FORMA KOLUNDAN FORMA SIRTINA GEÇMEK İÇİN ÜLKER İLE YENİ 4 SENELİK SPONSORLUK ANLAŞMASI YAPILDI.
4 senede ödenmesi gereken 27 milyon usd'nin (yaklaşık 20 milyon euro )yarısı bu sene içerisinde kulübe ödenecek.
13,5 milyon usd'ye de heralde 1-2 tane adamakıllı transfer yaparlar artık.
Bazı forumlarda Ülker'in Fb'ye fazla verdiği bjk'ya ve gs'ye az para verdiği söyleniyor.
Kimse hayrına para dağıtmıyor. Şirketin sahibi fenerli olunca heralde fb'ye daha fazla verilecek.
Ona daha fazla verince bizimkilerin de daha fazla alma pazarlığı yapmaları mümkün.
GS'ya yeni anlaşmada sponsorluk tutarının artmasının bir sebebi de FB' ile Ülker arasında yapılan anlaşma tutarına biraz daha yaklaşmaktı.
(Gerçi Ülker fb'ye 175 milyon usd'ye kapalı spor salonu ve alışveriş merkezi yapıyor ama)
bakarsınız ileride gs'ya da bir spor salonu yaparlar.
Senelik reklam bütçesi 1 milyar usd olan bir grubun sadece reklam tutarlarının % 6'sını spora ayırdığını düşünürsek ileride bu rakamın % 10-15'lere varması durmunda türk takımları daha fazla gelir kazanacağı muhakkak.
GS'ın Türk telekom(avea da aynı grubun), Ülker dışında 3. ve 4. büyük sponsoru bulması lazım. İşte o zaman daha da rahatlarlar. Vestel, efes (anadolu grubu) gibi büyük grupları da bir şekilde büyük sponsorluk anlaşmaları yapmaları için ikna etmeye çalışılması lazım.
PARAYA SIKIŞINCA KAPISI ÇALINACAK SPONSOR
Moderator: Staff
-
- Staff Member
-
ICIMIZE HICBIR ZAMAN SINDIRıLMEYEN SPONSOR
Benim itirazim ideolojik ve siyasi degil. Tamamen olayin ozunun caprasikligi.
Ezeli rakibinle isim olarak tam bütünleşmis bir markanin
sponsorlugu cok icimize sindirilecek birsey degil.
Yani sorun FB'ye daha cok para verilmesi degil, isim olarak birlesmesi.
Etle tirnak gibi icice gecmissin, beraber 5-10 yillik planlar yapiyorsun, salonlar
oluyorsun. Pasalarla pasa cocuklariyla askeri mutehaitlerle,
nasil canciger kuzu sarmasi olunuyor , o da ayri bir tartisma konusu.
Ayni sekilde Acibadem hastaneleri icin de gecerli. Onlarin birde zarari dokunuyor.
Arti ULKER GS'ye sponsorlugu isteyerek degilde, ticari olarak mecburen yapiyor.
2 tarafinda icine sinmeyen ama mecburen yapilan birsey.
Karsilikli gonulsuz bir is ve de hayir gelmez, gelmiyor. Taraftar benimsemiyor,
tepkisini veriyor.
Baska bir sakincali konu ise Ulkerin baska markalari caydirma olasiligi.
Yani FBnin birinci sponsoru olurken , GSnin 2. 3. sponsoru olmalari
gene olayi sifirlar. Benim korkum daha cok para vererek ilk sponsor
olabilecek markalara karsi olusturabilecekleri olasi baski.
Ezeli rakibinle isim olarak tam bütünleşmis bir markanin
sponsorlugu cok icimize sindirilecek birsey degil.
Yani sorun FB'ye daha cok para verilmesi degil, isim olarak birlesmesi.
Etle tirnak gibi icice gecmissin, beraber 5-10 yillik planlar yapiyorsun, salonlar
oluyorsun. Pasalarla pasa cocuklariyla askeri mutehaitlerle,
nasil canciger kuzu sarmasi olunuyor , o da ayri bir tartisma konusu.
Ayni sekilde Acibadem hastaneleri icin de gecerli. Onlarin birde zarari dokunuyor.
Arti ULKER GS'ye sponsorlugu isteyerek degilde, ticari olarak mecburen yapiyor.
2 tarafinda icine sinmeyen ama mecburen yapilan birsey.
Karsilikli gonulsuz bir is ve de hayir gelmez, gelmiyor. Taraftar benimsemiyor,
tepkisini veriyor.
Baska bir sakincali konu ise Ulkerin baska markalari caydirma olasiligi.
Yani FBnin birinci sponsoru olurken , GSnin 2. 3. sponsoru olmalari
gene olayi sifirlar. Benim korkum daha cok para vererek ilk sponsor
olabilecek markalara karsi olusturabilecekleri olasi baski.
