Tam bir basin-yayin kepazeligi. Hicbir spor sitesinde veya gazete sitesinde bu habere rastlamadim. Super ligimizin super insanlarinin super haberlerinden baska hicbir sey yok.Engelsiz Aslanlar Şampiyon!
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasında Almanya temsilcisi RSC Rollis Zwickau takımını 82-73 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu. Geçtiğimiz sezon da bir başka Alman takımı RSV Lahn-Dill takımını finalde mağlup ederek bu kupaya uzanan takımımız böylece unvanını da korumuş oldu.
Final karşılaşmasının ilk yarısı oldukça dengede geçti. İki takımda defansta ve hücumda dikkatli bir oyun sergilerken, ilk çeyreği 21-19 ikinci çeyreği de 21-20 önde geçen RSC Rollis Zwickau böylece ilk yarıyı da 42-39 önde kapattı.
İkinci yarıya hem defansta hem de hücumda çok etkili başlayan Galatasaray, üçüncü çeyrekte rakip potaya 16 sayı bırakıp rakibini de 7 sayıda tutunca karşılaşmada 55-49 öne geçti. Son çeyrekte rakip Zwickau da tempoyu arttırmasına rağmen takımımız dengeli bir oyunla farkı korudu ve bu çeyrekten 27-24, karşılaşmadan da 82-73 galip ayrılarak Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna üst üste ikinci kez ulaşmış oldu.
1.Periyot: 21-19
2.Periyot: 21-20
3.Periyot: 7-16
4.Periyot: 24-27
Galatasaray'ı final karşılaşmasında galibiyete taşıyan oyuncular 28 sayı 6 ribaundla Petr Tucek, 22 sayı 10 ribaundla Justin Eveson ve 17 sayıyla Matt Scott olurken Hussein Haidari de 8 asist ve 3 sayıyla oynadı.
Takımımız Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun coşkusunu maç bittiği gibi tribünleri dolduran Almanya'daki gurbetçi taraftarlarımızla kutlarken taraftarlarımız da Şampiyon Engelsiz Aslanları bağırlarına bastılar.
http://www.galatasaray.org/basketbol/te ... r/3818.php
Tek. Sandalye Basketbol Takımı Ikinci Kez Avrupa Sampiyonu
Moderator: Staff
Tek. Sandalye Basketbol Takımı Ikinci Kez Avrupa Sampiyonu
-
-
Oncelikle buna dair bir kac satir bir seyler yazmak lazim.
Fiziksel engelleri paramparca yaptilar.
Serefsiz futbol odakli basina (burada Dogan grubuna ozel olarak ta kufrediyorum) kapak bu .Hemde tirtikli
Ben olsam bu cocuklari Turkiye turuna cikartirim.Turkiye'de her sehirdeki (kac vilayetse artik gecenlerde 80 plaka araba gordum) engelli cocuklari ve gencleri toplarim."Anlatin cocuklar derim anlatin boyle serefsiz medya ve onlarin agzina bakan bos kafali sporcu musveddelerine basariyi anlatin, azmi anlatin ve basarmayi kisalmis , kesilmis ,kaybedilmis bir uzuvda degil yada baska islere yarayan bir organda olmadigini kafada ve kalpte oldugunu anlatin derim.
Bu cocuklar bu memlekette binlerce belki yuzbinlerce egitim spor birakin bunlari kaldirimdan kaldirima gecemeyen eve yataga mahkum engelli insanimiza yol gosterecek , isik olacak.
Galatasaray klubu futbolu beceremiyor bari bu organizasyonu basarsin.Turkiye'ye anlatsin, dunyayi bos verdim.
Cok buyuk bir basari...
Herkes bu basariyi arkadasina , komsusuna, is arkadasina, patronuna,karisina, kocasina, ogluna, kizina ,dostuna dusmanina ,rakibine formasini sirtina gecirmeden anlatmali.
Cunku eminim forma sirta gecince bazi insanlar (evet bunlara da insan deniyor literaturde) isi renklere ve klupculuge vuracaktir.
Bu basariyi bu ulkeye kazandiran bu eksiksiz insanlarla gurur duyuyorum.
Fiziksel engelleri paramparca yaptilar.
Serefsiz futbol odakli basina (burada Dogan grubuna ozel olarak ta kufrediyorum) kapak bu .Hemde tirtikli
Ben olsam bu cocuklari Turkiye turuna cikartirim.Turkiye'de her sehirdeki (kac vilayetse artik gecenlerde 80 plaka araba gordum) engelli cocuklari ve gencleri toplarim."Anlatin cocuklar derim anlatin boyle serefsiz medya ve onlarin agzina bakan bos kafali sporcu musveddelerine basariyi anlatin, azmi anlatin ve basarmayi kisalmis , kesilmis ,kaybedilmis bir uzuvda degil yada baska islere yarayan bir organda olmadigini kafada ve kalpte oldugunu anlatin derim.
Bu cocuklar bu memlekette binlerce belki yuzbinlerce egitim spor birakin bunlari kaldirimdan kaldirima gecemeyen eve yataga mahkum engelli insanimiza yol gosterecek , isik olacak.
Galatasaray klubu futbolu beceremiyor bari bu organizasyonu basarsin.Turkiye'ye anlatsin, dunyayi bos verdim.
Cok buyuk bir basari...
Herkes bu basariyi arkadasina , komsusuna, is arkadasina, patronuna,karisina, kocasina, ogluna, kizina ,dostuna dusmanina ,rakibine formasini sirtina gecirmeden anlatmali.
Cunku eminim forma sirta gecince bazi insanlar (evet bunlara da insan deniyor literaturde) isi renklere ve klupculuge vuracaktir.
Bu basariyi bu ulkeye kazandiran bu eksiksiz insanlarla gurur duyuyorum.
TRUST GALATASARAY
MGC
MGC
-
Günlük gazlarla yaşayan, seçim sandığına gitmek isteyen özürlü vatandaşların seçim odasına bir rampa ya da asansör olmadığı için oy vermesine izin verilmediği bir ülkeyiz. Maalesef bu başarıyı Ali Sami Yen'de 10 dakika tezahürat yaparak yaşayan ve unutan bi ülkeyiz. Bu başarının bence Türkiye'deki özürlüler açısından pratik hayata hiçbir yansıması olmayacak.
En azından şampiyon olan takım Galatasaray gibi taraftar kitlesi olan bir kulüp oldu da gazetelerin kenarında köşesinde yer bulabildi. Yoksa mazallah emekleri medyada sıfıra yakın değer görürdü ve hiçbirimizin haberi olmazdı.
En azından şampiyon olan takım Galatasaray gibi taraftar kitlesi olan bir kulüp oldu da gazetelerin kenarında köşesinde yer bulabildi. Yoksa mazallah emekleri medyada sıfıra yakın değer görürdü ve hiçbirimizin haberi olmazdı.