ALTYAPININ BAŞINA TUGAY KERİMOĞLU GELDİ.
Moderator: Staff
-
- Staff Member
ALTYAPININ BAŞINA TUGAY KERİMOĞLU GELDİ.
Başkan bugün mali kongrede açıklamış.Çarşamba günü Tugay'ın tüm altyapının başına gelmesi ile ilgili tören yapacaklarmış.Hollandalı da yardımcısı olacakmış.
Hayırlı olsun.
Tugay evine hoşgeldin.
Hayırlı olsun.
Tugay evine hoşgeldin.
-
Re: ALTYAPININ BAŞINA TUGAY KERİMOĞLU GELDİ.
Tugay in GS donmesine cok sevindim. Hollanda li ile beraber calisacak olmalari da iyi. Umarim eski takim arkadaslari ile is konusundaaraya set ceker ve mesafeli olur. Milli Takimin alt yapisinin EY a birakildigi bir donemde colde su haznesi bulmak gibi bir olay bu!
Basarilar diliyorum ve basarili olmasini istiyorum.
Secime giderken yapilan bu atama farkli da yorumlanabilir. Tek oyum var o da Adnan Polat a degil zihniyetine karsi yapilmis bir hamle olmadigina inanmak istiyorum.
Basarilar diliyorum ve basarili olmasini istiyorum.
Secime giderken yapilan bu atama farkli da yorumlanabilir. Tek oyum var o da Adnan Polat a degil zihniyetine karsi yapilmis bir hamle olmadigina inanmak istiyorum.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT
"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
-
- Site Admin
Altyapinin basinda Hollandali ekip yokmuydu?
Hayirli olsun...
Hayirli olsun...
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde
Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
-
- Moderator
Cok komik. Gecen sene Bulent harcandi. Frank'in yerine Tugay'i hazir bekletiyorlar. Neeskens'i yollamak kiclari yemedigi icin (5kibbe'ye once bu yapilmisti) Frank'e bir goz dagi bu. Degilse bayram degil seyran degil enistem beni niye optu hesabi gibi Tugay'i cagirmanin anlami ne? Artik bagirsaklarinin dondugu yeri bile bildigim icin Frank'in suyu isitlmaya baslamistir. Haberiniz ola.
Cengiz Akgun
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.
-
- Site Admin
Cengiz abi bir bakima haklisin. Frank sezon boyunca bekleneni veremedi. Takimda oturmus oyun, bir gelisme görmuyorum acikcasi. Biraz defans toparlanmis gibi gözuksede, oyunculari zayif buluyorum, maca "asilacak" huviyetten uzak. Bir arkadasin belirttigi gibi takim 2-3 kisinin agzina bakarak top oynuyor.
-
GS yonetimi beni yine sasirtti.Tugay Kerimoglu'na saygi duyuyorum,basarili bir futbol kariyeri de vardi.Ama altyapinin basina once Hollanda'dan bir yetkili getirilip daha sonra Tugay'a gorev verilmesi bana mantikli gelmedi.Yine bir plansizlik,programsizlik seziyorum.Yonetim bu konuya bir aciklik getirmeli.
Konsantrasyon, concentration, concentracion
nefvakfi.org
nefvakfi.org
-
- Moderator
Benim aciklamami begenmedin demek.Selcuk Samli wrote:GS yonetimi beni yine sasirtti.Tugay Kerimoglu'na saygi duyuyorum,basarili bir futbol kariyeri de vardi.Ama altyapinin basina once Hollanda'dan bir yetkili getirilip daha sonra Tugay'a gorev verilmesi bana mantikli gelmedi.Yine bir plansizlik,programsizlik seziyorum.Yonetim bu konuya bir aciklik getirmeli.
Cengiz Akgun
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.
Bence bu hamle plansızlık,programsızlıktan ziyade bariz iyi yapılmış bir B planıdır.Frank dünyanın sayılı futbol karakterlerinden biri olabilir ama ne amaca hizmet ettiği belli olmayan bir takım inatçılıkları (Arda'nın santraforluğu,sürekli Elano'yu oyundan alması..)
Türkiye kupası ve UEFA gibi hedeflerden bu kadar erken elenmemize neden oluyor ve 8-9 aylık zamanda takımın oyununda bir gelişme görülemiyorsa,yerinde bir hamle.
