TSL 21 - Galatasaray - Kocaelispor 2-5 (Topal 15, Linc. 71)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Mehmet Sönmez
Posts: 176
Joined: Thu Sep 15, 2005 2:30 pm
Location: Almanya

Post by Mehmet Sönmez »

Simdi toplanti yapiliyormus ve bu toplantinin icinde Karlheinz Feldkamp da varmis cok agir kararlarda alacaklarmis yönetim olarak... Sanirim bu karar icinden Michael Skibbe nin kalmasindan yana olmaz! Herhalde Feldkamp a diyecekler: "sen Skibbe yi ikna edersin nasilsa almanya dan ayni yörenin insanlarisiniz, biz bu icinden cikamayacagiz, degilse isimiz cok zor hocam, lütfen bize yardim! elinizi ayaginizi öpelim" diyorlardir. Ulan bu iside kendinize benzettiniz yönetim olarak yani baska ne demeli, bir yönetim kendi kararlarini kendisi veremez mi??

Kemal Bakircioglu
Posts: 406
Joined: Tue Oct 22, 2002 6:11 pm
Location: Brooklyn- New York

Post by Kemal Bakircioglu »

Muhtemelen Skibbe gonderilicek , birkac oyuncuya ceza verilebilir. Bence yatti balik yan gider mantaletisine guvenip , soguk kanli sekilde oyuncularimiza ve hocaya guveniyoruz, cikin durumu kurtarin denebilinirdi.Yonetiminin tarzi bu degil , gecen sene sampiyonlugu getirdiler, ne yaptiklarini biliyorlardir.
Kemal Bakircioglu

Eray Tunç
Posts: 529
Joined: Fri Feb 22, 2008 3:08 am
Location: İngiltere

Post by Eray Tunç »

Sezon başında şu takıma bir sağ bek bulamayan yönetimin sistem değişikliğine mecbur kalan Skibbe'yi böyle cezalandırmaya hakkı yok.

Yönetim önce kendine baksın. "Kural hatası" falan diye bahane üretmek yerine daha ileri görüşlü bir yaklaşımda bulunabilirlerdi.

Skibbe M. Güven'i, Ü. Karan'ı oynatmasaydı, bu sefer "Bu ne biçim hoca, lig sonuncusuna karşı bunları denemeyeceksin de nerede deneyeceksin" denecekti.

Baroş'la başlasaydı "Lig sonuncusuna karşı bile tek forvet oynuyor, bu ne biçim adam, Baroş'u dinlendirmiyor" denilecekti.

İşlerin her kötü gittiğinde birilerinin kafasını ala ala ortada kafa kalmıyor. Boekamp'ın gönderilmesini hala kabullenemiyorum zaten. Geçen sezon da Feldkamp'a ayıp ettiler, şimdi ise tükürdüklerini yalıyorlar, Sabri'nin kadro dışı kalması gündemdeymiş. Bu çocuğu sağ bek oynamaya mecbur edende kabahat.

Kulüp gittikçe FB'leşiyor.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Skibbe yollanirsa yine is Cevat hocaya mi kalacak yoksa Kalli'ye sen mi buyur diyecekler. Ama o zaman zaten Sabri'nin okralari oynar. Ikisi de birbirlerini cok seviyorlar. Cevat hoca gecen sene bu isi yapti diyenler kendilerini kandiriyorlar. O zaman yerliler olayi ele adilar. Yabancilarda mecburen bunlara uydu. Simdi Baros Kewell ve Lincoln'e yerliler ne yapabilirler ki?

GS'yi taniyan birisini hemen bulmak da zor. Romanyada biri var boyle ama oyle Kalli'nin altinda filan calismaz o. Ben Kalli'nin kalmasi taraftariyim. Icerde yerli bir hoca ile calismak isteyeceklerini sanmam. Ben Ridvan diyecegim ama bunye kabul etmez diyeniniz cok. Aslinda Kalli ve Ridvan ikilisi cok kotu mu olur yani. Gel oglum Ridvan seni FB TD filan yapmazlar bak biz yapacagiz bu hayatinin firsati dense GS'i arkadan vurur mu? Ben sanmiyorum. Adam futboldan anliyor.
Last edited by Cengiz Akgun on Mon Feb 23, 2009 1:54 am, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Celal Gürcüoglu
Posts: 1439
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:43 am
Location: Istanbul

Post by Celal Gürcüoglu »

Murat Fahrioglu wrote:Servet'in malesef tarak kemigi kirilmis, en az 2 ay yok diye alt yazi gecti.

