UEFA Cup GS - Bordeaux 4-3 (arda(2),kewell, Sabri)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Eray Tunç
Posts: 529
Joined: Fri Feb 22, 2008 3:08 am
Location: İngiltere

Post by Eray Tunç »

"...The second half became more difficult because a defensive player began to block the wings"

Burada kimden bahsettiğini merak ettim, Mehmet Topal olabilir mi?

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Eray Tunç wrote:
"...The second half became more difficult because a defensive player began to block the wings"

Burada kimden bahsettiğini merak ettim, Mehmet Topal olabilir mi?
Eray, devre arasi yorumunda da yazdim. Baris'a Topal, Kewell hatta Lincoln yardima gelmeye basladi ilk 20 dakikadan sonra. A defensive player derken herhangi birisinden bahsediyor bence cunku degisimli tikadilar Wendell'in kanadini. Gozumun onune Topal'in Wendell'in ayagindan top aldigi, Lincoln'un kosu yollarini tikadigi, Kewell'in gelip blok ettigi pozisyonlar geliyor.

Baris ilk 15-20 dakika bocaladi. Chamakh'in vurdugu kafa da onun kanadindan geldi. Cocugun sucu yok 3-5-2 zor is. Sag bek zaten degil. Ama tecrubeli oyuncularimiz geldiler. Sag kanatta o kadar etkili degiller ama zaten orada da Arda cok iyiydi. Servet de orayi iyi toparladi. Araya atilan toplari cok iyi onledi.

Ozan Ersoy

Celal Gürcüoglu
Posts: 1439
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:43 am
Location: Istanbul

Post by Celal Gürcüoglu »

Ikinci macta ilerdeki benim her defasinda zevkle simdi biraz ozlemle bahsettigim Kewell-Lincoln-Arda-Baros varyasyonlari yapilsin, Bordo'yu burda rahat geceriz. Kocaeli macinda Kewell ile Lincoln'un takima isinmalari ile P.sembe gunu cok farkli oynayacaklar. Benim en buyuk korkum ki son macta hemen hemen hic olmadi, bir anlik dalginlik ve yiyebilecegimiz pis bir gol. Sakin, sabirli, devamli ayaga oynayip golu atana kadar geride saglam oynamak lazim. Golu attiktan sonrada oyun duzenini bozmadan geri yaslanmamak gerekiyor. Bordo ustumuze cok gelip bize o pis gollerden birini atmamali.
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Bordo'nun deplasmanda daha iyi oynadigi soyleniyor. Sonuca da rakip yoruldugunda gidiyormus. TD'leri Bordo'da yaptigi hatalari gordugunu var sayarsak (GS'in gol atma derdine dusup dusmeyecegini bilmiyorum) GS'in fizik gucu macin sonlarina dogru cok fazla dusuyor. Ikincisi mac normal surede 0-0 biterse yarim saat uzatma da olacak. Bunlar GS icin dezavantaj. GS'yin oyunun basinda bir gol bulmasi lazim. Baros ve Kewell bu isi yapabilecek adamlar. Lincoln bir Kewell kadar travma gecirmedigi halde hicte etkili degildi Bordo'da. Ikinci yari bir saman alevi gibi gorundu ama hepsi bu. O zaman fizyoterepistin devamli ispanak yedirmesi lazim ki kosabilsin ve ayakta kalabilsin.

Su serbest atislari kullanamama olayi kanima dokunan bir olay. Yahu insan su ise biraz calisir. Bu is devamli iki uc kisinin calismasi ile gelistirilecek bir olay. Devied, Alex ve Carlos'un bir araya gelip Hacettepeye attiklari golu de gordunuz. Bu isin bir turlu cozulememesini aciklayan var mi? Bu is Sabri ile olmaz Hasan Sas ile hic olmuyordu. Ismini anmak istemedigim (carpilirmisim ya) ise ortada. Yani su dun gobekte yaptigi serbest atisi gordunuz. Yana idi ustelik. Lincoln deseniz o da etkisiz. Frikikten bir gol atacagi tuttu onu da hakem cift vurus diye saymadi. Dun o kadar korner atisi icin gitti. Var mi idi bir etkili atisi? Hatta adamlar gule oynaya aldiklari topla kontraya ciktilar. O sirada kafa atacagiz diye karsi ceza sahasina giden Servet ve Meira'yi Desanctis ikiye bir ileri gitmeyin diye uyarmak zorunda kaldi bu kornerlerde. Duran toplardan yararlanamayan bir takim bir bacagi eksik gibi oynuyor bu oyunu. Ya da duran topu iyi degerlendirenler uc bacakli gibi oluyorlar. Bu sorun neden giderilmez? Sorun olarak gorulmedigi icin mi?
Last edited by Cengiz Akgun on Fri Feb 20, 2009 2:15 am, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

