Arda Turan Robot mu?

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ozgur A. Boztepe
Posts: 1606
Joined: Wed Jan 30, 2008 8:30 pm
Location: Atlanta USA

Arda Turan Robot mu?

Post by Ozgur A. Boztepe »

Son bir iki aydir Arda'yi cekip vurmadiklari kaldi. Bazilarina gore Arda yanlis yolda, bazilarina gore dogru. En son damla ise Arda'nin domuz gribine yakalanmasi. Bazisina gore Roma'ya gitmekle hata etti. Arda'nin yanlis yolda oldugunu dusunen bir cok Galatasarayli oldugunu dusunuyorum.

Bu topigi kendi fikrimide baslikta belirterek, ve her gorusu merak ederek aciyorum.

Domuz gribi ne kadar korkutucu olsada erken teshis ve iyi bir tedavi ile 1 haftada gecer. Ama stress hem daha zararli hemde tedavi etmesi daha zor bir hastaliktir. Insan beynin'in kendi kendini hasta edebilieceginide hesaba katarsak, bunun ne kadar dogru oldugu anlasilir.

Ben Arda'nin Roma' ya gittigini duydugumda cok sevindim. Umarim bir hanimla gitimis ve kafasini dinlemistir. Arda cok macta oynayan, ve her macta iyi oynayan bir adam. Kotu oynuyor dediginde bile digerlerinden iyi oynuyor. TV den gormesi zor olsada yedigi tekmenin haddi hesabi yok, ama en cok maca cikan adam. Ve hem Galatasaray'da hem milli takimda oynadigi her macta odak noktasi. Her mac fiziksel ve ruhsal olarak bir boks maci.

Bu "testi kirilmadan tokat atma" huyu cok gayri medeni ve zararli bir yaklasim bicimi. Bir adam hem " hem moder" top oya deyip, sonra ilkel kistaslarla yargilarsaniz cok buyuk haksizlik etmis, ve yanlis yapmis olursunuz.

Zaten adamin basinda kiskancindan tut kotu niyetli o kadar cok kisi ve kurum varki; tam tersine onu korumak kollamak ve hatalarini gormezlikten gelmek lazim.

Kaldiki ben Arda'nin bugune kadar Hatasini gormedim. Gitti birinin bacaginimi kirdi, ickisi kumarimi var, disiplinsizmi; ne yaptiki adam? Tam tersine sempatik ve iyi niyetli davrandi hep. Hasta bir beyin evine gitti zaman gosterdigi kuvvet, guler yuzlu olmasi, adam'a acimadan adam gibi umutlu konusmasi, sanki hasta degil dost ziyaretinde gibi davranmasi bu ulkede cok az insanin becerebilicegi bir olaydi, ama ustunde kimse durmadi.

Kotu niyetli insanlardan bir sey beklemiyorum, ama iyi niyetli Galatasaray taraftarinin Levent Tuzemen vari " Bizim topcu'ya iyilik yaramaz" vari davranislari en azindan Arda konusunda birakmasi lazim. Toplum olarak sahip oldugumuz bu kotu huyu, bari bir kerelik rafa kaldiralimki, bizde ilerde diyebilelim, bizim disimizdaki bir suru avrupalinin dedigi gibi, " Bir donem dunyanin en iyi oyuncusu bizim ulkedendi".
Kar yagdi yaktigim ateslere
Icimdeki korku bir isyan
Beni anlaticak kadar, yanliz degil sokaklar
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem

Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Re: Arda Turan Robot mu?

Post by Kenan Atak »

Özgur kardesim, fazla kafayi takma Arda'ya. Emin ol o senin dusundugunden daha az dusunuyordur. Domuz gribinin tek cözumu var: kafaya kukuletayi cek, sirtina sicak havlu koy, ustune bir litre kizilcik suyu ic, bir hafta yatakta kal ve yatakta yilani bog hatta her aksam cift acili yap, iki gune kalmaz turp gibi olur mizrak gibi en önde sahaya firlarsin.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Arda Turan Robot mu?

