UEFA 32 ve 16 Tur Kurasi

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Ali Gursel

UEFA 32 ve 16 Tur Kurasi

Post by Ali Gursel »

Bu aksam ki maclarla UEFA'da dort grupta siralama belli oldu. Yarin Metalist Benfica'yi yenemez ise muhtemel 7 rakibimizden 4u belli oldu, bunlar soyle:

Aston Villa
Braga
Kopenhag
Lech Poznan

Aston Villa haric bunlar, hepsi GS'in cok zorlanmadan gecebilecegi takimlar. Villa gecen hafta Arsenal'in ustune cikti ve 4. Premier ligde, ki Man U, Chelsea, Liverpool, Arsenal arasina genelde pek takim girmez o ligde, Villa gercekten formda bu sene. Uzak dursunlar.

Braga Portekiz liginde 7. Lider Benfica. :lol: Lech Poznan ve Kopenhag kacinci bilmiyorum Polonya ve Danimarka liglerinde, cok da onemli olmamali.

Metalist Benfica'yi yenerse su sekizden biri ile eslesiyoruz:

Bordeaux------Werder Bremen

Marsilya--------Shaktar

Fiorentina------Aalborg

Zenit-----------Dynamo Kiev

Bunlar nisbeten daha can sIkIcI kuralar, yuru be Benfica. :D

Yarin bu saatlerde muhtemel rakipler belli olacak, ondan 15-16 saat sonra da ilk 32 ve (muhtemel) ilk 16 rakibimiz. Sans bizimle olsun, iyi kura cok onemli, GS sezon ilerledikce daha iyi olacak gibi.

Ali
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Ha, bir de UEFA'da son 32 takimdan belli olanlari yazalim (26si belli), UEFA 2009 takim siralamasina gore, yarin guncelleriz, parantez icinde 2009 UEFA siralamasi yeri:

AC Milan (3)
Werder Bremen (12)
CSKA (17)
Zenit (23)
Valencia (24)
Shaktar (26)
Hamburg (30)
Ajax (35)
Marsilya (41)
Fiorentina (42)
Bordeaux (46)
Braga (51)
Dynamo Kiev (53)
Udinese (58 )
Galatasaray (67)
Deportivo (71)
Kopenhag (76)
Manchester City (85)
Aston Villa (90)------ Allah boyle 85.ciden-90.cidan korusun bu arada
Wolfsburg (93)------ Son grup maclarinda Milano'da Milan ile 2-2ler
Standard Liege (96)
St. Etienne (98 )
Aalborg (99)
Twente (108)
Metalist (109)
Lech Poznan (159)

Ali
Serif Halimler

Post by Serif Halimler »

Ali Gursel wrote:Ha, bir de UEFA'da son 32 takimdan belli olanlari yazalim (26si belli), UEFA 2009 takim siralamasina gore, yarin guncelleriz, parantez icinde 2009 UEFA siralamasi yeri:
Metalist (109)
Ali
Metalist (109) ---- unutmusun, Allah 109. dan korumadi :-(
UEFA'da Arsenal'i, Süper Kupada Madrid'i.....
Murat Tekin

Post by Murat Tekin »

Ali Bey, calisma icin tesekkürler.

Benfica - Metalist macini TRT1, TSI 21:45 den itibaren naklen yayinlayacakmis.
Mehmet Gurdal Cetin

Re: UEFA 32 ve 16 Tur Kurasi

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Ali Gursel wrote:Bu aksam ki maclarla UEFA'da dort grupta siralama belli oldu. Yarin Metalist Benfica'yi yenemez ise muhtemel 7 rakibimizden 4u belli oldu, bunlar soyle:

Aston Villa
Braga
Kopenhag
Lech Poznan

Aston Villa haric bunlar, hepsi GS'in cok zorlanmadan gecebilecegi takimlar. Villa gecen hafta Arsenal'in ustune cikti ve 4. Premier ligde, ki Man U, Chelsea, Liverpool, Arsenal arasina genelde pek takim girmez o ligde, Villa gercekten formda bu sene. Uzak dursunlar.

