Ünal Aysal Başkanlığını açıkladı.

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Ünal Aysal Başkanlığını açıkladı.

Post by Alpay Dedeoglu »

Bugün yaptığı basın toplantısıyla başkanlığını açıkladı.
Hayırlı olsun.

Kısa çıkarımlar:
*Oturaklı olgun başkan devrine geri dönülüyor. Alp Yalman -Canaydın ağırlığına dönülüyor.
*Sesi belgesel seslendirme sanatçısı gibi. Biraz kelime sonu yuvarlaması olmasa profesyonel seslendirici olabilir.
*Cebimden para vermem, parayı GS için yaratırım dedi.
*Arda ve diğer kararlar yeni yönetime bırakırım dedi.
*Futboldan anlamam, anlayan adamları bulacağım diyor.
*Ali Dürüst yokmuş. Kötü. Hayrettin Kozak var. Davudi seslidir kendisi. Ama Taner Aşkın verimi alınabilir ancak. Galiba Bülent Tulun sportif direktör olarak gelecek. Ben severim ama gene beyzbol sopası ve bam üçlüsü güzellemesi hatırlatılacak.


Buda Hürriyet özeti:
''Galatasaray Kulübü'nün 14 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü genel kurulu öncesi başkanlığa aday olduğunu düzenlediği basın toplantısı ile açıklayan Ünay Aysal; "Dünya çapında başarıda süreklilik" sloganıyla yola çıktı.

Ünal Aysal, Conrad Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında sağlam temellerin atılması gerektiğini vurgulayarak 4 temel oluşumdan bahsetti.

Ayrıca Hayri Kozak'ın, Aysal'ın yönetim kurulu listesinden seçime gireceği belirtildi.

Aysal konuşmalarına şöyle başladı:

"Galatasaray'ımız 14 Mayıs'ta tarihi bir genel kurula gidiyor. Büyük hedeflerin benimsendiği ve tüm camianın kenetlendiği hayırlı bir genel kurul olacağına yürekten inanıyorum. Gurur duyduğumuz bir dünya markası olarak bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Galatasaray için en iyisi demek eşi görülmemiş başarılar demektir. Tarihimiz eşi görülmemiş başarılarla dolu kulübümüzün özellikle futboldaki başarılarını kısaca hatırlarsak; Galatasaray UEFA Kupası'nı hiç yenilgi almadan kazanan tek Türk takımıdır, süper kupayı kazanan tek Türk takımıdır. Dünya kulüpler sıralamasında en yukarıya çıkan, Avrupa kupalarında en çok puan toplayan Türk takımıdır.

Böyle bir tarihi olan bir kulüp için konulacak hedefler sıradan, alışılagelmiş olamaz."

Sağlam temellerin atılması gerektiğini vurgulayan Aysal, 4 temel öğe ile hedeflerini belirlediklerini söyledi. Ünal Aysal sıralamayı şöyle yaptı:

1-EKONOMİK BAŞARI

"Bunun için Galatasaray'ın elindeki imkanları iyi değerlendirmek yetmiyor. Büyük ve gerçekçi projeler geliştirmek gerekecek. Kulübe en kısa sürede nefes aldırılmalı."

2-İDARİ BAŞARI VE KURUMSALLAŞMA

"Şeffaf bir yönetim şart. Kurumsallaşma için kulübü Başkan'ın tekelinden kurtarmalıyız. El ele vererek ve sinerji içinde yönetilen örnek bir yapı olmalı. Güçlü ve kendisini kanıtlamış üyelerin yönetim kurulunda yer alması gerekir."

3-SOSYAL, KÜLTÜREL VE MARKA DEĞERİMİZ

Dünyanın en önemli markalarından bir tanesi olan Galatasaray herkesi mutlu edecek bir yapıya bürünmelidir. Galatasaray'ın Türkiye'nin dünyaya açılan bir penceresi olarak bilincindeyiz ve sevginin sorumluluğunu hepimiz hissetmeliyiz."

4 -SPORTİF BAŞARI

"En fazla beklenen konu bu. Tüm branşlarda başarı gerekiyor ama bugün dünyanın her yerindeki toplumlar için özellikle futboldaki başarı ilk planda. Kendimize başarı için iki kriter koymalıyız. Türkiye'de başarı yeterli değildir. Başarı konusunda en büyük hedefimiz Dünya çapında başarılar ve bunun sürekliliği."

