2006'dan 2008'e yenilenen Galatasaray Futbol Takimi

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ozgur A. Boztepe

2006'dan 2008'e yenilenen Galatasaray Futbol Takimi

Post by Ozgur A. Boztepe »

Hakan yeni bir laf etti, hepinizin bildigi gibi. "Lincoln gecen sene boyle oynasa idi futbolu birakmazdim".

Kendinde asla kusur ve eksiklik bulamiyan ve unlu "ince mesajlari" ile Galatasaray'i ligme ligme dogruyan bir adamdan daha farkli bir laf beklenemezdi zaten.

Isin dogrusu, bu sene hakan oynasa idi, Lincoln'e bu kadar cok assist yazilmazdi, Cunku hakan lincolnun paslarina yetisemezdi. Lincoln bu kadar cok olmasada en kotu maclarinda bile dunyanin gol pasini atiyordu ama hakan yetisemiyordu. Aslinda Lincoln bide bunun icin kusmustu. cunku oynadigi oyundan zevk alamiyordu. Profesyonelligi cok kotu ve lakayitligi hatsafada olan bir adam, etrafinada alisamiyinca, cok sert tekmlerle beraber isi saliverdi.

Isin gercegi; Hakanin emir eri olan Bahri havadirin tvde agzindan bir keresinde kacirdigi gibi, Kalli Lincon Hakan olayinda, hakan Lincolnun ustunden kar etmeye calismisti.

Bu olaylarida goz onune alarak yazima basliyorum;

Galatasaray gecen seneye

--------------Orkun------------------

ugur----servet---song----volkan

------------linderoth-------------

---baris-------------ayhan-------

------------lincoln---------------

----Umit-------------Hakan-----

11'i ile basladi. Klasik bol presli, geretsinde cogunlukla oynattigi sistem. Saido veya inamoto yerine hatiri sayilir bir on libeoro, soldaki ayhanin yaina sagda baris, ve onlerinde Lincoln. Onlarin onunde kagni hizindaki hakan ve son vurus ustasi umit karan.

Ilk maclarda lincolnun fuzeleri disinda, degerlendirilemiyen bir suru golluk paslari ve yedigi tekmler. Karsi kaleye en yakin olmasi gereken adam gol vurusu yetenegi ile Umit iken, yerine ayaklarina kursun baglanmis, alamadigi pasin arkasindan bagirmaya; pasa kosmaktan daha cok enerji harciyan hakanin oldugu bir sistem.

sene sonunda ise

-------aykut--------------------

sabri-----song----servet----hakan

baris----topal------ayhan----arda

------Umit (lincoln)------------

--------Nonda----------------- diye bitirdik. Son maclarda sakatliktan geri gelen ama yinede formsuz lincoln oynadi....

Gecen seneki kadro bir evvelki

--------------Mondi------------------
cihan----tomas---song----orhan

------------inamoto-----------

-sabri----------------arda------

-----------Ilic-------------

--hakan(necati)----umit----

kadrosu ile karsilastirildiginda, 2007 yazinin Galatasaraylilar icin nasil her zamankinden farkli, ve acilarin ucuz transferlerin olmadigi bir yaz olarak gectigi goruluyor.

Transferlerde dogru insalar alinmis ama sakatliklar can sikmisti, ama oyle ama boyle avrupadaki son 5 yildir suren rezil performansin devam ettigi, ama sampiyonun GS oldugu bir sene oldu.

2008 yazi yine galatasaraylilar icin neseli gecti. Kewell ve baros gibi 2 sene oncenin sampiyonlar sampiyonunun forvet oyunculari Gs'ye gelmisti. 2sinin de soru isaretleri vardi ama Inamotolara, carusscalara aliskin, tek dogru durust transferini (ribery) 4 ay oynatip elinden kacirmis bir takimin taraftarlari icin bu bile bu sanki tatli bir ruya idi.

Onun ustune Meira, Desanctis gibi uluslar arasi yildizlarin gelmesi ile son 5 yilin agizlardaki kotu tadi nerdeyse unutulmustu. 2008 avrupa sampiyonasinda turkiyenin dolayisi ile Balta, ayhan, topal, sabri ve ozellikle ardanin performansi insalara acaba dedirtti.