Round of 32

Dynamo Kyiv - Valencia 1-1
Zenit - Stuttgart 2-1
Olympiacos - St Etienne 1-3
Aston Villa - CSKA Moskva 1-1
Bremen - Milan 1-1
Sampdoria - Metalist 0-1
NEC - Hamburg 0-3
PSG - Wolfsburg 2-0
Bordeaux - Galatasaray 0-0
AaB - Deportivo 3-0
Braga - Standard 3-0
Lech - Udinese 2-2
Shakhtar - Tottenham 2-0
København - Man. City 2-2
Marseille - Twente 0-1
Fiorentina - Ajax 0-1

Ilginc yada surpriz sayilabilecek sonuclar var. Metalist son dakikada attigi gol ile Italya dan galip donuyor. Lucescu nun dedigi kadar varmis, bu takimin sagi solu belli degil. Aaborg Deportivo yu 3 gol ile gecmis. Formu herkesi korkutan Standard, Braha dan uc yedi. Marsilya kendi sahasinda Twente ye yenildi, Marsilya deplasmanda tur atlarsa surpriz olmaz. Istim uzerinde giden bir diger Fransiz takimi St Etienne, Yunanistan da galipler.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Metalist'in hor hakir gorulmesine karsi cikmistim. O yuzden de luzumsuz yere tartistimdi burada. Metalist grubundan (icimizden bazilari icin haksiz sayilsa da, ki tamamen asilsiz bir yorum) brinci olarak cikti. En fazla puani topladi. Sampadoria UEFA grubunda ucuncu olmus bir takim. Metalist'in bunlari kendi evinde yenmeleri neden ilginc oluyor anlamis degilim eger yanlis anlamadi isem ilginclik kismini. Aslinda guclerini gosteriyor. GS ASY'de bu takimi yenebilse idi bu Italyan takimla oynayacakti. Sampadoria karsisinda galip gelse idi bunu da ilginc gorecek mi idik. Ben sahsen gorurdum belki. Ama cogunlugun bunu gorecegini sanmiyorum.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Soner Özaltındere
Posts: 360
Joined: Sat May 06, 2006 1:25 pm

Post by Soner Özaltındere »

Ozan Ersoy wrote:
Soner Özaltındere wrote:Ben Bordeaux maçında oynadığımız oyunu beğenmedim. Kişilikli ve ne yaptıuğını bilen bir oyun değildi. Bordeaux'nun ciddi form düşüklüğü, istediklerini yapamamalarına sebep oldu. Evet belki bireysel olarak iyi oynayan oyuncularımız vardı ama, Mehmet TOPAL gibi, yine debence kontrollü ve bilinçli bir oyun oynamadık, hatta resmen ezildik. Bu yüzden ASY'de ki maçta çok zor geçecek. Ben çok kontrollü bir oyun oynamak ve mutlaka ilk yarıda gol bulmak zorundayız diye düşünüyorum, yoksa muhtemelen eleniriz.
Niye yaziyorum hala bilmiyorum ama sanki icimden Soner'i rahatlatmak geldi. Soner bey kadar endiselenen cok insan var. Tabii benim yazdigimin ne rahatlatma etkisi olabilir diyenler cikar. Onlara zaten yapabilecek bir sey yok. Endiselenmeyin bu kadar diyebilirim.

1) Bordo haftasonu Etienne deplasmaninda cok zorlu bir karsilasmaya cikiyor. Etienne dun Olympiakos'u 3-1 deplasmanda yendi. Kendi liglerinde de dusme hattinda. Bordo ligin basindan kopmamak icin mutlaka kazanmak zorunda. Sakat verebilirler, yenilip moraller iyice bozulabilir.

Buna karsilik GS ligden bana gore dusmesi kesin takimlardan Kocaeli ile karsilasiyor. ASY'de. Kocaeli'ni rahat gecip, persembeye kadar ciddi calisip hazirlanacaklardir.

2) Bordo dunku macta da gordum, yorgun. Cok onemli oyunculari yipranmis durumda. Gourcouff neydi deyip Gorgen'e takilmamin ardinda (tabii ki Milan'in futbolcusu oldugunu biliyorum, hangi buyuk takimlarin pesinden kostugunu biliyorum, ozetlerden yapabildiklerini izleyebiliyordum) aslinda yorgunluktan bitik durumda oldugunu gorebiliyorum vardi. GS'i bu kadar savunma acikken eksikken zorlayip, hirpalayip, sallayip yikamadilar. Gourcuff, Cavenaghi gibi oyuncular oyunun son anlarinda iyice dokulduler.

