UEFA CUP Bordeaux Galatasaray 0-0

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Mert Tokman wrote:
Ozan Ersoy wrote:Kullandigin isimlerle de hic gunahi olmayan insanlari bel alti vurarak suclu yapmissin aklinca.
Senden baska kimseyi suclamiyorum... Seni Cengiz abiyi hedef yapip, isim verdiklerimi yanina cekmekle ve forum icinde bir grup olusturmakla sucluyorum... yani o devamli bok attigin Hakan Sukur'den takim icinde grupculuk yaratma adina pek farkin yok...
Ozan Ersoy wrote:Cok yazik. Beni yakindan taniyanlar boyle komplo teorileriyle ugrasmayacagimi bilirler.
Seni 13-14 yildir bu platforma yazdiklarindan taniyorum (ayni liseye gitmemize ve Kalamis'ta ayni havuzda senelerce yuzmus olmamiza ragmen nasil tanismamisiz ona da hayret ederim) - ve son iki senedir uslubunun cok daha farkli oldugunu adim gibi biliyorum.

Ozan Ersoy wrote:Son cumlen ise herseyi, kimin kafasini kuma soktugunu acikliyor.
Sen orada ki soruma cevap vermedin.
Kimseye herhangi bir email atip, telefon acip, chatlesip Cengiz Akgun'e soyle diyelim, bak ben boyle yazayim, sen soyle cevap ver, soyle acik var yazisinda, argumani eksik, soyle dersen icinden cikamaz dediysem Allah BELAMI versin. Bu forumda cok kisi Tanri'ya inanmaz. Ben inanirim bundan buyuk kufur yemin yok benim gozumde. O isi yapan bir kisi vardi ve forumdan attigim iki kisiden biridir o. Bas yilan.

Aksine bir iki kere Ozgur'e yazmisimdir "abi soyle bir yazi yazdim cok agir mi oldu, bir bakiver, rotusle" diye.

Benimle ayni dusunen varsa kendi kendilerine yazarlar. Herkesi salak ya da karaktersiz mi saniyorsun sen? Okuyup da Cengiz Akgun'e ve Hasan'a kil olmayacak veya yazilardaki bosluklari dolduramayacak kim var? Bana ihtiyac mi var? Gruplasma yapiyormusum.

Ha sunu desen kabulumdu Mert: "Sen de destegini cektin Cengiz Akgun'den, o yuzden bunlar oldu. Sen de boyle yazmaya baslayinca kabak gibi ortada kaldi". Iste benim asy.net olusumda yaptigim yanlis oydu. Destek vermesem belki kurtarabilirdik durumu.

Evet haklisin 15 senedir ayni seyleri yazan yuzlerce insani bu forumdan uzaklastiran/sogutan insanlarin "ben yaziyorum" diye degisecegini sandim ve buyuk yanilgi icindeyim. Soruna da cevap budur. Ama sadece benim degil, forum sakinlerinin, yazarlarinin, bu bos yazislara, bos ve agir elestirilere, desteksiz yazilara verecegi cevap da onemlidir. Cunku 15 senedir okuz, koyun, daha da guzeli fino yerine konulanlar onlar. Koyulmayi kendine yediremeyen zaten cekip gidiyor iste, gittiler de.

Butun bunlar da taraftari bilinclendirme adina yapiliyor isin boktan tarafi. Bakmayin siz "sen zekisin, sen akillisin, sen cok biliyorsun" dendigine. Asil bilinc onlarda, bilince ihtiyaci olanlar da sizlersiniz.

Ozan Ersoy

Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Ozan Ersoy wrote:Ha sunu desen kabulumdu Mert: "Sen de destegini cektin Cengiz Akgun'den, o yuzden bunlar oldu. Sen de boyle yazmaya baslayinca kabak gibi ortada kaldi". Iste benim asy.net olusumda yaptigim yanlis oydu. Destek vermesem belki kurtarabilirdik durumu.
Buna katilmiyorum... Giden gittikten sonra sen kime karsi destekleyecektin ki Cengiz abiyi? Karsit bir grup kalmamisti zaten. Destegi cekmek demek Cengiz abi birileri ile kapistiginda sessiz kalmak demek. Seninkisi destek cekmek degil son iki senedir (belki biraz daha uzun) Cengiz abiyi devamli hedef gosterip ona karsi cephe almaktir. Cephe olusturmak grupculuk degilse tanimini sen yap. Bunu ozelden mozelden yapmak zorunda da degilsin - gayet aleni bir bicimde genelden yaptin zaten.
Ozan Ersoy wrote:Evet haklisin 15 senedir ayni seyleri yazan yuzlerce insani bu forumdan uzaklastiran/sogutan insanlarin "ben yaziyorum" diye degisecegini sandim ve buyuk yanilgi icindeyim. Soruna da cevap budur. Ama sadece benim degil, forum sakinlerinin, yazarlarinin, bu bos yazislara, bos ve agir elestirilere, desteksiz yazilara verecegi cevap da onemlidir. Cunku 15 senedir okuz, koyun, daha da guzeli fino yerine konulanlar onlar. Koyulmayi kendine yediremeyen zaten cekip gidiyor iste, gittiler de.
Iste demek istedigimin en guzel ornegini kendin verdin - hala kendi cephene taraftar cekmek icin ugrasiyorsun. Cok iyi liderlik ozelliklerin de var dogrusu Ozan - bunu da kucumsemek/igneleme amacli degil cok ciddi soyluyorum. Insanlar yazdiklarindan ve soylediklerinden etkileniyorlar.

Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Post by Mehmet Cirak »

Off offff! Koca koca adamlar ettiniz gene forumun icine. Ben artik insanlarin internette genelde tartismis olmak icin tartistiklarini dusunuyorum. Yani esasinda burayi cekici kilan bu kavgalar, kim kimden daha zekice laf sokar tartismalari, kim hakli cikti masturbasyonu, vs. Yani burasi (sadece burasi degil, internetteki hemen hemen her tartisma platoformu bu hale geliyor) bir ego tatmin mekani.

Demek istedigim hepiniz ama hepiniz ayni boksunuz, ben de herhalde ayni bokum. En azindan ben olayin farkindayim, o bakimdan kendime biraz olsun kredi verip bu vesileyle kendi egomu tatmin etmis oluyorum.

Ben Hasan Agabey yerinde olsam, forum'u soyle 2 ay kadar tamamen kapatirim, belki biraz ozleriz de burnumuz surtulur. Forum geri acildiginda da yeniden yazmaya baslayabilmenin ilk sarti asagi yukari su icerikli post asmak olur:

"2 ay boyunca yazdiklarimi samimi olarak dusundum, tanimadigim insanlari uzdugum icin ben ayip ettim. Bir daha biriyle dalasma noktasina gelirsem once ozelden mesajlasacagim, sonra telefonlasacagim. Eger hala anlasamamissam o kisye asla hakaret etmeyip butun forumdaslara ne kadar erdemli bir insan oldugumu gosterecegim.

Eger astigim bir yaziya bir kac olumsuz tepki gelirse, bu insanlari neden rahatsiz etmis olabilecegime iyice kafa yoracagim, uslubumu gozden gecirecegim. Eger hala onlari haksiz buluyorsam, istemeden de olsa kirdigimi dusunerek ustlerine gitmeyecegim, belki hakli olabilecekleri noktalari da kafamda muhakeme edecegim."

Bunun olabilecegine ya da bunlari yapabilecegine inanmayanlara donmemeleri soylenir. Ilk hirlasmada da "kirmizi kart misali" tartisan iki kisi de, kimin hakli kimin haksiz, ya da kimin baslattigina bakilmaksizin forumdan yollanir.

Boylece foruma da yeni bir baslangic yapilir, belki simdi aramizdan ayrilmayi dusunenler de temiz bir baslangic yapildigi icin iki ay sonra yeniden devam ederler. Taa ki bir sonraki forum krizine kadar...
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Mert Tokman wrote:
Buna katilmiyorum... Giden gittikten sonra sen kime karsi destekleyecektin ki Cengiz abiyi? Karsit bir grup kalmamisti zaten. Destegi cekmek demek Cengiz abi birileri ile kapistiginda sessiz kalmak demek.
Bingo...

Daha once bu koyulastirdigim seyi yapiyordum. Cengiz Akgun cok hatali ve yanlis oldugunda. Yapmasaydim asy.net olmayacakti buyuk bir olasilikla. Sonrasinda ki bu sonra en az 2 yili almistir, cephe almadigimi inkar edecek degilim. Ama cephe alsam ne olur almasam ne olur? Ben kimim ki cephe aldim diye insanlar benim arkamda gruplasacaklar? Herkesin birileriyle surtustugu adamlar var. Her takisilana karsi gruplasma mi oluyor? Niye bu soz konusu insanlarin kendilerine aynada bakmasini oneremiyorsun?

Ayrica lobicilik, gruplastirma kapali kapilar ardinda olur. Ornek Hakan Sukur cikip da basinda medyada "ben Sabri'nin, Emre'nin, Hakan Unsal'in 5 vakit namaz durmalarini istiyorum, yoksa pas atmayacagiz" diyebilir mi?

Benim herseyim ortada aslan Mert. En ufak sahtekarlik yok. Riyakarlik, iki yuzluluk, arkadan dolanma yok. Kimseye pm atmiyorum, mesaj atmiyorum. Bazilarinin yaptigi gibi tehdit eden email'ler de atmiyorum. Kulagima arada geliyor, boyle bir email geldi bana herif boyle boyle dedi diye.