"GALATASARAY'I YENİDEN KÜLLERİNDEN YARATACAĞIZ"

Aysal sözlerine adaylığını açıklayarak şöyle devam etti.

"Türkiye'nin en aydın, en eğitimli, en sorgulayıcı üye profilini sahip kulümüzün yönetime aday olduğumu bugün burada ilk defa sizlerle paylaşmak istedim. Galatasaray için hayırlı olsun"

Aysal, transferi gündemde olan Arda Turan ile ilgili bir soru üzerine, "Deneyimli bir yönetimimiz var iş başında. Şu andan sonra da bu deneyimdeki bir yönetimin bu tip işlemler yapacağına inanıyorum. Bu tip kararların artık yeni yönetimlere bırakılmasını düşünüyorum. Galatasaray'ı yeniden küllerinden yaratacağız. Galatasaray'ın başına gelen bir trafik kazası var. Bu sürekli değildir. Biz veya bizim yerimize gelebilecek yönetimin görevi bunu düzeltmektir. Hem kulübe, hem de Arda'ya faydalı olacak neyse o uygulanacaktır."

Futbolla ilgili tecrübesizliğinin olduğu hatırlatılması üzerine Aysal, "Benim belki futbola dönük bir tecrübesizliğim var. Bu konuda fazla iddialı olduğumu söyleyemem. Galatasaray Kulübü'nün gayrimenkulleri, şirketleri, yatırımları, alacakları, borçları var. Burayı yönetmek başlı başına bir iş. Bu tip sistemleri yöneten insanların görevi, bu işleri en iyi şekilde yönetenleri bulup getirmektir" diye konuştu.

Basında adı geçen teknik direktör ve futbolcularla ilgili de Ünal Aysal şunları söyledi:

"Takdir edersiniz ki, şu anda bize bir görev verilmedi. Bir inisiyatif kullanmak tedbirsizlik olur. Zaten görev değişikliği için biraz gecikmiş durumdayız. Biz listemizi hazırlıyoruz, gerekli çalışmayı yapıyoruz."

Aysal, Galatasaray'a başkan adayı olma sebebiyle ilgili ise, "Galatasaray'ın içinden gelen bir insanım, talebeliğimden beri Galatasaraylıyım. Galatasaray'ın bugün içinde bulunduğum durum beni geri döndürdü. Her yşey yolunda gitse ben de taraftar olarak hayatımı devam ettirirdim. Bugün Galatasaray'ın bana ihtiyacı var. Benim yerime kim gelirse ona da destek veririm" şeklinde konuştu.

"ABRAMOVİÇ TABİRLERİ BENİ RAHATSIZ ETMİYOR. AMA BU BEN DEĞİLİM."

Ünal Aysal, Chelsea kulübünün patronu Roman Abramoviç'e benzetilmesi üzerine de şu yorumu yaptı:

"Bugüne kadar hiçbir başkan adayına böyle bir açıklama yapılmadı. Abramoviç tabirleri beni rahatsız etmiyor. Çok varlıklı, başarılı bir insan. Bu benim için hakaret değil, ama bu ben değilim. Galatasaray kulübüne ait herhangi bir hisseyi satın alma gibi niyetim yok. Üstümde hiçbir hisse yok. Galatasaray'ın benim sahip olduğum paralara ihtiyacı yok. İyi yönetildiği takdirde, zaten bu paralar bünyesi içinde temin edilebilecek paralar. Beni bunun için seçeceklerse, yanlış bir karar olur. Cebimden hiç para vermeyi düşünmedim."

Ünal Aysal, yönetim kurulu listesini de önce divan kuruluna sunacağını, daha sonra basına açıklayacağını sözlerine ekledi.


Beyaz Galatasaraylı tabiriyle ilgili de bir soru üzerine de Aysal, "Beyaz Galatasaraylı ya da beyaz Türk değilim. Ben Galatasaraylı bir Türk'üm. Her heyecanı aynı şekilde paylaşıyoruz. İki Galatasaraylı var bana göre. Biri skor levhasına bakıp evine mutsuz dönen bir Galatasaraylı, diğeri de skor tabelasına bakıp, sorunları araştıran, sorunların tartışan, çözmeye çalışan Galatasaraylıdır. Bunlar 'Derin Galatasaraylı'dır" ifadesini kullandı.''