Her zaman tartisilan skibbenin bicilmesi ile paralelel, "Buffonu almiyacaksaniz kaleciye luzum yok" diyen aykutun 5.5 milyon dolarlik hatasi ve 20 dakikada steau dan yenilen 2 gol, birden bire Gs camiasini yere cakti.

Bu mac ve 4-1lik fb macinda disinda galatasarayin hayal kirikligi yarattigi ve cok fazla uzuldugu bir mac olmadi. 4-2 lik eskisehir ve 1-0 lik metalist maglubiyetleride dahil.

bu senede sakatliklarla bogusan gsnin kadorsu iki sene oncesine gore olan buyuk degisilik soyle gosterilebilir

-------------desanctis (mondi)-----

sabri (cihan)----Song (servet)---tomas (meira)---orhan ak (balta)

----------------Topal (inamoto)----ayhan(umit)-----------------

-kewell(sabri)--------Lincoln(ilic)-----------arda

--------------------baros (hakan)-------------------

Adnan polat geldiginden beri olusan kadrodaki degisimi inanilir gibi degil. Kalite farki cok buyuk.

2007 nin sonunda basladigi 4 5 1 e bu senede devam edildi. yerden ayaga pas ve hakan sukursuzluk travmasi, hocanin cok kariyerli olmamasina ve steauya elenilmesine ragmen cabuk atlatildi. kendini zaten anliyan Arda disinda attigi toplara kosabilicek suratteki baros ve kewell ile, arkasinda her gun ustune koyan topal, ayagina cok hakim meira, ve kendini adeta asan bir ayhan ile Lincoln tavan yapti...

GSnin cok cabuk unuttugumuz iskence yillarindan sonra son 2 senede yaptigi atilim, bir devin uyanisidir.

Alpay abinin gunumuz futbolundaki futbolcularin atletik guclerinin yukselmesi, aslinda futbolun basketbol gibi oynanmaya baslamasinin temel nedenidir. Topcular hizlandikca ve guclendikce oyun alani daraldi, buda futbolun basketboldaki gibi toplu hucum ve toplu savunma oynanan bir oyun olmasini sagladi.

Bu noktada hakan sukurun veya herhangi bir agir forvetin modern futbolda nasil olamiycaginin aciklamasini yapmak istiyorum. Hakan sukur , son yillarindaki bulent kormazin takima yaptigi zarari yapiyordu futbol adina. Nasil buyuk kaptan bulent son yillarinda yasliligindan ve surat eksikliginden takimin defansini geride kurdurup, gol yememize vesile oluyor ve hucumda cogalmamiza engel oluyordu ise, Hakanda engin zekasi ve tecrubesine ragmen, karsi takimin defansinin onde oynamasina vesile olarak, hucuma genislik katmamiza engel oldu. Arkaya atilicak toplari hakanin alamiycagini bilen karsi takim defansi, one cikarak alan daraltarak galatasarayin paslasmalarini cok dar alanda yapmaya mecbur etti.

Ozellikle Fenerbahce ve avrupa maclarinda ustumuze cullanan takimlar, arkaya top atamadigimiz, attigimiz toplarada yetisen olmadigi icin ezip gectiler bizi. Tipki yeni hakan sukur olan Umit karanin tek forvet olarak cikilan son fb macinda oldugu gibi. Modern futbolda takimin hucumda genislik kazanmasini, ve karsi takimin defansinin ileri cikmasini onliyen yegane faktorun uc adaminin surati oldugunu bilerek barosu ve yaseri alan bir yonetimin, bir benefina macina bakarak en uctu umitle FB macina cikmasina akil sir erdiremiyorum.

hasan, ugur, linderoth, emre gungor gibi her takimda ilk 11 oynayabilicek sakatlari, geri donen topal ve baris, yaninda ayhan gibi oyunu iki oyunuyle oynayabilen kaliteli milli takim sevisindeki oyunclari ile galatasaray son 5 macini kazandi.

