Murat bey'in kaldigi yerden basliyip baska bir acidan bakicagim. Bildiklerimden degil bilmediklerimden yola cikarak.Murat Biricik wrote:Bu ulkeye hem egitim kurumu hem spor klubu fazla. Dun aksam hakemin gordugu ve calmadıgı sadece bır kısinin yada bir kurumun tarafgırlıgı degil bir zihniyetın icindeki irini akıtmasıdır. Soylecek bır soz bulamıyorum.
Cok uzun zamandir Amerikadayim, ve Amerikaliyim. Babam 6 ay once hem kalp krizi gecirip hem kanser olmasa Turkiyeye gidecegim yoktur. Gittigimdede Turist gibi dolastim etrafi. Turkiyede iken Babamin ismi ve kuvveti yuzunden yasadigim Izole hayattin icinde Galatasaray kulturunu aldim. Sonra erken yasta yurt disina tek basima yerlestim. 15 senedir tek basima yasadim. Turk arkadasim yoktur, anlasamam. Galatasaray liseliler disinda benim soylediklerim onlara ters gelir, onlarin soyledikleri bana. Futboldan anlarim, ama Turkiye'den anlamam. Galatasaraydaki Hierarsiyi bilirim, Turkiyedekini bilmem, anlamam. Genc insalar neden harcanir , nasil laflari kale alinmaz, rusvet nasil goz gore gore istenir, her laf nasil manali bir sekilde, 1000 kere dusunulerek bir amaca yonelik soylenir, kafam cozemem bunlari. Bu forum ve haftada bir ailem disinda kelime turkce konusmadim son 15 senedir kimseyle, cogu yeni kelimeyi bilmem. Galatasaray disinda Turkiye ile bagim yoktur.
Yani amerikada yasiyan bir cok Turk'un aksine iki kultur ortasinda degilim. Turkce bilen bir yabanciyim. Bu baglamda yazdim bu gune kadar her satiri.
Sike, saibe, politika dunyanin heryerinde var, butun sporlarda. Gecen seneki Chealse - Barcelona macini gorduk. Italyadaki skandalida. Jordan'ada yapilmayan fauller calinirdi zamaninda. Ama Turkiyedeki olay cok farkli birsey. Goz gore gore ve bagirta bagirta. Herkezde biliryor ve herke bu isin icinde. Dunku macta kotu niyetli bir organizayson yok diyemezken kimse, var bile diyen cikamiyor. Son bir haftalardir neler oluryor Turk futbolunda? Futbolla alakasi olmiyan organize isler icinde?
Turkiyedeki ne buyuk fark, en fakir, en dogulu ulkelerde dahil disarda insalar bu tip isleri ayip ve yanlis oldugunu bile bile, utanarak, gizlice, azar azar yapiyor. Turkiyede ise yapiyor, bunula gurur duyuyor ve yapilmadigi bir an dusunemiyor. Bu serefsizlik ve namusuzluk tur. Kadinin etegi 2 santim fazla veya eksik degildir namus, adamliktir namus.
Bilgisiz biri olarak dusuncelerim bu.