Frank Rijkaard Galatasaray'da...

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Re: Frank Rijkaard Galatasaray'da...

Post by Murat Kara »

Mehmet Gorgen wrote:
Murat Kara wrote:Kacaymis?
napcen sen mi ödeyeceksin :cry:

Heralde 3-4 milyon euro vardır.(senelik)

daum senelik 3,5 alıyorsa, rijkaaard da 4 alır heralde.
Bu yonetim hava atmayi pek seviyor ama is sonuc almaya gelince uc kurus sabir gosteremiyorlar. Boyle maymun istahiyla muessese yonetilmez.

Ben bir zamanlar AP'ye kucuk AY olma yolunda gidiyor dediydim, Canaydin doneminde yaptigi kazmaliklardan dolayi (8:45 geyikleri, vs). Simdi geri aliyorum. AY'nin tirnagi bile olamaz bu gidisle. AY parayi harcamadan once kazanmasini ogrenmis. AP'nin ogrendigi hic bir sey yok, kameralara bakip, kas goz oynatmaktan baska. Onun icin dunyanin en iyi TD'sini de getirse hic heyecanlanmiyorum ben. Bakalim kac hafta sabredecekler bu TD'ye.

Bana gelirlerse avuclarini yalarlar. Bankam yok ama olsa kredi isterlerse karsidaki binayi gosterirdim.

Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Re: Frank Rijkaard Galatasaray'da...

Post by Murat Biricik »

Frank Rijkaard ile antlasilmasi buyuk basaridir. Aslantepe ye taraftari cekecek ve stadi dolduracak basarili ve karizmasi olan bir isim ile anlastik. Umarim antlasma uzun vadelidir. Taraftar ve GS camiasi bu ekibe ciddi kredi verecektir. Ben en az Terim e verilen kredi kadar potansiyel oldugunu dusunuyorum. Avrupa da yazili ve gorsel basinda mutlaka bu haberin yansimalari olacaktir, GS gundemde kalacaktir. Sn. Adnan Polat bu transfer ile sadece GS futbol takimina degil, 2010 Genel Kurul secimlerine de yatirim yapmistir.

Milan da Ancelotti nin ayrilmasi ve takimin yeniden yapilanmasi gundemdeyken bu transferin gerceklesmesi cok onemlidir. Burun kivirma gibi bir luksumuz yok. Bardagin bos tarafina bakiyorum deme durumu da yok, cunku bardak dolu. Neden mi dolu; EUROPA CUP ta iki on eleme ve play off oynayacak takima boyle bir TD ancak ve ancak itibar, sayginligi ve ismi icin gelir. Yardimcilarinin kim olacagina bakmak lazim.

Yonetim kendi icerisinde yapilmasi gereken diger degisiklikleri hemen yapmali. Sn. Adnan Sezgin e gorevinde bulundugu surece klubumuze yaptigi hizmetler icin tesekkur eder, bundan sonraki kariyerinde basarilar dilerim.

Tatildeki futbolcularimiz dahi bu haberi okuyunca motive olmuslardir. Ulen simdi kalk 20 Haziran da kampa git diye dusunen zihniyet, bu transfer sonrasi 19 Haziran aksami Florya da olmanin hesaplarini yapiyordur. Kimsenin nazini, eften puften bahanesini kaldirmayacak ve yemeyecek bir TD geliyor. Sana yapman gerekeni uc bilmedin dort kere soyler, besinci de kadro disi altincida kendini kapida bulursun.

Mutlaka ama mutlaka Cafercan, Ozgurcan nin GS in ilk hazirlik kampina katilmasi lazim. Ben genc oyunculardan biri olsam hic cekinmeden hazirlik donemine katilma arzusunu, hicbir beklenti icinde olmadan, yonetime iletir ve talep ederdim. 19 Haziran aksami Florya da hazir bir durumda yerimi alirdim.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."

Murat Fahrioglu
Posts: 1764
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:45 pm

Re: Frank Rijkaard Galatasaray'da...

