AP konusmus .( Buraya yazildi mi bakamadim)
03.09.2010 09:25
Başkan Adnan Polat'tan Açıklamalar
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, dün akşam NTV Spor'da yayınlanan Yüzdeyüz Futbol programına katıldı. Güntekin Onay ve Rıdvan Dilmen'in sorularını yanıtlayan Başkan Polat, gündemdeki birçok konuya ilişkin açıklamalar yaptı. Başkan Adnan Polat'ın açıklamalarını yayınlıyoruz.
BAŞKAN OLMAK
Başkan olmam esasında gönül hikayesi. Bir sevgi aşk hikayesi. Galatasaray'a olan sevgim ona gönlümü vermem. 1992-1996 arasında Alp Yalman'ın başkan yardımcılığını yapmam büyük onurdu. O şerefe nail oldum ve 1996 görevimi yapıp tamamladığımı düşündüm ve bıraktım. 2006'ya kadarda medyaya çıkıp bir şey söyledim. Talep geldiğinde yardımcı olmaya çalıştım. Bir kez televizyona yardım kampanyası için çıktım. 10 dakikada 2 milyon toplamıştım. O programda da 7 isim üzerinden kamuoyu yoklaması yapılmıştı. Galatasaray taraftarı yüzde 93 oranla benim göreme gelmemi istiyordu. Rahmetli Özhan Canaydın, 'Kulübün sana ihtiyacı var' dedi. Ben Galatasaray'da askerliğimi bitirdiğimi söyledim ama çok ısrar etti. 2 sene Özhan Canaydın'ın başkan yardımcılığını yaptım. Mali, idari, sportif başkan yardımcısıydım. Çok sıkıntılı bir dönemdi. Futbolcuların para alamadığı için antrenmana çıkmadığı, alacaklıların kapıya dayandığı, bankaların kredi vermediği bir dönemdi. Amacım o iki seneden sonra ayrılmaktı. Özhan bey rahmetli oldu görev bana düştü. 2008'de başkan oldum. O günden beride görevimin başındayım. Bunun tek nedeni Galatasaray'a olan aşkımız, sevgimiz ve verdiğimiz gönül. Benim gözümde bir insan için en şerefli, en üst mevki Galatasaray başkanlığıdır. Kendimi şanslı hissediyorum. Başkan olmanın sıkıntıları var. O sıkıntıları da çekmek zorundayım bundan da rahatsız değilim.
SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARI
Sürdürülebilir başarı için güçlü bir sportif, mali, idari, ekonomik olarak sağlam bünyeye sahip olmak lazım. Bankalar tüm yöneticiler kefil olmasına rağmen kredi vermiyorsa, transferde banka teminatı isteniyorsa, oteller takımınızı kamp için almıyorsa, özel uçak tutmak istediğinizde verilmiyorsa bunu nasıl gerçekleştireceksiniz? Bunlar geçmişte oldu. 4 sene evvelden bahsediyorum. Özhan beyle bunları ortadan kaldırmak için çok büyük kavga verdik. Yapısal değişime gitmek lazımdı. İdari olarak revizyon gerekiyordu. Ortada idari mekanizmanın olmaması, denetim mekanizmasının olmaması nakit akışının olmaması, el sallamaya benziyordu. O dönemler 'Galatasaray tünelin içerisinde. Bir ışık geliyor ama güneş ışığı mı yoksa trenin ışığı mı bilmiyorum' demiştim. 8 ay önce tünelin ucunda güneş ışığını gördüğümü söylemiştim. Şu anda Galatasaray tünelden çıkmış durumda. Sportif AŞ kar ediyor, Futbol AŞ zarar ediyordu. Buna rağmen halka açık bir şirket olduğu için kardan para veriyordu. İki şirketi birleştirmek varsa karı olan bir şirket haline getirmek istiyorduk. 1 ay önce birleşmeye müsade edildi. Tahmin ediyorum 3-5 iş gününden itibaren birleşme bitmiş olacak. 2 şirketin birleşmesi 5 tane lig 10 tane kupa şampiyonluğundan daha önemli. Galatasaray bundan sonra gelirleri varsa hissedarlarına para dağıtacak. Önceden kar etmeniz zar etmeniz önmeli değildi, dağıtmak zorundaydık. Bunu Faruk Süren genel kurula getirmiş kabul edilmiş. Sportif AŞ ve Futbol AŞ'nin ardından Pazarlama AŞ ve İletişim AŞ'yi de birleştireceğiz. Yeni yapıda birleşmiş Sportif AŞ, Birleşmiş Pazarlama Aş olacak. Galatasaray bundan sonra rahatlıkla denetlenebilecek, daha şeffaf olacak. 3 ayda bir divan kuruluna raporlar sunulacak.