Baros 14 gol 4 assist ligde, 4 gol avrupada,
Lincoln 7 gol 14 assist ligde, 1 gol 4 assist avrupada,
kewell 6 gol ligde, 2 gol avrupada,
ardanin 4 gol 6 assist ligde, 2 assit avrupada

performansi (wikipedia) sezonun ilk yarisinda goz doldurdu. Tabi ozellike arda ve kewell in gol ve assit disinda takima verdikleri rakamlarla olculemez. Euro 2008 den cok yorgun donen ve tatil yapamiyan cok kaliteli oyuncularmiz hakan, arda, servet, sabri, topal, ayhan ve emre gungorun 1 ay dinlendikten sonraki performanslarini dusundukce, insan dahada cok heycanlaniyor. Sessiz sedasiz degisen saglik ekibi ve hergun yukselen yeni stat ile Galatasaray taraftari olmak, bana uzun seneler sonra heyecan ve zevk veriyor. Bir buyuk artida hic bir onemli oyuncunun sene sonunda sozlesmesinin bitmiyor olmasi.
Kar yagdi yaktigim ateslere
Icimdeki korku bir isyan
Beni anlaticak kadar, yanliz degil sokaklar
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem
Ozgur A. Boztepe

2. bir mevzu ise 3-5-2 olayi. Ben bu durumun gecici olmayacagi kanaatindeyim. Enazindan TSl maclarinda.

Liverpoolda baros ve kewell.

-----defans-------

kanat-----orta------kanat---

------------gerrard-----------

----------------kewell------

--------baros-------------

seklinde oynuyorlardi. Kewell sol ic oynamayi seviyor.

Lincon ise ortada, arda ise solda oynamayi seviyor

--------------defans-----------

--------orta saha--------arda

------------lincoln--------------

------------forvet-----------------

seklinde

bu iki sablonu bu 4 oyuncunun en verimli oldugu sekilde koyarsaniz...

------------------defans---------

------------orta saha---------arda--

-----------Lincoln------------------

---------------------------kewell---------

---------------Baros-------------- oluyor

zaten bir cok tehlikeli atagimiz bu sekilde geldi. geriye kaliyor 6 oyuncu...

--sabri----meira---servet-----balta---
(baris)
------------topal---ayhan------arda

---------------Lincon--------------

-------------------------------kewell----

--------------Baros-----------------

dizilisinde takim dengesiz olucagi icin, ve ardanin sol bek deneyimi, sabri ve barisin nefesi oldugu ve Hakan baltanin stoper ozelligi oldugu icin sola dogru kayik....

--------------meira------servet--------balta--------

--sabri(baris)--------topal-----ayhan----------------

------------------------------------------------arda

---------------------Lincon------
--------------------------------kewell----------

---------------------Baros-------------------------

diye cikiyor. Kewell sakat oldugu icin nonda oynuyor unun yerine. Tabii kewell gelince bir cok macta oynadigimiz ve takimin ezberledigi 4 -5 -1 duzeninde oynayan ful 11 olucagi icin mac icinde iki taktik arasinda gidip gelicegimizi dusunuyorum.
Icimdeki korku bir isyan
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem
Tan Erten

Post by Tan Erten »

Ozgur, çok güzel analiz ve tespitler yapmışsın, eline sağlık. Zevkle okudum iki yazıyı da. Gerçekten de Galatasaray taraftarı olmanın heyecanı daha da fazla şu günlerde:

* "Baharda Avrupa'da futbol" (copyright Aylan İzmirli :),
* Ekonomik zorlukların yaşandığı bu zor günlerde bile inşaati devam eden stadımız,
* Takım olma havasına girmiş olmuş ekibimiz,
* Ayağa top oynayarak Türkiye ligine yeni bir ekolü getirmemiz (presli, çok koşan futbol ekolünü Terim'le, "hücum futbolu" ekolünü de Derwall'le Türkiye'ye tanıttı bu kulüp)

Bu heyecanın ana sebepleri benim için.

Ligin ikinci yarısında çok daha iyi olacağız. Mustafa Denizli kendi takımı için 27. haftayı hedef gösterdi; o haftalarda asıl bizim zirve yapacağımızı düşünüyorum.
Tan Erten
Alpay Dedeoglu

Post by Alpay Dedeoglu »

Cok guzel tespitler Ozgur kardesim. Ozellikle Hakan Sukur, Bulent Korkmaz, Lincoln ve Umit Karan tespitlerine katiliyorum. Ozan Ersoy bayilirdi bu tespitlere ama mesgul galiba bu aralar. Donemsel ince isler mesgalesi oldugunu umalim.

