Avrupa Ligi: GALATASARAY PANATHINAIKOS 1-0 (Sarp)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Re: Avrupa Ligi: GALATASARAY PANATHINAIKOS 3 Aralik TSI:22:05

Post by Mehmet Marsan »

Gokhan Zan ilk yari omuzunu tutarak oyunu terketti. Yerine Topal, orta sahaya Baris gecti.

Zevksiz bir mac oluyor.

Arada sirada Arda dokturmese seyretmesi izdirap.

Topal ve Servet iki hizli forvet karsisinda zorlaniyorlar.

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: Avrupa Ligi: GALATASARAY PANATHINAIKOS 3 Aralik TSI:22:05

Post by Hasan Tezcan »

Ilk yari temposuz bir mac seyrettim. Gol teseduflere ve kisisel beceriye kalmis...zaten GS'in tarzi bu degil mi. Frank takimi istedigi gibi oynatamiyor, top ile cok oynayan var, takim tek pas yapmasini unutmus, yapabilmeleri icin kosmalari gerekiyor. Takima kosan adam lazim, birakin Arda'yi Keita'yi...gercekten depar yapan yok. Ya sisirme yolu ile, ya da calim ile pozisyona girmeye calisiyorlar.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Avrupa Ligi: GALATASARAY PANATHINAIKOS 3 Aralik TSI:22:05

Post by Cengiz Akgun »

Acayip bir ilk yari. GS oyun filan oynamadi ama attigi gol de anlamadigim bir sebebten sayilmadi. Bir offside uydurdular. Ilk defa gole itiraz ise yaradi. Pana ise tam bir bullshit artistligi yapiyor. Kontrdan 1-0 alip gidecek.

Yine Elanor ortda yok. Buna Kewell ve Nonda da katilmis vaziyette.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Re: Avrupa Ligi: GALATASARAY PANATHINAIKOS 3 Aralik TSI:22:05

Post by Mert Tokman »

Hasan Tezcan wrote:Ilk yari temposuz bir mac seyrettim. Gol teseduflere ve kisisel beceriye kalmis...zaten GS'in tarzi bu degil mi. Frank takimi istedigi gibi oynatamiyor, top ile cok oynayan var, takim tek pas yapmasini unutmus, yapabilmeleri icin kosmalari gerekiyor. Takima kosan adam lazim, birakin Arda'yi Keita'yi...gercekten depar yapan yok. Ya sisirme yolu ile, ya da calim ile pozisyona girmeye calisiyorlar.
Teshislere 100% katiliyorum Hasan --- topu alan saga sola bakinip ya yana yada geriye oynuyor... Topsuz oyun ve bosa depar atma anlayisi sifir... duragan sekilde top bekleyince rakibin pas hizalarini kapatmalarina musade ediyorlar... Yani oyuncu da degistirse Rijkaard - topsuz oyun anlayisi degismedigi surece kabiz bir futbol ortaya cikacak...

Cengiz abi - gol ofsayt - Topal'in pasina Nonda ve dafans berbaer atak yaptilar - arkadan gosterilen cekimde defanscidan seken top Nonda'ya carpip Sarp'in onune dusuyor - top Nonda'dan geldigi icin Sarp ofsayt.

Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Re: Avrupa Ligi: GALATASARAY PANATHINAIKOS 0-0

Post by Mehmet Marsan »

Sarp karanbolden atti.

Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Re: Avrupa Ligi: GALATASARAY PANATHINAIKOS 3 Aralik TSI:22:05

Post by Mert Tokman »

Hasan Tezcan wrote:Gol teseduflere... kalmis
Tarife uygun bir golle 1-0 ondeyiz...

Arda'nin serbest vurusunu Balta kafayla geri sektirdi - Nonda dokundu Sarp auta dogru vurdu defansa carpan top kaleciyi sasirtip gol oldu...

Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Re: Avrupa Ligi: GALATASARAY PANATHINAIKOS 1-0 (Sarp)

Post by Mert Tokman »

Hadi gecmis olsun... Grubu lider bitirdik... Eger bu kupada daha ileri gidilecekse devre arasinda bayagi bir degisim olmasi lazim...

Deniz Selman
Posts: 483
Joined: Wed Oct 23, 2002 7:09 pm
Location: Philadelphia, PA

Re: Avrupa Ligi: GALATASARAY PANATHINAIKOS 1-0 (Sarp)

Post by Deniz Selman »

Golu resmi olarak Gilberto Silva kendi kalesine atti. Boylece, Avrupa maclarimizda (toplam 11 mac) bu sene rakipler kendi kalelerine 3, bizim kalemize ise ancak 6 gol attilar.

Can Ergun
Posts: 685
Joined: Mon Nov 12, 2007 6:20 pm
Location: Istanbul

Re: Avrupa Ligi: GALATASARAY PANATHINAIKOS 1-0 (Sarp)

Post by Can Ergun »

Nasıl olacak bu iş bilmiyorum, oyuncularda genel olarak bir “kafa” sorunu var.Özellikle defans oyuncularında.Meira gibi topla çıkmayı ve oynamayı bilen bir adamı mumla arıyoruz,o da stoperlik yaptığını unutuyordu arada ama neyse...

4’lü defans kendi arasında sağ bekten stoperlere ordan sol bek’e ordan tekrar stopere ve kaleciye dönüyor.İnanılmaz hakkaten ! Servet dün Leo’ya 10 kere geri pas vermiştir belki daha da fazla...
Bayılıyorlar Leo ile oynamaya !

Başka bir sorunda bekler topla beraber hücuma çıkarken asla M.Topal,M.Sarp veya Elano’ya atmıyorlar topu.Yani göbeğe doğru,göbekten oynamıyorlar.Sağ bek sağ kanat oyuncusuna,sol bek sol kanat oyuncusuna aktarıyor topu.Çizgiden gitmece var sürekli.

Ve en önemlisi oyuncularda asla kısa pas düşüncesi 1. seçenek değil ya sürekli bir kanat değiştirme ya da yerden uzun pas.
Uzakta, arkası rakip kaleye dönük Arda,Elano,Nonda vesaire gibi topla bulşan oyuncular sırf bu yüzden hayvan gibi faullere maruz kalıyorlar.
Uzun pasları ve sonuçları dikkatli izleyin,dün nerdeyse her uzun pası almaya çalışan hücum oyuncusu çok sert faullere maruz kaldı.Bunu göre göre ısrarla bu şekilde oynadılar.

Dün ilk yarı bu dediğim olaylar tavan yapmışken,devre arası FR birşeylere dikkatlerini çekti ve daha düzgün oynanmaya başladılar ama öyle 15dk lık bir iş değil bunu düzeltmek.
Sezon başından beri total total diye yırtınırken bu son maçlarda bayaa Sivasspor ekolünü örnek almışız gibi görünüyor,birkaç yetenekli oyuncu şekli şemali değiştirse de “oyun aklı” nerdeyse Sivas ile birebir.

Dün sahanın iyileri M.Sarp,Arda,Elano idi geri kalan herkeste bir saçmalama vardı.Özellikle Elano’nun defansif hamleleri dikkat çekti.Bu kadar durgun oynayan bir takımda Elano’nun bi halt etmiyormuş gibi görünmesi çok normal,herkes kazık gibi dikilirse adam kimin önüne top atacak? Dün maçtan zonra birileri radyo-tv de sallıyordu yine Elano’ya ne abukluk yaptıysa adam oyun bazında?
Anlayan varsa beri gelsin...