Aşağıdakiler benim yorumum ve beklentilerim, yanılacağım noktalar vardır muhakkak
Yönetim Kurulunda beklenen kişiler:

Adnan Öztürk (Riberyi alan, kalpakçıoğluna kıl olan, Mittal CEO)
Refik Arkan(Maliyeci, Canaydının hep mali danışmanı)
Ali Gürsoy (Ergun Gürsoyun oğlu)
Aka Gündüz Özdemir (Arçelik Ve bekoyu inşa eden, çok tanınan bir profesyonel eski Koç yöneticisi/CEO)
Hayri Kozak (Selahattin Beyazıtın Toys ur Us-Tükiye şirketinin eski başkanı, eski Cemiyet Başkanı galiba ?)

olasılığı olanlar:
Celal Gürcan (eski staddan sorumlu)
Ali Dürüst (küçük ihtimal hala var)
Albayrak (İnan Kıraç sever kendisini)
Ali Sabancı(Pegasusun sahibi, ikn edilmeye çalışılıyor)
Bülent Tulun (yönetimde olmaz, profesyonel olur gibime geliyor)
Murat Canaydın (Özhan Canaydının oğlu)
Hamdi Yasaman (Hukuk profesörü, eyvah ki eyvah, Helvacıyı ararsınız, Emel Sayın diyorum ayrıca)
NO ADNANS, NO CRY !!

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: Ünal Aysal Başkanlığını açıkladı.

Post by Hasan Tezcan »

Klasik bir konusma yapmis, umutlu degilim, cunku GS'i cigneyip baskan adayligini ilan etti, göz yumdular edilmesine bir bakima. Böyle "kazan kaldirilmaz", yakisik görmez bana sorarsaniz, buyuk saygisizliktir bana sorarsaniz.

Evet bir bakima baskanligini ilan etmis oldu böylelikle. Hayirli olmasi temennim ama dedigim gibi mutlu oldugum söylenemez.

Ali Durust'un listede olmadigina sevindim...umarim öyle devam eder...
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Ünal Aysal Başkanlığını açıkladı.

Post by Cengiz Akgun »

Hasan Tezcan wrote:Klasik bir konusma yapmis, umutlu degilim, cunku GS'i cigneyip baskan adayligini ilan etti, göz yumdular edilmesine bir bakima. Böyle "kazan kaldirilmaz", yakisik görmez bana sorarsaniz, buyuk saygisizliktir bana sorarsaniz.
...
Ya Hasan'im bu gelenek ve gorenek zirvasi ile GS dustugu bu haller basa gelmemis gibi konusuyorsun. Devre arasinda transfer yapiyorum diye 10M avrodan fazla para sokaga atilmis ve her konuda elleri nereye degdi ise rezillik ayyuka cikmis (basketbolda sahtekarlikla forma oyunu ile baska isimde oyuncu oynatilmaya kadar curet edilmis) bir yonetime nasil saygisizlik olmus boyle yollanmalari? Msimovic olayinda aldim verdim ile 3 ay icinde kaybedilen para 3.5M avro. Bunun hesabini veren cikmadi. Soran da yok. Ama mali durum ibra edildi. Bundan daha buyuk bir goygoy olabilir mi idi? Daha bir sene daha kalip gelecek seneyi de mi ellerine yuzune bulastirip her GS'liyi Bank Asya kupasina fit ettirmelerini mi beklemek lazimdi? Bu adamlarin yaptiklari sana, bana, ona, burada bir araya gelmis bizlere, Dunya'ya yayilmis milyonlarca GS takimini seven onunla sevinen taraftarim diyen insanlara saygisizlik olmadi mi? Bunlara bir sene daha sans verilmesi, su bir evvelki cumlemde saydigim insanlara daha fazla saygisizlik olmayacak mi idi? Kenisine saygisi olmayanlar bu sekilde zorla yollandilar. Serefleri ile biz bu isi yapamadik diyememisken ne yapilsa idi? Bunlarin bir senesi daha var nasilsa batti balik yan gider, eger kader de kumeye de oynamak varsa ona da eyvallah diye bu adamlara saygisizlik edilmemeli mi idi? Insan saygiyi kendisi kazanir.

Yalniz o elinde beyzbol olani tekrar yonetimde gormek hakikaten zul. Demek baska adam yok. Yazik! Uzulerek soyleyim ki Aysal'i da perde arkasindan oynatacaklar bu ihtiyarlar GS gelenegi ve gorenegi diye.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: Ünal Aysal Başkanlığını açıkladı.