Benim ekleyebilecegim 2 nokta var. Birincisi GSnin transfer politikasi:
Yabancilar gecici dususe gecmis , bulundugu yerde uyum sorunu yasayan cok kaliteli , olgun oyuncular. Yerliler ise cok elzem degilse (Servet istisnasi disinda) olgun olmayip, istikbal vadeden gencler. Bu yuzden Kalli vede ben ne kadar yirtinsakta Mehmet Yildiz (heleki oyle bonservis odeyerek falan) alan GS'ye gelemez. Bir strateji ve prensip dogrultusunda oldugu icin saygi duyuyorum. Bence GS yerli oyuncuda riske girmeyip zaten kapasiteli ve altyapili gencleri alip , hem takim ruhu hemde teorik taktik egitiminden gecirerek zor oyunpalnlarini oynayabilecek bir takim yaratmak istiyor.

Ikinci nokta ise bu 2 . baharindaki yabanci teknik agirligi defansif gucu azaltacak olcude biraz fazla kacti kanaatindeyim. Ozan gene kizacak ama Meira yerine oyunu 2 tarafinida oynayan, baros arkasi uclunun sagina kuvvetli, tercihende alt yapisini batida almis bir 25i gecmemis siyahi oyuncu daha iyi olurdu. . Bak Ferguson vermis formulu. Rakip sahada 60 km kosup, rakip kaleyi 15-20 defa bilincli yoklayip, belli bir miktarin ustundede top calman gerekiyor. Tabii bu teknik kabiliyet kadar hiz, direnc ve akilda gerektiriryor. Bu kadroyla zor biraz dereceli olarak ilerki yillarda bu direnc arttirilabilir eger bu yola girildiyse GS.
NO ADNANS, NO CRY !!
Ozgur A. Boztepe

Mehmet Yildiz bu 2 sistemde nerde oynar?
Icimdeki korku bir isyan
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem
Murat Gökcigdem
Staff Member

Post by Murat Gökcigdem »

Ozgur'u bu kaliteli yazisi icin bende tebrik etmek istiyorum. Insan bu platformda sizlerin ust duzeyde yazilarini okuyunca futbolun zevgini tekrar geri aliyor...
Alpay Dedeoglu wrote:...ama Meira yerine oyunu 2 tarafinida oynayan, baros arkasi uclunun sagina kuvvetli, tercihende alt yapisini batida almis bir 25i gecmemis siyahi oyuncu daha iyi olurdu. .
Ben Meira'nin futbol zekasini, stilini ve bireysel yeteneklerini cok begenen ama topsuz ve alan defans kademelerinde yasadigimiz ciddi sorunlara niye cozum getiremedigini anlayamamis -ama onu takimda bir baska gorevde gormek isteyen - bir taraftarim.

Ozan'nin yanitini bende bekliyorum.
Murat Biricik

Post by Murat Biricik »

Ozgur A. Boztepe wrote:Mehmet Yildiz bu 2 sistemde nerde oynar?
Ben yukaridaki analizine ve devaminda sordugun soruya iki ekleme yapayim.
2- Dortlu defansta sag beki ileri kaydirmak yerine orta sahadaki ucluyu kaydirmak, oynamasi bir o kadar zor olan bir sistemi yeniden takima zorlamak, nasil olur? ( Bana gore Nonda, Baros ve Lincoln bu sistemin ilerideki uc oyuncusu degil. )
3- Takimin iskeleti belliyken bu takima M. Yildiz mi,bir bek yada bir kanat oyuncu mu almak daha mantikli?

M. Yildiz transferini hem gereksiz hem verimsiz buluyorum.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

Murat Selam,

Mehmet Yildiz transferini ben de gereksiz buluyorum;bonservisine para verilecek,oyuncu verilecek vs.Sozlesmesi uzatilan Nonda kazanilsin(oynasin) once.

Yenilenen GS'i Ozgur gibi ben de begeniyorum ama biraz fazla para harcadik gibime geliyor.Baskan finansal durumda sorun yok demis ama dikkatli olmakta fayda var.
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Ali Gursel

Post by Ali Gursel »

Selçuk Samli wrote:Murat Selam,

Mehmet Yildiz transferini ben de gereksiz buluyorum;bonservisine para verilecek,oyuncu verilecek vs.Sozlesmesi uzatilan Nonda kazanilsin(oynasin) once.
Forumumuzda Mehmet Yıldız transferini olumlu bulan sadece Alpay yanılmıyorsam :lol: , ama herhalde o iş yattı hayırlısıyla.

Ali
Ozgur A. Boztepe

Sezonun yarisindan fazlasi gecmisken, ve sezonun simdilik en onemli macindan sonra yazima devam ediyorum.