Post by Murat Fahrioglu »

Mehmet Gorgen wrote:
Murat Kara wrote:Kacaymis?
napcen sen mi ödeyeceksin :cry:

Heralde 3-4 milyon euro vardır.(senelik)

daum senelik 3,5 alıyorsa, rijkaaard da 4 alır heralde.
Gorgen, super tahmin, yardimcisi ile beraber toplam 4 milyon Euro alacakmis. Sozlesme 2 senelik diye duydum.

Can Ergun
Posts: 685
Joined: Mon Nov 12, 2007 6:20 pm
Location: Istanbul

Re: Frank Rijkaard Galatasaray'da...

Post by Can Ergun »

Bu Zurriyet hakikaten iğrenç bir oluşum...
Surinam asıllı Hollandalı hoca, uzun boylu uzun saçlı Türk yöneticisini çok sevdi. Aralarında önce samimi bir arkadaşlık kuruldu. Bir daha görüşmek üzere dostça vedalaştılar.
Surinam asıllı,uzun boylu-uzun saçlı, haberin şişirilmeye veya süslenmeye ne ihtiyacı var.Bi de Üstünel'in saçına takmış gavatlar.Belli ki haberi hazırlayan dalaylama'nın içinde bir uzun saç histerisi var ki bu kadar araya sokuşturma zorunluluğu hissediyor.

Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Re: Frank Rijkaard Galatasaray'da...

Post by Murat Biricik »

Wikipedia dan:

Coaching philosophy and style
As a coach, Frank Rijkaard's essential philosophy is to guide his team towards playing attack-minded football as a cohesive unit. In doing this, he believes a team can achieve the dual objectives of winning games and ensuring the audience's enjoyment of the spectacle. This follows in the best coaching traditions of Rijkaard's countrymen and forebears Rinus Michels and Johan Cruijff. In this light, it is notable that Michels coached both Cruijff and Rijkaard during their respective participations with the Dutch national team, and that Cruijff himself went on to coach Rijkaard. Nonetheless, Rijkaard believes in working within a contemporary football context and is not out to imitate the styles and tactics of past masters. In his own words:

“ ...you gain many impressions from the past. You still have it in your mind when you become a coach, and if something happens you can recall how it was dealt with. But I strongly believe that you cannot copy anyone. The decisions that a great coach made years ago will not necessarily work today.[10] ”

Rijkaard has evidently learned to curb the quick temper of his playing days and is often a portrait of calm and stability in training and along the touchline. He rarely courts controversy in the media and is more apt now to promote a positive environment and let his team's play speak for itself when faced with intense rivalry or criticism.[11]

The tactics used during his tenure as manager of Barcelona best exemplify Frank Rijkaard's commitment to playing stylish attacking football. During the team's 2004–05 and 2005–06 campaigns, the coach frequently fielded a 4-1-2-2-1 formation, a system which encouraged the creativity of the players in the front third of the field and created optimal interplay between the midfielders and forwards during attacks. Within this system the four defenders also tended to play in a relatively high position on the pitch to support the midfield which frequently advanced to participate in the attack. The team generally focuses on maintaining possession in the opponents' half of the field, applying pressure in order to force the opposition to make errors in defense and offensive counter-attacking.

With regards to man-management and motivation, Rijkaard rejects the notion of a "star system" and promotes the idea that every one of his players is a valuable member of the team.[12] He rarely praises one individual over another in the squad, although he has been known to acknowledge the outstanding contributions of a player within the context of a team performance.

Honours

As player
Ajax:
Dutch League 1982, 1983, 1985, 1994, 1995
Dutch Super Cup 1993, 1994
KNVB Cup 1983, 1986, 1987
UEFA Cup Winners' Cup 1987
UEFA Champions League 1995
Milan:
Italian League 1992, 1993
Italian Super Cup 1988, 1992
European Cup 1989, 1990
European Super Cup 1989, 1990
Intercontinental Cup 1989, 1990
Netherlands national team:
European Championship 1988

As manager
Barcelona:
UEFA Champions League
2005/06
La Liga
2004/2005, 2005/06
Supercopa de España
2005, 2006

Individual
Dutch Footballer of the Year: 1985, 1987
Serie A: Best foreign player 1992
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."

