The former Liverpool and Aston Villa Milan Baros struck from the penalty spot to send Galatasaray Istanbul into the last 32 of the UEFA Cup, in front of 62,612 at the Olympic stadium in Berlin on Wednesday night.The huge Turkish community in Berlin turned out in force to support the visitors, ensuring an amazing atmosphere. The Turks won the game 1-0 and are safely through to the next round. Hertha must now win away to the Greek side Olympiacos to qualify for the next round.

The visitors were much the better side during the first half. The side under the former Dortmund coach Michael Skibbe outclassed the capital city side in every department. With Baros, the former Leeds United and Liverpool striker Harry Kewell, Arda Turan up front, skipper Arne Friedrich and Co. had their hands full from the off. The Czech forward made no mistake from the spot after 69 minutes, beating Jaroslav Drobny in the Hertha goal after Steve von Bergen had handled Harry Kewell's cross in the area.It was a very dubious decision to say the least.

Pantelic threatens

Home coach Lucien favre was without the services of Max Nicuand his influential midfielder Cicero was onlyon the bench at first. Striker Andrey Voronin played,but it was plain to see that his recent flu bug had taken its toll.Hertha had the first real chance of the game in the fifth minute as Raffael played in Marko Pantelic, who got past his marker and got in a fine shot on goal, but Morgan De Sanctis was perfectly placed. However, buoyed by a healthy support, the former Schalke playmaker Lincoln was unstoppable, involved in everything Gala created. His efort from distance drew a good save from Drobny. The keeper denied the Brazilian twice more before the break and also did well to block an attempt from Baros. Despite the Turks dominating the whole of the first half, the game was level at 0-0 as the halftime whistle was blown.

Dubious Gala penalty, Hertha denied one...

Hertha improved after the restart and should have scored when Pantelic and Andriy Voronin failed to make the most of a two-on-one situation after an hour hour, while Gojko Kacar's long-range shot was parried away by De Sanctis. Galatasaray then struck from the spot, as Steve von Bergen apparently handled the ball.In reality, it looked as if the Swiss-born central defender was protecting his face as Kewell got a shot in just inside the area. Baros sent his compatriot Drobny the wrong way to give the visitors the lead.

Hertha threw everything forward and maybe should have been awarded a penalty as Kewell (of all people) handled inside the area in a similar fashion to von Bergen. The whistle remained silent. Late on,substitute Valeri Domovchiyski squirmed his way through the Galatasaray defence but could not get a decent strike on goal, and time eventually ran out for the Bundesliga side.
Bonum vinum laetificat cor hominis
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Ufuk Sezekkaplan wrote: 5. Lincoln'un 70.dakikada yaptığı hareket (hakaret :?: ) neydi öyle, topu topukla geri atarken birden ileri fırlattı. Hagiden bu yana bu takım böyle estetik görmedi.Evet, hakeme yuh, yönetim kahrolsun, deplasmanda, karşı takım 1-0 mağlupken bu yapılır mı? Erkekse Metallist maçında yapsaydı.

Ufuk.
Cok keyifli ve guzel yazmissin. Ayrica su yukaridaki gibi seyler benimde aklimdan gecti. Herthanin ne onuru kaldi, ne gururu. Ne terbiyesizlikti o oyle.

Bir ara Fransiz kanalinda verdiler, spiker ''Hertha rakip sahada baskili oynamasi gerekirken Galatasaray oynuyor'' dediler.

Baris ile Topali oynarken gorunce mest oluyorum , hele birde Emre Gungorde girdi keyfim tam oldu. Meirayi begenmedim, agirligini kompleks yapmis, hamle yapip ekarte olmamak icin refakatcilik yapiyor, cok tehlikeli. Ne stoper, ne on libero. Bireysel olarak kaliteli ama gunumuz futbolunun gerektridigi olcude hamle ve cabuklugu yok. Birde kendini hic kasmiyor ve zorlamiyor. Servetin yedegi olur.

Hasan Tezcan iyi top sisirirden kastettigi, iyi uzun pas atar idi. Kelimlerle cok oynamayalim, GSnin sozum orta sahadaki one touch futboluna ''sirk futbolu'' veya ''Orta sican oyunu'' diyede baskasi tanimlayabilir.

Bence bir tanede(Emre) boyle adam gerekli . Rakip orta sahada yogunlasip, paslasmayi engellerse, veya ortada kumelenip arkayi bos birakirsa, bu tip bir alternatif gerekli. Gecen yil FB macinda Nondanin attigi gol boyle bir uzun toptan geldi. Birde bizim elimizde Baros gibi defansin arasinda didinipte ekmegini tastan cikaran bir forvet var. Her zaman olmasada zaman zaman bu silahida kullanmak gerekli hucumda alternatif olarak.