Bu arada yonetim toplanti yapiyor, yardimci baskan bir ara cikip bu kotu futbolun sorumlulari saptanip gereken yapilacak, yarin radikal kararlarimizi aciklayacagiz demis. Bir muddet sonra da Haldun Ustunel cikmis o da yarin ogreneceksiniz herseyi demis ve gitmis.

Ayhan, hasta oldugu icin oynamamis. Bu arada Emre Gungor de sakatlanip cikmisti.
Hicbirsey bilmesemde birseyi biliyorum (kendi dusuncem), Sabri'yi suresiz kadro disi birakirlar.

Edit: Sevgili Eray Sabri'nin gitmesi gundemdeymis diyor. Nerden duydun merak ettim.

Cengiz abi Ridvan'in gelmesi benim takimin basina gecmem gibi yuzdesi olan birsey. Birde futbolu bilmekle TD'luk olmuyor malesef. Olsaydi daha once olurdu Ridvan'dan birseyler.
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu

Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Ben olaya baska turlu bakiyorum. Skibbe sene basinda ne kadar yetersiz bir lider oldugunu ve oyunu okumakta ne kadar aciz oldugunu 6-7 mac ust uste gostermisti. Elbette sakatliklar onun da belini buktu ama bu sakatliklar uzerinde hic bir etkisi yok demek de anlamsiz. Sonucta oyunculara nasil ve ne kadar yuklenecegini o belirliyor.

Ama Skibbe yine de ikinci planda bana kalirsa. Yonetim, o butun heybetli goruntusunun altinda cok zayif bir karakter sergiliyor. Hic gerek yokken bu UEFA kupasi hedefini koydular onlerine mesela. Sonra cikip UEFA finalina cikmislar gibi devre arasinda kirittikca kirittilar. Sonra hakemlere saldirdilar.

Boyle ne oldugunu bilmezin hali her zaman icin duvara toslamaktir. Bir tane oyuncu uzerine kurulu bir oyun ile ve antenleri calismayan bir TD ile cok yol alamayacaklarini goremediler. Basina ve kendi yalanlarina kendileri de inandilar.

Bu sene bu takimin toparlanacagini zannetmiyorum. Skibbe baski altindayken hep baskalarinin etkisi altinda kalan bir kisilik gosterdi. Futbolcular da bunu biliyor. O nedenle futbolcular Skibbe'ye degil basina bakarak hareket edeceklerdir.

Yonetim ise yine yangina korukle gidip isi icinden cikilmaz hale getirir. Gecen yilki durum olmaz cunku su anda takim sampiyonluk yarisindan kopmus durumda. Gecen yilki gazi vermek zor. Ikinci olmalari bile artik zor. Avrupa'ya gidebilmek icin ucunculuk mucadelesi verecekler. O kupa maclarina burun kivirmanin izdirabi aci olcak.

En iyi cozum bana kalirsa Skibbe ile sezon sonuna kadar goturmek ve o arada iyi bir TD ile irtibata gecip, tipki gecen yil kaliteli futbolculari getirdikleri gibi iyi bir TD bulmak.

Bu arada da ucuncu olmaya odaklanip bu yil es gecmek.

BarisCakan
Posts: 207
Joined: Fri Oct 17, 2003 10:19 pm
Location: istanbul, türkiye

Post by BarisCakan »

Bomba! Televizyonda her golden sonra gösteriyorlardı.

Skibbe'nin yerine Hagi
Galatasaray'da 5-2'lik Kocaelispor yenilgisi teknik direktör Michael Skibbe'yi koltuğundan etmek üzere... Maç sonrası yöneticiler Hagi ile bir araya gelirken, Rumen teknik adama resmi teklif yapıldı.

Hagi, Kocaelispor maçını tribünden izlemişti.

NTVSPOR
Güncelleme: 02:44 TSİ 23 Şubat 2009 Pazartesi

Turkcell Süper Lig'in 21. haftasında Kocaelispor'a sahasında 5-2 yenilerek hem tarihinin en ağır mağlubiyetlerinden birini alan hem de şampiyonluk yarışında önemli bir 3 puan daha bırakan Galatasaray'da yönetim, kötü gidişe 'dur' demek için harekete geçti.