EKONOMİ GELİŞMELER
5 tane büyük projeden biri buydu. Diğeri Riva arazisi. Bir İngiliz firmasına ekspertliğini yaptırdık, 55-60 milyon dolar değer biçti. Şuan imar durumu çıktı. Yarın inşaata başlanabilecek durumda. Şuan ki değeri 250-300 milyon civarına çıktı. İkinci büyük proje bu. Üçüncü büyük proje stat hikayesiydi. 4 sene evvel başlarken 'Burada stat mı olur, burada stat yapamazsınız' denildi. 4-5 ay sonra maçımızı oynayacağız, şimdi herkes 'Biz de yapardık' diyecektir. Varsın desinler. Fenerbahçe 7 yıl önce stadını yaptı. Bizden yıllık 30 milyon dolar fazla kar ediyor. Buna rağmen 7 senelik dönemde Fenerbahçe bizden fazla şampiyonluk elde edemedi. Ekonomik anlamda Fenerbahçe'nin önümüze geçmesi başarıydı ama artık bu ortadan kalktı. 10 seneden fazla bir süreden önce Mustafa Sarıgül bu projeyi anlattı ben de kendisine destek vermiştim. Şimdi muhteşem bir eser ortaya çıktı. Bir sorunumuz yok, zamanında bitecek. Tek eksiklik Cendere yolunun yapılmaması. Maç günü trafik büyük sıkıntıya girer. 3-4 milyon dolarlık yatırımı kaldı yolun. Finansal olarak en büyük rakibimizle kafa kafaya geldik. 4 yıl önce yaklaşık 70 milyondu yıllık gelirimiz. Şimdi 184 milyon dolar. 250 milyonu bulmak amacımız. Real Madrid'in Manchester United'ın 400 milyona yakın gelirleri var. Gelirinizi yükseltemezseniz bu kulüplerle nasıl yarışacaksınız? Bu takımlarla mücadele etmek istiyorsak sağlıklı bir ekonomiye sahip olmalısınız. 2012'de UEFA kriterlerine uyamazsanız büyük sorunlar çıkacak. Bakalım diğer kulüplerin durumu ne olacak. 2 sene sonra Avrupa kupalarına gidememe, ligden düşürülme gibi durumlar ortaya çıkabilecek.
YENİ SPONSORLUKLAR
Bayramdan sonra 2-3 tane yeni sponsorlukları kamuoyuna duyuracağız. 2006 yılından bu zaman kadar 40 milyon dolara yakın borç ödenmiş. Kaybettiğimiz Florya üst kulanım hakkı, Ayazağa üst kullanım hakkını geri kazandık. Futbol buz dağının görünen kısmı. Biz geleceği kurtarmak için çalıştık. Verdiğim rakamlar birçok kişin iştahını kapatıyordur diye düşünüyorum.