Bir de sunu merak ettim simdi. Yahu madem bir cephe alma var, benim Cengiz Akgun'e karsi yazdigim yazilarin birine de birader "Ozan yaniliyorsun, Cengiz Akgun dogru soyluyor, su nedenle falan" diye cevap vermedin de Mert simdi boyle aylar sonra ortaya cikip "sen kendi forumunu acmak icin insanlari kiskirtiyorsun, gruplastiriyorsun" gibisinden boyle longurttenedek bir sey yumurtlamak ve bana saldirmak ihtiyacini duydun?

What gives amigo?

Ozan Ersoy

Ozgur A. Boztepe
Posts: 1606
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:30 pm
Location: Atlanta USA

Post by Ozgur A. Boztepe »

Mert Tokman wrote:
Ismail Gezer wrote:Ali Gürsel abiye haksızlık edilmiş, hatta ayıp edilmiş! Foruma katkısı belli, eleştirilerini bile insanca yapmış bir adama çok büyük ayıp edilmiş! özür dilenmesini tavsiye ederim! Bir batılı gibi!
Ali kendi ustune alinmis o lafi ama ustune alinmasi gereken aslinda bir baskasi...

Bravo Ozan - sonunda emeline kavustun...

Seni iki senedir taniyamiyordum - yazidiklarinin teknik kismi her zaman oldugu gibi guzel ve egitici ama sosyal kismi bu forumu gerip gerip bu hale getiren en buyuk neden - ve bunu ne kadar zeki oldugunu bildigim icin bile bile yaptigini dusunuyorum.

Evet simdi yaninda Ozgur Huseyinoglu gibi bir know-how uzmani var... Ali Gursel gibi forumunu canli tutacak bir kalemin var, Boztepe gibi saksakcilarin var, baska bir ihtiyacin kaldi mi?

Bu forum Recevikleri, Korhanlari, Roxanne'i, hatta Bahri'yi kaybetti ama ayakta kaldi - sen alti ay yokken de ayakta kaldi...

Neyse gidin kurun kendi forumunuzu... sonucta herkesin maksadi ortaya cikiyor iste... yoksa 15 senedir 3 asagi 5 yukari GS'i ayni sekilde elestiren Hasan ve Cengiz abinin degisecegini veya kalkip gideceklerini falan mi dusunmustun?
Hic bir sekilde tanimadigin bir insan hakkinda kesin hukume vardin ve hakaret ettin. Benim yaninda olmayi birak farkinda bile olmadigim bir olusumun icine beni kattin.

Ben kimseye bugune kadar "Sen susun sen busun" demedim. Hareketleri elestirdim, Insalari degil, yapilanlari elestirdim. Herkezin beyefendi davranmasini istedim, insalarin forumda asilan kurallara uymasini istedim.

Kimseye kaba davranmadim, hakaret etmedim. Dusunduklerinin tamamen zittini dusundugum Hasan Tezcan'a ve Cengiz Akgun'e bile bey olarak hitap ettim. Liseden olan abilerime, "abi" diye hitap ettim, ve herkeze ayni seviyede yaklastim. Katilmadigim hareketlere katilmadigimi soyledim, katildigim hareketlere katildigimi soyledim.

Kurallara uyulmasini istedim, uygulanmiyincada herkeze tesekkur edip yazmamaya basladim.

Kimseyle bireysel spekulasyona girmedim, birey tartismadim, genel uslup tartistim. Okudugum 3 cumle ile insanlari tanidigimi zannetmedim, o yazilan 3 cumle hakkinda yorum yaptim.

Foruma girme amacim, forumun asil kurulma amaci olan, ama gordugum kadariya buyuk bir cogunlugun unuttugu idi. Galatasaray'i konusmak, paylasmak.

Ve ben herkeze bir beyefendi gibi davranirken sirf senin dusundugun gibi dusunmedigimi tahmin ederek bana saksakci diyorsun. Ve senin icin dahada kotusu, uslubumdan nasil bir aileden geldigimi farkedemeyerek, bunu soyadimi kullanarak yapiyorsun.

Ama soylediklerin, benim forum hakkindaki elestirilerimin ne kadar hakli oldugunu gosteriyor. Kendi fikrine katilmayan insalara hakaret edilmesi.

Simdi bende sana hakaret edebilirim, paragraflar yazarim bu konuda. Altan girer usten cikar, manzumeler yazarim. Ama bu sadece beni aciz gosterir, gaza gelmis, manuple edilmis gosterir. Bu forumda sidik yarisina girmekten baska hayatimda birsey yokmus gibi, issiz gucsuz, bom bos hayatli, bom bos bir insan gibi gosterir.

Ama bunlarin hepsi detay.

Asil olan ise forumun disinda gercek bir hayat, ve gercek bir dunya oldugu; ve karakterini, kudretini ve soyadinin ne anlama geldigini bilmedigin, tanimadigin birine hakaret etmenin ne kadar buyuk bir hata oldugudur.
Kar yagdi yaktigim ateslere
Icimdeki korku bir isyan
Beni anlaticak kadar, yanliz degil sokaklar
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Beyler lütfen sakinleşelim.

Ortamı sakinleştirmek isteyenler daha da gerilmesine neden oluyor.

