2012 Avr. Eleme: Almanya -Turkiye 3-0

Türkiye dışındaki ligler, takımlar ve oyuncular hakkında bilgilerin paylaşıldığı, fikirlerin tartışıldığı forumumuz.

Moderator: Staff

Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Re: 2012 Avr. Eleme: Almanya -Turkiye 3-0

Post by Kenan Atak »

Takim sporu kafa ister beyin ister. Baba Turk'un yapacagi is degil bu! Hiddink ne yapsin? Sapkadan tavsan mi cikarsin? Frank da dedi bu is sadece taktik vermekle olmuyor zeka da istiyor diye, adam kibarca söyledi. Dunyanin en kariyerli teknik adamlari bu ulkede tutunamiyorsa nedenleri icerde aramak lazim. En buyuk devlet buyugu de gelmis böm böm izlemis maci! Beter olsunlar! Yuregimin yaglari eridi! Bu Turkiye'deki futbolcularin pazar degeri normalde senelik 100 K etmez. Bu gruptan da cikamayacaklar görun bakin, hayati futbol olan 70 milyonu futbolla yatip futbolla yatan ulke ne Avrupa ne dunya sampiyonasina katilabiliyor yillardir.
“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Re: 2012 Avr. Eleme: Almanya -Turkiye 3-0

Post by Ismail Gezer »

Bütün konu başlıklarının aynı sayfada olmasına fena alışmışım :D

Ne rezil bir maçtı yahu. Öncelikle bu kadroyu kim kuruyor merak ediyorum! BU kadrodan böyle gerizekalı bir 11'i kim seçiyor onuda çok merak ediyorum.

Ayrıca, Fatih Terim'in aldığı maaşı lafları diline dolayıp, o parayla Hiddink'in aldığı parayı açık açık yazabilecek, zamanında bu paraların eleştirisini yapmış fikir namusu olan bir dekilanlı çıkacak mı onuda çok merak ediyorum! Tabi bu lafım kıyıda köşede yazanlardan önce meclis koltuğunda oturanlara! O vekillerde varsa biraz haysiyet aynı eleştirileri bağıra bağıra yapmaları lazım, hatta fazlasıyla! Yoksa Terim'e karşı bir aşağılık kompleksleri vardı, bütün dertleri oydu diyeceğim!

Belliki Hiddink para yemeye gelmiş. Ben böyle gerizekalı bir oyun, böyle şapşal bir kadro seçimi görmedim. Bundan önceki zamanlarda, niye Tekke var Hakan yok, yada tam tersi şeklinde eleştiriler olurdu. Ama Türk spor kamuoyu sabri ve Hamit'ten sol kanat yapmak gibi bir MORONLUĞU şimdiye kadar görmemiştir. O teknik kadronun topuna yazıklar olsun. Artık helal kazanmaya başlasalar hiç fena olmaz. Çünkü eğer benim vergimden onların cebine para gidiyorsa ben onu helal melal etmem!

Azerbaycan maçında sonra bu takımda birşeyler değişmeli. Tabi, değişim öncelikle ya federasyon yönetiminden yada teknik ekipten başlamalı. Ben o sol kanat seçimini gördükten sonra Hiddink'ten Oğuz Çetin belasından ve ismini bilmek istemediğim diğer lüzumsuz canlılardan ülke futboluna katkı geleceğine inanmıyorum !

Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Re: 2012 Avr. Eleme: Almanya -Turkiye 3-0

Post by Osman Kiciman »

Gecen yazdiklarimin devami buraya olsun. GS kotu gidince milli takim degere bindi demistim. Arda da idmanda hirsindan kendini sakatlamisti. Tesaduf *** ya Servet de macta en iyilerimizdendi.* GS'da bu eforundan ne kadar uzak performansı. Peki idari ve teknik kadro gormuyor mu, goruyorsa Servet'e laf etmiyor mu? Gonulsuz topculara derhal yol verilmeli...

Alpay, Arda'da suc olmadigini yazmisti. Ama dogru arkadas (kiz arkadas da tabi), menajer secememek de bir hata bana kalirsa, hem de daniskasi.

Futbolcu, model/oyuncu iliskisi tum dunyada yaygin. Ama bu birlikteliklerin icinde uzun sureli saglikli isleyen o kadar az ki. Uzerinizde surekli gozler, kameralar, mikrofonlar vs nasil ilerlesin o iliski saglikli?... Hata yapmasaniz uydurulan haberlerle, iftiralarla bozulacak aralar... İste o vakit gelsin raiting, bol bol paralar...

* Gerci takim, taktik, dizilis vs o kadar kotuydu ki... Yerinde oynatilmayan bir suru topcu, formsuzken cagrilanlar vs vs. Hikkink bu macta macera arayamazdim, o yuzden eskileri cagirdim demis. İyi de senin dizilisle rus ruleti oynadik, o dizilis basli basina macera! Yenilmememiz mucize*** olurdu. RTE da Halil atsa farkli olurdu demis. Evet 3-1 biterdi 3-0 yerine, farkli yani. Adam hakli beyler**...

** Inci sozluge selam, ama eksiye devam...

*** Tesaduf ve mucize deyince Pazar gunku Yilmaz Ozdil yazisi geldi aklima:
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ ... 2010-10-10

Galiba yaziya ve zihinlerimize, "tesadufe bakin ki 2000 de GS UEFA ve super kupayi kazandi, artik bunu bir mucize kabul etmeliyiz"i eklemek de gerekecek bu gidisle...

