Yolculuk / Ani /Konu dışı

Spor, kultur, muzik, sanat gibi konulara odaklanmis forum.

Moderator: Staff

Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Cengiz Akgun wrote:Pilot kontrolu ele alinca ucagin ne yaptiginin farkina variyor
Sis varmis.

* * *
http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDak ... adi&ver=25

Kazada arızalı irtifa göstergesinin rol oynadığını kaydeden Vollenhoven, ani yükseklik nedeniyle gazın kesildiğini belirtti.
Havacılıkta otomatik pilotun kullanılması normaldir” diyen Vollenhoven, “Bazı şirketler inişte otomatik pilotu kullanırken bazıları kullanmaz. Burada pistin seçimi konusuyla doğru orantılı olarak otomatik pilota dair bir bilgimiz yok. Kara kutuda önceki inişle ilgili bir bilgiye ulaşılmadı” diye konuştu. Türk meslektaşlarıyla işbirliği yaptıklarını belirten Vollenhoven, “Eğitimli iki pilotun uçağı kullanmaya yetkileri vardı. Araştırmalar tamamlanmadan kesin tanımlamalar yapmak yanlış olacaktır” dedi. Şu anda otomatik pilotta bir sorun olduğunu söyleyemeyeceklerini belirten Vollenhoven, kazanın yakıt sorunundan kaynaklanmadığını da söyledi.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Dun eve giderken iki haber vardi insan karakterini bir uctan bir uca nasil fark edecegi hakkinda fikir veren. Ilki Merill Lynch'in basinda 11 tane executive denilen deyyus'un sirket batarken son anda toplami 100 kusur milyon dolari bulan guya basarilarina karsi aldiklari bonus nasil cektikleri. CEO 38 milyon dolar almis bu basarili sene iciin. Simdi muhasabe kayitlari incelenince olay ortaya cikmis. Nu arada milletin vergi parasi hala bu pezevenklerin yedikleri boklari tmizlemek icin car cur edilmekte. Haber ortaya cikinca yuzsuzluk filan diye ortada patirdi cikaranlar icinde ulan bu parayi onlara yedirtmem diyecek olanin cikamamasi.

Ikinci olay ise tam tersi. Sali aksami uc dort eyaletin katildigi ve dort bes haftadir cikmamasi yuzunden 216 milyon dolara cikan Mega Milyon Lotto'nun New Jersey'de bir bilete cikmasi. Cekilis Sali gunu olmustu. Kazanan biletin vergiler ciktiktan sonra 160-170 milyon dolari cebe indirecek olmasi. Dun kazanan biletin sahibinin aslinda 10 kisilik bir grup oldugu ve bir sigorta sirketin calisan elemanlardan olusmasi haberi bayagu bir konu olmus. Kazanan grup bu isi bir surediryapiyorlarmis. Aralarinda bes dolar toplayip 50 dolarlik 50 bilet aliyorlarmis. Bu iside iclerinde orta yasli olgun bir beye devretmisler. Adam aliyormus sonra bir sey cikarsa dagitiyormus. Evvelsi aksama kadar en fazla 7 dolar cikmis adam basina. Neyse Pazar aksami kar yagdi bayagi. Is yeri Pazartesi kapali oldugu icin adam bileti bir benzinciden almis. 50 bilet. Iclerinden biri de 5 dolarini verememis ama sen al ben veririm demis buna. Adam Sali aksami saat gece 11 de olan cekilisten sonra biletlere bakmis bir tanesi tam gozunden vurmus. Hic ses etmemis ertesi gunu ise geldiginde bes dolari vermeyene senin bana 5 dolar borcun vardi dediginde Ispanyol asilli bu kisi cebinden cikarip 5 dolari vermis. Verdikten sonrada adam tebrik ederim 15 milyon kazandin dediginde saka yapiyor sanmis. Sanki parasini vermeyecegim gibi sabaj sabah basima dikilince biraz kaba bulmustum o hareketi dedi ve guluyordu. Sonucta icinde uc dort tane de kadin olan 10 kisi toplu olarak adam basi 15 kusur milyonu bolusmek uzere lotto ofisine gitmisler. Basina tanitilmislar. Soyle bir yutkundum. Ulan su adamin icinde para hirsi olsa kar yagarken ciktim su biletleri aldim zaten hiyarlarin dunyadan haberi yok ne fark edecek hayatlarinda dese kimin ruhu duyacak. Bileti bir sene elinde tutabiliyorsun. Birkac ay sonra hadi bana eyvallah ben artik emekli olacagim diye cekip gitmek aklina gelmemis midir? Benim geldi cunku de. Kadinin birine kazandik dediginde ne o yine 7 dolar mi dedim dedi. Yani beklenti bu. Kimsenin ruhu bile duymazdi 7-8 ay sonra o bileti bozdursa. Cunku buymus biletleri alan, bakan ve kazanilirsa haber veren her zaman. Ortada ne kayit ne de kuyut var. Boyle birbirine para isi girince guvenmeyenler biletleri vaktinde aliyorlar kopyasi cekilip herkesin elinde biletlerin bir kopyasi oluyor falan filan.

