Mehmet Cirak wrote:
Ozan, sen de baska baslikda Alex'e utanmadan laf etmissin. Halbuki "Fener adamini bulmus, is bitmis" diye yazan sendin. Yani sen de anlamiyormussun bu isten, o ortaya cikti
Gulucugu koyayim da, bir de Ozan'dan nasibimi almayayim sonra.
Mehmet senin hatirladigina sasirdim. Cunku benim 2 gun once sana anlattigimi bana geri anlatan adamsin "bak ne olmus" diye. Gulucuk koymayacagim vallahi ama komik yani.
Ama sagolasin, madem asisti yaptin, golu de yapayim. O basligi Alex'i ilk izledigim mactan sonra acmistim. Bu oyuncuyla cok rahat sampiyon olacaklarini yazmistim. 10-15 sayfa arasi yazi yazilmisti. Iste "uymaz, Avrupa'da yaramaz". Bir suru laf. Sonuc malum. Hatta FB'nin son senelerdeki cikisinin epey buyuk bir payini belki stat kadar olmasa bile epey fazlasini Alex'e bagliyorum. Yani... Yani tereciye tere satmayin
Bugun de "Bu eski Alex degil. Oyundan cok dustu. Cok agirlasti, topu surup, topla rakibi delemiyor. Takimin butun hucum gucu ona bakiyor ama cok kolay kitleniyor, takimi eksik birakiyor. Sakatligi ciddi. Hocanin oyun anlayisina uymaz" dediysem bana inanin. Koprunun altindan cok sular gecti. Bu sene 4. senesi Alex'in. Alex 4 sene onceki kivrakligina, hizina, gucune sahip degil. Seneye 5-6 daha da kotu olacak. Turkiye ligi Alex'i iyi taniyor. Oyun daha hizli oynaniyor, daha da mucadeleci. Bundan sonra Alex'in FB'ye katkisi gittikce dusecektir.
Yine de sakat makat Turkiye'deki bir cok oyuncudan iyidir pek tabii ki. Ama ne genclestirme, ne Avrupa politikalarina -varsa oyle bir sey tabii- uymayan bir oyuncu. Sozlesme uzatilsin uzatilmasin bu sene zaten FB'de oynayacak Alex. Bugun yaptigimiz yorumlari seneye bir kez daha Alex'in oyununu goz onune alarak degerlendirin.
Benim sevinmem FB'nin Alex'i yollayip, daha genc, daha uluslararasi, daha cift yonlu bir adam bulmamis olmasidir. Alpay'in dedigi gibi demek ki "istedigimizi aliriz, denizde kum bizde para" hava gaziymis. Aziz amca Aurelio-Tuncay'i tutmayarak yaptigi yanlisin benzerini Alex'i tutarak yapti.
Lincoln karsilastirmasi yapmadim, yapma amacim da yoktu. Bugun itibariyle Lincoln'u kesinlikle yeglerim.
Ozan Ersoy