Kaan Önem
Posts: 150
Joined: Mon Mar 17, 2008 11:37 pm
Location: Pera

Re: Avrupa Ligi: GALATASARAY PANATHINAIKOS 1-0 (Sarp)

Post by Kaan Önem »

Galatasaray muhteşem, barca gibi falan dendi ilk 3-4 hafta sonra. Üşenmedim, o günden bu yana izlemeyecektim aslında ama oturdum madem barca gibi(yada öyle olmasa bile gayet iyi diyelim) izleyelim bari, bu güzellikten mahrum kalmayalım dedim. Artık o haftadan bu yana kaç maç olduysa, daha adamakıllı vay be ne çabuk bitti maç anlamadım dediğim tek bir maç çıkmadı. İlk 3 hafta kondisyonları yerindeydi de tavana mı vurdular, döktürdüler de daha sonra mı döküldüler bilemem. Bildiğim, şu son maçtan sonra da emin olduğum bazı şeyler var. Bu tablo 2003'ün galatasarayını hatırlatıyor. Murat erdoğanlı, bratu, petreli sezon. Sürekli olarak verilen ve insanı bir süre sonra sayısından dolayı çıldırtma noktasına getiren geri ve yan paslar. Şu pana maçının istatistikleri olsa da konuşssa. Öğrenmek istediğim tek şey geri ve yana kaç pas atılmış dikine kaç pas? Öte yandan; tek bir oyuncu bile koşmuyor. Topu alan herkes bu yüzden en iyi yan tarafındakine oynamak durumunda kalıyor. Pası veren de aynı şekilde, hareketlenme belirtisi yok. Bir adım atsa öne o bile yeter, yok. O nedenledir ki Arda'nın iki bireysel hareketi dışında pana maçının ilk yarısında pozisyon yok. Aslında bu diğer bütün lig maçları için de geçerli. BU maçları izlemek için biraz mazoşist olmak gerek. Kewell: salt kariyeri nedeniyle bile kalitesi ortada olan biri, buna eyvallah. Yalnız daha koştuğunu gören yok. Suat,okan ve emre gibi oyuncular Hagi'nin koşması gerekenleri de koşuyordu ama şu an kewellin bu açığını kapatacak bir oyuncu ve oyun anlayışı yok. Servet ve Gökhan zan ağır vasıta, tır misali. Servet -gariptir kaç maçtır yapmıyor- muhteşem top şarjı yapıyor, nereden öğrenmiş, artık kim öğretmişse. 1 metredeki topa da 10 metredeki topa da rakibe şarj yapıyor ki top auta çıksın diye. Önünde bu oyuncular olan bir kaleci ister leo franco olsun ister taffarel çok daha üst düzey maçlarda çaresiz kalır, kalacak da. Hakan balta; sağ ayağını yürümek dışında kullanamayan bu futbolcu(?), mücadele anlarında ve top kontrollerinde bile bu ayağını hiç kullanmayı düşünmediğinden kelli sürekli sol ayakla pozisyon almaya çalıştığı için kimi zaman dengesini bile kaybedip düşme noktasına geliyor. Hİç kimsenin de bu durumdan bahsetmemesi işi daha da ilginç kılan bir diğer husus burada. Bu hareketi bir amatör küme takımında oynayan birinin yapması anlayışla karşılanabilir ancak Galatasaray futbol takımında milyon dolarlar kazanan birinin yapması resmen kara mizahtır. Nonda; Hakan şükür şimdi çıksın gelsin, en kötü yapacağı iş çapraz koşular ve rakip kalecilere ve defansa bitmeyen presiyle hataya zorlamak olacaktır. Bu, yapabileceklerinin en kötüsü üstelik. Sabri hakkında pek bir şey söylemeye lüzum yok. Sürekli koşuyor ama Defanstan rakip kaleciye prese gitmek ve akabinde dili açık geri dönmek aklı alır şey değil. Zeka, geliştirilebilecek bir şey olmasa gerek. Durum budur.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Avrupa Ligi: GALATASARAY PANATHINAIKOS 1-0 (Sarp)

Post by Cengiz Akgun »

Panathinaikos TD'yi degistirmis. Bunda GS'in rolu vardir her halde.

http://www.uefa.com/competitions/uefacu ... 31234.html
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Post Reply