Braga Portekiz liginde 7. Lider Benfica. :lol: Lech Poznan ve Kopenhag kacinci bilmiyorum Polonya ve Danimarka liglerinde, cok da onemli olmamali.

Metalist Benfica'yi yenerse su sekizden biri ile eslesiyoruz:

Bordeaux------Werder Bremen

Marsilya--------Shaktar

Fiorentina------Aalborg

Zenit-----------Dynamo Kiev

Bunlar nisbeten daha can sIkIcI kuralar, yuru be Benfica. :D

Yarin bu saatlerde muhtemel rakipler belli olacak, ondan 15-16 saat sonra da ilk 32 ve (muhtemel) ilk 16 rakibimiz. Sans bizimle olsun, iyi kura cok onemli, GS sezon ilerledikce daha iyi olacak gibi.

Ali
Valla once ilk ihtimale bakinca ordan istedigim Braga yada Kopenhag (nostalji olur-gerci o takimdan H.SAS haricinde kimse kalmadi) olur.

Ikinci ihtimal olursa St Etienne yada Standard Liege iyi kuralar diye dusunuyorum.

Simdi burada iki dilegim olur.Kim ne derse desin bir Alman takimini elemek cok ses getirir, seyirci durumumuz da ortada.Takimin ne kadar guclu oldugu bana gore cok onemli degil Bayern gelse OK derim.

Bir de su SEREFSIZ basinimiza bir sekilde kapak olmasi icin ve de SKIBBE'nin rustunu ispat etmesi ve artik bu konunun sonsuza kadar kapanmasi icin LUCESCU'nun SHAKTAR'ini isterim. :D

Iste o zaman SKIBBE'ye gelecek her elestiri bokla sivanir (pardon ama daha iyi kelime bulamadim) :D

Biz de artik tarihte "SKIBBECI" olarak yerimizi aliriz.

Degil mi Alpay Bey :D
TRUST GALATASARAY
MGC
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Murat bey, rica ederim. Aksam tam haline bakariz. Aslinda ilginc sonuclar gosteriyor. Mesela Aalborg haricinde tum CL takimlari UEFA siralamasinda uzerimizde, o yuzden en azindan UEFA siralamasi bazinda birinci olmak epey daha faydali gozukuyor.

MGC kardesim, Standard Liege bu sene CL 3. on eleme turunda Liverpool ile eslesti. Iki mac da 0-0 bitti, uzatmada bir gol atan Liverpool Standard Liege'i eledi ve UEFA'ya yolladi.

UEFA ilk turunda Liverpool kentinin diger Premiership takimi Everton ile eslesti Standard Liege. Deplasmanda 2-2 berabere kaldi, evinde 2-1 yendi ve toplamda 4-3 ile Everton'i kupadan eledi.

UEFA grubunda evinde Sevilla'yi 1-0 yendi, Partizan'i deplasmanda 1-0 yendi ve en son Sampdoria'yi 3-0 yendi.

Bu sene toplam yedi mac yapmislar, ikisi Liverpool ile ve 90 dakikalar sonunda yenilgileri yok 4unu kazanip, 3unde berabere kalmislar, yendikleri Sevilla, Sampdoria, Partizan ve Everton, yani pek boru olmayan takimlar. Everton maclari haricinde oynadiklari yedi macin besinde 90 dakika icinde Liege'e gol atan yok.

Butun bu sonuclarin otesinde, yorumcular bu senenin surpriz ve flas takimi olarak goruyorlar.

Bu aksam da Stuttgart ile deplasmanda oynayacak, beraberlik halinde dahi grup birincisi.

Ezcumle, Standard Liege'den uzak olalim mumkun oldugu kadar.

Serif bey, Metalist'ten UEFA koruyor kurada, ayni gruptan geldigimiz icin, burada yukariya basvuru yapip haklarimizi harcamayalim. :lol:

Aksama rasgele.

Ali
Mehmet Gurdal Cetin

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Yapma be Alicim,

Ben o takimi ingiliz milli takimini calistirmis olan elemanin takimi TWENTE saniyordum. Yanlis lakirti olmus. O zaman Standard Liege uzak kalsin.Ne de olsun "Papaz"'in takimi :D

O zaman ben SHAKTAR'da israr edeyim bari ..