Ercan Dumlupinar
Posts: 213
Joined: Tue Jul 06, 2004 8:05 pm
Location: USA

Re: Frank Rijkaard Galatasaray'da...

Post by Ercan Dumlupinar »

Yonetim yine sag gosterip sol cakti helal olsun, konusulanlar arasinda ozellikle icinde en iyisi. Herhalde medya yalanlari siralarken yonetim TD kim oldugunu biliyordu. Umarim dis transferi o yapar, iki uc genc takviye ile takim cok iyi olabilir. Her yil Olivera masali dinlemiyelim artik.

e.d

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Frank Rijkaard Galatasaray'da...

Post by Cengiz Akgun »

Akillaniyorlar galiba. Guzel bir haber silsilesi. Diger hocalara yaptiklarii bu adama pek yapamayacaklar gibi. Ali'nin kulaklari cinlasin. New York'ta ayakkabici da baglamisti bu isi.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Re: Frank Rijkaard Galatasaray'da...

Post by Tolga Girici »

Rijkaard burada başarısız olursa kariyeri büyük darbe alır. Onun için Türkiye riskli bir seçim. O riski azaltacak vaatler vermiş olmamız lazım. Ona verdiğimiz paradan çok transferler konusunda iyi bir bütçe vaadetmiş olabiliriz

Burak Ayyildiz
Posts: 303
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:58 pm
Location: Istanbul

Re: Frank Rijkaard Galatasaray'da...

Post by Burak Ayyildiz »

Az önce Izmir'den geldim, havalimaninda dis hatlarin önünden gecerken 7-8 tane naklen yayin arabasi ve kapinin önüne yigilmis yüzlerce taraftar vardi. Umarim ugurlamasi da böyle muhtesem olur hocanin :P

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Re: Frank Rijkaard Galatasaray'da...

Post by Mehmet Gorgen »

Rijkaard'ın imza töreni ve basın toplantısından çıkardıklarım,

Takımı futbolcuları hiçbirini şuanda bilmiyor. Yarın Hollanda'ya gittikten sonra sanırım yanında geçen sezonun kasetlerini falan götürecek ve izleyip bilgi sahibi olacak.Dolayısıyla gerekli transferlere başlama işi enaz 10 gün sonra olur.

Yardımcılarının kim olacağı bile şuanda belli değil.Yönetimle konuştuktan sonra belli olacakmış.Tabi kendisinin bazı fikirleri varmış.

Erdal Tüter
Posts: 30
Joined: Sat Jul 05, 2008 2:08 am

Re: Frank Rijkaard Galatasaray'da...

Post by Erdal Tüter »

Eğer total futbolu galatasarayla yakalarsa ve bu futbola uygun xavi ve iniesta tipinde orta sahalara kavuşursak bu adam bizi başarıya götürecektir

Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Re: Frank Rijkaard Galatasaray'da...

Post by Murat Biricik »

Mehmet Gorgen wrote:Rijkaard'ın imza töreni ve basın toplantısından çıkardıklarım,

Takımı futbolcuları hiçbirini şuanda bilmiyor. Yarın Hollanda'ya gittikten sonra sanırım yanında geçen sezonun kasetlerini falan götürecek ve izleyip bilgi sahibi olacak.Dolayısıyla gerekli transferlere başlama işi enaz 10 gün sonra olur.

Yardımcılarının kim olacağı bile şuanda belli değil.Yönetimle konuştuktan sonra belli olacakmış.Tabi kendisinin bazı fikirleri varmış.
Imza torenini cok kisa bir sureligine seyrettim. Gorgen nin dedikleri dogru, buyuk ihtimal on elemeleri gecen senenin kadrosu ile oynayacagiz.