Insanin hamurunun mayasi iyi olacak. Bu adam da insan birader. Bunun da kafasi calsiyor. 15 milyonla olacakla 150-160 milyonla yapilacak seylerin arasinda daglar kadar fark var. Ama tertemiz biri olmali. Soyu soyundan kopegi mandradan alacaksin demisler. Kendimden pay bictim. Herhalde eninde sonunda dogrusunu yapardim ama soyle bir yutkunmadan edemedim. Allahin bildigini kuldan ne diye saklayayim. Acaba o da buna benzer seyler dusundu mu yoksa aklinin ucundan bile gecirmeden boyle sey olur mu ya bunu ortak aldik dermiydi kendine bir dakika bir dakika diyene. Kimilerinin gozunde ahmak bile. Gonlune gore vermis iste. Ne mutlu gerideki o 9 kisiye boyle bir adama arkadasim diyebildikleri icin.

Simdi gozume carpti. Para hersey degilmis.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11144528.asp?gid=229
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Tahran'dan herkese selam.

Hayatimda bir suru kotu trafik gordum.Misir, Hindistan.. Ama Iran'daki trafik kaosunu gordukten sonra herhalde biz cennette yasiyoruz.

Detaylari daha sonra yazarim.Bir iki sey ekleyip bitireyim.

Dini butun, dinsiz ateist, yahudi, hiristiyan, Turkiye'de yasadigimiz icin her gun sukretmeliyiz.Iran-Irak savasi bu ulkeyi 100 sene geriye goturmus.Hemen her aileden en az bir kayip var.1 Milyon insan olmus.
Simdi resimleri buyuk binaların yan yuzeylerini, billboardları sehirler arasi yollari susluyor.

Hep Turkiye Iran'a benziyor bezetmeye calisiliyor diye korkuyor korkutuluyoruz.Yok oyle bir sey.Aslinda tam tersi biz onlari kendimize benzetiyoruz.

Burada herkes varmisin yokmusun, gelinim olurmusun, Esra bilmemneyle izdivac seyrediyor.Insanlar (cok buyuk bir kesim) turkce ogreniyor, turkce kurslari heryerde.Dizileri rahatca seyredebilsinler diye :D

Iran nufusunun %50 si azeri kokenli, kardesimiz yani.Geri kalani farsi , kurt, turkmen.

Magazalar bizimle ayni, hatta mucevher magazalari daha ileri boyutta.

Iranli hatunlar cok guzel (gozler muhtesem surmeli, kaslarin cogu alinmis yerlerinde kas dovmeleri var), hepsinin burnu sargili .(Sokakta gordugum her on kadindan bir ikisinin burnu estetikli bu inanilmaz) Estetik cerrahlar bogazina kadar ise ve paraya gomulmus durumda.

Yine gorusuruz
TRUST GALATASARAY
MGC

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Gurdal Cetin wrote: ..
Iran nufusunun %50 si azeri kokenli, kardesimiz yani.Geri kalani farsi , kurt, turkmen.

Magazalar bizimle ayni, hatta mucevher magazalari daha ileri boyutta.

..
Evvelsi gunu Iranli bir arkadasla is konustuktan sonra is dile geldi. Ben Turkcede epey Farsca kelime var dedim. O da bana Tahran gidersen carsida pazarda Turkce bilen cok kisi gorursun dedi. Turk/Azeri kokenlilerin elinde imis ticaret. Yapma yahu bizim kanimizda ticaret'in t'si yoktur kelin melhemi olsa basina surerdi dedim. Yok yok pazara cikta gor dedi.

