TÜRK TELEKOM ARENA (ASLANTEPE) (13 Aralık 2007 )

Moderator: Staff

Levent Guntay
Posts: 614
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:02 pm
Location: Maryland, USA

Post by Levent Guntay »

10 kusur senedir su stadi yapamadilar, hersey halledildi derken stadin bitimi tum dunyada ekonomik krizin zirvede oldugu doneme kaldi. Bir iki sene icinde stad bitmez ve Sportif AS hisseleri geri toplanip Futbol AS ile birlestirilemez ise, 5-10 sene icinde ortada Galatasaray diye birsey kalmayabilir.

Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Benim burada anlamadigim sey daha once Amerikalilarla, simdide araplarla yapilan anlasmalarda hicbir baglayiciligin olmamasi. Anlastik diye cikmamaliydi o zaman Talu ortaya. Insaati kitleyen meblag 9-10 milyon dolarlik fark. Bu konumda , bu safhada GS camiasi bu parayi ne yapip yapip cikarmali.
NO ADNANS, NO CRY !!

Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Mehmet Akif Karamızrak wrote:Buda eksikti tam oldu: http://www.sabah.com.tr/haber,D09F18CE9 ... 6B37B.html
medya maymunu şebelekler gidin paranızı vermeyen yükleyicinin ya da tokinin bayrağını indirin. Artık anlaşıldıki bu heriflerin ekmek derdinden çok başka dertleri var yakında çıkar kokusu.. Allah aşkına Eren Talu ya da Klup mu çözer ne yapıyorlarsa yapsınlar versinler şu zırtapozların paralarını ve kapının önüne koysunlar hepsini birden nasıl olsa Limak'ta hazırdır işleri. Ekmek peşindelermiş sevsinler artık..
Sen hic ac gezdin mi?

Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Murat Kara wrote:
Mehmet Akif Karamızrak wrote:Buda eksikti tam oldu: http://www.sabah.com.tr/haber,D09F18CE9 ... 6B37B.html
medya maymunu şebelekler gidin paranızı vermeyen yükleyicinin ya da tokinin bayrağını indirin. Artık anlaşıldıki bu heriflerin ekmek derdinden çok başka dertleri var yakında çıkar kokusu.. Allah aşkına Eren Talu ya da Klup mu çözer ne yapıyorlarsa yapsınlar versinler şu zırtapozların paralarını ve kapının önüne koysunlar hepsini birden nasıl olsa Limak'ta hazırdır işleri. Ekmek peşindelermiş sevsinler artık..
Sen hic ac gezdin mi?
sen hic insaat yaptınmı?
NO ADNANS, NO CRY !!

Soner Özaltındere
Posts: 360
Joined: Sat May 06, 2006 1:25 pm

Post by Soner Özaltındere »

Stadın direklerine Fenerbahçe bayrağı asacakmış isyankarlar... Sanırım bunların aralarında bir grup Fenerbahçeli acayip hazımsızlık duyuyorlar bu stadın sona yaklaşmasından ve bu yüzden birileri tarafından kışkırtılıyorlar diye tahmin ediyorum.

Çünkü bir inşaat işinde değil ki stad yapmak ev dekorasyonu yaptırıldığında bile üç ay para alamamak kriz dışı zamanlarda dahi gayet normalken, böyle bir zamanda düzenli para alabilmek hayli zor. Bu işçilerin bunun farkında olduğundan ve bu işten başka şu anda bulabilecekleri başka bir iş olmadığını bildiklerinden de eminim. Bu adamlar yüzde yüz kışkırtılıyorlar.
Galatasaray,
imkansızı olağana çeviren ruh....

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Arap biraz para göndermiş.
Zahmet olmuş.


Aslantepe'de KRİZ BİTTİ!

Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'nın inşaaatında işçcilerin paralarını alamaması üzerine başlayan krizin bittiği bildirildi...


Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'nın inşaaatında işçcilerin paralarını alamaması üzerine başlayan, inşaat malzemelerini ateşe verilmesi ve şantiyedeki sarı kırmızılı bayrağın indirilerek, Fenerbahçe bayrağı asma tehdidine kadar uzanan kriz aşıldı!

Ligtv'nin haberine göre; Stadın yapımına ortak olan Abu Dhabi Group'tan bugün Halk Bankası'ndaki hesaba 1 milyon 800 bin Dolar para yatırıldı. Bu parayla işçilerin uzun süredir yapılayaman ödemeleri gerçekleşecek. İşçilerin paralarının yarın yatırılacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan bir yetkili, Dubai'den gelen paranın yarın işçilere dağıtılacağını ve eylem sırasında indirilen Galatasaray bayrağının da yeniden direğe çekildiğini söyledi.