Post by Hasan Tezcan »

Benim degindigim olaya deginmis., "kazan kaldirma" olayi. Ötesini tartismiyorum bile.

http://www.sporx.com/futbol/superlig/ga ... Q229867SXQ
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Ünal Aysal Başkanlığını açıkladı.

Post by Cengiz Akgun »

Bakin su lafini cekip aliyorum ve soruyorum.
Başkan olarak beni seçen tüm Galatasaraylılara gösterdiklere teveccühten dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Yaptığımız işlerin takdirini zamana bırakmak istiyorum. Galatasaray Spor Kulübü ve şirketlerinin kimsenin cebinden idare edilmeye ihtiyacı yoktur. Galatasaray kendi kendine idare edilir ve yoluna devam eder. İki üç seneye kadar Galatasaray'ın tüm büyük problemleri ortadan kalkacaktır.
Benim Adnan Polat'in GS'ya baskanlik suresinde yaptigi tek bir pozitif is aklima gelmiyor. Ve onu savunanlara da soruyorum. Ozhan Canaydin'la beraber (ki ikinci baskandi) GS'in basina geldiginden beri yaptigi ve basarili oldugu tek bir seyi soylesin. Bana oyle gotunden uydurdugu borclari duzene koydum GS'in mali imajini banka nezdinde duzeltim diye her sene hem ana para hem de faizi ile borcu artirdigi orta iken havada kalan seyleri soylemesin. Kendi yonetiminin GS'in borcuna yaptigi katki ortada. Devir aldigi borcu bir kurus bile indirememis iken atip tutarak yaptigi is konusunda tek bir somut ornek veremeyip boyle kurban rolunu oynamakla daha da kucultuyor kendini. Daha bir onceki mesajimda soyledim. Msimovic olayinda uc ay icinde aldim verdim olayinda borc hanesine 3.5M Avro yazdiran bu tereslerin takdiri zamana birakacak yaptigi isler nedir? Soruyorum. Varsa bileniniz ciksin soylesin.

Yukarda dedigim gibi aksine her yaptigi is GS aleyhine olan isler hanesine yazilarak geri tepti. Devletin vergi parasi ile yapilip buna karsilik Mecidiyekoy'de yuzuk kasi gibi yerin verildigi bir stadi bile acmayi beceremiyecek kadar beceriksiz bir adamin su yukarda tarihle hesaplasma isine sadece gulunur. Demek GS kendi kendine kendini idare eder. Iste zaten yanildigi nokta bu idi. TV studyolarinda boy gosterip GS yonetmeyi denememis bir adam bu. Itirafini da etmis. Ustelik herkesin karsi ciktigi gecmisi karanlik birine filan kefil oluyor, o da simdi kendi agzindan soyledigi ilerde cozulecek dedigi buyuk problemleri yaratiyor. Utanir insan be.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Soner Özaltındere
Posts: 360
Joined: Sat May 06, 2006 1:25 pm

Re: Ünal Aysal Başkanlığını açıkladı.

Post by Soner Özaltındere »

Her ne kadar kötü bir başkanlık dönemine denk gelmiş olsa dahi Adanan Polat'ın da söylediği gibi bu mali kongre Galatasaray için maalesef kara bir lekedir. Kongrede bir yönetimi öyle veya böyle ibra etmemek, bir sürü hukuki çalkantıya yol açabileceği gibi; ki mahkeme sonucu yapılan kongre "GEÇERSİZ" ilan edilmiştir, öbür taraftan dönem ortasında yapılan bu kongrelerde yönetim devirmekya da eçime mecbur etmek demek kulübü daha kaotik bir ortama sürüklenme olasılığını da doğurur. Bu kongrede olanların başka bir kongrede sırf yönetimi düşürmek için herşey çok güzel gidiyor olsa bile birileri tarafından yine organize edilmeyeceği ve uygulanmayacağı anlamına gelmez. Bu arkası çok sakıncalı bir dönem getirebilir.

Ünal AYSAL için adaylığı hayırlı olsun...benim onun konuşmalarından anladığım kadarıyla , kendisini arkadan itenlerin çok fazla gazına gelmemiş. Yalnız söyledikleri de çok fazla şey içermiyor. Neler olacak bekleyip göreceğiz...
Galatasaray,
imkansızı olağana çeviren ruh....