Türkiye kupası ve UEFA gibi hedeflerden bu kadar erken elenmemize neden oluyor ve 8-9 aylık zamanda takımın oyununda bir gelişme görülemiyorsa,yerinde bir hamle.
-
- Site Admin
Tugay'in basa gelmesini bir gözdagi niteliginde kullanmalari, Tugay'a yapilmis bir vefasizlik örnegi olarak görulebilir. Inanmak istemiyorum, cok ilkel bir yöntem olarak göruyorum. Insan konusa konusa anlasir. Yönetim Frank ile konusmayi kendine yediremiyor veya "utaniyor" ise yazik. Frank bu gune kadar ne verdi önce kendisi dusunmesi lazim. Bu dogrulukta bir briefing veriyordur. Bence öyle panige kapilacak bir durum yok. Daha önce de belirttigim gibi sezon ortasi alinacak kararlarlarin, degisikliklerin bir sey getirecegine inananlardan degilim. Umarim bu isten kaptan Tugay (efsane, "sahane oyuncu" bana sorarsaniz) zarar görmez, bir alet gibi kullanilmis olmaz.
-
Cengiz Abi merhaba,Cengiz Akgun wrote:Cok komik. Gecen sene Bulent harcandi. Frank'in yerine Tugay'i hazir bekletiyorlar. Neeskens'i yollamak kiclari yemedigi icin (5kibbe'ye once bu yapilmisti) Frank'e bir goz dagi bu. Degilse bayram degil seyran degil enistem beni niye optu hesabi gibi Tugay'i cagirmanin anlami ne? Artik bagirsaklarinin dondugu yeri bile bildigim icin Frank'in suyu isitlmaya baslamistir. Haberiniz ola.
Keyiflerin iyidir umarim.Frank'in suyu isiniyorsa kotu hakikaten.
Konsantrasyon, concentration, concentracion
nefvakfi.org
nefvakfi.org
-
Tugay'in alt yapinin basina getirilmesini Rijkard'in suyu isinmasi
olarak nitelemeye, üstelikte hicbir bilgiye dayanmadan,
pes denir. Realizm baska sey, kotumserlik baska sey.
Ben soyle dusunmeyi tercih ediyorum:
1-) Hollandali ekip geldi, fakat uyumsuzluk oldu. Laflarin,i klube dinletemediler,
agirlik alamadilar, iletisim problemi cikti. Nasil Guardiola alt yapinin ve B takimin basindan geldiyse, Tugayda boyle olacak. Bir süre sonra. Ama bir yandanda Hollandalilarin yaptiriciliini arttiracak.
2-) Alt yapi yaklasan secimlerde yonetimin zayif noktalarindan birisiydi.
Özellikle eski sporcularin ve alt yapicilarin belli bir lobisi var. Onu kirmak, secimde eli güclendirmek icin yapildi.
3-) Anlasiliyorki Haldun Ustunel mucize falan yaratmiyordu. Ingiltereden tranferlerini hayretle karsiliyorduk .Cok uzun suredir Tugayla iletisimleri vardi. Tugay transferi pisiriyor, Ustunel bitiriyordu. Tugay iyi bir antrenorluk teklifi alamayainca tatmin olmadi. GS'de onu bu göreve getirerek, bir nevi bu transsferlerin borcunu odedi, ayni zamanda yeni transferler icin alinde tuttu.
Benim tek icime sinmeyen sey, Tugayin 3-5 ay once ''Ben profesyonelim,
her takimla calisirim, FB ilşe vs gibi '' cok anlamsiz ve soguk demecleriydi.
O roportaj hic hosuma gitmedi.
olarak nitelemeye, üstelikte hicbir bilgiye dayanmadan,
pes denir. Realizm baska sey, kotumserlik baska sey.
Ben soyle dusunmeyi tercih ediyorum:
1-) Hollandali ekip geldi, fakat uyumsuzluk oldu. Laflarin,i klube dinletemediler,
agirlik alamadilar, iletisim problemi cikti. Nasil Guardiola alt yapinin ve B takimin basindan geldiyse, Tugayda boyle olacak. Bir süre sonra. Ama bir yandanda Hollandalilarin yaptiriciliini arttiracak.
2-) Alt yapi yaklasan secimlerde yonetimin zayif noktalarindan birisiydi.