Post by Cengiz Akgun »

Kerem Tezic wrote:... yatakta yilani bog hatta her aksam cift acili yap, iki gune kalmaz turp gibi olur mizrak gibi en önde sahaya firlarsin.
Aboo. Yorgan'dan cadir yapmayi duymustum ama yatakta yilani bogmak ile aksam cift acili yapmayi duymamistim.

Ozgur ikiye bir Arda konusu acip duracak herhalde. Size bu vesile ile bir Fethi baba hikayesi anlatayim.

Bizim yorede bir Fethi baba vardi. Ayni Noel baba gibi bembeyaz saci, biyiklari ve hafif sakali ile cok neseli ve tsevimli bir adamdi. Bizim sinemada Turkan Soray ya da Fatma Girik filmi oldu mu nerdeyse her aksam gelirdi. Vamp filimlere bayilirdi. Bizim makinistler olayi cakmis ve filmlerden arakladiklari sahneleri birlestirip Fethi baba bobini yapmislardi. Harclik istediler mi Fethi babaya bir goz kirparlar ve Fethi baba da film bittikten sonra salondan cikmaz o araklama sevisme sahneleri ki (simdiklerinin yaninda cok masum kalirlar) gobek danslarini seyretirirler o da onlara bes on lira verirdi. O zaman iyi para idi. Fethi baba ah bu para bana gencligimde gelecekti ki der dururdu.. Sonradan duydum ki Fethi baba bankaya gittiginde guzel memureler Fethi baba'nin ununu duymuslar "aaa Fethi baba bak corabim kacmis" diye etegi hafice siyrip Fethi babaya hafiften bacak da gosterirlermis. Artik Fethi babaya corap almak dusermis. Ben gozumle gormedim duyduklarimin yalancisiyim. Zaten benim yanimda yapacak degiller ya. Yapi ve Kredi'de sari bir yosma vardi. Genclik iste benim de icim giderdi gordugumde ne yalan soyleyeyim. Onun bu isi baslattigini tahmin ediyordum.

Fethi babanin bir de arkadasi vardi. Adamin lakabi Toros idi. Adini bildigimi sanmiyorum Toros asagi Toros yukari giderdi. Toros beni gordu mu yalniz isem "Hey Debreli Hasan'in torunu" diye bagirarak selam verirdi. Debreli Hasan buyuk dedem. Dedemin babasi ve o beldenin agasi. Ismet Pasa filan geldiginde kac tane koyun filan kestirtirmis. Kardesimle gorurse "Debreli Hasan'in torunlari" derdi. O da oyle zipkin gibi bir ihtiyardi. Yazin cinarin altinda kahvede Fethi baba nargilesini tutturup prafa oynarken etraftan laf atarlardi. "Fethi baba. Toros'u bu sabah erkenden carsi hamamindan cikarken gormusler. Dun aksam yorgandan cadir yaptim" demis derlerdi. Fethi baba isletildigini bilirdi ama o cani Toros'a pezevenk demek istedigi icin cevap olarakta "bok yemis pezevenk" derdi. O gunler aklima geldi.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: Arda Turan Robot mu?

Post by Hasan Tezcan »

http://www.zaman.com.tr/haber.do?habern ... saray-olur

Bu adam Arda'nin menajeri ise bekletmeden yollasinlar, cocuktan hayir gelmez artik :-(
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.

Sinan Edil
Posts: 1034
Joined: Wed Oct 23, 2002 3:38 pm
Location: Kemerburgaz, Istanbul
Contact:

Re: Arda Turan Robot mu?

Post by Sinan Edil »

Arda'dan Sinem'e evlilik teklifi
Roma’da çekilmiş sarmaş dolaş görüntüleri ortaya çıkıncaya kadar ilişkilerini inkar eden Sinem Kobal ve Arda Turan aşkında sürpriz gelişme. Genç çift evlilik kararı aldı.

