Galatasaray Futbol Takımı - 2011-2012 Sezonu

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Eray Tunç
Posts: 529
Joined: Fri Feb 22, 2008 3:08 am
Location: İngiltere

Galatasaray Futbol Takımı - 2011-2012 Sezonu

Post by Eray Tunç »

Erkek basketbol takımı FB Ulker ile karsilastirilamayacak bir butceyle onlari 1 puan geriden takip ederken ve bayan basketbol takimi daha birkac gun once, yari finalde FB'yi eledikten sonra Turkiye kupasini kazanmisken, baslikta "Futbol Takımı" diye ayrıca belirtmekte fayda duydum.

Yonetimi ayrı bir konu olarak ayırırsak, futbol takımında yapilmasi gerektigini dusunduklerimi taslak halinde yazmak istiyorum.

Dinledigim cogu gorusun aksine, Hagi'nin takimi burundurdugu basariya ac kimlikten memnunum. Kaleci dışında onay verdigi 5 oyuncudan 4'u takima dogrudan katki sagladi. Dusunebildigim en ideal senaryo, Hagi'nin kendi istegiyle sezonun bitimine 2-3 hafta kala ayrilmasi ve gelecek yillarin planlamasinin Abdullah Avci (Tugay yine antrenor kadrosunda) tarafindan yapilmasi. Eger istifa etmezse gelecek sezon devam etmesi gerektigini dusunuyorum.

Gonderilecekler:

Zapata
Yapilacak ilk ve en onemli degisiklik kaleci mevkisinde. Zapata elbette ki gidecek. Ufuk'un adam olmasi icin sabir ve dua edilecek. Ucuncu kaleci pozisyonu icin birinci ligde parlamis yerli bir kaleci denenmeli. 1. kaleci Galatasaray'in gelenegine uygun bir sekilde Taffarel, Mondragon, De Sanctis gibi bir kaleci olmali. Super ligde bu kalitede Gaziantep'in kalecisi Karcemarskas ve cok uzak ihtimal olsa da Trabzon'dan Onur Kıvrak var.

Mustafa Sarp
Sebepler gayet acik.

Baris Ozbek
Kendisi de kendi deyimiyle "Bundesliga'ya dönmek" istiyormus zaten :) Gelisim saglayabilirdi. Belki Kalli olsaydi onu adam ederdi ama olmadi ne yazikki. Onun icin de GS icin de yenilik zamani. Sozlesmesi bitiyor.

Aykut
Kotu kaleci degil. Kariyerinin sonlarini birinci kaleci olacagi bir takimda gecirmesi kendisi icin de daha iyi olur. Ist. Belediye, Karabuk, Antalya, Genclerbirligi, olmazsa Sivas, Buca gibi bir takımda oynamali. Victor Valdes'in 3. kalecilikten yukseldigi gibi bir yukselisi Aykut'un bu saatten sonra yapmasinin mumkun olmadigini varsaymakta fayda var.

Ayhan
10 küsür sene takıma büyük emek veren, büyük katkı saglayan, oyun zekası yüksek, oyunun iki yönunu oynayabilen ender oyunculardan, kaptanlik bandini zaman zaman bazi cirkin davranislariyla uzerine golge dusurmus olsa da hakkiyla tasiyabilmis, fizik kapasitesinin dusuklugunun kendisi de farkinda olan ve kendisine ozel antrenman programi uygulanan bu emektar oyuncumuz, zamaninda Okan Buruk'un yaptigi gibi stres seviyesinin daha dusuk oldugu bir takimda 2 sene daha oynamaya devam etmeli.

Serkan Kurtulus
Kiralik olarak, ama "saldim cayira" demeden, gelisim saglayabilecegi bir takima gonderilmeli. Umarim gelisme kaydeder ve sag bek icin Sabriye alternatif yaratir.

Kewell
Efendi adam, sempatik adam, cok iyi futbolcu, iyi profesyonel. Ama Asya Kupası'ndan once sakat, asya kupasinda doruk noktada performans, Final macinda 120 dakika üst seviyede performans, hemen sonrasindaki lig maclarinda sakat. Tesekkurler, "Bunu sana yapamazdık" ve yapmadik. Ama takımın bu yaklaşımı 1 sezon daha taşıması mümkün görünmüyor.


Sınırdakiler:
Aydın
Kalmasini isterim

Gokhan Zan
Ideal olani yillik ucretini dusurmesi, ve alternatif olarak kadroda bulunmasi.