Projedeki bazı küçük çaplı değişiklikler nedeniyle yaklaşık 1 hafta inşaatta fazla çalışma olmayacağını da belirten yetkililer, önümüzdeki haftadan itibaren geniş çaplı inşaatın kaldığı yerden devam edeceğini sözlerine eklediler.

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

1 milyon 800 bin ve işçilerin maaşı?

Ne biçim işçidir bunlarki bu kadar para kazanabiliyor?

Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Mehmet Akif Karamızrak wrote:Sapla samanı karıştırıp bu herifleri eleştirenlere pis burjuva muamelesi yapmayın ki bu olay çok farklı.
Dur kizma hemen.

Bir kere ac adam yaratici olur. Ben haberi okudugumda cok guldum. Calisip calisip parani alamaz isen once sikayet edersin, baktin bir etkisi olmuyor sonra diger iscilerle konusup eylem yapmayi dusunursun. Sendikali isen sendikadan medet umarsin. Sendikali degil isen (insaat sektoru en daginik sektor Turkiye'de bu konuda), o zaman "yahu disarida bir suru ac insan var elimdeki isi kaybetmeyeyim" duygusu ile isi fazla azitmadan eylem yapmaya calisirsin. Sonra baktin bir etkisi olmuyor, sabotaj yapmaya baslarsin. Baktin halen etkisi olmuyor, o zaman toplumsal dikati uzerine cekmeye calisirsin. Onu nasil yapacaksin? Eh iste Turkiye'nin en unlu takiminin adi geciyor insaat icin. O takima baski yapmaya calisirsin. Yani durumu somurmeye calisirsin. Bunda kizip gucenecek bir sey yok. Sonucta zaten somurulen (hakki verilmeyen) sensin. Tutup karsindaki adamin icinde bulundugu durumu somurmek, ilkel bir yaklasim olsa da yadsinacak bir durum degil.

Baktin GS'nin de umurunda degil senin yaptigin patirdi kuturtu, o zaman olayi basinin gundemine tasiyabilmek icin daha yaratici yontemler bulman gerekir. Bayrak olayi cok yaratici ve de komik. Yani yapacagin sabotajdan cok daha ucuz ve mali olarak cok daha az hasar veren bir sey. Ama cok daha guclu.

Ve calismis iste! GS taraftarinin dikkatini cekmis ve olay medyaya yansimis.

Ote yandan bence uygulanan yontem yanlis. Dikkat cekecem derken GS taraftarinin bir kismini karsina alma riski var. Kas yaparken goz cikarma riski var. O nedenle belki FB bayragi yerine BJK bayragi denenebilirdi :)

Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Mehmet Akif Karamızrak wrote:Herifler iyice azıtmış ama.. artık oraya burayada salça olmaya başladılar tam şehir eşkiyalığı.. öyleki yolu şaşırıp şantiyeye sapan jeep'li elemana bile saldırıyorlar. Allah'tan şeyhler parayı yolladıda bir süre susarlar.
Bu aslinda onlarin ne kadar kizgin olduklarinin ve kendilerini ne kadar caresiz hissettiklerinin bir isareti. Su siralar ABD'de mesela zenginleri bir kasik suda bogma egilimi var ki, cok da anlasilmayacak bir durum degil.

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Bu bayrak muhabbetine kadar işçiler için üzülüyordum. Artık masumane bir hak arayışı içinde olduklarını sanmıyorum. Zaten kovulacaklarına dair haberler var. "Aslantepeye FB bayrağı asılacak" şeklinde haberlere sebep olan densizlerin şutlanmasınıda candan desteklerim! Aziz Yıldırımın inşaatlarına marş marş!

Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

AP in Divan Kuruluna hitaben yaptigi konusmadan alinti:

"Kulüp olarak biz TOKİ ile yüklenici firma arasındaki anlaşmayı şartnameye göre uygulamalarını kontrol ediyoruz.. Stadımızın inşası konusunda yapılan protokolda imzası olan herkesle konuşuyoruz. En üst seviyelerde görüşmelerimizi yaptık, yapıyoruz. Zannediyorum, bu hafta sonuna kadar stadımızın şu an zorlukları yaşanmakta olan finansman modeli çözülmüş ve bitmiş olacak. Eren Talu ile yaptığım görüşmelerden anladığım kadarıyla, stadın başlangıçta öngörülen maliyetlerine, yaşanan kriz ve dövizde yaşanan kur artışları nedeniyle yaklaşık bir 100 milyon dolar daha gerekiyor.