Cok ama cok bir zaman once Iran'in iclerinde bir koye gitmisti TV ekibi orada Turkce konusuluyordu. Azeri Turkcesinden ote. Cok ari duru saf bir Turkce idi bu. Cok hos sasirtici bir olaydi benim icin.

Connecticut'da iki Iranli Ermeni ile tanismistim. Ikisi de birbirini bilmiyorlardi. Ayri ayri bir tanisma idi. Her ikisu de mukemmel Turkce konusuyorlardi. Genc olani evde Turkce konustuklarini soyledi. Oburu ise sonradan musluman olmus Ermeni bir cocuktu. O da katiksiz Turkce konusuyordu. Onlarin o zamanlar Turkler bizi kesti filan gibi bir dertleri yoktu. Bana sordularda ne yaptiniz siz bizimkilere diye.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

Umarim devletim bu adami bir daha kabul etmez ve karsilasmaz.

http://www.economist.com/daily/news/dis ... 6&fsrc=nwl

Arrest the president
Mar 4th 2009
From Economist.com

A warrant is issued for Sudan's president on charges of crimes against humanity
AFTER about eight months of deliberations, the International Criminal Court (ICC) in The Hague at last issued an arrest warrant for Sudan’s president, Omar al-Bashir, on Wednesday March 4th. As was widely anticipated, he is now officially accused of crimes against humanity and war crimes in relation to the war in Sudan’s western region of Darfur. The conflict erupted in 2003 and has claimed the lives of perhaps as many as 300,0000 people and displaced a further 2.75m people, most of whom are now living in refugee camps in Darfur or over the border in Chad.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."

Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Murat Biricik wrote:Umarim devletim bu adami bir daha kabul etmez ve karsilasmaz.

http://www.economist.com/daily/news/dis ... 6&fsrc=nwl

Arrest the president
Mar 4th 2009
From Economist.com

A warrant is issued for Sudan's president on charges of crimes against humanity
AFTER about eight months of deliberations, the International Criminal Court (ICC) in The Hague at last issued an arrest warrant for Sudan’s president, Omar al-Bashir, on Wednesday March 4th. As was widely anticipated, he is now officially accused of crimes against humanity and war crimes in relation to the war in Sudan’s western region of Darfur. The conflict erupted in 2003 and has claimed the lives of perhaps as many as 300,0000 people and displaced a further 2.75m people, most of whom are now living in refugee camps in Darfur or over the border in Chad.
Tam da bugun Text Tv'de görmustum bu haberi Murat. Bu adami krallar gibi agirladilar bir de!
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations

Derbent Cengizler
Posts: 27
Joined: Thu Oct 09, 2008 12:54 am
Location: San Diego

Post by Derbent Cengizler »

Iste uygar Isvicre bu olsa gerek. Eskiden bir saat endustrileri vardi onda da Japonya gecti. Yeryuzundeki en asagilik ulkelerin basinda geliyor bu ulke. Metin Munir'in Milliyet'teki kaleminden...


Bir varmış, bir yokmuş. Bir İsviçre’cik varmış. Amerika Birleşik Devletleri’nden Fildişi Kıyısı’na, zenginler paracıklarını İsviçre bankacıklarında tutarlarmış. Çünkü çok güvenli ve ketummuşlar. Bu bankaların en büyüğü UBS’miş. Geçtiğimiz yılın ortalarında UBS’teki yabancı hesaplarında 733 milyar İsviçre frangı varmış.
Bu UBS’çiğin son aylarda başı dertte. Dünyanın en acımasız vergi idaresine sahip olan ABD, onu vergi kaçıran Amerikan vatandaşlarına yardımcı olmakla suçluyor. Vergiden kaçırdıkları paraları numaralı hesaplarda gizleyerek.
UBS, Erdoğan gibi cesur olmadığı için başlamış titremeye. Suçu kısmen kabullenerek Amerika’ya 780 milyon dolar ceza ödemiş ve 300 civarında Amerikalının hesaplarının ayrıntılarını teslim etmiş.
Amerika doyar mı? Dayatmış. “Sende 52.000 Amerikalının hesabı var. Hepsini isterim” demiş.