Yalniz Skibbe 60 tan sonra yorulmaya baslayan 3 teknik ayagi degistirmeliydi. Lincolnun sari karti vardi, Kewell ve Arda yorulmustu.
Bunlar yorulunca oyundan dusuyor GS. Sondaki baskiyi bosuna yedik. Gerci Sabride sakatlandi ama.

Bu arada Aachenda gurbetcilik lafina guldum. Aachen Reina'da eglence,
Turk bakkalda Efes Bira, tursu, edremit zeytin, ve yeni raki, Turk Kahvede GS maclari ve Turk kanallari, dondurma mado gelir, tekstil kenti sehrin en zengin sirketi Sahin Holding, dibindeki Koln ve Dusseldorfta saat basi Turkiyeye ucak, meydanda Turkce saat kac diye bagirsan , hemen biri cevap verir. Olsa olsa Almanlar biraz gurbetcilik cekebilir Turk mahallesine girdikleri zaman.
Last edited by Alpay Dedeoglu on Thu Dec 04, 2008 1:01 pm, edited 1 time in total.
NO ADNANS, NO CRY !!
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

Deniz Selman wrote: Skibbe Alman ekolune gore dusunen ve "rotasyon"'a pek inanmayan bir hoca. Kewell ve Arda'yi israrla oynatacaksa ikisinide Ayhan-Topal-Baris 3'lusunu biri yedek kalacak demektir. Aslinda pazar Ankara'da Baris'i sag kanat'da oynatip Kewell'i dinlendirse cok iyi olacak. Hem biraz kendine gelir...Kewell sonucta iyi bir profesyonel, oynamayinca olay cikartmaz ve daha iyi olmak icin calisir.
Rotasyonu gectim, rotasyon otesini dusunmesi ve acilen gerceklestirmesi gerekiyor. Arda nin oynadigi maci trafigini lutfen bir hatirla. 07-08 sezonunda takimin yukunu Servet ile ceken yegane oyuncu. Hele Kalli gittikten sonra oynadigi ust seviye maclari – ASY de FB ve Sivas deplasmani- ve sezon sonuna dogru harcadigi yuksek eforu aklimizda tutalim. Lig bitti, on gun dinlenmeden EURO 2008 e. FT in uyguladigi kondisyon programinin icerigi icin farkli gorusler ileri suruldu. Ne kadar dogrudur tartisilir, bununla beraber Euro 2008 in basladigi Haziran 08 ile Aralik 2008 arasindaki donemde

Servet hazirlik kampinda sakatlandi, uzun sure sakaytligi devam etti.
Emre Gungor, Hakan Balta, M. Topal sakatlandi
Sabri alti hafta sureli sakatlik gecirdi.
Nihat ve Hamit uzun sureli sakatlilar ile bogusuyor.
Semih ilk devreyi kapadi.

Ayakta kalan bir tek yogun mac trafigine bunyesi alisik Aurelio ve bu tempoyu bu yogunlukta ilk kez yasayan Arda kaldi.

Rotasyonu gecin, ARDA artik bitti, tukendi. Ayaklari gitmiyor. Daha cok yakin bir zamanda sahada fenalasti, yuregimiz agzimiza geldi. Bu genc adam yorgun ve bitti, tukendi. Robot olsa bakim surecinde bir iki parcasi tekrar sifirlanir, degistirilirdi. Arda, kosmayi birakin, dun aksam bir ara sag kulvarda yurumekte zorluk cekti. Hacettepe macinda hem Kewell hem Arda yi TD miz neden dinlendirmedi hala aklim fikrim almiyor. Bunu gormek icin mutlaka teknik direktor yada futbol akademisinde egitim almak gerekmiyor. ARDA fizik acidan bit-ti, nokta

Kewell yorgun ve bittik. Servet devre arasini dort gozle bekler bir pozisyonda. Yabancilari gectim Noel tatiline en cok bizim yerliler sevinecek, mum ustune mum yakacaklar.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Ali Kaya
Posts: 182
Joined: Sun Mar 26, 2006 1:21 pm

Post by Ali Kaya »

Özellikle ilk yarıdaki baskılı oyunda Barış ve M. Topal'ın önemli bir rolu olduğunu
düşünüyorum. Özellikle Barış deli bir enerjiyle oynadı.