Bu saatten sonra kim cikarsa ciksin yapacak bir sey yok, Mazallah ruyalarima giren finalde kaybetmek.Ilk burda acikliyorum.Iki kere ust uste ruyada gordum.Kicim acik kaldi herhal.

Finalde gidecegime bu turda giderim daha iyi, kahirdan olmek gibi olur bu.
TRUST GALATASARAY
MGC
Alpay Dedeoglu

Post by Alpay Dedeoglu »

Liege ciksin, sonrada ''deplasmana hos geldin'' diye ciksin kendi sahasindaki maca. Liege de Turk sokaklari var yahu. Bruxelle(Avrupadaki en zengin ve guclü Ultraslan olusumlarindan biri var) Verviers, Koln, Dusseldorf, vede Aachendan gelecekleri ise hesaba katmiyorum. Biraz Hertha Berlin maclari gibi olur. Biz benzemeyiz Liverpool'a falan. Ayrica Paris Berlin hizli treninde gecip durdugu kentlerden biri.
Kus ucmaz kervan gecmez havaalanlari ise Istanbul charterlari ile dolar. ''La Meuse''de bogariz vallahi Valonlari. Liege takimi biraz Ersun Yenal takimlari gibidir, sezona iyi baslar ,2. yari tirt olur. Anderlecht bunlarin can dusmanidir. Iyi bir derbileri var. Biraz politik Valon-Flaman derbisi. Somurgelerden cok iyi siyahi oyuncular ve kuzey Afrikalilar bulurlar genelde. Altyapilari cok iyi, disiplinli ve methodik takimlar cikartirlar. Bruges, Anderlecht vs gibi flaman takimlara nazaran biraz daha teknik olurlar. Birde tabii Olimpiyatlarda ve Umitler Dunya kupasinda cok iyi derece yapan yeni Belcika Milli Takimindan kac oyuncu var bilemiyorum. Ama gelsinler isterim..

Skibbe icin on sart bitiris mesajimda gayet aciktir. Kendisi sek olarak hala bunyede alerji yapmaktadir.

Aman Soguk ulke kuzey takimlari gelmesin. hic isim olmaz Sogukta okuz gibi kos haldir haldir...UEfayi aldigimiz gibi Italyan ve Almanlari ayiklayarak baslayip, sonra Ispanyollari , tatli olarakta Ingilizler. Aralarda birde ben peceteye yazip nacizane istek parcasi olarak Liege diyorum.

Yalniz finale cikilirsa , yenilmek cok onemli degil. Dusunun en az 30.000 GSli o stada girecek evsahibi olarak. Mactan sonra butun yaz boyunca stadi yikayip yeniden kat kat boyarlar artik.
NO ADNANS, NO CRY !!
Murat Biricik

Post by Murat Biricik »

Ha, bir de UEFA'da son 32 takimdan belli olanlari yazalim (26si belli), UEFA 2009 takim siralamasina gore, yarin guncelleriz, parantez icinde 2009 UEFA siralamasi yeri:

AC Milan (3)
Werder Bremen (12)
CSKA (17)
Zenit (23)
Valencia (24)
Shaktar (26)
Hamburg (30)
Ajax (35)
Marsilya (41)
Fiorentina (42)
Bordeaux (46)
Braga (51)
Dynamo Kiev (53)
Udinese (58 )
Galatasaray (67)
Deportivo (71)
Kopenhag (76)
Manchester City (85)
Standard Liege (96)
St. Etienne (98 )
Aalborg (99)
Twente (108)
Metalist (109)
Lech Poznan (159)

Ali
Listede beklemedigim kadar iyi takimlar var. En buyuk dilegim 32 ve 16 li eslesmelerde guclu takimlarin karsilasip elenmesiydi. Dun itibariyle 2. olan ve CL den gelecek takimlar ile eslesecek ilk dortluye bakin.
Milan, Ajax, Valencia, Deportivo. Oldu olacak bu aksam sunlara Sevilla, Tottenham ve M. City de eklesinde liste tam olsun. Cok uzun zamandir bu kadar ismi olan UEFA Cup 2. ler listesi gormemistim.