Yurtdışına para yatırmak
İsviçre ne yapsın? Bankalarının, hatta ülkenin, zenginliği yabancı zenginciklerin servetlerinin park yeri olmasına bağlı. Yasalarına göre geçerli adli kovuşturmaya tabi tutulmamış müşterilerinin hesaplarını açıklaması yasak. Açıklarsa zenginler paralarını çekecek. Ayak diretirse... Irak’ın başına gelenler belli.
İsviçre ne yapacağını düşünedursun, bir soralım: “Bizim zenginciklerin İsviçre bankalarında 60 ile 100 milyar dolar paracıkları varmış. Hükümet neden bu hesapları istemiyor?”
Cevap çok açık: Çünkü Amerikalıya yasak olan Türke serbesttir. Türklerin dünyanın herhangi bir yabancı bankasında para bulundurmaları tamamen serbesttir.
Bizim mevzuatçığımıza göre bir Türk, paracığını herhangi bir makamdan izin almadan yurtdışına transfer edebilir.
Sadece, yapılan transfer 50.000 dolardan fazla ise ilgili banka tarafından Merkez Bankası’na bildiriliyor.
Bu konuların piri olan Profesör Şükrü Kızılot’tan aldığım bilgiye göre, “Eğer bir Türk İsviçre’deki hesabına, örneğin, bir milyon dolar göndermiş ise ‘sen bu parayı nereden buldun, kaynağı nedir, vergisini ödedin mi?’ diye sormak mümkün değil. Kanun var. 2003 tarihli yasa.”

Çağdaş ülkelerde durum ne?
Bir Türkün yurt içinde veya dışında elde ettiği faiz geliri vergiye tabidir. Ama kimse İsviçre veya herhangi başka bir ülkedeki hesabından faiz alan bir Türke “Neden vergiciğini ödemezsin hocam” diye sormaz.
“Çağdaş ülkelerde böyle bir olay yok” diyor Kızılot.
Neden bütün uygar ülkelerde yasak veya kısıtlı olan bir faaliyet bizde serbest? Hatta serbest olması için yasa geçirildi?
Çünküüüü, bu konuda uzman olan başka bir kardeşimin anlatımıyla, “Kendilerinin de vardır, altyapı hazırlamışlardır.”
Yani? Yani paralarına güvenli yer arayan sadece ticaretten veya karanlık işler çevirmekten zengin olanlar değil. Hazine talanından milyarlar kaldıran politikacılar ve bürokratlar da var. Ve istedikleri yasayı geçirmek bunların elinde.
2003’te iktidarda kendisine Ak Parti densin isteyen AKP vardı.
Tatlı, temiz, semiz AKP’cik.

Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations

Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

Irak'taki 100.000 civarı insan ölümünden kimi sorumlu tutuyor acaba ICC, sadece Saddam'ı mı?

http://www.iraqbodycount.org

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Guzel ozetlemis. Deveye boynun niye egri demisler o da size ne demis ya. Bu ucus kayit aleti 25 saate kadar bir gecmisi hafizasinda sakliyormus. Onceleri pek inanmamistim cunku bu tur kayit aletleri manyetik serite kayit yapiyordu ve yeni kayit eskiyi siliyordu. Artik memory chipleri o kadar ucuzladi ki hafiza kapasitesini cok artirmislar. O yuzden boyle 8 ucusu birden gorebilmisler. Yine de pilotlarin soyle bir disari bakip ulan kac metredeyiz demeleri lazimdi. Evet sis ve bulut varmis bu negatif bir etkilesim yapmistir muhakkak. Kulede radardan ucagin kac metrede oldugunu goruyor. Sorabilirlerdi boyle supheli bir irtifa gosterdiginde aygit.