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Ünal Aysal Başkanlığını açıkladı.

Post by Cengiz Akgun »

Mahkemenin kongreyi gecersiz saydigini duymadim. Ortada mahkemeye bazi sahislar tarafindan itirazlar yapildigi ve mahkemenin bazi seyleri usulsuz buldugu yolunda haberleri gordum. Ama mahkemenin bir iki gun icinde kongre gecersiz diye bir karar vermeye ne zamani ne de kamuya acik bir dava sonucu karari olmadigina eminim. Itirazlar oy sayimina yapilmis itirazlar diye okudum. Mahkeme bunu goze alip dava etmek isteyenlerin dava acmasina karar vermis olabilir. Bunu da zaten iyice rezil olmus yonetim yapmak istemedi; cunku iyice bokluklari ortaya cikacak diye cekinceleri var. Degilse eller kaldirilinca yapilan sayim usulune uygun olmadi diye itiraz edenlere ise verilen cevap ise bunu her yerde goruntulere dayanarak ispat ederiz seklindeydi ve ederlerdi.

Kotu bir yonetim tez zamanda gorevinden alinmalidir tezini her zaman savundugum icin yapilanlarin her zaman her kotu yonetim icin tekrarlanmasini cani gonulden destekliyorum. Yapilan hata bir ya da iki degil. Bunlar yaptiklarindan ders almayip ustune ustune ayni seyi defalarca yapma curetini gosterdiler. O yuzden kotu yonetim konusunda "ama bunlar iki sene icin secildi ve gelecek secime kadar her turlu malenetlerine katlanmak gerek" diye bir sey olamaz demokratik hayatta. Amerikada baskanlar bile bu yontemle tehdit edildigine ve Nixon gibi bir adamin istifa ettirildigine gore ne gibi bir leke olabilir. Nixon sahtekardi yalan soyledi diyenlere Adnan Polat'in bir sahtekar olmadigini cunku verdigi sozleri tutugunu kim iddia edebilir? Modern demokrosilerde secilmek icin verilen soze ve vaadlerine tam ters isler yaparak kendini secenleri kandirmislara Ingilizcesi "recall" (Turkcesi de olsa olsa "indirme" diye cevrilecek) mekanizmalar var. Bunlar her ne kadar bir skandal olarak gozukse de kandirilmis kitleler icin bir cozum araci. Bunu Kaliforniya'da da secilen bir valiyi bu tehditle istifaya zorlanmasinda da gorduk bizler burada. Kimse de utanmadi Kaliforniyada niye boyle yaptilar adamin surada birazdan suresi doluyordu diye.

Bu gelecek yonetimlere ders olmali. Yapacaklarini olcup bicip yapmalilar. Her sene kongre olacagina gore gorevini yapamayan ya da yapmakta direneler al asagi edilmelidirler.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Soner Özaltındere
Posts: 360
Joined: Sat May 06, 2006 1:25 pm

Re: Ünal Aysal Başkanlığını açıkladı.

Post by Soner Özaltındere »

Cengiz Akgun wrote:Mahkemenin kongreyi gecersiz saydigini duymadim. Ortada mahkemeye bazi sahislar tarafindan itirazlar yapildigi ve mahkemenin bazi seyleri usulsuz buldugu yolunda haberleri gordum. Ama mahkemenin bir iki gun icinde kongre gecersiz diye bir karar vermeye ne zamani ne de kamuya acik bir dava sonucu karari olmadigina eminim. Itirazlar oy sayimina yapilmis itirazlar diye okudum. Mahkeme bunu goze alip dava etmek isteyenlerin dava acmasina karar vermis olabilir. Bunu da zaten iyice rezil olmus yonetim yapmak istemedi iyice bokluklari ortaya cikacak diye. Degilse eller kaldirilinca yapilan sayim usulune uygun olmadi diye itiraz edenlere ise verilen cevap bunun her yerde goruntulere dayanarak ispat ederiz seklindeydi ve ederlerdi.

