Koyun bogazlar gibi kadin bogazlaniyor

Spor, kultur, muzik, sanat gibi konulara odaklanmis forum.

Moderator: Staff

Post Reply
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Koyun bogazlar gibi kadin bogazlaniyor

Post by Cengiz Akgun »

Yahu haberlerde kocasi ya da sevgilisi tarafindan kursunlanan ya da bicaklanan kadin drami olmadan gun gecmiyor. Ayi bosanmak icin mahkemelik olan kadinin korkuyorum beni oldurecek demesine kulak asmiyor. Mahkemde bir bosanma davasi 5 sene cekiyor. Ondan sonra garibi yolda temizliyor hayvan bile denmeyecek yaratik. Bunlara verilen cezalar da az zaten. "Namus belasina kardas" diye bu namussuzluk kulturun bir parcasi. Cem Karaca'nin sarkisi aklima geldi.

Gecen gun Libyadaki olaylarla icin taksim meydanina toplananlarla ropartaj yapiyorlar. Turban'i kafaya gecirmis sikma bas Libya'daki esaretten bahsediyor. Gulsem mi aglasam mi haline. Sacim gozukecek hayvan tahrik olacak diye saci basi ort, yazin sicaginda bullum bullum pardusu ile dolas ondan sonra esaretten bahset.

Rahmetli annem basi acik gezen Cumhuriyet devri cocuklarindandi. Namazini da kilar camiye girdiginde basina basortusunu de takardi. Gerci namaz kilma isine 50'sinden sonra baslamis idi. Insan icine cikmayi bilir. Bir icki sofrasinda bir davette eline bir kadeh almasini bilirdi. Bir konferans icin Florida'ya ikinci kere goturusumdu (cok giitkte akli bati yakasinda kalmisti. Nedense denk gelmedi. o yuzden icimde uktedeir Guney Bati sahilinde San Diego/LA?hoolywood'u gostermemem) galiba. Haziran ayi idi. Etraf aleve alev yaniyor. Sen dur ses etme ben bir girer cikarim seninle ogleden sonra Universal Studyosuna gideriz dedim. Boyle studyoda bir gosteri icin siradyiz. Bir Arap ailesi geldi. Herif sortlu. Kadin ise ocu gibi gozleri gozukmuyor carsaf icinde. "Su M. Kemal olmasa idi bizde boyle dolanacaktik. Su kadinin cektigi islenceye bak. Nasil ayilip bayilmadan bu havada bu carsafin icinde. Bunlari gorurum de olulerimize okdugumda onu da asla gecmem. Allah kabul eder etmez ama bir fatiha yoolarim" dedigini dun gibi hatirlarim. Yaziklar olsun be. 21. yuzyilda adamin yaptigi her bir yeniligi teker teker geri ceviriyorlar ya. Gazetede haber vardi. Islam bankasi seriata uygun olarak calisan is yerlerine kredi verecekmis. Icki icilen turistik yerler ve kadinli kizli erkek kalinan turistik yerler bu krediden faydalanamayacaklarmis.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Re: Koyun bogazlar gibi kadin bogazlaniyor

Post by Kenan Atak »

“You have power over your mind - not outside events. Realize this, and you will find strength.”
― Marcus Aurelius, Meditations

Post Reply