Yolculuk / Ani /Konu dışı

Spor, kultur, muzik, sanat gibi konulara odaklanmis forum.

Moderator: Staff

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Bir de bu herifler TC esaretinden ve boyundurugundan cikip kendi devletlerini kuracaklar ya. Gulunc oluyorlar. Boyle senelerdir agalarin seyhlerin elinde itilip kakalip bu duzeni bozamadiklari ortada iken TC sayesinde okutulup adam olduklarini unuttular. Once bunlari bir yiksinlar hele.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

Katliamın gerekçesini böyle anlatmış olayı gerçekleştiren it :twisted:
http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDak ... 5&ver=8940

Kerem yazdıkların doğru ama ben bu bölge insanı dışında böyle bir vahşeti bu ülkede başka kimsenin yapacağına da ihtimal vermiyorum...

Toprak reformu bir an önce gündeme gelsin artık... Bu konuşan it ve benzerlerini asamamak ne acı! Bölgenin partisi geçinen de sınırlarla ilgileneceğine maçası yetiyorsa önce feodalizmle mücadele etsin...

Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Adami asmak neyi cözecek ki Osman? Yaparsan asilirsin korkusu ile mi insanlar duzelecek? Köy enstitulerini kominist zihniyeti diye kapatan zihniyet 50 senedir iktidarda bu ulkede halk ayila bayila bu enstituleri kapatan zihniyeti yillardir basimiza getiriyor. Bir de simdi utanmadan egitim falan diyorlar. Gerci utanma duygusu tepeden tirnaga bitmis bir ulke. Bu cinayet ölu sayisi cok oldugu icin tepki yaratti. Her gun kac kadin namus cinayetinden gidiyor. Ne yapildi bunlar icin? Kadini ikinci sinif gören bir zihniyetten ne bekliyorsun. Hicbirsey duzelmez, bak yaz buraya 3 gun sonra konu kapanir, TV'lerde calgici kizi Binnaz esliginde necip millet kivira kivira oynar (ayni ruhunun, karakterinin oynadigi gibi), yeni MEB bakanin ne kadar modern imaji oldugu dile getirilir buyuk uzmanlar tarafindan (eski kadin basbakani da ne kadar modern imajli diye cilalayan gene onlar), asil sorunun 80 sene önceki Kemalist duzen oldugu dile getirilir kendisine liberal aydin sifati takan ve farkli dusunen herkesi fasist olarak siniflandiran böyyuh turk buyukleri tarafindan. Tarikatlar, dogmalar, seyhler sihlarla, dayatilmis degerlerle(!) cevrelenmis bir ulkede her abukluk, her tur cehalet normal artik.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Koruculuk kurumu (nasil bir kurumsa bu) bir donem faydalar sagladi.Ama zararlari ,yararindan daha fazla ,hatta bir milyon kat daha fazladir.

Korucu araziyi bilir, arazide hizli hareket eder.Iyi silah kullanir , bazilarinda bizde olmayan mangal gibi yurek vardir. Iki kayanin arasina bizim 30 kisi girmeyecegimiz yere girer.

Ama konu bu degil, devlet bunlara silah yigdi.Hemde bazilari agir silahlar.Ayrica sinirdan 40 km asagida kurulan pazarlarda satilan silahlardan.

Simdi bu silahlarla adamlar koyunu basip cinayet isliyor. Adini da basitce tore cinayeti koyuyorsun. Tore koy basip kadin cocuk hamile yasli 44 kisinin kafasina SIK demiyor.Gazetede yazan haberleri buradaki linkleri okumadim bile.

Problem bu insanlara dagitilan silah ve merminin hesabini kitabini sormayan devletin isi bolgesel tore-kural-ananelere baglamasi ve isi hafife almasidir.

Bakin hukumet demiyorum sadece devlet diyorum cunku bu kurumu kuranlar ve destekleyenler su an iktidarda degiller.Devlet butunu ile ele alinmasi gereken bir olgudur.

Bu isin sorumlulari, YILMAZ-CILLER-ERBAKAN-DEMIREL-OZAL , en son donemlerin basbakanlari ve cumhurbaskanlaridir ve en onemlisi o donemin genelkurmayidir.