3) Blanc mesaji yonetimine yolladi. Bu takim hem lig, hem kupa, hem UEFA sonuna kadar gidemez. Birilerinden fedakarlik edilecek dedi. Bu tip soylemler futbolcunun beynine bir sekilde olumsuz yansir.

4) Bordo ASY'de hic oynamadi. Olimpiyat'ta oynadi ki ASY'nin atmosferi olimpiyatla karsilastirilamaz. Oyuncular etkilenebilir, hakem etkilenebilir.

5) Bordo bize pozisyon verdi vermedi degil. Bazi duran toplarda da sacmadilar. Bordo'nun savunmasi gol yemeyen Kharkiv gibi bir savunma degil.

6) Balta geri gelecek ve 4'lu savunmaya geri donecegiz gibi gozukuyor.

7) Kewell ve Lincoln Kocaeli macinda iyi ter atacaklar, persembe'ye kendi sahamizda daha iyi oynama firsati bulacaklar.

Elbette GS atmadan gol yerse isler sarpa sarabilir. Bunun bilincinde oynayacaklar bizimkiler. Bu GS'i kucumsemeyin. Bordo'yu eleme sansimiz bence %50'den fazla.

Ozan Ersoy
Herşeyden öte eğer elenirsek de bu benim için çok büyük bir üzüntü olmaz, çünkü ligde önümüzde ki dönem içinde çok şey değişeceğini ve Galatasaray'ın her şart altında Şampiyonlar ligine gidecek- umarım Şampiyon olarak gider- iki takımdan biri olduğunu biliyorum.

Ayrıca yazdıklarının hepsine katılıyorum. Şu anda tur için avantaj mutlaka ki bizden yana fakat gelgelelim ben bu aralar oynadığımız oyuna bakınca, ne yazık ki biz bu işi Ali Sami Yen'e rahat rahat kotarırız diyemiyorum, her ne kadar demek istesem de.

Lincoln'ün varlığı maalesef oyuna ilk sezonda ki kadar ciddi bir katkı koymuş değil. Orta sahayı Arda ve Ayhan sırtlıyor ki, o da Ayhan iknici yarıların başında yorulup oyundan düşünceye kadar. Detaya çok fazla girmek istemiyorum ama ben son beç maçtır belki de gol atamama sıkıntısı yüzünden istediğim takımı izleyemiyorum sahada. Umarım ki bu sıkıntı Kocaeli maçıyla aşılır tüm oyuncuların kendine güveni gelir ve rahatlarda Bordeaux'ya karşı daha sakin ve kontrollü oynarlar.
Sanırım dediğiniz gibi Ozan Bey, tüm düğümler bu hafta sonu çözülecek ....
Galatasaray,
imkansızı olağana çeviren ruh....

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

İş tek maça kaldı. Ve o maç -neyseki- deplasmanda değil, Samiyen de oynanacak. Geçmişde bu gibi durumlarda il maçı içerde oynar, muazzam çabalar, ama tur için çokda avantajlı sayılamayacak bir skorla maçı bitirirdik. 2. maçlarda genelde hüsranla neticelenirdi. Bu sefer şartlar mükemmel değil ama iyi. İkinci maç, defansif anlamda aptalca bir hata yapmazsak çok büyük ihtimalle tur atlayan taraf olacağız.

----------De Sanctis----------
Barış---Servet--Meira--Balta
Kewell-Topal--Ayhan--Arda
---------Lincoln------------
-----------------Baroş------
Bekliyorum...

Eray Tunç
Posts: 529
Joined: Fri Feb 22, 2008 3:08 am
Location: İngiltere

Post by Eray Tunç »

Buradan Sayın Skibbeye sesleniyorum :) Benim istediğim kadro şöyle...

Code: Select all

          De Sanctis
Barış   Meira  Servet  Hakan
        M. Topal  Ayhan
  Sabri    Lincoln    Kewell
             Baros
Mehmet ve Meira'nın sürekli Barış'a yardıma geldiği, Arda'nın Kewell veya Lincoln'de bir aksaklık olursa devreye gireceği bir kadro düşünüyorum.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Eray Tunç wrote:Buradan Sayın Skibbeye sesleniyorum :) Benim istediğim kadro şöyle...