Sevgili Mert'in ozan'ın klikleşme yaptığı, adam ayarttığı ve bilerek adam kırdığı sözleri doğru değil. Ozan'ın bu konuda yazdıkları doğru.(ee umarım beni ozan'ın yalakası gibi görmezsiniz.)

Sevgili Ali Gürsel'e yazılan sözleri ise kesinlikle tasvip etmiyorum.

Hasan'ın patlamasına hak veriyorum ama yanlış ve suçsuz kişiye patladı.Esasında Hasan da sessiz kalarak forumdaki ikili tartışmanın bir şekilde çözülebileceğini düşündü ama baktı olmuyor keseri gösterdi.
Bu arada Ali Gürsel'in Cengiz abiye takılmasını da yanlış anladı ve ona patladı.(ki Cengiz abi de sanırım bunu takılma olarak algıladığından cevap vermemişti)

Sonuçta Ali Gürsel senelerce buraya yazdıklarıyla adam gibi adam olduğunu göstermiştir. Ben açıkçası kendisini şahsen tanımasam da kimseyi kırdığını da görmedim.Kendi adıma özür dileyeyim yoksa Allah bizi çarpar.( özrümü görmedi ise bizzat ofisini bulur, gider özrümü yüzyüze de söylerim)

Ali Gürsel'in bu foruma yazdıklarıyla çok emeği geçmiştir.

Umarım yanlış anlamalar düzelir de, kendimizi değil de GS'ı tartışırız.

Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Yahu Ozan, herseyi bir yana koyuyorum Cengiz abi ile olan tartismalari da...ama su altta link attigim yerde daha yeni ne yazmissin. Hem de Görgen'le benim biraz daha birbirimize karsi saygili olalim mesajlarimizdan hemen sonra. Bunu nasil acikliyorsun
http://www.cimbom.org/forum/viewtopic.p ... 2&start=15
Dikkatini cekerim benim ve Görgen'in forumda saygi sevgi olmadan hersey kopar gider anlamina gelen cok net ve temiz mesajlarimizdan hemen sonra astigin 'forum Sabrileri' mesaji. Ben de diyordum artik sular durulur diye. Duruldugu falan yok selaleler gibi gurleyip akiyor sular. Bu altta yazdiklarinin elle tutulur yani yok, kusura bakma. Su altta yazdigin mesaj alenen ama alenen hedef gösetriyor. Daha ne diyeyim? Bana hic aciklama da su mesajini, kendine nasil acikliyorsun? Bu arada sana karsi tek ama tek saygisizca lafi olmayan beni de bir anda bu Sabrilere dahil etmissin, (ustelik belirli bir dostlugumuz da var) bunu görmemek icin kör olmak lazim. Yahu kuzum kimin haddine bu duzeyde insanlarin mesajina 'abuk abes demek' nasil olur da hedef gösterirsin o kadar insana ve herseyden önemlisi ne kadar kolay insan ve arkadas siliyorsun aklim almiyor mantigim almiyor ve bu durumu aciklayamiyorum metamorfoz falan mi gecirdin kafaya saksi mi dustu akil alir gibi degil atta bold yaptigim yerler. Hadi bana de ki 'zor bir dönem geciriyorum sinirlerim gergin ben de hata yaparim, o zaman basimin ustunde yerin var. Ya Hasan'a denilenler? su son bir senede Hasan'in tek kisiye sayi ile 1 kisiye hakaret ettigini asagiladigini kim gösterebilir? Sadece farkli futbol altini ciziyorum futbol yorumu yapiyor diye kil sifati takilmis ve surekli kendisine tas atilmis ve atiliyor. Sucu ne Hasan'in?
Su alta bold yaptigim yerlere özellikle bir göz at. Resmen hedef gösteriyorsun baskalarina su su adamlar buranin kaka adamlari diye. Bunu görmemek icin kör olmak lazim. Aklim almiyor yahu. Sunlar altta dediklerin ve bu dediklerini anlamakta gucluk cekiyorum hatta aklim almiyor ve hic bir mantikli aciklama getiremiyorum. Bir de ustelik caz seven adamsin senin dervis gibi olmani beklerken aklim almiyor. Dedigim gibi sinirlerim gergindi, kusura bakmayin falan de ben hemen unuturum arkadaslarimin bende onca kavga gurultuye ragmen kerdibilitesi cok buyuktur.