SORUMLULULUK
Galatasaray, sadece spor kulübü değil. Lisemiz, üniversitemiz, derneklerimiz var. 25 milyon kişilik ailenin görünen yüzü Galatasaray kulübü. Bu yüzün öne çıkan yönü de futbol takımı. Futbol günlük yaşayan bir olgu. Son 4 senedir Galatasaray'ın içindeydim. 2 sene Futbol Şubesi'ni yönettim. Bu dönemde 1 şampiyonluk aldık. Teknik direktör 7 maç kala bizi bıraktı gitti yine şampiyon olduk. Sonraki 2 sezonda şampiyon olamadık. 2 senede her türlü transferi yaptık ama 5. ve 3. olduk. Bu çok kötü bir netice. İkinci olsaydık da kötü bir derece olacaktı. Bunun birden fazla nedeni var. Biz başarısız olduk. Başarısızlığa baktığımız zaman başta ben, Haldun Üstünel, Yalçın Üstündağ, Adnan Sezgin ve teknik direktör sorumlu. Ama baş sorumlu benim. Bir dönem Kewell'ı defans oynatmak zorunda kaldık. Geçen sezon forvetsiz kaldık. Sabri milli takıma gitti sakat. Milli takımın sol beki Çağlar'ı aldık sakat. Pino bana göre çok önemli, çok yetenekli bir futbolcu sakat. Kewell sakatlandı. Transfer geciktiği için elenmedik. Kadromuz o zamanda iyiydi. 60 metreden gelen bir top Hakan'ın omzuna çarptı adamın önüne düştü gol oldu. Ama sonuçta son 2 senede başarısız olduk. Bunun bir numaralı sorumlusu benim.
ADNAN SEZGİN
Adanan Sezgin'in kellesini istiyorlar, iki sendedir saldırıyorlar. Adnan Sezgin, Ankaragücü'nde futbol oynadı. Mülkiye mezunu. Federasyonda görev yaptı. Şenes Erzik'in genel sekreteriydi ben Galatasaray'da göreve getirdikten sonra Şenes bey benimle 2 sene konuşmadı. Yeniden göreve geldiğimde yalvar yakar göreve getirdim. Adan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam. UEFA, federasyon kurallarını bilen bir adam. Adnan Sezgin'in yakasından düşsünler. Futbolla uğraşan 4 kişilik ekiptik. Ben, Haldun Üstünel, Murat Üstündağ ve Adnan Sezgin. Ama son kararı ben veriyordum.
MEDYA
'Yönetim, Seyrantepe'nin Riva'nın rantını talan etmeden gitmez' diye bir kampanya var. İki dönemde planlı şekilde aleyhimize kampanya var ve devam ediyor. Başlangıcı seçimlerden 8 ay önce Habertürk'te çıkan bir haberdi. Bir gün Mesut Yılmaz aradı 'Habertük'te çıkan haberi gördün mü' diye sordu, görmedim dedim. Okuyunca beni ara dedi. O sırada bir millet vekiliyle görüşüyordum. Görüşmemiz bittikten sonra Mesut Yılmaz'la karşılaştık ofisine çıktık. Gazetede haberi gösterdi. Tam sayfa haber, başlığı 'Mesut Yılmaz'dan Adnan Polat'a kaset şantajı'. Uzak Doğu'ya sık sık gidermişim, yaşı küçük kızlarla beraber olurmuşum. Görüntülerim varmış Mesut beyin eline geçmiş. Mesut bey de kumar oynadığı için bana şantaj yapıyormuş. Hayatımda Uzak Doğu'ya iki kez gittim. Şangay'da şirketim var ona rağmen iki defa gittim. Gazetenin genel müdürünü Fatih Altaylı'yı aradım 'Özür dilerim yanlış haber olmuş' dedi. Kimse bu habere önem vermedi, yazıp çizmedi. Hıncal Uluç ve Ahmet Çakar'dan biri yazıyla şifahen Rusya'daki olaylardan bahsediyorlar. Bundan 1 ay evvel Aziz Yıldırım'la karşılaştık. Bana dedi ki bunlarla ilgili; "Beni de işin içine bulaştırdılar. Sinan Engin'i aradım gerekli konuşmayı yaptım.' Bir taraftan Aziz Yıldırım'ı bir taraftan Adnan Sezgin ortaya atıyorlarmış. Adnan Sezgin benim sırımı biliyormuş. Aziz Yıldırım da bunu biliyormuş bana şantaj yapıyormuş. 92-93 yıllarında Spartak Moskava maçı için Rusya'ya gitmiştim. Bir kere de transfer görüşmesi için gitmiştim. Bir kerede Alp Yalman'la birlikte. gitmiştik. Adan Sezgin'le Rusya'ya gittiğimizde kızlarla birlikte bir oteli kapatmışız. Uyuşturucu da varmış polis bizi tutuklamış. Dışişleri devreye girmiş serbest kalmışız. Adnan Sezgin bunu biliyormuş. Aziz Yıldırım'ın eline bunun kaseti geçmiş bana şantaj yapıyormuş. Aziz bey bana 'Görüyor musun şerefsiz haysiyetsizler senin uyuşturucu bağımlısı, beni de şantajcı yaptı' dedi. Biri onlara servis yapıyor. Bu kadar tecrübeli gazeteciler de araştırmadan yazıp çiziyor. Aziz Yıldırım bunu duyuyor ve onun üzerine devreye giriyor. Adnan Sezgine mahkummuşum. Aziz beyle beraber rekabetimizi yaparız ama futbolun büyümesi kavgasız yönetilmesi için çaba harcıyoruz. Rekabetimizi yaparız dostluğumuzu sürdürürüz.