Yanlis anlasilmasin, o donemlerde her koye bir birlik vermek mumkun degildi.Koy halki koyunu mezrasini kendisi korumak zorundaydi.Koprunun ya bu tarafindasin ya diger tarafinda.Iki tarafta seni zorluyor.Irzini namusunu canini koruyabilecek olan koylu ayni zamanda bu kurumla beraber kacakciliktanda devlet eliyle vazgecirilmeye calisildi.Sonuc ne oldu 20.000 kusur koy korucusu yaratildi.Maas baglandi.Bu korucularin ogullari, yegenleri, kardesleride 5 dakikalik bir dilekce ile korucu yapildi.Bu adamlar hakkinda cok ciddi bir arastirma yapildi mi supheliyim.MIT yada askeri istihbarat bir seyler yapmistir ancak asiret sisteminde aganin "bunlar benim adamim " dediginde is bitmistir.

Ben yeri yanlis tahmin etmisim, Urfa'dan cikar boyle bir olay derken Mardin'den cikmis.Urfa'nin potansiyeli daha yuksek.

Devletin sinirlari icinde silahli baska bir milis gucu olamaz ve ayni devlet bu milis kuvvetini baska amaclar icin kullanamaz.Devletin silahli kuvvetleri ve polisi halkini korumakla gorevlidir.
TRUST GALATASARAY
MGC

Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

Kerem Tezic wrote:Adami asmak neyi cözecek ki Osman?
Hiçbir şeyi. Ama böyle zalim insanları içerde ya da dışarda tutmanın kime ne faydası olacak?
Bu adamlardan topluma ilerde ne fayda gelecek? Sıfır!
Peki daha sonra topluma verebilecekleri olası zarar???
Seri katillerin ve tedavi edilemeyecek canilerin asılması gerektiğini düşünüyorum. Dediğim gibi topluma daha fazla zarar vermelerini engellemek adına...

Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

Milliyet ten:
'Monopoly' oyununa islami versiyon
Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, (DHA)

KONYA'da bir oyuncakçı, çocuklara yönelik dini içerikli oyunlar satıyor. 'Monopoly' oyununun benzerleri olan oyunlara 'Takva Yarışı', 'Nur Çocuk', 'Cennet Bahçesi', 'Cennet Yolu', 'Miraç Yarışı' ve 'Teşekkür Ederim Allah'ım' gibi isimler veriliyor. 'Monopoly'de atılan zar yerine bu oyunlarda fırıldak çevrilirken, oyun sonunda kazanan, biriktirilen puan kartlarıyla ya cennete gidiyor ya da miraca (Allah katına) çıkıyor. İşyeri sahibi Kadir Murat, 20-40 lira arasında satılan oyunlara ailelerin ve çocukların büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Dini içerikli çocuk oyunlarını satan Kadir Murat, çocukların bu oyunlar sayesinde hem dini bilgileri öğrendiklerini hem de eğlendiklerini söyledi. Murat, "Bu sektörde 10'un üzerinde oyun var. 'Takva Yarışı', 'Miraç Yarışı', 'Nur Çocuk', 'Cennet Bahçesi', 'Cennet Yol' ve 'Teşekkür Ederim Allah'ım' isimli oyunlar bunlardan bazıları. Bunların hepsi dini içerikli oyunlar. Oyunlara talep çok iyi ve bir alan bir ikincisini alıyor. Dini içerikli olduğu için aileler çocuklarına bu tür oyunları almayı tercih ediyor. Fiyatı 20 ile 40 lira arasında değişen oyunlardan günde ortalama 3-4 tane satıyoruz" dedi.

SURELERİ ÖĞRENİYORLAR

Oyunların, genellikle 8-10 yaş arasındaki, okuma yazmayı öğrenmiş ve dinine ilgi duyan çocukların oynadığı oyunlar olduğuna dikkat çeken Kadir Murat, içerikleri hakkında şu bilgiyi verdi:

"Zar yerine fırıldaklarla oynanıyor. Fırıldağın üzerindeki sayıya göre oyuncu karton üzerindeki karelerden piyonlarla ilerliyor. Mesela piyonu 'Bu akşam kitap okudum' bölümüne geldiği zaman 30 takva puanı kazanıyor. Ama 'Televizyon seyrettim' bölümüne geldiği zaman da kötü bir huy olduğunu için 20 takva puanını kaybetmiş oluyor. Ayrıca oyunların içinde bilgi yarışması ve Allah'ın 99 ismini öğreten sorular da var. Bunlar da sorularak çocukların dini bilgileri öğrenmesi sağlanıyor. Ayrıca bu oyunlarda çocuklara namaz ve sureler de öğretiliyor. Bir namazda hangi sureler ve dualar okunur bunlar oyun kartları içinde yer alıyor. Oyundaki kareler üzerinde ilerledikçe dini içerikli diğer sorularla karşılaşan çocuklar öğrenme imkanı buluyor. Çocuklar da hem eğleniyor hem de dini bilgileri öğrenmiş oluyorlar. Çocuklar genellikle bu oyunlarla iyi ve kötü huyları, ayetleri, hadisleri, Peygamberimizin hayatını öğreniyorlar."