Özellikle eski sporcularin ve alt yapicilarin belli bir lobisi var. Onu kirmak, secimde eli güclendirmek icin yapildi.
3-) Anlasiliyorki Haldun Ustunel mucize falan yaratmiyordu. Ingiltereden tranferlerini hayretle karsiliyorduk .Cok uzun suredir Tugayla iletisimleri vardi. Tugay transferi pisiriyor, Ustunel bitiriyordu. Tugay iyi bir antrenorluk teklifi alamayainca tatmin olmadi. GS'de onu bu göreve getirerek, bir nevi bu transsferlerin borcunu odedi, ayni zamanda yeni transferler icin alinde tuttu.
Benim tek icime sinmeyen sey, Tugayin 3-5 ay once ''Ben profesyonelim,
her takimla calisirim, FB ilşe vs gibi '' cok anlamsiz ve soguk demecleriydi.
O roportaj hic hosuma gitmedi.
NO ADNANS, NO CRY !!
-
- Site Admin
Biz belki iyi niyetli degiliz Alpay. Öte yandan Ingiliterede "Tugay pisiriyor, Haldun bitiriyor" olayi iyimserlik ötesi birsey. Tugay'i bu ise karistirmak bir hayal urunu kanimca. Kariyeri tartisilmaz ama o sekilde etken olacagina ihtimal vermiyorum. Ingiltereden transfer bence menajer olayi. GS bence menajerin biri ile isbirligi icinde. Oyuncu tarama faaliyeti olduguna ihtimal vermiyorum.
Not: Harry geliyormus, gelsin bakalim. Adim gibi biliyorum, birkac mac sonra sakatligi nuksedip sezonu kapatir, olmasini istemem elbette ama görunen köy kilavuz istemez demisler...buna karamsarlik, som agizlilik diyebilirsiniz, ama gecmis gelecegin göstergesidir.
Not: Harry geliyormus, gelsin bakalim. Adim gibi biliyorum, birkac mac sonra sakatligi nuksedip sezonu kapatir, olmasini istemem elbette ama görunen köy kilavuz istemez demisler...buna karamsarlik, som agizlilik diyebilirsiniz, ama gecmis gelecegin göstergesidir.
Bu arada altyapının başındaki Derks'in mayısta sözleşmesinin bittiğini yeni öğrendim.Bu durumda Frank'e göz dağı verme gibi bir durum olmadığını anlayabiliriz.
-
"Öğretmen teknik direktör" mottosuna çok önem veriyorum.
Hıncal anlatır... Papaz Erhan taç atmayı bilmezken Derwall'in her gün antrenman sonrasında Erhan'a yüzlerce taç attırdığını ve bu şekilde ona bu hadiseyi öğrettiğini.
Basit oynamak, çabuk düşünmek, atağa çabuk çıkmak, boş alanlara koşu yapmak, alan boşaltarak rakip savunmayı şaşırtmak gibi artı özellikler genellikle Türk futbolcusunda yok.
Biz Rijkaard'ı getirerek Galatasaray'a çağ atlatacağımızı zannettik.
Daha önce Gerets'i ve Feldkamp'ı da bu amaçla getirmiştik takımın başına... Bu hocalar takımımıza çağdaş futbolun gereklerini öğreteceklerdi ve biz de Avrupa klasında bir Galatasaray'ı izleyebilecektik.
Yapamadılar.
Hamur kalıba oturmadı belki de...
Rijkaard'dan neyi bekliyoruz? Total futbol denen mereti bizim takımımıza öğretmesini.
Ama iki sıkıntı var.
Bir: Mevcut kadromuz, total futbolu hazmetmeye ve sergilemeye uygun niteliklere sahip mi?
İki: Türkiye Ligi'nde total futbol arayışları nereye kadar başarılı olabilir?
Basında zaman zaman, Türkiye'de bir türlü futbolda "Türk ekolü" yaratılamadığından bahsedilir. Fatih Terim'le özellikle 99'un başlarında olgunlaşmaya başlayan ve 2000 senesinde doruğa çıkan futbol neydi peki?
Evet, öğretmen teknik direktör olacak ama kulübün yönetimi de futbolcu yapısı da buna göre şekillenecek.
Bugün Rijkaard gibi biri, Galatasaray'ın kimi sorunlarına doğru teşhis koyduğu halde, o da resmin bütününü görmekte ve doğru tedaviyi uygulamaya sokmakta sıkıntı yaşıyor.