----------------------------------------------------------------------
Ozan Ersoy wrote: Ben de kendime gelen mesajlari biraz ortaya dokeyim:

Bir kismi malum abuk ve abes yazilar yuzunden bir daha foruma ugramayacagini soyluyor. Bunlardan bir tanesi tane cok sevdigim ve futbol bilgisine cok guvendigim senelerce Turkiye'de amator liglerde futbol oynadigini bildigim bir kardesim. "Abi bu iskenceye dayanamayacagim benim hesabimi siliver" dedi gecenlerde. Silmedik ama kendisi de ortadan toz oldu. Bu genc arkadasim yuzlercesinin bir ornegi. Bu is 1990'li senelere kadar gider. Cimbom.org'a belli insanlarin yazilarini gormemek icin girmeyen, kusmus, asla da ugramayacak yuzlerce insan var.
Bir kismi "ignore this user" yoksay islevinin/fonksiyonunun hayata gecirilmesini rica ediyor. "Seninle ayni staff'de olmak bana zul" diyen ve onuruyla staff'den ayrilan Ozgur H. hala aramizda olsaydi, eminim bir el atar belki de hallederdi. Belki cozum bu. Sahsen surada benim ayri kaldigim gunlerden bana gelen mesajlardan anladigim kadariyla okuyanim cok sukur hatri sayilir sayida var. Onlar da bana yeter. Baskalari dusunsun. Bazilarinin yazilarini bir iki kisi disinda kimsenin okumayacagina ben sahsen eminim.
En son gelen teklif de yeni bir forum acmak.. Evet is o raddeye kadar dayandi... asy.net ornegi aci sekilde onumuzde dururken. Benim sahsen baska forumlarda yazma istegim yok. "Arada buna nasil bulastim nasil kurtulsam?" diye dusunuyorum. Baska forumu neyleyim?

________________________________

Forum dunyasinin Sabri'leri

Evet Sabri orta yapamiyor, sut cekemiyor ve herkesi kanser yapiyor her mac. Katiliyorum ama benim gibi dusunenleri kanser eden daha beter bir olgu var. Forum dunyasinda da her yazdigiyla yeni bir sahaser yapanlar var. Hani bir futbolcunun ne oldugu ne yapabildigi, neresi iyi neresi kotu 3-5 macta anlasiliyor ya.. Forum dunyasinda da kimin ne kadar futbol bildigi, ne kadar spora yakin uzak, bu isten ne anliyor, kimin muhakeme yetenegi guclu, olculer/deger yargilari nedir, 3-5 yazidan belli oluyor. Kiminin degil futbol, sporla uzaktan yakindan alakasi yok ama forumlarda ahkam kesiyor. Kimi spor yapmis ama futbolu baska sporlarla karsilastiriyor. Kimi hayatinda uc kisiyi yonetmemis, GS gibi devasa bir camiayi yonetenlere giydiriyor. Kiminin colugu cocugu yok, bir evlat yetistirmenin zorlugunu bilmiyor ama askerlik yasina gelmemis insanlara ahlak dersi vermeye kalkiyor. Kimi de hepsini ve arti digerlerini de yapiyor.
Simdi burada duralim... Herkesin herseyi bilme sansi yok. Burasi bir sohbet yeri. Herkes bildigi kadariyla paylassin ki bir seyler ogrensin. Herkesin arada sacmalamaya da hakki var. Herkesin arada hata yapmaya, yanlis yorumlamaya da hakki var. Ayni benim yaptigim gibi. Yaptigimda da "aman Ozan bu ne bicim yorum" diye uzerime cullanildigi gibi. Bu isten anlayanlar her zaman her konuda anlasmak zorunda diye bir kural da yok cunku futbolda ve diger sporlarda bir tane dogru degil bir suru dogru var. Yunanistan gibi oynayip Avrupa Kupasi da alabilirsiniz Brezilya gibi oynayip da. Metodlar, anlayislar farkli. Herkesin sevdigi bir yazara katilmama hakki da var.

Ama bir kisinin her zaman sacmalamaya herkesi kanser etmeye hakki yok.

Ayni Sabri'nin 15 senedir orta yapmayi ogrenememeye hakki olmadigi gibi.

Ozan Ersoy
Last edited by Kenan Atak on Thu Feb 19, 2009 10:44 pm, edited 4 times in total.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations

Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Ozan Ersoy wrote:Yapmasaydim asy.net olmayacakti buyuk bir olasilikla.
Bu senin icinde kotu ukte olmus - bircok seyi de acikliyor zaten...
Ozan Ersoy wrote:Sonrasinda ki bu sonra en az 2 yili almistir, cephe almadigimi inkar edecek degilim. Ama cephe alsam ne olur almasam ne olur? Ben kimim ki cephe aldim diye insanlar benim arkamda gruplasacaklar?
Cephe aldin da eline ne gecti? Bugun gelinen durumun yaninda sana bir katkisi oldumu cephe almanin?

