Tüm belediyesporlara elveda!

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Tüm belediyesporlara elveda!

Post by Osman Kiciman »

Son zamanlarda okuduğum en güzel haber. http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDe ... sak&ver=86

Tabi bu tasarıda en önemlisi görüşülme anı olacak. Seçimden önce görüşülürse popülizm, dalkavukluk vs tasarı kabul edilmeyebilir diye korkarım. Ama sonuçta yeni kanun tasarısı olduğuna göre tüm partilerin, en azından iktidar partisinin isteği doğrultusunda şekillenmiştir ki eninde sonunda yasalaşacak.

Belediyeler sadece hizmet versin, kaynaklarını bu yönde kullansın. Spora kaynak aktaracaklarsa amatör takımları ve değerli sporcuları desteklesinler. AKPnin yandaş şirketleri bu takımları bakalım değerinin ne kadar üzerinde ya da altında satın alacaklar?
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

İnşallah olur. Hizmet yap diye seçtiğimiz adamların kendilerini tatmin için devletin parasını profesyonel spora ayırmalarını ben de kabul edemiyorum.

Onun yerine bolca saha yapsınlar ve amatör sporları desteklesinler.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Güzel haber tabi. Belediyelerin futbol klupleri olması abes birşey. Ama o belediyeler CHP'deyken de abesti! O bakımdan günaydın diyorum günaydın!
Salih Bora
Posts: 785
Joined: Thu Jun 14, 2007 10:47 pm

Post by Salih Bora »

Belediyespor işinin rantını türlü türlü yeme şekilleri var.
Şu aralar Melih Gökçek, Ankaragücü'ne yeşilleniyor. Belediyenin takımı olan Ankaraspor'la Ankaragücü'nü birleştirmek filan...
99 yıllık mazisi olan Ankaragücü'ne devlet parası yemek yakışır mı?
Gökçek'in seçim hesapları bu... Ankaragücü taraftarı, ağırlıklı olarak Ankara'nın Çinçinbağları denilen gecekondu semtinde oturur. Buradaki kitle, Gökçek'in doğal seçmenidir. Fakat son yıllarda Ankaragücü'nün Gökçek'le olan anlaşmazlıkları nedeniyle Ankaragüçlü Çinçinlilerden epey tepki görmüştü. Şimdi Ankaragücü'ne "Seni kurtaracağım" ayaklarına yatıyor.
Güya iki kulüp birleşecekmiş, sonra da Ankaragücü seneye 100. yılında şampiyonluğa oynayan bir takım kuracakmış.
Bence tüm belediyesporları engellemek gerektiği kadar, belediyelerin futbol kulüplerine yatırım yapmalarınıi para yedirmelerini de engellemek lazım.
Bizde Anadolu kulüplerinin kendi özsermayesi ufacık paralar olduğundan, kulüpler belediyelerle yakınlaşır. Belediye hangi partidense yönetim kurulu o partililerin istilasına uğrar. Ya da yerel zenginlerin, mafyanın...
Ne yapsınlar... Sermaye kimdeyse ona avuç açıyorlar.
Patadan Anadolu kulüplerine düşen dilim nasıl büyütülür, onları düşünmek gerekiyor.
AYRILMAZ İKİLİ
Post Reply