Bence orta sahası güçlü rakiplere karşı ya baştan 4-3-2-1 oynamalı (ortada Ayhan, Barış
ve Mehmet Topal, önlerinde Lincoln ve Arda/Kewel gibi) ya da Arda+Kewel ile 4-2-3-1
başlayıp bu elemanlar yorulup oyundan düşmeye başladıkları anda ortaya takviye
yapmalı.

Ali Kaya
Davut Gerçekcioğlu
Posts: 138
Joined: Mon Jul 31, 2006 2:59 pm

Post by Davut Gerçekcioğlu »

Dün akşam özellikle barış ve lincolnün oyunlarına hayran kaldım. Uzun zamandır barış gibi savaşçı ve diri bir oyuncu takımda olmadığı için olsa gerek, o toplara bastıkça ekran başında keyiflendim. Mehmet Topalın da zamana ihtiyacı olmasına ragmen oynadıgı akıllı ve sade futbol oyunumuza ayrı bir renk kattı.

Oynanan güzel oyuna ayak uyduramayan arda, lincolnün başrolünü üstlendiği şovda başrolü kaptırmanın kompleksi içinde gibiydi sanki.

Hertha maçında gördük ki takımın barışa ihtiyacı var. Barış orta sahayı rahatlattıkça lincoln biraz daha özgürleşti, buna özgüveni de eklenince şov kaçınılmaz oldu zaten.
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Şimdi, sene başındaki kompozisyon değişecek, zamanı geldi. Mehmet Topal-Barış ve Ayhan'lı kombinasyon (hoca hangi ikisine karar verirse veya üçüne) artık top çalarak ve kontratakları karşı bölgede keserek (faul /itme/önünü kapama) defansın yükünü % 30-40 azaltacak.

Keza Barış ve Topal hem defans önüne gelip adam rahatsız eden hem de her maç en az 2 isabetli şut deneyen, yıl içinde kişi başına 4-5 ceza sahası dışı gol atan adamlar. İkisinin (toplam) geçen sene ceza sahası dışından en az 10 golü olmalı ki bu büyük bir rakam. Her ikisinin oynaması, direnci ve orta daha kalabalığını arttıracağı gibi bizi bence 4-5-1'e zorunlu hale getirecek.

Bu da bence çok iyi çünkü şu anda aslında geçen sezonlardaki sendroma yakınız, kadroda 4 golcü var gibi gözüküyor ama aslında 1 tek Baros var. Şaka gibi ama transfer yapılacaksa bence acilen golcü alınmalı zira -Ali dedi galiba- Baros sakatlanırsa Yaser dışında seçenek yok. Olsa dahi, bu orta saha eforu ve zenginliği ile oyunu domine etmemek imkansız ve tercihi güçlü orta sahaya vermeliyiz.

Barış'ın bir faydası da şu: Ortadan topla çıkarken, topu Lincoln'e aktardığında, kendisi ona yol açmak için çok iyi perdeleme yapıyor, bazen önünden koşup bir iki adamı itiyor. İlk maçı bu gözle lütfen dikkatle seyredin. Bazıları Barış'ın savruk falan oynadığını sanabilir ama tepkili (sinirli değil), sert ve o bu sertliği kullandıkça topsuz alanda yaptığı itmeler alan yaratıyor. Sanırım Kalli'nin Barış'a olan sevgisi, bu çok yönlülüğünden. Yoksa yetenekleri bir Kewell gibi değil elbette.

Kalli'nin 2 yıldır israrla Mehmet Yıldız talebi var. Bunun sizce nedeni nedir? İleride defansı iten, oralarda olduğu sürece ileri çıkmaları konusunda gözdağı veren bir karakteri olması mı (Barış'ın golcü olanı) ? Kalli, kişisel olarak son döneminde hiç hazzetmediği halde Hakan Şükür'ü de bunun için mi kadroda kullandı acaba?

Tüm bunlar dışında takım çok iyiye gidiyor. Basında her an bir Skibbe manipülasyonu olabilir o yüzden biz de taraftar olarak artık takıma destek olmalıyız. Bence de dün değişiklikliklerde çok geç kaldı ama yanında Burak, Cevat hoca, üstte Kalli var; başarıda payeyi yukarı verip yenilgide kamburu hocaya yüklemek bu saatten sonra doğru değil.

Tek kafama takılan şu Mehmet Yıldız konusu. Çünkü devre arası bu transfer olacak gibi.

Ufuk.
Post Reply