Kerem, sana bu oyundan bir adet hediye edeyim. Hasan Tezcan ile bulustugunuzda oynar, bizleri hatirlarsiniz. :lol:

Bu arada kissadan hisse:

Bildigim kadariyla Hz. Ebubekir in bir insanin insan olma vasiflarini oncelikle akil, sonra ahlak, sonra din ve sonra comertlik sirasi ile yaptigini hatirlatmakta fayda var. Dikkat edin din ucuncu sirada. Akil olmadan insan bir hic. Akilin bulunmasi durumunda ahlak kavraminin anlasilmasi, ozumsenmesi ve uygulanmasi onemli. Akila ve ahlaka sahip olunmadan din olmuyor.

Umarim bu monopoly ve benzeri dini icerikli oyunlarda akil ve ahlak konulari uzerine yeterince yer verilmistir. :!:
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Derbent Cengizler
Posts: 27
Joined: Thu Oct 09, 2008 12:54 am
Location: San Diego

Post by Derbent Cengizler »

Bugunku Milliyet gazetesinden alinti... Mardin’de 44 yurttaşımızı kaybettiğimiz katliamın dehşetini henüz üzerimizden atamamışken bir başka katliam haberi de Manisa’dan alıyoruz. Eski CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, “Biz de burada yakında başlayacak olan doğa ve ağaç katliamını dehşet içinde bekliyoruz” diyor. Ardından ayrıntı veriyor.
“Ortakları arasında Kraliyet ailesinden bazı kişilerin de olduğu söylenen bir İngiliz maden şirketi birkaç yıldır Gediz ovasının hemen yanıbaşındaki Çaldağı’nda maden arama ruhsatı almak için uğraşıyordu. Bu şirketin Yeni Gine’de aynı madeni ararken nasıl bir doğa tahribatı yaptığını öğrenmiştim. Üç yıl kadar önce milletvekiliyken dönemin Meclis Başkanı Bülent Arınç’a gittim. ‘Bir Manisalı olarak bu şirkete engel olun’ dedim. Bana verdiği yanıt, ‘Çok zor, çünkü hiç tahmin edemeyeceğin kimi isimler o şirket adına iş takipçiliği yapıyor’ oldu. Şimdi geldiğiniz nokta şu; şirket istediği ruhsatı aldı. Ocak yerleri için tam 280 bin ağaç kesilecek. Üretim son derece ilkel ve tehlikeli yöntemlerle yapılacağı için hava ve yeraltı suları kirlenecek. Bu da ovadaki her türlü üretimin sonu olacak.”
Manisalı çevreciler son bir umut katliamı durdurmaya çalışıyorlar. Durduramazlarsa... İngiliz şirket Manisa’yı oyacak... Manisalı Bülent Arınç da anlaşıldığı kadarıyla olaya seyirci... Çünkü iş takipçilerini üzmek istemiyor...
Bu arada Vali ve belediye başkanları ne yapıyorlar? Onlar da bu katliama seyirci mi? Bu konuda hiç sesi duyulmuyor!

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Moskova'da ne yenir ne icilir ?
(Yemek olarak diyorum :) )
Nerelere gidilir ?

Bilgisi olan bi zahmet buraya yaziversin?
Ulvi ve felsefi konulari OM olarak atabilirsiniz :)
TRUST GALATASARAY
MGC

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Amerikada da durumlar pek iyi degil gibi.
WASHINGTON POST'ta cikmis bugun...Buna oralarda vanminut diyen cikmiyor herhal..

Boomers Going Bust

People have accused the baby boomers of being whiners almost since we were born. But just wait until we get to retirement age and discover that we don't have nearly enough money to take care of our "golden years." That's going to be the ultimate generational bummer.

I've been gathering some data about what I'll call, with the usual boomer understatement, the "retirement crisis." My mentors have been Eugene Ludwig, the head of the consulting firm Promontory Financial Group, and his colleague Michael Foot. The numbers show a genuinely frightening gap between what people have saved for retirement and what they will need. And many of these studies don't take into account last year's stock market crash, which will make the problem worse.

Let's start with the basic fact that only about half of Americans have any employer-sponsored retirement plan at all. The other folks will have to depend on Social Security. For a typical boomer worker, that would mean a monthly benefit of about $2,400 at a retirement age of 66 in 2020. On that, you won't be able to afford many Starbucks lattes.