Galatasaray’ın kaptanı 22 yaşındaki Arda Turan geçen yazdan bu yana flört ettiği kendisiyle aynı yaştaki oyuncu Sinem Kobal’a evlenme teklif etti.



Sinem Kobal da teklifi kabul etti. Aileler bayramdan sonra bir araya gelip tanışacak. Genç çift nikah tarihi konusunda ise bilgi vermek istemiyor.

Sinem Kobal ile Arda Turan evlenme kararını iki hafta önce yaptıkları romantik İtalya tatili sırasında aldı.

Hurriyet.... Ne kadar doğrudur bilmem artık!
Ölüm varmış, korku varmış
Bu dünyanın sonu varmış

Benim için yoktur tasa
Kalbimde sen yaşadıkça

Can Ergun
Posts: 685
Joined: Mon Nov 12, 2007 6:20 pm
Location: Istanbul

Re: Arda Turan Robot mu?

Post by Can Ergun »

Dün nasıl bir robot olduğunu gösterdi Pana maçında.
Kaç kere topu kaptırdı derken bitirici pasları attı 3 kişinin içinden... Onu izlemek bana zevk veriyor kim ne derse desin.Hiç kimseye benzemeyen bir stil,akıl ve beceri herşey var bu herifte! 2 senedir takımı sırtladı,arada bir saçmalasın,formsuz olsun umrumda değil.

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: Arda Turan Robot mu?

Post by Hasan Tezcan »

Hicbir GS'li bir baska GS'lidan degerli veya ustun degildir. Herkese verilmis bir görev vardir, sani ile yapar. Arda'yi ballandira ballandira anlatmaniz bu acidan bana garip geliyor. Bir Tugay olamadi bu gune kadar mesela. Dun pek iyi oynamadi bana sorarsaniz...kosmuyor, agir kaliyor desem kizarmisiniz. Top kovalamasi göstermelik. Arda takimi sirtladigi gun burada ilk yazanlardan olacagim.

Takimdan umutluyum, ama daha cok calismalari gerekiyor. Guclu olmalari lazim.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.

turgut uyar
Posts: 156
Joined: Sun Aug 24, 2008 9:30 pm

Re: Arda Turan Robot mu?

Post by turgut uyar »

Hasan Tezcan wrote:Hicbir GS'li bir baska GS'lidan degerli veya ustun degildir. Herkese verilmis bir görev vardir, sani ile yapar. Arda'yi ballandira ballandira anlatmaniz bu acidan bana garip geliyor. Bir Tugay olamadi bu gune kadar mesela. Dun pek iyi oynamadi bana sorarsaniz...kosmuyor, agir kaliyor desem kizarmisiniz. Top kovalamasi göstermelik. Arda takimi sirtladigi gun burada ilk yazanlardan olacagim.

Takimdan umutluyum, ama daha cok calismalari gerekiyor. Guclu olmalari lazim.
Hasan bey, Tugay'ın yurtdışına transfer olmadan önceki son yıllarında koşup,mücadele
etmediği için taraftardan gördüğü tepkiye bizzat şahit olup,hak verenlerdenim.O yüzden
Arda ile kıyaslamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Göze hoş gelen futbol oynayan
ve seyir zevki veren futbolculara gösterilen alaka tüm dünyada farklı oluyor.Bu bakımdan
"Hiçbir GS'li bir başka GS'lidan değerli veya üstün değildir" demek,ancak öbür dünyaya
gittikleri zaman gerçek anlamda doğru olacak bir saptama olur. :)

Eren Gumrukcuoglu
Posts: 199
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:20 am
Location: ve en sonunda Istanbul, TR
Contact:

Re: Arda Turan Robot mu?