Mehmet Batdal
kiralik olarak bir sezon daha patlama yapmasi beklenebilir

Cem Sultan
Umarim anlasma saglanir. Sozlesmesi bitiyor, ve daha yuksek ucret oneren Fenerbahce'ye gececegi yonunde soylentiler vardi

Insua
Kiralık. Hagi genc ama kiralık oyuncuya sicak bakmadi. %100'unu oyuna verecek, aklinda "Olmazsa kendi takimima donerim" gibi bir dusunce olan oyuncuya guvenmek istemedi. Yabanci kontenjanini da goz onunde bulundurunca 2. yarıda cok az forma sansi bulabildi. Buyuk ihtimalle Liverpool'a doner, cok gecmeden de basariyi yakalar.

Transfer:
Yerli Stoper: Emre Gungor ve Ali Turan'ı göndermek riskliydi. Kayserispor Serdar Kesimal'ı, Hasan Ali Kaldırım'ı nasıl getiriyorsa Galatasaray da bulup getirebilmeli.

Yerli Sag bek. Orhan Sam?

Yabanci kiralık sol bek.
Hakan Balta bu sezon cok buyuk hatalar yaptı. 3 sezonda kendini fazla gelistirmedi. Yine de kadroda kalmasi lazim. Caglar'in ona alternatif olabilecegini umuyorum. Buraya Kewell'in sol bek versiyonunun bulunmasi lazim. Yani kalitesi tartisilmaz, ama her mac 90 dakikayi artik kaldiramadigi icin daha alt seviye bir lige gecmeyi kabul edecek bir oyuncu.

Yerli Defansif orta saha
Selcuk Inan'ın sozlesmesi sezon sonu bitiyor. Menejerinin PSG'yi reddettigi cunku FB'nin 3,5m € verecegi soyleniyor.
Selcuk veya Mehmet Topal gibi bir oyuncunun eksikliğini çok çektik. Yanina Linderoth, Ernst, Appiah gibi Cana'yi yedek birakacak bir adam daha lazim.

Yerli genç forvet
Cenk Tosun'u kacirdik. Selcuk Inan'i ve Gokhan Unal'i zamaninda Adnan Sezgin 500bin$ fazla vermedigi icin kacirdigimiz hakkinda bir rivayet duymustum, dogruysa kimsenin sasiracagini zannetmiyorum. Cenk Tosun'u da devre arasinda benzer bir sebepten kacirdik. Onun ruh ikizini bulmamiz lazim. Baros ve Stancu kalır, Anıl, Batdal, Cem Sultan'dan birisi kalırsa, 3. forvet olarak boyle bir oyuncuya ihtiyacimiz var.

Ayrıca Turk asilli genc oyunculardan Mehmet Ekici,Tunay Torun,İlkay Gündoğan gibi isimler var.

Gelecek sezonla ilgili gelisi guzel bazi dusuncelerim boyle. Elbette yonetim anlayisi son 3 sezondaki gibi devam edecekse boyle degisikliklerin hicbir anlami yok.

Selcuk Samli
Posts: 3522
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: Galatasaray Futbol Takımı - 2011-2012 Sezonu

Post by Selcuk Samli »

Futbol takiminin durumu cok vahim.Kalli'nin calistirdigi sezon kurulan takim ve sonraki sezonlarda transfer edilen bazi kaliteli yabanci oyuncular ile gelecek seneler icin umitlenmistim.Maalesef 4 uzun sene gecti,ve elde var sifir. Yepyeni bir takim kurmak gerekecek.

Bunyemizde yetisen Arda gitmek istiyor.Kendi hatalari,basinin ve taraftarin olumsuz yaklasimi bu sonu getirdi maalesef.Wayne Rooney'i dusunuyorum da,henuz 18 yasindayken cekilen uygunsuz fotograflari sonucunda oldukca zor bir duruma dusmustu.
Nisanlisi ile arasi neredeyse bozulmustu. Bir gazetecinin yardimlari, inanilmaz sogukkanliligi ve caliskanligi ile bu olumsuz durumdan siyrildi. Man U ve ulusal takimin degisilmez oyuncusu oldu.Arda'nin bu kadar etkilenmemesi gerekiyor bu olup bitenden...

Yeni baskan adayi Aysal,gazetelerde okudugum kadariyla, futbol subesini profesyonellere birakmayi dusunuyormus.Bence yanlis.Futbol subesini tamamen profesyonel bir kadronun yonetebilecegini dusunmuyorum.Durust,Albayrak,ve Ustunel gibi yoneticilere bizim ulkede her zaman ihtiyac var.