But let's assume that our average worker is one of the lucky ones with an employer-sponsored pension. Not so long ago, that usually would have meant a "defined benefit" pension at retirement. About 80 percent of employees in medium-size and large companies had such plans in 1985, according to the Labor Department. By 2000, defined-benefit recipients totaled just 36 percent.

What's happened is that employees have taken on the investment and actuarial risks as their employers shifted to "defined contribution" formulas. Employers now contribute to 401(k) plans that are managed by the employees. Unfortunately, workers often don't do a good job as investors. They underestimate what they will need in retirement, and they underfund their 401(k) plans. And as for shifting out of stocks before the market tanks, well, let's just forget about that. . . .

How bad are baby boomers at financial planning? Extremely bad, according to Annamaria Lusardi and Olivia Mitchell of the National Bureau of Economic Research. They found that more than one-quarter of boomer households thought "hardly at all" about retirement and that financial literacy among boomers was "alarmingly low." Half could not do a simple math calculation (divide $2 million by five) and fewer than 20 percent could calculate compound interest. The NBER researchers also found that, as of 2004, the typical boomer household was holding nearly half its wealth in the form of housing equity. Uh-oh.

For a closer look at the retirement squeeze, consider a study released last month by the Congressional Research Service. Patrick Purcell analyzed the most recent data on consumer finances gathered by the Federal Reserve. He found that for the 53 percent of households that hold at least one retirement account, the median combined balance was a mere $45,000.

Hold on, you say, that figure includes some younger workers who haven't started saving in earnest yet. Okay, for households headed by persons between the ages of 55 and 64, the median value of all retirement accounts was just $100,000. Purcell noted that for a 65-year-old man retiring last month, that $100,000 would buy an annuity that would pay a paltry $700 a month for life, based on current interest rates.

And here's an extra bit of bad news: The Fed data used in Purcell's study were gathered in 2007. With stock market declines since then, the median account balances are probably even lower now.

What's going to happen? Certainly, people will try to save more. But my guess, knowing my generational cohort, is that we'll want a government bailout to supplement our too-meager retirement savings. Unfortunately, the Treasury won't have enough money to fund our Medicare benefits, let alone a top-up in Social Security.

A poll released in January by the National Institute on Retirement Security shows the anxiety about this issue. Because of the recession, 83 percent of those polled said they were worried about having a secure retirement; of those with a 401(k) account, only about half thought they would have enough money to retire. And 71 percent said it was harder to retire now than for previous generations.

Are you whining yet? I am. As my pension mentor Foot says: "This is a time bomb that has been building for years. The recession has made it more acute. It has pricked the bubble of hope that high investment returns could get us out of the crisis."
TRUST GALATASARAY
MGC

Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Post by Osman Kiciman »

MGC mail attım sana...

Dün eşimle konuşuyorduk. Gelecekte erkeklerin olmadığı bir dünya nasıl olur diye? Bu haber de bunun olabileceğinin işaretlerinden biri değil mi???
http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDak ... =17&ver=71

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Bunu da gorduk ya :D

http://uk.news.yahoo.com/5/20090518/twl ... d0ae9.html

-Cocuk sana benziyo yenge

-Yok yok ayni babasi

Cocugu olanlar bunu cok yasamistir, ha bire birine benzetir dururlar

-Ayni halasi

-Hik demis amcasinin burnundan dusmus

Peki bu hatun kisi ne yapsin. :D
Amerikanin bedevisi benmiyim diye soruyor
Ama cok gec.
TRUST GALATASARAY
MGC

Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Arkadaslar bu Chicago blues festivaline gitmeyi dusunuyorum. Kafamda tek korku bu domuz gribi. ABD'de neler konusuluyor bu konuda. Icimi rahatlatin biraz lutfen :)
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations

Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

http://uk.news.yahoo.com/21/20090525/tu ... 23e80.html

Carsaf Yunanistan'da da mahkemelik olmus. :D
TRUST GALATASARAY
MGC

Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Post by Mehmet Marsan »

Kerem Tezic wrote:Arkadaslar bu Chicago blues festivaline gitmeyi dusunuyorum. Kafamda tek korku bu domuz gribi. ABD'de neler konusuluyor bu konuda. Icimi rahatlatin biraz lutfen :)
Bir bilen yazar diye bekledim. Umurumuzda degil gibi olmasin diye yaziyorum. Domuz gribi hakkinda pek haber yok basinda. Arada sirada bazi sayilar veriliyorlar. Kimsenin umursadigi yok.

Bilemedigimiz bir salgin hastalik hakkinda bilgi vermek insani biraz rahatsiz ediyor. Ben simdi yok bir numara derim piyango sana cikar Isvec'in "patient zero" su olursun.

Iyi yolculuklar.

Post Reply