Gecen sene bu zamalar yine Uefa'da bu turda idik. Ondan onceki senelerde ise 2001 den sonra subatta avrupada yoktuk.

Gecen sene levekusen karsilasmasina deplasmanda turk oyucularla kurulu bir kadro ile cikmistik. Sonuc herkezin hatirladigi 5-1.

Bordo mac ise.

--------------meira------servet-------emre--------

--baris--------topal-----ayhan----------arda--

------------------------------------------------

--------Kewell--------------Lincon------

11 ve dizilisi ile ciktikki, bu mac benim yukardaki butun yazdiklarimla ters idi.

Eger 1 maclik degilse, 4 2 3 1 den 3 5 2 ye sirf kewell ve arda solda oyanaya bilsin diye gecip, ondan sonrada kewell is sagda oynatmanin bir anlami yok.

Eger kewell icin degilde sabri icin veya sagbek yok diye 3-5 2 ye donduysek cok yazik.

Kewell gibi bir adami piyangodan olip onu 11'e entegre etmek icin sistem degistirmek baska birsey, sagbek yok diye sistem degistirmek cok farkli birsey.

avrupadan orta ile iyi arasi bir sagbek 2 milyon euro. Rafina veya Alves olmak zorunda degildi, adini bilmedigimiz italyan liginden son 10 senedir sag bek oynayan bir adam yeterli idi.

Eger ilerki maclarda gtakim 3 5 2 oynar ve kewell sagda oynarsa o zaman, yukarda yazdigim 3-5-2 ye gecis nedenlerini yanlis tahmin etmisim demektir, ve skibbeye cok ciddi elestirilerim basliyacaktir.
Icimdeki korku bir isyan
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem
Ozgur A. Boztepe

Ozgur A. Boztepe wrote:Sezonun yarisindan fazlasi gecmisken, ve sezonun simdilik en onemli macindan sonra yazima devam ediyorum.

Gecen sene bu zamalar yine Uefa'da bu turda idik. Ondan onceki senelerde ise 2001 den sonra subatta avrupada yoktuk.

Gecen sene levekusen karsilasmasina deplasmanda turk oyucularla kurulu bir kadro ile cikmistik. Sonuc herkezin hatirladigi 5-1.

Bordo mac ise.

--------------meira------servet-------emre--------

--baris--------topal-----ayhan----------arda--

------------------------------------------------

--------Kewell--------------Lincon------

11 ve dizilisi ile ciktikki, bu mac benim yukardaki butun yazdiklarimla ters idi.

Eger 1 maclik degilse, 4 2 3 1 den 3 5 2 ye sirf kewell ve arda solda oyanaya bilsin diye gecip, ondan sonrada kewell is sagda oynatmanin bir anlami yok.

Eger kewell icin degilde sabri icin veya sagbek yok diye 3-5 2 ye donduysek cok yazik.

Kewell gibi bir adami piyangodan olip onu 11'e entegre etmek icin sistem degistirmek baska birsey, sagbek yok diye sistem degistirmek cok farkli birsey.

avrupadan orta ile iyi arasi bir sagbek 2 milyon euro. Rafina veya Alves olmak zorunda degildi, adini bilmedigimiz italyan liginden son 10 senedir sag bek oynayan bir adam yeterli idi.

Eger ilerki maclarda gtakim 3 5 2 oynar ve kewell sagda oynarsa o zaman, yukarda yazdigim 3-5-2 ye gecis nedenlerini yanlis tahmin etmisim demektir, ve skibbeye cok ciddi elestirilerim basliyacaktir.
Elestirmeye basliyamadan kewell sag acik oynadi, ve Skibbe gitti.
Icimdeki korku bir isyan
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem
Ozgur A. Boztepe

Bulent kormazla ne degisir taktik anlamda.

Buna bakmadan once bulent kormaz kimdir ona bakmak lazim.

Bulent Korkmaz "Winner" dir yani hep kazanir. Turk futbol tarihinde ondan fazla kupa kazanan baskasi yoktur.

Bulent Korkmaz inanilmaz planli ve programli bir adamdir. Gecmiste ne yaptigini, simdi ne yapiyor oldugunu ve gelecekte ne yapicagini cok iyi bilir. Buyuk bir sikret gibi " 1 yillik, 5 yillik, 10 yillik" plani vardir.