Code: Select all

          De Sanctis
Barış   Meira  Servet  Hakan
        M. Topal  Ayhan
  Sabri    Lincoln    Kewell
             Baros
Mehmet ve Meira'nın sürekli Barış'a yardıma geldiği, Arda'nın Kewell veya Lincoln'de bir aksaklık olursa devreye gireceği bir kadro düşünüyorum.
Neden Ay' (carpilmayim diye tam adini yazmadim) da Arda degil. Ayagi daha duzgun ve Kewell ile yer degistirerek rakibi de sasirtacak nitelikte. Topa daha hakim.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Ozgur A. Boztepe
Posts: 1606
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:30 pm
Location: Atlanta USA

Post by Ozgur A. Boztepe »

Bordo macini bilmem ama hamburg macinda ugur'u gorurseniz sasimayin derim ben. Bu gun bir sure takimla calismis.
Kar yagdi yaktigim ateslere
Icimdeki korku bir isyan
Beni anlaticak kadar, yanliz degil sokaklar
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem

Murat Gökcigdem
Staff Member
Posts: 1271
Joined: Thu Nov 07, 2002 4:25 pm
Location: Washington, DC USA

Post by Murat Gökcigdem »

Sevgili Ozgur Huseyinoglu'nun yardimi ile bir bilgiye ulastim ve ABD'deki diger arkadaslarla paylasmak istedim.

http://www.setanta.com/us/TV-Listings/ Setanta macimizi naklen olmasada saat 6(EST)'dan itibaren ekranlara getirecekmis.

Umarim bu macin sonrasinda giden ve kalan butun arkadaslarimiz ile yine bu cati altinda bulusur ve -Allahin izni ile- birbirimizi tebrik etmek imkanina erisiriz....

Eray Tunç
Posts: 529
Joined: Fri Feb 22, 2008 3:08 am
Location: İngiltere

Post by Eray Tunç »

Cengiz Akgun wrote: Neden Ay' (carpilmayim diye tam adini yazmadim) da Arda degil. Ayagi daha duzgun ve Kewell ile yer degistirerek rakibi de sasirtacak nitelikte. Topa daha hakim.
Ayhan'la Arda'yı bu şekilde karşılaştırmayı doğru bulmuyorum. Ayhan, daha önce de söylenildiği gibi oyunun savunma yönünü daha iyi becerebildiği gibi takımın "10 numara" sı olmasa da lideri konumunda. Yani Skibbe'den taktik alrak veya oyunu okuyarak diger oyuculara "suraya gideceksin, soyle yapacaksin" diyecek adam. Yine de Arda'yı kesmemek için söyle bir şey düşünülebilir:

Code: Select all

           De Sanctis
M.Topal  Meira  Servet  Hakan
             Ayhan
Sabri   Lincoln  Arda  Kewell
             Baros

Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Ben de bir kadro cikarayim bu mac icin.
---------------De Sanctis-------------------
Emre Asik----Emre Gungör-----Servet------Hakan Balta-----
---------------Baris------Mehmet Topal-------------
-------Sabri/Kewell---------------------------------Ayhan/Arda
-------------------Lincoln-----------------
---------------Baros-----------------------

Skibbe enayi degil, Bordeaux'ya yuklenmez. Baris ve Topal yakin oynarlarsa rakbin ustun hucum ve kontratak gucu bastirilir. Önce gol yememege oynatir bence. Bundan sonrasi Lincoln'un yaraticiligi ve Baros'a kaliyor. Bence Ayhan Arda'nin yerinde daha cok is yapar. Arda beni pek etkilemedi, hep ayni seyleri yapiyor tamam zeki ama onun oyununu okumak ve oyundan dusurmek kolay. Bana 70'li yillarin topcusu gibi gözuktu. Gecen yaz milli takimda da izledigim Balta, Emre Gungör, Mehmet Topal, Servet falan cok daha modern futbola yakin oyuncular bence. Kewell sonradan oyuna girebilir ama orta sahanin cok hizli, mucadeleci oyunculardan olmasi bence daha mantikli. Beni en cok korkutan Meira. Bu adami gercekten hic bir önemli rakip atakta göremiyorum. Ya Servet ya Baris ya da Emre araya giriyor acaba oyun icinde buhar falan mi oluyor Meira, özellikle baktim kendisine hicbir önemli rakip atakta olmasi gereken yerde yok. Bu nasil is anlayamadim ama tandem nazik leylek Meira ve Servet olursa, Mehmet Topal Baris'tan uzak ve yardimsiz oynarsa yandi gulum keten helva, cok kötu kontratak yeriz gibi geliyor. Ayhan ise orta göbekte hucum gucumuzu tamamen dusuruyor. Topu aldigi zaman ayagindan cabuk cikarmasi mucize adeta. Lincoln'u de oyundan dusuruyor topu ayagina yapisirip bir saga bir sola dönerek. Sol tarafta cok daha iyi. Gene de kapasiteli bir takimiz.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Servet'in sakatligi ciddi imis. En az iki ay dendigi soylendi.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Post Reply