Stadımızın 29 Ekim'e yetişmesi zor görünüyor. 3-5 ay sarkması sözkonusu. Ama zaten baktığınız vakit, stadın 29 Ekim'de ya da Ocak 2010'da bitmesi çok fazla bizi etkilemeyecek. Biz şuan yaptığımız çalışmalarda, yeni sezonu yeni stadımızda Galatasaray'a yakışır bir açılışla 2010-11 sezonunda muhteşem bir açılış tören ile başlamayı planlıyoruz. Bu tür büyük yatırımlar, işletmeye alınırken genellikle "soft opening" dediğimiz bir sürecin ardından tam olarak açılırlar. Bu ilk süreçte eksikler, noksanlıklar, yanlışlıklar düzeltilerek devreye alınır. Bu süreyi o şeklide kullanmayı düşünüyoruz.

Stadın 5 sayfalık bir protokolden ibaret olduğu düşüncesi çok yanlış. Bu stadın Almanya'da yapılmış ciddi bir projesi var. Bunun dışında 1000'lerce sayfalık teknik şartnamesi var. Bunun dışında bizim yapacaklarımız, işletme firmasıyla bütün işletme standartları ve işletme talimatları hazırlanmıştır. VIP koltuklarımızda satış modelleri hazırdır. Stat inşaatı zaman zaman böyle duraksamalar göstermeseydi önümüzdeki ay loca ve koltuk satışına başlayacaktık. Stadımızın inşaatının anlaşmasında bakanlarımızın ve en önemlisi Başbakanımızın imzası var. Onlara güvenmeyeceksek kime güveneceğiz?
Stadın ulaşım ile ilgili konuları da takip ediyoruz. Stadın çevre yollarının yapılması için 141 Milyon Dolarlık bir bütçe gerekli. Ulaştırma bakanlığının böyle bir bütçesi yok ama verilmiş sözler var. Bunların hepsinin sözünü aldık. Metrodan stada yaklaşım tüneliyle ilgili olarak Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'yla bizzat konuştuk. Kendisinin bize sözü, "stad açıldığında metro bitmiş olacaktır". Sayın Belediye Başkanı, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaşananların kendisine nasıl yansıdığını gördü, biliyor. Buna güvenmeyip de neye güveneceğiz. "
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."

Bahri Unlu
Staff Member
Posts: 385
Joined: Wed Oct 23, 2002 2:28 pm

Post by Bahri Unlu »

Bu aksam Saat 18 gibi stad insaaatinin onunde acaip bi kalabalik.
Cadirlarin onunde arabalar faanda var iscilerin bi kısmı kuyrukta.
on tarafta bi masa. Kar yagisida var. Tam gozukmuyordu arabayla gecerken.
paralari dagitiyorlardi herhalde. bi kisim insanda yol kenarinda
(paralarini alanlar herhalde) kamyonete yataklarini valizlerini esyalarini yukluyorlardi.
Topluca bir "maasa zam, i$e son" durumlari vardi galiba.
ogreniriz bakalim yarin. Tabi serefsiz Basin nasil verecek haberi, ona gore duyariz.
* * *
Bahri Unlu
ISO 2000, UEFA ve Super Kupa $ampiyonu taraftari

Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Birde soyle birsey var ataryemz diye bir internet sayfasinda:

''Bugüne kadar bizi birçok konuda bilgilendiren meslektaşımız Galatasaray’ın, kamuoyunda Aslantepe olarak bilinen Türk Telekom Arena Stadı’nın inşaatında çalışan işçilerin, 3 aydır paralarını alamadıkları gerekçesiyle yapmış oldukları eylemlerle ilgili FOX TV ve Kanaltürk çalışanlarının olayları provoke ettikleri iddiasıyla bizlere mail attı.

Meslektaşımız birçok konuyla ilgili olarak geçmişte bilgilendirmeler yaptı. Bu gönderdiği mesaj da gerçekten dikkate değer olduğu için yayımlıyoruz. İşte satırına bile dokunulmamış ham mesaj;

“Seyrantepe Stadına haber yapmak için gittim. İnşaatı üstlenen firma bütün işçilerin parasını ödedi ve o işçileri gönderdi.

Malum ekonomik kriz var işçiler demokratik haklarını korumakta özgürler. Bende onların yanındayım. Ancak bazı mektaşlarımızın yaptıklarını görüp duyunca çok üzüldüm.Bu üzüntümü sizlerle paylaşmak istedim.