MALİ DURUM
Şu anda mali açıdan rahat durumda değiliz.. 10 yıllık nakit projeksiyona bakacak olursak, 2 yıl sonra pozitif nakit akışına geçeceğiz. Her şeyiyle hazır projelerimiz var. Mecidiyeköy'ün planı hazır, iş merkezi yapacağız. Şubat ayında inşaata başlayacağız Kalamış'taki binamızı yeniden yapmak istiyoruz. Basketbol için arazi almaya çalışıyoruz. Kürek şubemizin tesislerini yeniden yapacağız. Stadın bitmesiyle birlikte kulüp binasını stada taşıyacağız, futbol müzemizi oraya taşıyacağız. Hepsini tek çatı altına alacağız. Riva'dan gelecekler gelirler cari harcamalarda değil yeni gayrimenkul alımları için kullanılacak. Galatasaray meteliğe kurşun atarken, milyar dolarlık projelere geçti. Seçimlerde 4-5 aday olacağını düşünüyorum.
ARDA
Arda'nın menajeri beni aradı. Avrupa'dan bir takımdan ciddi bir teklif var diye. Ben de transfer bitimine 24 saat kala hiçbir para Galatasaray kaptanını alamaz dedim. Miktarı ve kulübün adını da duymak istemiyorum dedim. Arda için bana böyle bir teklif gelmedi. Arda da gitmek istemiyor. Benden önce medyaya haber yayılmış. Bir Atletico Madrid yöneticisi Arda ile Swiss Otel'de 3-5 kez konuşmuş. Böyle bir şey varsa Madrid'i UEFA'ya şikayet edeceğim. Eğer Atletico Madrid Başkanı'nın böyle bir transferden haberi yoksa; ortada tamamen bir sahtecilik var demektir. Türk Telekom Arena'da Arda'nın kaptan olarak çıkıp kupa kaldırmasını istiyoruz.
KEITA
Toplamda bakarsak Keita'yi 9 milyon euro'ya satmış olduk. Keita'nın satılması idari bir karardı. Rijkaard yeşil ışık yaktı. Keita her gittiği milli maçtan verilen tarihin 2 gün sonrasında geliyordu. Kewell, Elano verilen tarihte geliyordu. Bu zamanla takımda huzursuzluğu neden oldu. Keita, Gençlerbirliği maçından iki gün önce haber vermeden çekip gitti.. Sonra da milli takıma gitmiş. Bizleri yalnız bırakmasının ardından teknik ekiple toplantı yaptık ve kesinlikle böyle bir futbolcunun bizde kalamayacağı kararını verdik.. Dünya Kupası'nda da Kaka'ya yaptığı hareketle de haklı olduğumuzu kanıtladı. Bir futbolcunun hızlı olmasının, iyi olmasının yanında ahlaklı olması da bizim için önemli.