Kotu bir yonetim tez zamanda gorevinden alinmalidir tezini her zaman savundugum icin yapilanlarin her zaman her kotu yonetim icin tekrarlanmasini cani gonulden destekliyorum. Kotu yonetim konusunda ama bunlar iki sene icin secildi ve gelecek secime kadar her turlu malenetlerine katlanmak diye bir sey olamaz demokratik hayatta. Amerikada baskanlar bile bu yontemle tehdit edildigine ve Nixon gibi bir adamin istifa ettirildigine gore ne gibi bir leke olabilir. Nixon sahtekardi yalan soyledi diyenlere Adnan Polat'in bir sahtekar olmadigini cunku verdigi sozleri tuutugunu kim iddia edebilir? Modern demokrosilerde secilmek icin verilen sozune ve vaadlerine tam ters isler yaparak kendini secenleri kandirmislara Ingilizcesi "recall" (Turkcesi de olsa olsa "indirme" diye cevrilecek) mekanizmalar var. Bunlar her ne kadar bir skandal olarak gozukse de kandirilmis kitleler icin bir cozum araci. Bunu Kaliforniya'da da secilen bir valiyi bu tehditle istifaya zorlanmasinda da gorduk bizler burada. Kimse de utanmadi Kaliforniyada niye boyle yaptilar adamin surada suresi doluyordu diye.

http://www.tumspor.com/haber/20110406/F ... edildi.php

Eğer işler Amerika'da öyle yürüyor ise, ben Galatasary'da işleri böyle vahşi batı tarzı yürümesi taraftarı değilim..

Doğrular ve yanlışlar görecedir. Kimse gidişattan memnun değildi ama bir prosedür 105 senden beri her şekilde süregeldiyse bu seferde de aynı geleneksel kurallar işletilmeliydi. Çünkü bu yapılan bir daha bir daha bir daha yapılmaya kalkılırsa bu kulübe başkan adayı olacak adam bulamazsınız.
Galatasaray,
imkansızı olağana çeviren ruh....

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Ünal Aysal Başkanlığını açıkladı.

Post by Cengiz Akgun »

GS'in kabul edilmis tuzugunde olan yonetimin ibra edilmemesi olayini mahkeme nasil durdurabilir, anlasilir gibi degil. Zaten ihtiyati tedbir diyor. Dedigim gibi itiraz oylama usulunedir ve oylamada usulsuzluk var diye duyuruda bulunuldugunu hala sanmaktayim. Mahkemelerin isi az oldugu icin olayi incelenmesine ve durumun anlasilmasina diye ihtiyati tedbiri koymustur. Degilse mahkeme GS'in nasil ve hangi tuzugune gore yonetilmesi gerektigine karar veremez. Tuzukte ibra hem mali yonden hem de idari yonden yapilacak diye hazirlanip kabul edilmis ise olayin mahkeme ile ilgisi ne olabilir?

Her neyse. Durumun vahametini kongrede anlamayip kavramayanlar sonunda anlamis olduklari icin olayi ihtiyati tedbir olsa da olmasa da pasa pasa kabul ettiler. Bunu bana kirilan onurlari yuzunden seref ve haysiyet tazelemek icin yaptilar demyin lutfen.

Bir de su sorum var. Madem yonetim kurulunda olanlar boyle bir kararla secime katilabilecek duruma geldiler ise hala Helvaci filan ne diye ugrasiyor secime katilabilmek icin? Polat'in secime filan katilacak yuzu yok onu anladikt ama obur utanmaz hayasiz ne diye hala secime katilabilmek icin caba sarfediyor. Madem karar var girsin secime tatava etmeden. Hatta bu olaydan cok once istifa edenler bile secime giremiyecekler diye haberler okudum. Madem ihtiyati tedbir var ne diye bu adamlar basbas bagiriyorlar ben istifa edeli nerdeyse bir sene oldu bu yonetimin ibra edilmemesi beni baglamaz diyenlerin sorunu nedir?

Bir de Amerikadaki sistemin neden vahsi oldugunu anlayamadim. Sectigin adam secilirken verdigi sozleri yapmaz ve ustelik tam aksine yaptigi isler ile secilenlere yonetimi ile zarar verirse bu kisinin yine mecliste bir oylama sonucunda istifa etmedigi takdirde dusurulmesinin neresi vahsi, Soner? Aldatilmak bu kadar cok mu hosunuza gidiyor. Secimle koltuga bir sureligine yapismak hakki verilmiyor. Secimle yapilan is bir goreve layik oldugunu soyleyip guven vererek secilenlere o gorevi yapmalari icin firsat veriliyor. Bu gorevi yapmayan ya da yapamayanin secilme suresi su kadar diye o yerde oturmasina izin vermek ancak hanedanlik gibi yonetilmeye alisanlar icin. Bunun gelenek ve gorenekle ilgisi yok. Gorevini kotuye kullanin her zaman bu cesit bir yontemle yine secimle o gorevden aliniyor. Kimse junta kurup darbe yapmadi. Baskan olmaya layik olamayan bir adam o gorevden yine o gorevi yapamadigina dair oy birligi ile karar verilip secmenler tarafindan dusuruldu. Buna uzulmek degil sevinmek lazim.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Soner Özaltındere
Posts: 360
Joined: Sat May 06, 2006 1:25 pm

Re: Ünal Aysal Başkanlığını açıkladı.