Sn. Adnan Polat in imza toreni oncesi, yoneltilen bir soruya yanitinda paylastiklari onemli. Yabanci transferde Haldun Ustunel yerli transferinde Adnan Sezgin sorumlu. GS Sportif AS ve futbol ile ilgili gorev dagilimi ve organizasyon semasi ayni sekilde korunuyor.

Gorgen nin belirttigi gibi, Rijkaard in yardimcilari su anda belli degil. Benim de beraberimde getireceklerim/onerilerim olacaktir iceriginde bir soylemi olmus.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."

Ozgur A. Boztepe
Posts: 1606
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:30 pm
Location: Atlanta USA

Re: Frank Rijkaard Galatasaray'da...

Post by Ozgur A. Boztepe »

Olan olay cok buyuk bir olaydir.

1. Cruyff tornasindan gecmis bir adam Turkiyeye gelmistir.
2. Su anda ilk 10 icinde olan bir adam Turkiyeye gelmistir.
3. Hem oyuncu hemde teknik direkor olarak SL kupasini kazanan 6 adamdan biri Turkiyeye gelmistir.
4. Dunyada degisen futbol mantelitesinin kurucusu ve en buyugu Barcelona'nin gecen hocasi turkiyeye gelmistir.
5. Dunyada oldugu gibi Turkiyede bu degisime ayak uyduran bir futbol mentalitesi vardir, hucum futbolu prim yapmakta, herkez herkezi yenebilmektedir.
6. Ronaldinho, Messi gibi super yildizlara hocalik yapmis, Van basten ve Gulitt gibi futbol efsanalariyle Milan gibi bir kulturde efsane olmus bir adam floryada.
7. Murat Kara'ya sakayla karisik soyledigim ve gulucuk koymayi unuttugum icin yanlis anlasildigimda dedigim gibi, Rijkaard Lincolnude yer basinida yer Adnan sezginide yer. :)
8. Rijkaad'in adim atmasi ile %10 herkezin performansi artacaktir sadece psikolojik olarak.

Umarim saglik ekibi ve kondisyoneri ile gelir.
Kar yagdi yaktigim ateslere
Icimdeki korku bir isyan
Beni anlaticak kadar, yanliz degil sokaklar
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem

Zoban Raftik
Posts: 1511
Joined: Wed Oct 23, 2002 5:34 am

Re: Frank Rijkaard Galatasaray'da...

Post by Zoban Raftik »

Rijkaard gelis ve imza toreni videolari Galatasaray.org'da.
http://www.galatasaray.org/index.php
liberta per gli ultras

Mehmet Sönmez
Posts: 176
Joined: Thu Sep 15, 2005 2:30 pm
Location: Almanya

Re: Frank Rijkaard Galatasaray'da...

Post by Mehmet Sönmez »

Hollanda futbolunu sevenlerden biriyim ne de olsa komsum sayilirlar. Cok iyi atak yapan iyi günlerinde, kelimenin tam anlamiyla diger takimlara kök söktüren bir futbol anlayislari var.

Bu da takibi önce TD den kaynaklaniyor. Önce Ajax, bir zamanlar PSV Avrupa kupalarinda cok basariliydilar. O zaman da Rijkaard da Ajax da oyuncuydu. Hele 1988 Avrupa Sampiyonasini kazandiklarinda Rijkaard takimin kaptaniydi, yani sorumluluk aliyordu. Rijkaard in oyunu bana hos gelmiyordu yalniz takimi yönetiyordu ve ona Barcelona da cok yaradi....

Umarim Frank Rijkaard bizi de cok sevindirir, mutlu eder. Rijkaard a hos geldin diyorum ve simdiden barasilar.
Yönetim bu TD transferiyle benden de bir aferim aldi.

Eger adama iyi oyuncular alip Sabriyi, Ümiti,Hasani ve eski kasarlari da gönderirlerse bir cizgide affederim simdiye kadar yaptiklari sapma sapan hatalari.

Post Reply