CL den gelenler ile grupta 2. olanlar arasinda kiyasiya bir kapisma olacaga benziyor. Haydi oglum Benfica!

GS in sansi bu 32 ve 16 li kurada iyi olursa bence kupa icin onu acik. Iyi takimlar 32 ve 16 li turda biribirlerini eleyecekler.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Ben bu aksam Benfica'nin Kharkiv'e yenilmeyecegini dusunuyorum. Benfica'yi herkes kucumsedi ama CL'de Arsenal'in onunde birinci olan Porto'nun onunde ligde birinci durumda su anda. (Ha pardon bir de Fener'im vardi degil mi o grupta? Nerede bitirmislerdi o grubu?) Neyse Benfica hem de yenilgisiz hem de ligin en fazla gol atan, en iyi averaji olan takim olarak birinci Portekiz'de. Kagit uzerinde de Benfica Portekiz'in en pahali takimi.

http://www.transfermarkt.de/de/wettbewe ... belle.html

Isin ucunda Avrupa puani var, cikma stresi yok, rahat oynayacaklar. Kendi sahalarinda seyircilerine kendilerini affettirme istegi var. En az zararla bu seneyi kapatmak isteyeceklerdir.

Kharkiv deneyimsiz bir takim. Fizikleriyle orta sahada iyi savunma yaparak ve kontra ataklarla 1-0, 1-0, 1-1 gidiyorlar. Lucescu'nun taktiklerden cok sey ogrenmisler. Ama biliyorsunuz Lucescu'nun taktigi iyi gider iyi gider, son anda patlar, hic bir zaman en tepeye cikamaz (bence orta seker, butcesi dar takimlar icin ideal ve Lucescu'yu severim bilirsiniz). Buraya kadar getirdiler son macta patlamalari cok buyuk olasilik.

GS'in bu grupta herkesden iyi futbol oynadigini ve birinciligi hakettigini dusunuyorum. Tabii iyi futbol oynayana degil sonucu alana veriyorlar puani ama icimdeki hisler GS'in yine tarih yazip ilk defa bir gruptan birinci cikan Turk takimi olacagini soyluyor.

Ozan Ersoy
Burak Ayyildiz

Post by Burak Ayyildiz »

Metalist'e, GS ve Olympiakos maclarinda resmen piyango cikti. ASY'de +80 de, Olympiakos'a +90 da galip geldiler. Bu adamlar sanslarini fazlasiyla zorladi, gösterdikleri mücadeleye alkis ama kapasiteleri belli, aksi bir sonuc cok yazik olur. Pasa pasa 1. bitirelim su grubu, enerjimizi de daha üst turlara saklayalim.
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Metalist'in aksam kazanmamasini grup birincisi olalim diye cok istiyorum tabii ama biraz da Servet icin istiyorum. Bir hatanin maliyeti, hele bu kadar ozveri ile oynayan bir oyuncu icin bu kadar agir olmamali.

Umarim grup birincisi oluruz, Servet'in hatasi da iptal olur.

Metalist kapasitesini biliyor, na gore oynuyor, amaclari 80. dakikaya geldiginde kazanabilecek durumda olmak, onu da iyi yapiyorlar, aksam erken bir gol yerler umarim. Benfica'nin keske biraz daha gercekci bir sansi olsaydi.

Ali
Murat Tekin

Post by Murat Tekin »

Giydim yesil :D kravatimi, mac Saatini bekliyoruz.

Haydi bastir Cim Benfica Bom!
Levent Guntay

Post by Levent Guntay »

Metalist'i kimin finanse ettigini bilmiyorum da, Dogu Avrupali dostlarimiz bu macta isi sansa birakmamislardir gibi geliyor bana.

UEFA.COM'dan bakiyorum, Benfica iyi basladi, Metalist dengesi saglayip iyice bastirmaya basladi. Dakika 28, 0-0 hala, insallah da boyle biter.
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Yumuşak benfica, sert metalliste karşı biraz sert oynuyor.

OFF be kaçtı gol!!!

Çok net bir pozisyon daha ziyan oldu...
Post Reply