Post by Soner Özaltındere »

Cengiz Akgun wrote:GS'in kabul edilmis tuzugunde olan yonetimin ibra edilmemesi olayini mahkeme nasil durdurabilir, anlasilir gibi degil. Zaten ihtiyati tedbir diyor. Dedigim gibi itiraz oylama usulunedir ve oylamada usulsuzluk var diye duyuruda bulunuldugunu hala sanmaktayim. Mahkemelerin isi az oldugu icin olayi incelenmesine ve durumun anlasilmasina diye ihtiyati tedbiri koymustur. Degilse mahkeme GS'in nasil ve hangi tuzugune gore yonetilmesi gerektigine karar veremez. Tuzukte ibra hem mali yonden hem de idari yonden yapilacak diye hazirlanip kabul edilmis ise olayin mahkeme ile ilgisi ne olabilir?

Her neyse. Durumun vahametini kongrede anlamayip kavramayanlar sonunda anlamis olduklari icin olayi ihtiyati tedbir olsa da olmasa da pasa pasa kabul ettiler. Bunu bana kirilan onurlari yuzunden seref ve haysiyet tazelemek icin yaptilar demyin lutfen.

Bir de su sorum var. Madem yonetim kurulunda olanlar boyle bir kararla secime katilabilecek duruma geldiler ise hala Helvaci filan ne diye ugrasiyor secime katilabilmek icin? Polat'in secime filan katilacak yuzu yok onu anladikt ama obur utanmaz hayasiz ne diye hala secime katilabilmek icin caba sarfediyor. Madem karar var girsin secime tatava etmeden. Hatta bu olaydan cok once istifa edenler bile secime giremiyecekler diye haberler okudum. Madem ihtiyati tedbir var ne diye bu adamlar basbas bagiriyorlar ben istifa edeli nerdeyse bir sene oldu bu yonetimin ibra edilmemesi beni baglamaz diyenlerin sorunu nedir?

Bir de Amerikadaki sistemin neden vahsi oldugunu anlayamadim. Sectigin adam secilirken verdigi sozleri yapmaz ve ustelik tam aksine yaptigi isler ile secilenlere yonetimi ile zarar verirse bu kisinin yine mecliste bir oylama sonucunda istifa etmedigi takdirde dusurulmesinin neresi vahsi, Soner? Aldatilmak bu kadar cok mu hosunuza gidiyor. Secimle koltuga bir sureligine yapismak hakki verilmiyor. Secimle yapilan is bir goreve layik oldugunu soyleyip guven vererek secilenlere o gorevi yapmalari icin firsat veriliyor. Bu gorevi yapmayan ya da yapamayanin secilme suresi su kadar diye o yerde oturmasina izin vermek ancak hanedanlik gibi yonetilmeye alisanlar icin. Bunun gelenek ve gorenekle ilgisi yok. Gorevini kotuye kullanin her zaman bu cesit bir yontemle yine secimle o gorevden aliniyor. Kimse junta kurup darbe yapmadi. Baskan olmaya layik olamayan bir adam o gorevden yine o gorevi yapamadigina dair oy birligi ile karar verilip secmenler tarafindan dusuruldu. Buna uzulmek degil sevinmek lazim.

Mahkeme daha önce yapılmış olan bir Trabzonspor kongresinde aidatını yatırmamış olan bir üyenin oy verne hakkım elimden alınamaz savunmasına yönelik olarak bu tip davalarda oy vermeye gelemeyen üyelerin hakkından dolayı iptal kararı vermiş diye duydum.

Öbür taraftan zaten ilk adaylığını açıklayan Mehmet HELVACI oldu. Şu an zaten seçime girecek adaylardan biri kendisi. Neye dayanarak? Mahkeme kararına...