İlk olarak işçilerin kaldıkları yerleri gördüm gerçekten temiz ve sağlıklı bir ortamdı. İşçiler gidince yeniden düzenlenmediği çok açık belli. Yemekler çok ünlü bir firmadan geliyor Köşebaşından. Ve gerçekten lezzetli,sağlıklı ve doyurucu.

Ayrıca 24 saat bekleyen doktor ve revir var. Bunlar bir günde olan şeyler değil.

Bu arada ben Galatasaray klübünün yada yüklenici inşaat firmasının adamı filanda değilim.

Bütün bunlardan sonra mesleğimizin yüz karası diyeceğim meslektaşlarımızın olaydaki prokovatif yanlarını görünce şok oldum. Bir işçi dediki abi bir tv kanalı bize sadece belli bir-iki numara arıyabileceğimiz kameralı bir cep telefonu verdi.

Bunla eylem ,konuşma yada kavga gibi olaylar olursa görüntülememizi söyledi.

Başka bir tv kanalı iki tane bayan muhabir gönderdi. Sporla ve konuyla uzaktan yakından alakaları yoktu. Türk milli futbol takımını say desen 3 futbolcu sayamaz o türden anlıyacağınız.

Bu yüz karası bayan muhabirler işçilere göğüslerini göstere göstere sütyenlerinin içinden Fenerbahçe bayrakları çıkartmışlar ve işçilere hadi Galatasaray bayrağını indirin Fenerbahçe bayrağını asın demişler. Rayting yapacaklar haber yapacakya.

Bu bayanların işçileri kışkırtma görüntüleri elimizde mevcut.

Başka bir kanalın muhabiri de işçilerle haber yapacak,bakıyor her şey kusursuz işçilere siz çöpleri ve yemek artık artıklarını koğuşlara dökün içinizden biriside hasta takliti yapsın , hastayım üşüyorum desin. Bana bakmıyorlar doktor yok desin diye işçileri öğütlüyor. Tüm bu olaylarında görüntüleri var. Hem görüntülü hemde sesli. Ayrıca iyi bir kameralı telefon çözünürlük yüksek anlıyacağınız. Şimdi bu görüntüleri çeken işçi bana bütün görüntüleri verdi.

Ya bekliyceğiz bu yüzkarası meslektaşlarımız kendilerini deşifre edip özür dileyecekler. Yada bu görüntüleri bütün herkese dağıtacağım.

Bu medya kuruluşları Fox tv ve Kanal Türk.

Yine söylüyorum ben kimsenin adamı ,maşası yada uzantısı değilim.

Ama bu tip yüzsüzleri aramızda barındırmayalım. “

ATARYEMEZ NOTU: Seyrantepe Stadı ile ilgili haberlerden artık ayyuka çıktı. Bu iddiadaki arkadaşımızın görüntüleri açıklaması durumunda size hemen duyuracağız. Fox TV ve Kanaltürk’teki değerli arkadaşlarımızın da bilgilendirme yapmak istemeleri durumunda sayfalarımızın açık olduğunu belirtiyoruz. Konuyu haberleştirmemizin sebebi bu maili yollayan arkadaşımızın daha önce bizlere verdiği haberlerin doğru çıkmasıdır. Bu iddiaların sahibi meslektaşımızın görüntülerini de merakla bekliyoruz.

GELİŞME NOTU: Yılların deneyimli gazetecisi ve spor basınının en bilinen simalarından Süleyman Rodop ile ataryemez.com görüştü. Sayın Rodop, konunun kendileriyle alakalı olmadığını bize iletmiş bulunuyor. FOX TV Kurumsal İletişim Direktörü Filiz Özdil, ataryemez.com’u arayarak açıklama yaptı. Sayın Özdil, bu görüntülerle kurumlarının alakası olmadığını belirterek “Görüntüleri biz de merak ediyoruz. İçimizde yaptığımız araştırmada böyle bir konunun bizle alakası olmadığını anladık” dedi. FOX TV’ye kurumsal davranışları nedeniyle teşekkür ediyoruz.
22.3.2009 14:03 ''
NO ADNANS, NO CRY !!

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Yeni stadın inşaatına yaklaşık 1 aylık aradan sonra dün yeniden başlanmış. Çalışmalar tekrar normal seyrine dönmek üzere.

umarım bir daha benzer olaylar tekrar yaşanmaz.

Harun Demirci
Posts: 111
Joined: Sun Sep 23, 2007 9:44 pm
Location: KADIKÖY
Contact:

Post by Harun Demirci »

Ben de akşam geçerken tüm vinçlerin ışıkları yanıyordu. Umarım bir daha durmaz.

Post Reply