Ne Servet'in burnu mu kirildi, yapilir mi FILinta gibi adama bu:-)

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: 2012 Avr. Eleme: Almanya -Turkiye 3-0

Post by Cengiz Akgun »

Osman Kiciman wrote:Gecen yazdiklarimin devami buraya olsun. GS kotu gidince milli takim degere bindi demistim. Arda da idmanda hirsindan kendini sakatlamisti. Tesaduf *** ya Servet de macta en iyilerimizdendi.* GS'da bu eforundan ne kadar uzak performansı. Peki idari ve teknik kadro gormuyor mu, goruyorsa Servet'e laf etmiyor mu? Gonulsuz topculara derhal yol verilmeli...
...

Yani Servet bir anda cin kesildi. Ferhunde gibi ayak ustu yalan kivaran Frank'in Servet'in gonulsuzlugunde hicbir payi yok. Ikiye bir adama takip, zekasi kit, kabiliyeti yok diye surtusmeyi baslatan o degilmis gibi Servet ne yapalim hocamizdir doverde soverde severde diyecek.

Servet Kalli ile calisti, Geretz ile calisti. Servet Skibbe ile de calisti. Bu adamlar futbol bilmedikleri icin Servet'in kabiliyetsizligini gormeyip direk oynattilar. Servet ustelik sakatlanmiyorda. Bir tek Frank gordu bunlarin goremedigini. Ha bu arada Hiddink'te Frank bu adami begenmiyor filan diye neden yedekte oturtmuyor acaba? Frank once kendine bir baksin Servet'e takmadan once.

Frank geleli 1.5 sene oldu. GS'in futboluna 1.5 adim ileri atirmak soyle dursun alip geriye bile goturdu. Ednan'lar once bu olayi bir irdelesinler. Neden bu herif bu takimla bocalarken Bursa'si, TS'u filan adam gibi kosarak futbol oynamayi calisirken bizimkiler yatik karpuz gibi 1-0 one gecselerde neden yenilmemek icin analarindan emdikleri burnundan geliyor diye Frank'e sorsunlar. Ha bu arada su yukarda saydigim uc TD zamaninda ne zaman GS boyle Eylul ayinda Avrupa'ya havlu atti idi. Bir bilen varsa cikip soylesin. Sakatliksa o zaman da vardi bir suru sakat adam. Yine de iyi kotu bahra ayini goruyorduk Avrupada.

Yetti gayri bu Servet'e vurulmasi. Gonulsuzluk konusunda Fran'den baslamali. Servet'e gelinceye kadar arada onca adam da var ustelik. Yarin gider Bursa'ya filan arkasindan baka kalirsiniz. .Servet'in pazari var Turkiyede.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Re: 2012 Avr. Eleme: Almanya -Turkiye 3-0

Post by Ismail Gezer »

Servet kritik maçlarda takımı kurtarmaya kalmadığı sürece, geride çalım ilerde gol sevdasına düşmediği sürece faydalı bir oyuncu. Olumlu yanları olumsuz yanlarından fazladır, buna lamalığıda dahil! Rijkard'dan bi cacık olmayacak. Lucascu hayatta mı acaba? :D

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: 2012 Avr. Eleme: Almanya -Turkiye 3-0

Post by Cengiz Akgun »

Ismail Gezer wrote:Servet kritik maçlarda takımı kurtarmaya kalmadığı sürece, geride çalım ilerde gol sevdasına düşmediği sürece faydalı bir oyuncu. Olumlu yanları olumsuz yanlarından fazladır, buna lamalığıda dahil! Rijkard'dan bi cacık olmayacak. Lucascu hayatta mı acaba? :D

Geride bir iki kere calim ya da geri pas yuzunden takimi yaktigi oldu. Ileriye ise git dedikleri icin gidiyor bence. Birkac golu de var ustelik. Hem GS hem de milli takim bebe ruhi dolu.

Almanya macinda mac daha 0-0 iken galiba Emre idi kisa bir yan pas verdi. Servet olmasa o topu kaparak ilk golu atacaklardi. Adamin ayagindan aldi. Canla basla oynuyor. Moralini bozarsan kim olsa sacmalar. Boyle istenmiyor ayaklari ile sahaya cikartip ya da ilk firsatta adami yedege cekme gayreti hem de form tuttugu sirada ayip oluyor. Erkek gibi ciksin soylesin. Benim kanim uyusmadi. Ben bu adamla calisamayacagim zoraki oynatiyorum. Bana karsi soyledigi bir iki sozden dolayi boyle hissediyorum desin. Gider ozur diler aradaki bu husumet de sona erer. Bunu uzatip daraltan gorunuse bakildiginda Frank.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Osman Kiciman
Posts: 397
Joined: Wed Dec 24, 2003 10:22 am
Location: Atakoey, IstanbuI / TR

Re: 2012 Avr. Eleme: Almanya -Turkiye 3-0

Post by Osman Kiciman »

İyi de Servet, Rijkaard'ın öncesinde bozulmuştu zaten. Onun futbolundaki bozulmanın hocayla, taktikte vs ilgisi yok ki. Teklif aldığı günden beri kötü oynuyor. Aynı şekilde Topal da öyleydi. Her ikisinin de; 2008'de şampiyon olana kadarki oyunları ve sonrasındaki oyunlarına bakmak kafi anlamak için... Yani iki küsür senedir ...

Post Reply