En cok uzulunmesi gereken olay artik olayin gundemeden dusmesi. Eskilerin bir lafi vardir. "Oluyu orte korlar " diye baslar. Bunca olenin bir firmanin hatasina kurban olmasini signeye cekmek bu firmanin basindakilerin sorumsuzluguna seyirci kalmak nasil aciklanabilir.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Cengiz Akgun wrote: En cok uzulunmesi gereken olay artik olayin gundemeden dusmesi. Eskilerin bir lafi vardir. "Oluyu orte korlar " diye baslar. Bunca olenin bir firmanin hatasina kurban olmasini signeye cekmek bu firmanin basindakilerin sorumsuzluguna seyirci kalmak nasil aciklanabilir.
Hah iste beni de rahatsiz eden bu. Ve cok acik söyluyorum bizler bu kadar kaz kafa oldugumuz surece ölenlere rahmet yakinlarina sabir dilemekten baska hic bir sey yapilmayacak hicbir zaman. Ama bu ulkenin murekkep yalamisi bile 'halimiz iyi hic olmazsa Cezayir veya Iran veya Uganda degiliz' dedigi surece bu yerlesik zihniyeti sorgulamadikca hatta bu yerlesik zihniyete en agir elestirileri getirmedikce bu olanlar devam edecek, böyle höcduk gibi yasanacak, trafik kazalari olsun, terör olsun, guzelim doganin yagmalanmasi olsun devam edecek. Su ulkede estetik garabeti elestirmedikce, bilmemne sehri sirin bir ilimiz denildikce (ulan bir tane sirin bir il göstersinler be bir tane, nereye elimiz degmis oranin icine etmisiz, mimari resmen dökuluyor ben ulkede Istanbul ve Izmir bir de Akyaka ve bir iki yer disindaki o da toplasan tek tuk uc bes bina disinda ic karartici adamin ruhunun icine sican binalardan baska sey görmedim, böyle bir estetik gudubetin oldugu yerde insanin ruhu nasil zenginlesir, gencecik insanlar potansiyel cani olarak yetisir estetigin olmadigi yerde, cocuk nasil yetisir o cocuga hakaret be böyle yerde dogurmak) butun bu pespayelik devam edecek ve suna gönulden inaniyorum butun bu olgular arasinda organik bir bag var. Bu kaderci zihniyet, dogmatik kafa, estetik yoksunlugu, curuyen ruhlar ve beyinler, adam sendecilik, onursuzluk, avnatacilik...hepsi birbirine bagli bana göre.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations

Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Zaten olay kapanmis bile. Ulkede basin yok ki! Resmen basin yok. Muhalif basin falan hikaye! Basin yok basin! Ne sis yansin ne kebap misali hersey (E. Özkök zihniyeti iste). Ha diyeceksiniz kamuoyu mu var? O da yok! Ölenler öldukleri ile kaldilar kalan saglar bizimdir (bir dahaki ters yöne girip hiz yapan kamyon toslamasi, ev catisindan ucan lehva ile kafayi yarma, bir ruzgarda ters dönup batan iskelenin altinda kalma, kazi yapilan yerde ustu kapatilmamis kuyuya ucma veya yeni bir tren faciasina dek!). Gercektn anlamiyorum benim bir arkadas Turkiye akil tutulmasinin yasandigi yer diyor ya gercekten hakli, aklin mantigin tamamen bittigi yer!
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations

Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

THY'yi Cem Kozlu adam etti ve yoluna soktu. Fakat sonra butun kadrolar degisti. Problem surada: Tek parti iktidar oldugu icin ve hedeflerden dolayi
bazi prosedurler zaman kaybi denilip goz ardi ediliyor. Deneme yanilma ile gidiliyor. Kardesim bunun boyle oldugu biliniyor, ille anlaman icin denemen mi lazim?

Hizli trende ayni sey oldu, Ispartadaki ve Vandaki ucak kazasinda ayni sey oldu. Birde bundan sonra soyle bi problem yasanacak. Tazminatlari olabildigince vermeyecekler veya geciktirecekler. Bakin gorun surec nasil olacak?