TD oldugu zaman hep kucuk takimlarda gorev yaptigi icin defans yaptirmistir, bu galatasaraydada yapiricagi anlamina anlamina gelmez.

Bulent korkmaz, hirslidir, dogustan lider ve motivatordur. Daha fazlasida yakin turk futbol tarihine gelmemistir. Enternasyonel tecrubesi yabacilarida motive etmeye yeter. Lincoln'u bile bagirip cagirken gorurseniz sasirmayin.

Bu baglamda ben bulent korkmaz'in 4 4 2 oynaticagi dusuncesindeyim. Fatih terim nasil sabriyi oynatiyorsa oda oynatir.

sabri---emre asik---Meira---balta

----baris---ayhan----arda----

------------lincoln----------------

-----baros------kewell---------

11 i cikar diye dusunuyorum. Servet, ve Emre gungor'un sakatligi buyuk sansizlik.

Bulent'in performansini en ust duzeye cikaracagi oyuncular ise, UGUR, ve BARIS'tir. Ugur gelince sabri barisin yedegi olur.

ayrica macta serkan kurtulusu sabri yerinde gorursem hic sasirmam.
Icimdeki korku bir isyan
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem
Murat Kara

Post by Murat Kara »

Ozgur A. Boztepe wrote:Bulent kormazla ne degisir taktik anlamda.

Bulent Korkmaz "Winner" dir yani hep kazanir. Turk futbol tarihinde ondan fazla kupa kazanan baskasi yoktur.

Bulent Korkmaz inanilmaz planli ve programli bir adamdir. Gecmiste ne yaptigini, simdi ne yapiyor oldugunu ve gelecekte ne yapicagini cok iyi bilir. Buyuk bir sikret gibi " 1 yillik, 5 yillik, 10 yillik" plani vardir.

TD oldugu zaman hep kucuk takimlarda gorev yaptigi icin defans yaptirmistir, bu galatasaraydada yapiricagi anlamina anlamina gelmez.

Bulent korkmaz, hirslidir, dogustan lider ve motivatordur. Daha fazlasida yakin turk futbol tarihine gelmemistir. Enternasyonel tecrubesi yabacilarida motive etmeye yeter. Lincoln'u bile bagirip cagirken gorurseniz sasirmayin.

Bu baglamda ben bulent korkmaz'in 4 4 2 oynaticagi dusuncesindeyim. Fatih terim nasil sabriyi oynatiyorsa oda oynatir.

11 i cikar diye dusunuyorum. Servet, ve Emre gungor'un sakatligi buyuk sansizlik.

Bulent'in performansini en ust duzeye cikaracagi oyuncular ise, UGUR, ve BARIS'tir. Ugur gelince sabri barisin yedegi olur.

Ozgur agzindan bal damlamis.
Ozgur A. Boztepe

Murat Kara wrote:
Ozgur A. Boztepe wrote:Bulent kormazla ne degisir taktik anlamda.

Ozgur agzindan bal damlamis.
Sagolun Murat bey.

Bulet tempolu saldiran bir takim yapicagini zaten ilk konusmasinda beyan etti; " Taraftar ne tip bit takim istiyor biliyorum, ve bende o sekilde oynaticam" dedi.

Ardanin sol ic perfromansi burda kilit olucak. Gecen seneki arda bunu yapamazdi, ama bu seneki arda farkli. Gonlundeki orta sahanin

baris- topal(linderoth) - ayhan

oldugunu tahmin ediyorum, ama lincoln'u oynatmak ve ardanin son 3 4 ayki defansif kuvvetine bakarak yukardi 11'i cikarticagini dusunuyorum hala.

Topal stoper oynarsa Meira yerine oynar, ve 7 milyon veren varsa meira satilir, baska kimse sakatlanmasin diye dua'ya baslanir.

Isin sakat tarafi Emre'nin 1 2 macta cok iyi olup sonraki maclarda yorulmasi.

Bakalim Semih denildigi kadar iyi bir stopermi.
Icimdeki korku bir isyan
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem
Mehmet Gurdal Cetin

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Sakatligi ne durumda bilmiyorum ama seneye TOPAL'i tutamayiz gibi geliyor.Dun mac heyecanindan bu haberi asmayi unutmustum.

http://www.sabah.com.tr/2009/02/26/habe ... B536A.html
TRUST GALATASARAY
MGC
Post Reply