NO ADNANS, NO CRY !!
-
Re: PARAYA SIKIŞINCA KAPISI ÇALINACAK SPONSOR
Burda ben en cok GS camiasina ve GSli isadamlarina kiziyorum. Her taraftar sayisi anketinde ya fenerden cok
ya da kafa kafaya cikiyoruz. Ama is dunyasinda fb hakimiyeti taritisilmaz. En azindan goruntude boyle. GSliler
"taraftar" olduklarini ifsa etmeleri halinde islerinin bozulalacagindan tirsiyorlar herhalde, oysa fbliler cok cesur.
İkinci ihtimal ticaretle ugrasan fblilerin gslilere oranla daha guclu olmalari ki ben buna ihtimal vermiyorum.
Tabi GSa uye olmanin daha zor olmasi, bazi potensiyel GSli isadamlarinin kacmasina neden oluyor olabilir.
Sonucta fanatik BJKli Rahmi'nin kücük Koc'un oglu, ailesi itiraz da etse yonetime giriyor, hatta saha icinde
cikan olaylari yatistiriyor. Ferit Sahenk ekonomi dergisinin kapaginda FB formasiyla poz verebiliyor. Emekli GKB,
saracoglunda gol sonrasi cak cak show'u dahi yapiyor. Hangi mevkide olursa olsunlar, fanatikliklerini gostermekten
ve yasamaktan cekinmiyorlar. İste bu fark, spor dunyasini finanse edenlerin cok buyuk bir kisminin FBli olmasi
sonucunu beraberinde getiriyor. Alpay'in yazdigi gibi gelecegin fb baskan adaylari olan elemanlar, (Sahenk,
Aydinlar, Ulker vs) GSin da sponsorlari oluyor...
Acikcasi gelecege yonelik olarak daha da karamsarim. Biz Canaydin doneminde dahi muhalefet, baskan adayi
ve proje cikarma konularinda sinifta kaldik. Biran once borclari kapatip kamburdan kurtulmamiz sart.
Yoksa basketbol ve voleybolda artik fb ile rekabet edememe kabusumuz, futbola da sirayet edebilir...
Osman
ya da kafa kafaya cikiyoruz. Ama is dunyasinda fb hakimiyeti taritisilmaz. En azindan goruntude boyle. GSliler
"taraftar" olduklarini ifsa etmeleri halinde islerinin bozulalacagindan tirsiyorlar herhalde, oysa fbliler cok cesur.
İkinci ihtimal ticaretle ugrasan fblilerin gslilere oranla daha guclu olmalari ki ben buna ihtimal vermiyorum.
Tabi GSa uye olmanin daha zor olmasi, bazi potensiyel GSli isadamlarinin kacmasina neden oluyor olabilir.
Sonucta fanatik BJKli Rahmi'nin kücük Koc'un oglu, ailesi itiraz da etse yonetime giriyor, hatta saha icinde
cikan olaylari yatistiriyor. Ferit Sahenk ekonomi dergisinin kapaginda FB formasiyla poz verebiliyor. Emekli GKB,
saracoglunda gol sonrasi cak cak show'u dahi yapiyor. Hangi mevkide olursa olsunlar, fanatikliklerini gostermekten
ve yasamaktan cekinmiyorlar. İste bu fark, spor dunyasini finanse edenlerin cok buyuk bir kisminin FBli olmasi
sonucunu beraberinde getiriyor. Alpay'in yazdigi gibi gelecegin fb baskan adaylari olan elemanlar, (Sahenk,
Aydinlar, Ulker vs) GSin da sponsorlari oluyor...
Acikcasi gelecege yonelik olarak daha da karamsarim. Biz Canaydin doneminde dahi muhalefet, baskan adayi
ve proje cikarma konularinda sinifta kaldik. Biran once borclari kapatip kamburdan kurtulmamiz sart.
Yoksa basketbol ve voleybolda artik fb ile rekabet edememe kabusumuz, futbola da sirayet edebilir...
Osman
-
- Moderator
Alman polisi anasinin gozu. Nasil bulmus cikarmislar ulkeye sokmayacaklari adami. Ben de olsam sokmazdim. Bu adam nasil GS klubunde; bunun hesabini soracak adam yok su klupte.
Cengiz Akgun
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
-
USA pasaportu var abi, "vize almam lan ben" demistirCengiz Akgun wrote:Alman polisi anasinin gozu. Nasil bulmus cikarmislar ulkeye sokmayacaklari adami. Ben de olsam sokmazdim. Bu adam nasil GS klubunde; bunun hesabini soracak adam yok su klupte.
TRUST GALATASARAY
MGC
MGC