Antreman yeterlilik

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Murat Fahrioglu

Antreman yeterlilik

Post by Murat Fahrioglu »

Resmi siteden her ne kadar kisa olsa da antreman programini takip ediyorum. Son zamanlarda gozledigim programa gore macin ertesi gun kisa ter antremani yapip yemek yeyip dagiliyorlar. Bir sonraki gun ise izin gunu. Sonra mac oncesi 3-4 gun ise tek antremanla olayi bitiriyorlar. Antremanlar da bayagi kisa suruyor gibi gorunuyor. Yani kosu, egzersiz falan derken taktik antremani icin ne kadar vakit kaliyor ki?

Rakip analiz yapilip oyuncular ile paylasiliyormu bilmiyorum, yani toplanti odasinda toplanmasalar bile antreman icerisinde boyle bir calisma var mi? Son maclarin verdigi imaja gore yok gibi gorunuyor. Yani rakip kim olsa biz ayni hamam ayni tas, rakibe gore degisik formasyon veya taktik farketmedim.

Bugunku antreman 6:30'daydi daha ne oldugu yazilmadi. Arda Sivas macinda kesin yok, hatta 3 hafta kadar oyanayamayabilir yaziyor bazi gazeteler. Kewell icin saniyorum 2 hafta daha var. Kesin bilgi bulana bravo, biz bulamiyoruz.

Adnan Polat basin kasitli bizi karistiracak haberler yapiyor demis, boyle giderse kapilarimizi tamamen onlara kapatiriz demis. Zaten basin devamli haber uyduruyor kapilar kapansa ne olur. Bizim takim da tam seffaf degil zaten bilgi konusunda. Mesela ya Kewell onlari uyutuyor ya da onlar bizi. 6 Hafta demislerdi, 12 falan oldu. Basin tabii Kewell'i gonderilecekler listesine koymus zaten firsat kolluyorlar boyle haberlere bir de boyle durumlar yakalayinca atliyorlar. Jo isi yine boyle, her gece polis cagrilma durumuna gelen adami nasil simdiye kadar uyarmazlar. Antreman performansi nasil acaba? Alternatifsiz olunca herhalde performansin onemi kalmiyor.

Kisacasi gercekten kontrol edilebilecek ve mesafe kaydedilecek, takimi bir nebze duzeltebilecek bir antremanlar var, o da yarim yamalak ustun koru geciyor gibime geldi. Bunlarin yaptigi antremani biz amator kumede de yapardik, saglik ekibi de daha iyiydi cunku normal hastaneleri kullanir en azindan dogru bilgi alirdik.

Antreman taktik falan yoksa veya eksikse bunu da bazi hocalar ekstradan verdikleri gazla basarir, bizimkilerde bu da yok. Fasulye yeseler ancak oyle gazlanirlar, Rijkaard'in stilinde gaz vermek oldugunu sanmiyorum.
Tan Erten

Re: Antreman yeterlilik

Post by Tan Erten »

Murat Fahrioglu wrote:... Rijkaard'in stilinde gaz vermek oldugunu sanmiyorum.
Kesinlikle yok. FB maçından sonra "futbol beyinle de oynanır" gibi bir yorum yaptı zaten. Gazla bir yere kadar, ama teknik beceri ve taktik disiplinle sonuna kadar.
Tan Erten
Murat Fahrioglu

Re: Antreman yeterlilik

Post by Murat Fahrioglu »

Tan Erten wrote:
Murat Fahrioglu wrote:... Rijkaard'in stilinde gaz vermek oldugunu sanmiyorum.
Kesinlikle yok. FB maçından sonra "futbol beyinle de oynanır" gibi bir yorum yaptı zaten. Gazla bir yere kadar, ama teknik beceri ve taktik disiplinle sonuna kadar.
Tamam haklisin, ama son zamanlarda pek taktik disiplin goremedik. Yani benim demek istedigim bazen taktik disiplin eksikse oyuncular bir turlu gaza gelip ekstra eforla bu acigi kapatir. Ilk onbirde zaten 6 tane yabanci oyuncu var bunlardan sadece Keita hirslanip performansini artirabilecek bir oyuncu. Diger besi icin dedigin teknik beceri ve taktik disiplin en iyi isleyecek seyler. Turk oyuncular ise gaz olayina daha yatkin ama hep gaz olunca duvara tosluyorlar, bir denge gerekli. Bu dengeyi Rijkaard kuramiyor, ve bu iki ayri tur oyuncu stilini beraber calistiramiyor.

Hani takimda bir cok sey yolunda gitse, adam taktik disiplini kurmus sabredelim eninde sonunda isler yoluna girecek diyelim. Ama boyle degil bir cok seyin yolunda gitmesini biraktik, nerdeyse hicbirsey yolunda gitmiyor. Tatktik disiplin icerisinde olan seylerden birisi yerlesmeye calisan bir bir temel "taktik"tir, onu da ben son zamanlarda goremiyorum. Yani herhangibiri bana derse bizim takim belli ki "x" taktigi ile oynamaya calisiyor, o zaman belki ben goremedim derim. Biri gorurse bize haber versin. Uzun rasgele toplar, veya buyuk cabalarla kanatlara giden toplarin kimsenin vuramayacagi sekilde ortalanmasi, hatta vuracak birinin zaten olmamasi bir taktik degildir. Rijkaard bence kisa pasli, takim halinde atak yapan ve bol arapasi kullanan bir taktik uygulamak istiyor ama bunlarin hicbirini goremiyoruz. Bunlari birak, en son gordugun verkaci veya gole giden 3 pasi hatirliyormusun. Yani icgudusel degil de taktik icabi olanlardan bahsediyorum.

Oyun icerisini gectik, duran toplara bakalim desek, ilk defans adamini bile atlatamiyoruz ve mac boyunca 3 hatta 4 degisik adam kullaniyor bunlari. Sizce antramanda nasil calisiyorlar? Belli bir taktik var mi duran toplarda?

Kisaca demek istedigim antremanlarda calisilan bir taktik yokmus gibi gorunuyor, varsa da uygulayan yok. Bu isler zaten haftada 4 antremanla olmaz.
Post Reply