TRANSFERLER
Sezon bittikten sonra teknik heyetle toplantı yaptık. Burada takıma yeni takviyelerin nerelere olacağı, alternatiflerini ve gidecekleri konuştuk. Gitmek isteyen sporculardan, gidişinin sakınca yaratmayacak olanlarını konuştu. Sezon bittikten sonra Neeskens hep kaldı, Rijkaard gitti geldi. Transfer için Dünya Kupası'nı bekledik. Sonrasında başlayalım dedik transferlere. Temmuz ve Ağustos gibi iki aylık süreç vardı transfer için. Keita'dan sonra Leo Franco'yu da gönderdik. Mehmet Topal da 2 senedir yurtdışına gitmek için neredeyse yalvarıyordu. Ben bu futbolculara önünüzü tıkamayacağım dedim. Son 2 senede Topal arzulananı veremedi. Galatasaray'ı kafasında bitirmiş gibi bir hali vardı. Gelecek ilk ciddi teklifte göndermeyi düşündük. 6 milyon euro istedik Valencia'dan. Mehmet Topal'ın bizden 950 bin euro'luk alacağı vardı. Alacağımdan vazgeçeyim beni gönderin dedi. Biz de gönderdik. Cana Marsilya'daydı. Gerets ile ilişkilerimiz devam ediyordu. Cana'yı bize tavsiye etti. 2-3 hafta tahammül edin sonra müthiş bir oyuncu izleyeceksiniz dedi. Tugay kesinlikle alın dedi. Hiç sakatlanmamış Cana bize geldikten sonra dizinden sakatlandı. Cana'dan eminiz. Birkaç hafta sonra takımımıza katkı sağlayacak. Aldığımız her oyuncuyu almadan önce teknik ekibin onayına sunduk. Her futbolcu transferi için Rijkaard'ın onayı alındı. Misimomic ve Insua geciken oyuncular diğerler transferler zamanında oldu. Pino geldi arka adalesinde yırtık meydana geldi. Batdal'ın bize maliyeti yok. Bir tane sol beke ihtiyaç vardı. Çağlar'ı teknik heyet çok beğendi, aldık ameliyat oldu. Kazanabilir miyiz diye aldığımız Serdar Özkan ve Musa Çağıran var. Musa'dan da ümitliyiz. Muhakkak ki şans bulacak. 10 numara için 3 alternatifimiz vardı. 1. tercihimiz Misimovic'ti. Wolfsburg onun yerine adam almadan kimseye vermeyeceğiz dedi. Bekleme kararı aldık. Galatasaray'a çok kaliteli 10 numara aldık. Insua 2 aydır gündemimizdeydi. Önce Liverpool vermek istemedi. Hoca değişince son dakikada aldık. İngiltere'de kadrolar 25'e indi. Bir anda futbolcular boşa çıktı ve fiyatlar düştü. Biz Insua'yı bu paralara alamazdık. 4 yabancı, sol bek ve uzun boylu forvet alternatifini Rijkaard bizden istemişti.
SAKATLIKLAR
8 aydır top oynamamış Ali Turan ve Emre Çolak'ı Sivas maçında sağda oynatmak zorunda kaldık. Orada 4 alternatifimiz var. 3'ü maçtan önce yoktu. Mehmet Batdal'ın ayağının altı boydan boya yırtılıyor ve 2 ay yok. Böyle bir sakatlık duydunuz mu? Acıbadem'den ayrıldık, Medical Park'la anlaştık. Yeni sağlık heyetimizin 1 ay sonra ne kadar başarılı olup olmayacağını göreceğiz. Sabah 8'ten, akşam 8'e kadar haftanın 7 günü Florya'dalar.
RIJKAARD
Geçen Nisan ayında Rijkaard'a 2 senelik sözleşme uzatma teklif ettim. Bana "aldığım parayı hak etmem gerekiyor. Önce bunu yapmalıyım" dedi. Sezon sonuna kadar Rijkaard ne olursa olsun takımın başında kalacak ve isterse sözleşmesini uzatacağız. 27 kişilik kadronun 2-3 kişi harici milli oyuncular. Zaman zaman Mert'i ve Mustafa'yı kullanacağız tercümelerde. Flemenkçe konuşurken bir soruya İngilizce cevap vermesinin altında bir şeyler aramaya gerek yok. Rijkaard artık şikayet edemez. Rijkaard'ın arzu ettiği her oyuncu alındı. Her şey dört dörtlük Florya'da.. Rijkaard ve teknik heyet bize memnuniyetlerini dile getirdiler. Mevcut takımımızla şampiyon olacağımıza inancımız var. Takım olmak için bir süreç gerekiyor. Biz bunu oluşturamadık ama sakatlıklar yüzünden. Şanssız bir dönem oldu, hepimiz çok üzüldük. Eskişehirspor maçına tedirgin çıktı oyuncular. Takım olarak hazırız ve iyiyiz. Mehmet Batdal hariç sakatlarımız milli takım arasında iyileşecek.