Diyorum ya - iyi bir lidersin, sen cephe alinca arkana dolusanlar oluyor... Bak adam 27 yasimdayim diyor - 15 sene evvel Cengiz abi bu platformu Hasan ile beraber kurdugunda eli pipisinde geziyor yani... Ama daha geldigi bir yil olmadan Cengiz abiye laf sokmakta falan hic sakinca gormuyor. Nereden aliyor bu cesareti sence? Sen istedigin kadar bunun sorumlulugundan kac (ben kimim ki soylemleriyle) - benim gozumde sorumlusu bellidir - hatta okuyunca gulumsediginide zannediyorum - ne de olsa dusmanimin dusmani di mi?
Ozan Ersoy wrote:Ayrica lobicilik, gruplastirma kapali kapilar ardinda olur.
Boyle bir kural yok - alenen de oluyor goruldugu gibi...
Ozan Ersoy wrote:Benim herseyim ortada aslan Mert. En ufak sahtekarlik yok. Riyakarlik, iki yuzluluk, arkadan dolanma yok. Kimseye pm atmiyorum, mesaj atmiyorum. Bazilarinin yaptigi gibi tehdit eden email'ler de atmiyorum. Kulagima arada geliyor, boyle bir email geldi bana herif boyle boyle dedi diye.
Benim kulagima da geliyor Ozan kimin ozelden kime neler dedigi... onun icin bosver sen... Bak ben sana gizli kapakli degil - alenen cephe aldin, raki sofrasi paylastigin bazi insanlara guvenip Cengiz abiyi hedef gosterdin, forum icinde Cengiz abiye karsi bir grup olusumuna liderlik ettin diyorum - bunun sorumlulugundan kacmak istiyorsan senin bilecegin is.
Ozan Ersoy wrote:Bir de sunu merak ettim simdi. Yahu madem bir cephe alma var, benim Cengiz Akgun'e karsi yazdigim yazilarin birine de birader "Ozan yaniliyorsun, Cengiz Akgun dogru soyluyor, su nedenle falan" diye cevap vermedin de Mert simdi boyle aylar sonra ortaya cikip "sen kendi forumunu acmak icin insanlari kiskirtiyorsun, gruplastiriyorsun" gibisinden boyle longurttenedek bir sey yumurtlamak ve bana saldirmak ihtiyacini duydun?
Cengiz abiye katildigim yerlerde oyle birsey desem bu sefer bir Cengiz abi cephesi olumus olacak - is sizler vs bizlere donusecekti... Cengiz abiye yazdigin yazilarda teknik olarak sana katildigim ama uslup olarak katilmadigim da cok oldu... Cengiz abiye de ayni sekilde birsey soylemedim cunku bir cepheye uye olmak istemedim. Ayhan konusunda sen beni Cengiz abi cephesine atmak isteyince sana kizdim --- sonra Olympiakos (veya baska bir takim) macinda Ayhan Arda'ya harika pas atinca - Cengiz abiye - "ama bunu da gor" dedim. Bugune kadar arabulucu olmaya calistim ikiniz arasinda ama buraya kadar. Benim loyalty'im cimbom.org'a.

Cepheni yarattin - bu forumun kurucularini karsina aldin, arkanda kendi tayfan var. Hasan ve Cengiz abi ne degisecekler ne de bir yere gidecekler. Bundan sonrasi senin secimin...

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

asy.net acik degil mi? asy.net'de eski sevdiklerine kavusmak isteyen varsa burada hala kafa utulemenin ne anlami var? Hele hele burada yazdiklarini referans gosterip bakin ben yanlis ettim ama hidayete erdim derse kapiyi suratina kapatacaklarini hic sanmiyorum.

Ben sustukca daha da ileri gidecegini anladigim sahis (adini bile yazmak istemiyorum) Ali'ye ayip edildi filan diye burada timsah gozyasi dokerken vaktiyle adama host filan dememis olsa samimiyetine filan da inanasin gelir. Bu arada e-mail ile ya da PM ile tehdit mehdit ettiler diye birilerini tohmet altinda birakmakta istemis son bir hamle ile. Kimden bahsediyor bilmiyorum. Ben hayatimda ozelden genel olarak soylemiyecegim bir seyi yazmadim. Benim butun e-maillerim ve PM'lerin hicbir mahremiyeti yoktur. Sonradan utanacagim hicbir seyi yazmam. Isteyen cikarir ortaya eger bu ustu kapali tehdit filan etti diye ima edilen ben isem. Ama madem boyle ozel isler bu tur manyel ile ortaya getiriliyor o zaman is degisir. Bana vakti ile buradaki insanlar hakkinda bu ajandir cunku surada calisiyor dinci filandir diye yazan ayagini denk almali eger isi buraya kadar vardiracaksa. Ustelik gidip Istanbulda yemis icmistir bu boyle karaladigi kisinin misafirperverliginden istifade ederek. Yollarim adama hakkinda vaktiyle yazdiklarini sonra yuzune bakacak yuzu kalmaz. Ona gore.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Mert Tokman wrote:
Ozan Ersoy wrote:Yapmasaydim asy.net olmayacakti buyuk bir olasilikla.
Bu senin icinde kotu ukte olmus - bircok seyi de acikliyor zaten...
Ozan Ersoy wrote:Sonrasinda ki bu sonra en az 2 yili almistir, cephe almadigimi inkar edecek degilim. Ama cephe alsam ne olur almasam ne olur? Ben kimim ki cephe aldim diye insanlar benim arkamda gruplasacaklar?
Cephe aldin da eline ne gecti? Bugun gelinen durumun yaninda sana bir katkisi oldumu cephe almanin?