Benim Belediye ile bir problemim oldu, yuzde yuz haksizlar, kusurlari tutanakla sabitlesti, zararimi odemelerini talep ettim, odemeyi yapmadilar. Biz tuzel kurumuz ,siz haklisiniz, ama mahkeme karari cikarsa oderiz kusura bakmayin dediler. Bu arada kusurlari sabit ve kendi ceplerinden odemeyecekler, calistiklari sigorta sirketi karsilayacak cunku isyeri sigortalari var. Fakat yargiya goturduler, masraf , avukat parasi, sonuc lehime cikti, tekrar yargitaya tasidilar, 2 yildir sonuc bekliyorum, bana odemeleri gereken parayi avukatlarina / mahkeme masraflari olarak coktan odemislerdir. Ben kim? magdur durumda olan bir Istanbul vatandasi. Onlar kim? Bana hizmet eden Belediye. Ozelikle KITLer bogazina kadar batmis durumda ve iktidar degisipte soyle cesaretli birileri gelse KITlere bakamsi yeterli olacak. Sadece ıstanbul beldiye kıTlerinin 2,5 milyar dolar disariya kredi borcu var.

Onun icin kazaya ugrayanlarin daha sonrasi icin caydirici olmasi icin,olenlerin ve yaralananlarin AIHM'den rekor tazminat istemesi ve Turk mahkemelerinin kararini sonuc ne olursa olsun Avrupaya tasimasi sart.

Pilot hatasina inanmiyorum , ozellikle Hava Kuvvetleri gecmisi olanlarin.
F-16larla ucmus adamlar, tum ordunun en kalifiye tabakasi, F-16larda saniye onemlidir. Ben adamlarin kullandigi arabayada cok bindim, cok dikkatli ve ihtiyatli kullanan adamlar. Normal insan dan 2 defa ihtiyatli ve kurallara uyan kisiler. Yani zannedilenin aksine hiz yaparim, sollarim gecerim falan degil yapi olarak.
Bu kazanin Ihalesini onlara cikartacaklar, zaten olduler kendilerinide koruyamazlar. Onlari insan gibi normal yogunlukla ucurursan, ucagin bakimini tam yaparsan, yere inme sistemini kurarsan bu kaza ihtimali cok azalir.

Niye adamlar Turk Hava Kuvvetlerindeyken dunyanin en iyi savas pilotlarindan oluyorlarda, onlarin daha sonra gectigi THY kaza oraninda dunyada en yuksek ortalamaya sahip oluyor?
NO ADNANS, NO CRY !!

Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Post by Mehmet Marsan »

Alpay Dedeoglu wrote:Niye adamlar Turk Hava Kuvvetlerindeyken dunyanin en iyi savas pilotlarindan oluyorlarda, onlarin daha sonra gectigi THY kaza oraninda dunyada en yuksek ortalamaya sahip oluyor?
THK pilotlarinin dunyanin en iyi (!) pilotlari olduklarini kabul etsek bile yolcu ucaklarini beceremediklerini istatistikler gosteriyor. Dunyanin hic bir yerinde bu kadar sapasaglam ucaklari dusuren pilotlar yoktur. Gosterge yanlis gosterse bile hepsinin yedekleri var, olayi kontrol altina alabilmeleri gerekirdi. Her ufak agriza olan ucak cakilsa goklerde ucak kalmaz.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Kerem Tezic wrote:Zaten olay kapanmis bile. Ulkede basin yok ki! Resmen basin yok. Muhalif basin falan hikaye! Basin yok basin!
Basin olmamasinin sebebi gazeteci, TV'ci, radyocu denen adamin toplama adam olmasindan. Bunlarin foksiyonu malli sattirma komu oyu olusturma degil. Yani gazetecinin foksiyonu sokakta gazete klubesindeki gazete satan adamdan farki yok. Yani haberi yazanda gazeteci boyali kagidi satanda gazeteci.

Burada iki uc kere anlattim. Bos cikan PTT telefon karti icin yarim gunumu harcadigimi ama kardesimin gozunde bosuna zaman kaybeden adam olarak kaldigimi PTT'cileri kendime guldurdugumu duymayan kaldi mi? Herkez ustune duseni yapacak. Ben yapsam ne olur dendiginde is bitiyor onlarin da istedigi bu. Hatayi yapana hatasini burnuna tutan cikmadigi surece o hatayi yapmaya devam edecek. Vicdan da yok. Olurse olsun diyor. Insana yaklasimi boyle olanlardan sen tabuyata ve hayvana daha sorumlu bir yaklasim bekliyorsun. Once bu insan kiliginda olanin insana saygisi ogretilecek. Onun ogrenmeye niyeti yoksa bunun yqptirimlari uygulanacak.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Post Reply