KALECİ
Rijkaard kaleci transferi istemedi. Genç kalecilere şans vermeliyiz. Risk almadan adam yetiştirilmiyor.
TARAFTARA ÇAĞRI
Seri yakalayacağımıza inanıyorum. Bizim burada ihtiyacımız olan taraftarımızın eskisi gibi Ali Sami Yen'i cehenneme çevirmesi. Galatasaray taraftarının takımını her şekilde desteklemesi gerekiyor. Taraftar burada takıma sahip çıkmalı. Taraftar haksız demiyorum Taraftar takımın ruhu. Taraftarlarımızı rakip takımlara karşı stadı cehenneme çevirirse galip gelemeyeceğimiz maç yok.
JAVANOVIC
Belgrad'a gittiğimiz zaman Prekazi, Javanovic'den bahsetti, kasetlerini verdi. Kaseti teknik heyete verdim. Fransk Rijkaard, 'İyi futbolcu ama son 4 senede 30 maç oynamış. Bunun nedenini bulmamız lazım' dedi. Transfer yoğunluğundan davet edemedik geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye davet ettik. Prekazi 'Bonservisi elinde, menajeri var alıp getireyim' dedi. Geldiler Florya'da oturduk konuştuk. Prekazi mali konuya karışmayacağını bizim görüşmeyi yapmamızı istedi. Rijkaard'ın bize sorduğu soruyu yönelttik. Değişik açıklamalar yaptılar. Açıklama bizi tatmin etmedi. Bonservisine 1 milyon kendisinin 500 bin dolar alacağını söylediler. Yıllık 500 bin dolar parasını verelim, 300 bin dolara da kiralayalım. Memnun olursak sezon sonu alalım dedik. Menajeri 'Kiralamak için 500 bin Euro verin' dedi. Kime ödeyeceğiz diye sorunca 'Bana ödeyeceksiniz' dedi. Biz bunu kabul etmedik teşekkür ettik. Prekazi'nin kırgın olması için bir neden göremiyorum. Mali kısmına karışmadı, kırgın olmasını gerektirtecek bir durum yok.
FATİH TEKKE
Fatih Tekke'yi 12 yaşından beri almak istiyorum. 12 yaşında getirmeyi düşüyorduk o zaman Trabzonspor'un başkanı Sadri Şener'di, haberi olmuş engelledi. Son dönemde Adan Sezgin, 'Fatih bize gelmeyi arzu ediyor' dedi. Ben de kendisine şartları öğren dedim. Şartlar bize uygun olmadığı için mutabakata varamadık. Sonra Beşiktaş'la görüşmüş oraya gitti.
ESKİ FUTBOLCULARIMIZ
UEFA Kupası'nı kazanan futbolcuların kulübe üye olmasını ben sağladım. Göreve geldiğimde UEFA Kupası'nı alan takımın üye yapılması talimatını verdim. Neticede üyelikleri onaylandı. Hakan Şükür ve Hasan Şaş 10 yılı doldurduklarından başka statüde üye olabiliyorlardı. Diğer futbolcuların üyelik parasını cebimden ödedim. Hakan bana şöyle kırgın olabilir; devam etmek istiyordu. Ben artık bırakması gerektiğini düşündüğüm için kendisiyle devam etmedik. Ben Hakan'a kızsam bile kırgın olamam. O'nun da bir gün kırgınlığı biter diye düşünüyorum. Görüştüğümüzde öpüşüp tokalaşıyoruz. Haklan Ünsal ben geldiğimde zaten ayrılmıştı. UEFA Kupası'nı kazanan kadroda Hasan ve Ümit Davala'nın dışında tüm futbolcuları ben transfer etmiştim. Hakan Şükür'ün daha fazla devam etmesinin faydalı olamacağını düşündüğümden altyapıda veya futbol okulun başında olmasını istiyorduk. Ama kırıldı sanırım bize şimdi yorumculuk yapıyor. Tugayın altyapının başına getirdiğimiz zaman kimle çalışmak istiyorsan onunla çalış dedik. Aldığı hocaların hiçbirine müdahale etmedik. Real Madrid'de bir futbolcu futbolu bıraktığında geç 15 yaş altı takımının başına diyorlar. Biz söylediğimiz zaman 'Bize orayı mı layık gördün' diyorlar.