Bana göre Galatasaray'ı uzun vadede "Öğretmen teknik direktör" tarzında biri çalıştırmalı. Bu bir gerçek... İmkan olsa Hiddink'i bizim takımın başına geçirelim diyeceğim. Ama bugünkü yapı Hiddink'e de papucunu ters giydirecektir.
O halde kulübü revize edebilecek bir uzman akıl yeniden yapılanmayı sağlamalı.
Bu kişi olsa olsa yerli bir teknik adam olabilir. Takımın ve Türk futbolunun kronikleşmiş sorunlarına doğru teşhisi içimizden birisi koyabilir.
Bu kişi neden Tugay olmasın?
Karizmasıyla ve futbol bilgisiyle bu görevin altından kalkabilecek izlenimi veriyor.
Elbette Tugay'ın futbol felsefesini, oyun anlayışını henüz bilmiyoruz. Kapalı kutu. Antrenörlük CV'si bomboş.
Ben şahsen Abdullah Avcı ve Tugay Kerimoğlu'nu gelecekte Galatasaray için önemli iki seçenek olarak görmekteyim.
Hıncal anlatır... Papaz Erhan taç atmayı bilmezken Derwall'in her gün antrenman sonrasında Erhan'a yüzlerce taç attırdığını ve bu şekilde ona bu hadiseyi öğrettiğini.
Basit oynamak, çabuk düşünmek, atağa çabuk çıkmak, boş alanlara koşu yapmak, alan boşaltarak rakip savunmayı şaşırtmak gibi artı özellikler genellikle Türk futbolcusunda yok.
Biz Rijkaard'ı getirerek Galatasaray'a çağ atlatacağımızı zannettik.
Daha önce Gerets'i ve Feldkamp'ı da bu amaçla getirmiştik takımın başına... Bu hocalar takımımıza çağdaş futbolun gereklerini öğreteceklerdi ve biz de Avrupa klasında bir Galatasaray'ı izleyebilecektik.
Yapamadılar.
Hamur kalıba oturmadı belki de...
Rijkaard'dan neyi bekliyoruz? Total futbol denen mereti bizim takımımıza öğretmesini.
Ama iki sıkıntı var.
Bir: Mevcut kadromuz, total futbolu hazmetmeye ve sergilemeye uygun niteliklere sahip mi?
İki: Türkiye Ligi'nde total futbol arayışları nereye kadar başarılı olabilir?
Basında zaman zaman, Türkiye'de bir türlü futbolda "Türk ekolü" yaratılamadığından bahsedilir. Fatih Terim'le özellikle 99'un başlarında olgunlaşmaya başlayan ve 2000 senesinde doruğa çıkan futbol neydi peki?
Evet, öğretmen teknik direktör olacak ama kulübün yönetimi de futbolcu yapısı da buna göre şekillenecek.
Bugün Rijkaard gibi biri, Galatasaray'ın kimi sorunlarına doğru teşhis koyduğu halde, o da resmin bütününü görmekte ve doğru tedaviyi uygulamaya sokmakta sıkıntı yaşıyor.
Bana göre Galatasaray'ı uzun vadede "Öğretmen teknik direktör" tarzında biri çalıştırmalı. Bu bir gerçek... İmkan olsa Hiddink'i bizim takımın başına geçirelim diyeceğim. Ama bugünkü yapı Hiddink'e de papucunu ters giydirecektir.
O halde kulübü revize edebilecek bir uzman akıl yeniden yapılanmayı sağlamalı.
Bu kişi olsa olsa yerli bir teknik adam olabilir. Takımın ve Türk futbolunun kronikleşmiş sorunlarına doğru teşhisi içimizden birisi koyabilir.
Bu kişi neden Tugay olmasın?
Karizmasıyla ve futbol bilgisiyle bu görevin altından kalkabilecek izlenimi veriyor.
Elbette Tugay'ın futbol felsefesini, oyun anlayışını henüz bilmiyoruz. Kapalı kutu. Antrenörlük CV'si bomboş.
Ben şahsen Abdullah Avcı ve Tugay Kerimoğlu'nu gelecekte Galatasaray için önemli iki seçenek olarak görmekteyim.
AYRILMAZ İKİLİ