Diyorum ya - iyi bir lidersin, sen cephe alinca arkana dolusanlar oluyor... Bak adam 27 yasimdayim diyor - 15 sene evvel Cengiz abi bu platformu Hasan ile beraber kurdugunda eli pipisinde geziyor yani... Ama daha geldigi bir yil olmadan Cengiz abiye laf sokmakta falan hic sakinca gormuyor. Nereden aliyor bu cesareti sence? Sen istedigin kadar bunun sorumlulugundan kac (ben kimim ki soylemleriyle) - benim gozumde sorumlusu bellidir - hatta okuyunca gulumsediginide zannediyorum - ne de olsa dusmanimin dusmani di mi?
Ozan Ersoy wrote:Ayrica lobicilik, gruplastirma kapali kapilar ardinda olur.
Boyle bir kural yok - alenen de oluyor goruldugu gibi...
Ozan Ersoy wrote:Benim herseyim ortada aslan Mert. En ufak sahtekarlik yok. Riyakarlik, iki yuzluluk, arkadan dolanma yok. Kimseye pm atmiyorum, mesaj atmiyorum. Bazilarinin yaptigi gibi tehdit eden email'ler de atmiyorum. Kulagima arada geliyor, boyle bir email geldi bana herif boyle boyle dedi diye.
Benim kulagima da geliyor Ozan kimin ozelden kime neler dedigi... onun icin bosver sen... Bak ben sana gizli kapakli degil - alenen cephe aldin, raki sofrasi paylastigin bazi insanlara guvenip Cengiz abiyi hedef gosterdin, forum icinde Cengiz abiye karsi bir grup olusumuna liderlik ettin diyorum - bunun sorumlulugundan kacmak istiyorsan senin bilecegin is.
Ozan Ersoy wrote:Bir de sunu merak ettim simdi. Yahu madem bir cephe alma var, benim Cengiz Akgun'e karsi yazdigim yazilarin birine de birader "Ozan yaniliyorsun, Cengiz Akgun dogru soyluyor, su nedenle falan" diye cevap vermedin de Mert simdi boyle aylar sonra ortaya cikip "sen kendi forumunu acmak icin insanlari kiskirtiyorsun, gruplastiriyorsun" gibisinden boyle longurttenedek bir sey yumurtlamak ve bana saldirmak ihtiyacini duydun?
Cengiz abiye katildigim yerlerde oyle birsey desem bu sefer bir Cengiz abi cephesi olumus olacak - is sizler vs bizlere donusecekti... Cengiz abiye yazdigin yazilarda teknik olarak sana katildigim ama uslup olarak katilmadigim da cok oldu... Cengiz abiye de ayni sekilde birsey soylemedim cunku bir cepheye uye olmak istemedim. Ayhan konusunda sen beni Cengiz abi cephesine atmak isteyince sana kizdim --- sonra Olympiakos (veya baska bir takim) macinda Ayhan Arda'ya harika pas atinca - Cengiz abiye - "ama bunu da gor" dedim. Bugune kadar arabulucu olmaya calistim ikiniz arasinda ama buraya kadar. Benim loyalty'im cimbom.org'a.

Cepheni yarattin - bu forumun kurucularini karsina aldin, arkanda kendi tayfan var. Hasan ve Cengiz abi ne degisecekler ne de bir yere gidecekler. Bundan sonrasi senin secimin...
CA'ya laf sokusturulmasindan da ben sorumluyum yani? Kaynakta problem hic olamaz yani? Yani oyle bir boktan duruma soktun ki Mert -ki bunu cok zekice yaptigini dusunuyorsun ama elinde patlayacak-

1) Bundan sonra bana kim katilirsa benim saksakcim olacak. Bak Gorgen bile cevap vermis (beni de Ozan'in yalakasi yapmayin) diye.

2) Hani oyle bir girisimim yok ama birisi simdi forum acsa, hadi gel dese ben de gitsem "bak kendi forumu icin yapiyormus" bunlari denecek. Arkamdan gelen de olursa Ozan'in saksakcilari olacaklar.

Cok zekice saniyorsun, ama bana ve diger forum okuyanlarina yaptigin terbiyesizlik mutlaka elinizde patlar.

Benim yapacagim yaptigim secim yok. Hersey senin begenmedigin sekilde devam edecek cunku sorunlarin kaynaginin senin de dedigin gibi degisecegi yok.