LİG REKABETİ
Guti'ye Quaresma'ya baktığınız zaman iyi futbolcular ama Kewel, Arda, Elano, Baros kötü futbolcular mı? Beşiktaş popüler bir takım yaptı bilenen futbolculardan takım oluşturdu ama 7 haftalık süreç geçmeden konuşmak doğru olmaz.Quaresma seyri güzel bir futbolcu ama 7 haftalık bir süreci görmek lazım. Şampiyonluk yolunda rakibimiz Fenerbahçe olur.
FATİH TERİM
Gündemimizde teknik direktör konusu hiç olmadı. Fatih Terim'le hiç görüşmedik.
HALDUN ÜSTÜNEL
Keşke Haldun Üstünel devam etseydi. Kader arkadaşım, kardeşim kadar sevdiğim güvendiğim inandığım biriydi, hala da öyle. Yönetim prensiplerinde görüş ayrılığı olduğu için bıraktı. Aramızda kırgınlık yönünde haberler yapılıyor. 3 gün önce beni aradı. 'Yönetimde değilim ama senin yanındayım. Dışarından elimden geldiğinde yardım ederim. Benim ağzımdan çıkan haberlere inanma' dedi. Çok emeği oldu, maddi manevi veren insan oldu. Keşke ayrılmasaydı diyorum.
ELANO
Elano kanatlarda oynayabilen bir oyuncu. Milli takımda iki maçta 2 gol attı, 1 asist yaptı. Çok kötü sakatlandı. Geçen gün konuştum '41 gün yattım, sadece tedavi oldum' dedi. Sakatlığı yeni geçmişti. Kondisyon yüklemesi için zaman gerekiyor. Rijkaard hazır mısın diye sordu. Bursa maçının son bölümünde görmek istedi. Maçı bitiremedi. 2 haftayı kendisini toparlasın diye zaman verdi. Rusya'ya götürülmeyince satılacak diye yorumladı basın. Rijkaard hazır olmadığı için almadı kadroya. 10 gün sonra her şeyi ile hazır olacak. Dünyada satılmayacak futbolcu yok. Ama bunun için futbolcunun gitmek istemesi, kulüplerin anlaşması lazım. Bu şartlar olursa her futbolcu satılabilir. Elano mutsuzum gitmek istiyorum derse gitmesi için şartları sağlamaya çalışırım. Ama böyle bir durum yok.
FORVET
Avrupa'dan elenince maç trafiği haftada bire düşünecek. Elimizde forvet olarak Milan Baros var Kewel var. 1-1.5 ay sonra Mehmet Batdal dönecek. Rijkaard forvet istemedi 'ihtiyacım yok' dedi. Ama biz yine de devre arasına Baros tipinde 20 yaşlarında genç bir santrafor arıyoruz. Devre arasında alacağız. Top artık Rijkaard'da. Transfer dönemi söz verdiklerimizi yerine getirdik: İki yabancı daha alacağız dedik aldık. Sol bek sürpriz oldu. Çağlar'ın sakat, Hakan'ın formsuz olması Insua'yı alma durumumuzu doğurdu.
TAKIMLAR ARASINDA FARKLAR
Çok kolay lig olacağını sanmıyorum. İyi takımlar var. Önceden üç büyükler, hatta Trabzonspor bunların içine katarsak diğer takımlarla aralarında çok büyük farklar vardı. Artık fark azaldı. Hata yaptığınız zaman büyük kulüp olma avantajını kaybedebiliyorsunuz. Zor bir lig olacak ama zor olması keyifli kılacak, ilgili artıracak.