Maç sonrası olağanüstü toplanan Galatasaray yönetim kurulu toplantısından erken çıkan Fubol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin, futbol şubesi sorumlularından Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ, Polat Towers'ta George Hagi'yle bir araya geldi.

Bu görüşme yaklaşık 2 saat sürerken, Galatasaray yönetiminin eski futbolcu ve teknik çalıştırıcıları Hagi'ye teknik direktörlük görevi teklif ettiği öğrenildi.

Galatasaray yönetimi toplantıyı 'sır' gibi saklarken, Hagi'nin yöneticilere olumlu görüş bildirdiği öğrenildi.

Hagi'yle yöneticilerin görüşmesinin bitiminin ardından, yine Polat Towers'ta Adnan Polat ve teknik danışman Karl Heinz Feldkamp ile buluşan bu 3 yönetici, Hagi'yle yapılan görüşmenin detaylarını başkana anlattı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından, Adnan Polat ve yönetiminin gün içinde Michael Skibbe ile yolarını ayırarak Hagi'yi takımın başına getirmesi bekleniyor.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ben tahmin ettim Hagi isini. Bu capsizlarin baska bir alternatifleri yoktu.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Cengiz Akgun wrote:Ben tahmin ettim Hagi isini. Bu capsizlarin baska bir alternatifleri yoktu.
Hagi gelirse cok kotu olur. Hem strateji bilmiyor hem de insan iliskisi. Zaten eski yoldaslari da takimda yoklar artik. Sadece taktiksel ve teknik futbol bilgisi ile idare edemez.

Cevat hoca bile gelse daha iyi bir alternatif olur. Hic olmazsa adamda ciddiyet var ve ne yaptigini biliyor. Gecen yil denedigi strateji ise basit ve etkili idi: takima uyan oyunu oynat, sacma fantazilere girme!

Ama bu yonetime de boylesi lazim. Hirlayan olursa, Hagi de hirlar gecinip giderler.

Kalli ortalikta dolanip duruyor. Neden gelip kurtarmiyor yonetimi dustukleri cukurdan? Gecen sene onu maymuna ceviren Lincoln'den mi cekiniyor acaba? O gelse Hagi'den cok daha iyi olacaktir.

Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Demek Zapata geliyor. Bu kadar aptalca bir karar olamaz. Onunde Bordeaux maci var ustelik. Klup hakikaten Dereagzi'ndaki klube döndu. Galatasaray Turkiye'dir diye bildiri de yayinlamislar mi acep.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations

Ersin Taner
Posts: 308
Joined: Sun Nov 05, 2006 6:48 pm

Post by Ersin Taner »

Kerem Tezic wrote: CL'e kalma sansi giderse klup bu yuku zor kaldirir seneye.
CL ön eleme sistemi oldukça değişti. Türkiye şampiyonu direk gruplara katılacak ama ligi 2. bitirenin işi(puanını yükseltip seri başı olamadığı takdirde) çok zor...

Uefa sıralamasında 13. ile 51. arası olan ülkelerin şampiyonları kendi aralarında ön eleme oynayıp o gruptan 5 takım CL gruplarına kalacak.

Bizim de arasında bulunduğumuz 12. ve üstündeki ülkelerin 2. ve 3.leri kendi aralarında ön eleme oynayacaklar.

Türkiye'de 2. olan takım 3. ön eleme turunda Rusya 3.sü ile Romanya‚ Portekiz‚ Hollanda‚ İskoçya‚ Ukrayna‚ Belçika‚ Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti 2.lerinden biriyle karşılaşıcak...

Bu turu geçen 5 takım bir üst turda İngiltere, İspanya, İtalya 4.sü ve Almanya, Fransa 3.sü ile karşılacak... Bu eşleşmelerden galip çıkan 5 takım CL gruplarına kalacak.

Mevcut durumda Türkiye'den (belki FB hariç) hiç bir takımın 4. turda seri başı olma şansı gözükmüyor. Yani 2. olanın işi çok çok zor...

Ayrıca klüplere verilen medya payı gruplara kalan takım başına bölünüyor. Bu sezon biz S.Bükreş'e elenmeseydik 10 milyon euroluk medya payının %55'ini alacaktık ama biz gruplara kalamayınca o paranın tamamı FB'ye kaldı.