Ozan Ersoy

Ozgur A. Boztepe
Posts: 1606
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:30 pm
Location: Atlanta USA

Post by Ozgur A. Boztepe »

Mert Tokman wrote:Diyorum ya - iyi bir lidersin, sen cephe alinca arkana dolusanlar oluyor... Bak adam 27 yasimdayim diyor - 15 sene evvel Cengiz abi bu platformu Hasan ile beraber kurdugunda eli pipisinde geziyor yani... Ama daha geldigi bir yil olmadan Cengiz abiye laf sokmakta falan hic sakinca gormuyor. Nereden aliyor bu cesareti sence? Sen istedigin kadar bunun sorumlulugundan kac (ben kimim ki soylemleriyle) - benim gozumde sorumlusu bellidir - hatta okuyunca gulumsediginide zannediyorum - ne de olsa dusmanimin dusmani di mi?
Cok yanlis adam ustunden rant saglamaya calisiyorsun. Sikisinca isi yas argumanina getiriyorsun, ben bu filmi daha onceden gormustum. Ve konuyla hic alakasi olmayan bana tekrar hakaret ediyorsun.

Cok yanlis hareketler bunlar. Keske yazilarimi okusaydin bunlari yazmadan once. Bir arastirsaydin kim bu adam diye.

Koca sirket yonetiyorum, 60 yasinda muhasebecim var, burda insalar kendinden buyukleri elestirirken birlerinden tasdikname alicak degil herhalde.

Beni getiremezsin bu tip tartismanin icine, ne bir olusumun icinde bulunurum nede senin gibilerin planlarina uyarim.

Isin vardir gucun vardir, masa olup burda gencim diye benim uzerimden kar saglamaya calisiyorsun, hayatina yazik.

Isin ironik tarafi ise beni taraf olarak gosteririken ve bana saksakci derken yaptigin yagdanlik. Bu yagadanligin 1000 de 1 ini bu foruma birak, dunya impratoru gelse yapmam, yapmadim.

Olan olaylar icinde kendi kucuk dunya'ndaki bu hareketlerin nedeniyle ilgilenmesemde tahmin edebiliyorum, ama ne yazikki affedemeyecegim.
Last edited by Ozgur A. Boztepe on Thu Feb 19, 2009 11:06 pm, edited 2 times in total.
Kar yagdi yaktigim ateslere
Icimdeki korku bir isyan
Beni anlaticak kadar, yanliz degil sokaklar
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Cengiz Akgun wrote: Ustelik gidip Istanbulda yemis icmistir bu boyle karaladigi kisinin misafirperverliginden istifade ederek. Yollarim adama hakkinda vaktiyle yazdiklarini sonra yuzune bakacak yuzu kalmaz. Ona gore..
Gordugunuz gibi sekil 1-A. Var mi uyanacak, kafasi olan? Finolar ey finolar...

Nasil igrenc bir insansin aklimin almasinin mumkunu yok.

Ozan Ersoy

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Kerem Tezic wrote:Yahu Ozan, herseyi bir yana koyuyorum Cengiz abi ile olan tartismalari da...
Kerem sana bir sey demedim ben. Ustune alinmissin. Bold yerler falan. Sana diyecek olsam senin yazinin basligina yazmam.

Sana bir elestirim olacak yalniz. Burasi bir spor forumu. GS konusuluyor ve futbol ana konu. Futbol mutbol bu alt tarafi deyip gecerken burada insanlarin bu kadar kafa patlatip, zaman harcadiklari laflari, sozleri elestirirken zaman harcamalisin bu ise. Yoksa ezbere olabilir ve yazilarin Sabri'nin ortalari kadar kotu olabilir. Biz burada senede 100 mac izliyoruz, sen izliyorsun 4 senede 2 mac. Birader yanlis seyler soylebilirsin. Ben senden cok daha fazla biliyorum veya akilli oldugumdan diye degil, bu ise zaman harcamadigindan yanilabilirsin. Sana cevap olarak da "hayir oyle degil Kerem futbol degisti, artik ne FA, ne UEFA futbolu kotu saha sartlarinda oynatmiyorlar, bak surada su ornek var burada bu ornek var" dendiginde de illaki anlamayacaksan, bu sefer cevap farkli olabilir, millet senle dalga gecebilir.

Bak, bir mac seyrettin simdiden Skibbe'ye haksizlik yapildigini gordun. Seyret bakalim FB'nin 10, GS'in 20 lig macini da gorelim fikirlerini hala ayni sekilde sabit mi?

Sana bir oneri... Son onerilerim olabilir bunlar. Turkiye ligini izleme. Senin gibi adamin kaldirabilecegi bir sey degil o.

Ozan Ersoy

Bahri Unlu
Staff Member
Posts: 385
Joined: Wed Oct 23, 2002 2:28 pm

Post by Bahri Unlu »

van minut ya arkadaslar bu ne..
Mac hakkinda ne olmus ne yazilşmis diye bakalim dedim de
neyse bakmayivereyim daha da yukarilara...
carsafa dolanmis bu baslik.

Madem herkes kafasina gore davraniyor.
bende kafama gore davranip bu basligi kilitlyeyim.
Hatta sansur uygulayip bu baslik altinda
konu basligindaki macimiz ile alakli olmayan
ne var ne yok silesim geldi ama herkes koca koca insan ..
ayiptir yapmayin etmeyin...
* * *
Bahri Unlu
ISO 2000, UEFA ve Super Kupa $ampiyonu taraftari

Locked