AMATÖR SPORLAR
Kürekte şampiyon olduk. Yine sutopunda sanırım 17 senedir namağlup şampiyon oluyoruz. Orada Fenerbahçe yok. Yelkende yüzmede Türkiye rekorları bizde. Bayan basketbolda final oynadık. Önümüzdeki yıl da Fenerbahçe ile final oynarız, hangisi havasındaysa o kazanır. Avrupa Kupası'nda statü uygun olsaydı orada da final oynardık. İki tane rüya takım var diyebiliriz. Erkek basketbolda yatırım halindeyiz. Ümit milli takımın 1 tanesi haricinde bizde. Transferi geleceğe doğru planladık. Bayan voleybol da final oynayacağımızı düşünüyorum. Tek eksiğimiz spor salonlarını yapmamız lazım. Fenerbahçe bunda bizden önde. Spor kulübüyüz. 48 tane takım var
CAMİA
Geçen gün Alp Yalman'la konuştuk. 'Eskiden problem olduğu zaman kendi içimizde çözülürdü' dedi. Meselelerimizi oturup tartışarak çözmeye çalışalım. Eskiden yönetici başkan olanlar medyada aklına geleni söylemezdi. Ama şimdi öyle değil. Bu en çok Galatasaray'ı yıpratıyor. Medyaya bazı kişiler dedikodular iftiralar aktarıyor. Araştırılmadan haber yapılmamasını istiyorum.
Taraftarımız, rakiplere Ali Sami Yen'in cehennem olduğunu hatırlatsınlar ve takımlarına sahip çıksınlar. Tünelden çıktık ve koşma zamanı. İki sene sonra çok daha farklı boyutta mali ve idari yapının içinde olduğunu görülecek. Birden fazla adayının olması iyi işler yapılıyor ki iştah kabartıyor demektir. Şimdiden 2-3 tane aday ismi duyuyorum
Patlayan Adnan sezgin balonu tam olarak söndü.
Moderator: Staff
-
Re: Patlayan Adnan sezgin balonu tam olarak söndü.
TRUST GALATASARAY
MGC
MGC
-
Acıbadem günleri sona mı erdi neSAKATLIKLAR
8 aydır top oynamamış Ali Turan ve Emre Çolak'ı Sivas maçında sağda oynatmak zorunda kaldık. Orada 4 alternatifimiz var. 3'ü maçtan önce yoktu. Mehmet Batdal'ın ayağının altı boydan boya yırtılıyor ve 2 ay yok. Böyle bir sakatlık duydunuz mu? Acıbadem'den ayrıldık, Medical Park'la anlaştık. Yeni sağlık heyetimizin 1 ay sonra ne kadar başarılı olup olmayacağını göreceğiz. Sabah 8'ten, akşam 8'e kadar haftanın 7 günü Florya'dalar.
-
- Moderator
Delnan Ednan'in isi gucu hedef saptirmak. Nana gibi kivirtmis yine. Hicbir seye hepimizin bildiginden yeni bir sey soylememis yine. En komigi de hangi moronlar uydurmussa o Rusya'da otel kapatti Rus karilari ile alem yaptigi sacmaligini filan konu etmesi. Sanki kendinin oteli Istanbul'un sayili luks otellerinden degilmis ve Istanbulda Rus ve Ukraynali kari kiz kitligi varmis gibi hem de isi yoktu da Rusya da alem yapacakti. Bunu kendi de laf diye soyluyor sanki herkez aptal bu dedikodulara inanacak. Alemin alasini yapmistir cani alem yapmak istemis ise Polat Reneceance otelde. Bir degil bes tane bakire ve yasi tutmayanlari da bulur istese, o otelde de hic sorun filan cikmadan. Bunun icin iftira filan atmaya luzum var mi? Kimi kandiriyor bilmem.
Arda'nin transfer hikayesi de guzel. Allah bilir Arda'nin menejerine rica ettirtip o ipe sapa gelmez faksi cektiren de kendisidir. Ask-i Memnu da bile daha az entrika vardi be. Boyle sacma sapan seylerle kafa bulandiracak aslinda. Ortada kendisini yapip cikartigi tek is yok at hirsizina paye vermenin disinda.
Arda'nin transfer hikayesi de guzel. Allah bilir Arda'nin menejerine rica ettirtip o ipe sapa gelmez faksi cektiren de kendisidir. Ask-i Memnu da bile daha az entrika vardi be. Boyle sacma sapan seylerle kafa bulandiracak aslinda. Ortada kendisini yapip cikartigi tek is yok at hirsizina paye vermenin disinda.
Cengiz Akgun
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.