Post by Eren Gumrukcuoglu »

Hasan Tezcan wrote:Hicbir GS'li bir baska GS'lidan degerli veya ustun degildir. Herkese verilmis bir görev vardir, sani ile yapar. Arda'yi ballandira ballandira anlatmaniz bu acidan bana garip geliyor. Bir Tugay olamadi bu gune kadar mesela. Dun pek iyi oynamadi bana sorarsaniz...kosmuyor, agir kaliyor desem kizarmisiniz. Top kovalamasi göstermelik. Arda takimi sirtladigi gun burada ilk yazanlardan olacagim.

Takimdan umutluyum, ama daha cok calismalari gerekiyor. Guclu olmalari lazim.
Bence Arda tek basina Galatasaray'dan ustundur. Hatta daha ileri gideyim , Elano hepsini satin alir. Olay ustuniyet falan gibi ilginc soyut sifatlardan bahsetmekse. Gerrard da Turkiye Cumhuriyet'inden ustundur misal.
Eren Gumrukcuoglu

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Arda Turan Robot mu?

Post by Cengiz Akgun »

Seba Tumer samimiyetle bir soylesi yapmis. Arda'nin dusup kaktiklari bunlar. Benim icin gol at demis Arda da atmis. Arda'nin arkadaslari bunlar. Bu arada bu gibi surtuklerin programina bu oglani yollayan bizim akilli at hirsizi. Cunku o da bu yollardan gecmis. Adnan Sezgin. Sinana Engin. bu arada bizim eski bickin terim'e de rica etmis. Demek ki Terim'in telefonu filan da elinde. Hadi terim'i gectik. Ya Sezgin ve Engin gibi manager mudur diye kluplerin basindal olanlar. Sizin buradan aman secilmesi iyi oldu dediginiz AP'nin takimi bu. Ben vazgecmem dedi sorduklarinda. isini iyi yapiyormus. Buradan pay biceceksiniz.











Daha devam ediyor ama luzumu yok. Seyreden goryordur isin vahametini. Arda gecenin bir vaktinde bu karinin telefonlarina filan cikiyor. Bu soylesiyi yaptiginda tatilde yazin. Bunu kacirmadim mereak etmeyin. Ama Arda'nin isi zor. Cok zor. Bunu kabul etmek lazim. Ha bu karilarin cekiciliginden filan degil. Su yasimda bu supruntulerin haline bakip acidim hallerine. Adam olmaktan filan bahsediyor ama az buz harman yeri disledigi ortada o gevrek gulusu ile. Ozel TV diyerek icine ettiler. Su karinin programi olsa ne olur olmasa ne olur. Onca kanal var su bulundugum Ulkede. Bu kadar pespaye bir kanala daha rastlamadim. Yanlis anlasilmasin porno isteyen onu da seyreder ama hic olmazsa ne istediyse onu seyreder. andirmazlar boyle normal program diye ic giciklamaya kalkalarak. gecenin hangi saati olursa olsun. Su karinin su programi el ile tutulur bir kanalda yayinlanamamali. Bunlar mesleklerini icra edecekleri yerler olmasin demiyorum ama yerleri bulunup orada icra etsinler. Hic olmazsa ne oldugu bilirsin. Arda ile soylesi yapiyor diye seyretmege oturmazsin millet ekranin basina.

Elbette kan beynine vurmus Arda'nin bunlarine elinden bu cahillikte kendini cekip cikarmasi olacak gibi degil. Turk futbolu bu bos karilar piyasada oldukca gelismez. Bence sorun burada. Ben Turkiyede yasamadigim icin bilemiyordum. Bosuna Toroglu ile filan ugrasiyorlar. Bu durumda Hasan Sas'i ve Hakan Sukur'u takdir etmemek zor. Necati'nin filan neye sapittigi anlasildi.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Levent Guntay
Posts: 614
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:02 pm
Location: Maryland, USA

Re: Arda Turan Robot mu?