Seneye de muhtemelen sadece şampiyon takımımız gruplarda olacağından bu medya payı sadece ona düşecek... Yani bu sene şampiyon olan takım CL'den toplam (medya payı, gruplara katılım payı, maç başına alacağı garanti ücret) 15 milyon euroya yakın bir parayı garanti edecek. Alacağı sonuçlara göre bu para artabilecek...

Bu sene şampiyon olamazsak bunun maddi sonuçları çok acı olabilir....

Celal Gürcüoglu
Posts: 1439
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:43 am
Location: Istanbul

Post by Celal Gürcüoglu »

Kerem Tezic wrote:Klup hakikaten Dereagzi'ndaki klube döndu.
Malesef. En cokta buna uzuluyorum.
Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Sampiyonu

Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

Yonetim de kredisini cabuk tuketecek bu gidisle. Ozhan Canaydin'a verilen kredi Polat'a verilemeyecegine gore bu surecin sonunda Polat da gidecek!

Hatalar silsilesi Sezgin'e kuzularin teslim edilmesi ve Skibbe ile 1 yillik anlasma yapilmasi ile baslamisti.

Dunku macta ben daha macin baslarinda Sabri'nin Lincoln'e atmadigi topta kaldim. O kadar onemliydi ki o pas! Otesine de gidemedim. Maca da uzulmedim. Dizilisimiz ve kadro, ilk yarida Arda ile Kewell'i mac icinde donusumlu oynatma icadini bu macta Sabri Kewell'a donusturme mucizesi, yarim sag bek Sabri'nin solda 1/10 adam dahi etmemesi, bagira cagira gelen Kocaeli ikinci golu, ikinci yarida oyuna giren Arda ve Baros'un lutfen oynamalari, penaltiyi atamayacaginin da cok belirgin olarak gorulmesi, vs vs En onemlisi dun Sarbi kadar bile oynamayan adamin takimin oyun kurucusunu GORMEZDEN GELEBILMESIDIR. Umarim Adnan Polat, Sezgin'in perdesinden cikar ve en azindan bunu gorur...

Soner Özaltındere
Posts: 360
Joined: Sat May 06, 2006 1:25 pm

Post by Soner Özaltındere »

Şu an yönetimin yapacağı en büyük hata teknik direktörü değiştirmek olur. Dön baba dönelim hacılara gidelim misali, denenen her teknik direktör tutmadığında yerine bizimkilerden birini getirelim mantığıyla bu işler dönmez.

Oturacak sorun nerede Skibbe ile konuşacaksın, sorunu onunla çözeceksin başka şansın yok. Sorun birazda senin Skibbe'ye teslim ettiğin yerli oyuncu kalitesinde. Arda, Servet ve birazda Ayhan'dan başka her zaman güvenebileceğin yerli oyuncun var mı?

Hala Mehmet Güven, Aydın gibi gencecik çocukları takıma monte etmeye çalışıyorsun ama bu çocukların hiçbirinin daha bir Arda olamadığını kabul edemiyorsun.

Skibbe'yi çok sevdiğim falan yok ve de bu takımın hocası olabilecek kapasitede görmüyorum ama bu takımda yerli oyuncuların teknik kapasitesi de ancak bu kadar kaldırıyor bu ligi.
Galatasaray,
imkansızı olağana çeviren ruh....

Can Ergun
Posts: 685
Joined: Mon Nov 12, 2007 6:20 pm
Location: Istanbul

Post by Can Ergun »

Benim tek anlayamadığım konu, bu maçta neden 3lü defans? Yani sanki bu sistemi oturtmaya çalışıyor gibi,Hakan yedekte,Volkan yedekte,Alparslan var,Sabri,Barış vs vs var ve hala 4lü defans kuramamak ne demek?

Bordo maçında anlarım,4 lü oynayabilecek kalitede 4 defans oyuncun,bekin yoktur ama Kocaeline karşı,takımın çok zorlandığı 3 lü defans'ı,ilerde çift forvet arkası Lincoln-Kewell ile neden oynatır bu adam anlamıyorum...

Bunun yanında GS altyapısından çıkan gençlere hiç yakışmayan bir oyun izledik.Şımarıklık almış gitmiş,hepsi ilah olmuş aklınca,Arda da bunlara dahil.
Yabancılarla aralarında bir uçurum,abicilik,takım olamama durumu var.Bu heriflerin altyapıdan itibaren acilen ingilizce öğrenmesi gerekiyor.Yoksa Hagi gibi Türkçe öğrenen bir 10 numara bekleyip duracağız.

Post Reply