Ben, sadece seçim sandıkta yapılmalı hatta bu tip kongreler yapılmamalı, yapılacaksa da mali ibra idare ibra gibi saçma sapan ne olduğu belli olmayan şeyler yaplmamalı diyorum. Zaten adamı seçerken iki seneliğine seçmiyor musun? Sonra kongre oldu, ibra edildi ibra edilmedi.. Saçmalık. Bu tip yöntemler sağlıklı değil. Ayrıca benim hanedanlık'a hevesim yok. Zaten bu şekilde başkan düşürmek, işi sonunda Aziz Yıldırım gibi delegeyi ezen adamların başkan olmasına sebep olacağı için bunun doğru bir yöntem olmadığını söylüyorum. Esasında benve Adana Polat'ı bu şekilde aynen dediğin gibi "JUNTA" kurup düşüren adamlar, başlarına Aziz Yıldırım gibi hot zort yapan bir başkan seçilmesini isteyen kafada adamlar. Elinde tesbihle Galatasaray kongresine gelen külhanbeyi tavırlı adamların ne yapması beklenir ki? Orada bir edep adap olması gerekir. İster buna gelenek görenek diyelim ya da her neyse. Başkanı göndermek, böyle olmamalıydı.
Galatasaray,
imkansızı olağana çeviren ruh....

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Ünal Aysal Başkanlığını açıkladı.

Post by Cengiz Akgun »

Soner'in hakli oldugun yerler var elbette. Ama bunlar su demokrasi isini bir turlu icimize sindirememenin uzantilari. Isine geldiginde demokrasi gelmediginde alevere dalevere. Helvaci'nin degil secime girmesi GS klubunden arkasindan boklu tas ile atilmasi lazim. Haysiyetsiz de her turlu melanet var. Ne yuzle cikiyor ortaya bilmiyorum. Olsa olsa ma$a olarak kullanilmak icin her halde.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Re: Ünal Aysal Başkanlığını açıkladı.

Post by Ismail Gezer »

Talip çıkmayınca adam "adaylığını" değil "başkanlığını" açıklyor.. Hayırlı olsun o zaman..

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: Ünal Aysal Başkanlığını açıkladı.

Post by Hasan Tezcan »

Iste aday iste sampuan....oleeeeeeeeey :-)

3 yilda 4 Arda cikartacak, sampuanliklar, 1 (sadece) evropa sampuanligi vesayre...Bu adam yönetime nasil girmis bilmiyorum, ama Adnan Polat hakediyor gördugu muameleyi. Tercih hakkini bu sekilde kullanirsan, böyle olur. Adnan Polat'i rakip göruyor kendisine, yerde yatana tekme atarcasina...adayligi burnuma kötu kokular getirdi, ciddi bulmuyorum, alet bir bakima. Kim baskan olursa olsun h.o. demiyecegim.

http://www.sabah.com.tr/SabahSpor/Spor/ ... kulmeyecek
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Re: Ünal Aysal Başkanlığını açıkladı.

Post by Ismail Gezer »

Helvacı mı?

(Belkide) Gelmiş geçmiş en başarısız başkan konumundaki Polat seçilsin ama Helvaı gibi bir karakter kesinlikle seçilmesin. Seçimde kendisine çıkacak oy sayısını ayrıca yorumlamak gerekecek...

Yukarda yazdığı gibi Aysal Başkanlığını açıkladı. Adam 14 mayıs çok geç ve kötü bir tarih. Kötünün en kötüsü Helvacı bile birtakım futbolcularla görüştüğünü iddia ediyor. Aysal ve ekibi ne zaman kiminle nasıl görüşecek? Transfer haziranda başlamaz, çoktan başladı...

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: Ünal Aysal Başkanlığını açıkladı.

Post by Hasan Tezcan »

Ali Durust listede...GS'ligimi askiya almama gunler kaldi demektir, maclara da bakmayacagim, GS maclarina...Sezonluk kartim olsaydi yirtardim, buna inanabilirsiniz. Burada tek bir satir yazmiyacagim, bana email ile ulasabilirsiniz.

Ali Durust'u bana kimse anlatmasin, insan yaptiklari ile degerlendirilir. Poz, etiket falan takmam ben. Ilk isim olarak onun ismini gördukten sonra diger isimlere bakmama gerek kalmadi, umarim böyyuk baskan Faruk Suren yoktur o listede...
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.

Post Reply