Post by Levent Guntay »

Cengiz Akgun wrote:Seba Tumer samimiyetle bir soylesi yapmis.
Iyi de Cengiz abi, futbolcu avcilari Ingiltere'de de suruyle var. Parasi bol adama her yerde boyleleri musallat olur. Benim uzuldugum Arda'nin temiz bir aileden gelmesi. Insallah, Sinem Arda'yi gercekten seviyordur ve mutlu olurlar. Fakat benim tahminim gozu yukseklerde. Arda'nin popularitesi biraz dusunce daha saglam bir yere dukkan acmak isteyebilir.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Arda Turan Robot mu?

Post by Cengiz Akgun »

Levent Guntay wrote:
Cengiz Akgun wrote:Seba Tumer samimiyetle bir soylesi yapmis.
Iyi de Cengiz abi, futbolcu avcilari Ingiltere'de de suruyle var. Parasi bol adama her yerde boyleleri musallat olur. Benim uzuldugum Arda'nin temiz bir aileden gelmesi. Insallah, Sinem Arda'yi gercekten seviyordur ve mutlu olurlar. Fakat benim tahminim gozu yukseklerde. Arda'nin popularitesi biraz dusunce daha saglam bir yere dukkan acmak isteyebilir.
Levent samimiyet derken dalga geciyordum. Ingilterede de boyle Abanoz sokakta anca calisabileceklere normal TV kanallarinda is verilip futbolcular bastan cikariliyor mu, ya da bunlara ve bu yola daha fazla vakit ayiran futbolcuya goz yumuluyor mu? 60'larin sonu 70'lerin basinda bir George Best vardi ama o bile bugunku sartlarda o yaptiklarini yapamaz.

Ben Sinem'in de bir matah oldugunu sanmiyorum. Bunlar sayesinde tanistirildi. Yazik. Harcanip gidecek.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Re: Arda Turan Robot mu?

Post by Ismail Gezer »

Arda gibi fanatik galatasaraylı ve yetenekli bir değeri kaybetmek heralde bir GS tribünlerine nasip olacak ve bu kayıp Riberry'nin bile kaybedilmesinden daha aptalca olacak.

Ben anlamıyorum niye batıyor adamın arabası sevgilisi sineması bilmem nesi?

NİYE BATIYOR??

Bu nasıl bir aşağılık duygusu? Bu nasıl bir karaktersizlik? Bu nasıl bir ezikliktir?

GS tribünleri, ligdeki en etkisiz, en ruhsuz en boş tribünleriydi. Artık dahada aşağı indiler!

Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Re: Arda Turan Robot mu?

Post by Kenan Atak »

Buyuk Kaptan'in (!) sinirleri de bozulmus belli, alisveriste stres atip dudak patlatmaga baslamis. Cocukcagiz iyi bir tatili hakkediyor. Bu cocuk samimi söyluyorum davranislarini zuppeligini falan gectim beni irgalamiyor ne bok yedigi ama futbolcu kalitesi olarak eski Sergen'in tirnagi bile olamaz. Yurt disi falan dusunuyorsa gitse gitse Blackburn'e falan gider orda da ilk vucut darbesinde ruzgardaki osuruk gibi ucar sonra da kendini yedekte bulur. Hayatta herseyi affederim ama baskasina boyle siddet uygulayani hayatta affedemem. Benim icin bitmistir. http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/ ... sp?gid=373
http://www.asilsohbet.com/2010/04/20/ar ... isveriste/
Last edited by Kenan Atak on Tue Apr 20, 2010 1:48 pm, edited 1 time in total.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations

Tan Erten
Posts: 1179
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:07 pm
Location: Istanbul

Re: Arda Turan Robot mu?

Post by Tan Erten »

Kerem'in geçtiği haberi şimdi okudum. Arda bu sezon kaptanlık sorumluluğu, alınan sonuçlar ve çok göz önüne çıkan özel hayatı sebebiyle artık psikolojik olarak çökmüş bulunuyor. Bundan sonraki maçlarda faydalı olması mümkün değil.

Ligin en zorlu dönemecine, zihinsel olarak çöküş yaşayan bir kaptanla giriyoruz.
Tan Erten

Post Reply