Plan,programi da gecelim.Bu ulkede hep kazanmak gerekiyor.Gelecek sezon sampiyon olabilecek bir kadro kurulmasi lazim.Bulent Under kalir mi bilmiyorum.Eger kalmazsa yepyeni bir takimi kurup sampiyon yapabilecek iki td geliyor aklima:1-Lucescu 2-Mustafa Denizli.

(Bu plan programi rafa kaldirma genc takimlar icin gecerli olamaz tabii ki.Derks ve Kerimoglu ile son surat devam.Dunya capinda oyucular yetistirmemiz lazim)
nefvakfi.org

Selcuk Samli
Posts: 3522
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: Galatasaray Futbol Takımı - 2011-2012 Sezonu

Post by Selcuk Samli »

Yeni yonetimi futbol takiminin sekillenmesi konusunda en fazla zorlayacak sey Arda'nin kalip kalmamasi yonunde karar vermek olacak.Yonetim sunu iyice dusunmeli:Bu takimda mac cevirme potansiyeli olan 4 tane oyuncu,Kewell,Baros,Arda,ve (biraz da)Culio var.Kewell zaten cogu macta gorev yapamiyor.Arda giderse kim transfer edilecek?Uyum saglayabilecek mi?
nefvakfi.org

Eray Tunç
Posts: 529
Joined: Fri Feb 22, 2008 3:08 am
Location: İngiltere

Re: Galatasaray Futbol Takımı - 2011-2012 Sezonu

Post by Eray Tunç »

Biz "Secim olacak mi olmayacak mi, ne zaman olacak" diye dusunurken, mevcut teknik heyetimiz 1-1 devam eden macta 86. dakikada sol bek değişikliği yapma gibi işlerle uğraşırken Tunay Torun Bundesliga'ya bu sene çıkan Hertha Berlin'le anlaşmış.
Cenk Tosun'dan sonra kaçan bir başka balık daha. Artık yeni sezonda Necati için Antalya'nın kapısını çalarlar. ya da BJK'den Nihat'i isterler. Işte vizyon, işte plan, işte sorumluluk

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Galatasaray Futbol Takımı - 2011-2012 Sezonu

Post by Cengiz Akgun »

Eray Tunç wrote:Biz "Secim olacak mi olmayacak mi, ne zaman olacak" diye dusunurken, mevcut teknik heyetimiz 1-1 devam eden macta 86. dakikada sol bek değişikliği yapma gibi işlerle uğraşırken Tunay Torun Bundesliga'ya bu sene çıkan Hertha Berlin'le anlaşmış.
Cenk Tosun'dan sonra kaçan bir başka balık daha. Artık yeni sezonda Necati için Antalya'nın kapısını çalarlar. ya da BJK'den Nihat'i isterler. Işte vizyon, işte plan, işte sorumluluk
Olacagina bak sen. Ednan hapise giremem diyormus ama bence GS'in sayesinde sokaga attigi paralari goz onune alirsak girse hic fena olmayacak halbuki. Bir turlu istifa etmesini ogrenemedi hala. istifa ederse bilmem ne olurmus onun kilifini da bulmus. Bak sen. Sanki bugune kadar suresi bitmeden istifa eden yonetim olmamis gibi. Hala akli acaba bir abidik gubidik ile bir sene daha bu koltukta oturabilirmiyim seytanliginda. Nasil hakaret edecegimi bile sasirdim.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Selcuk Samli
Posts: 3522
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: Galatasaray Futbol Takımı - 2011-2012 Sezonu

Post by Selcuk Samli »

Secimi buyuk bir ihtimalle Unal Aysal kazanacak.Aysal'in td seciminin Terim oldugunu duyuyorum,Terim de sorulara cevap olarak "hayir bu bir soylenti" demedi.

Terim goreve gelirse nasil bir yol izler kestiremiyorum.Yalniz bu takimin uluslararasi bir basariya ulasmasi icin yenilenmesi gerekiyor.Bu yenilemeyi bu sene yapip bitiremeyiz gibime geliyor.(Bence)Bir kaleci,2 stoper,1 sag bek,bir sol bek,2 orta saha,bir de forvet transfer etmek gerekiyor.Ve bunlarin cok iyi oyuncular olmasi lazim.

Bu sene Terim,bir kaleci,bir stoper,bir sag bek,2 orta saha,ve bir de forvet transfer eder diye tahmin ediyorum.Ulusal takimda calistigi talebelerini motive edip,sezona cok iyi hazirlamaya calisacaktir diye dusunuyorum.
Yeni bir kaleci,Sabri,Gokhan,Servet,Hakan,Arda,Kazim,2 yeni orta saha,Baros ve bir de yeni forvetle sezona baslamayi dusunebilir.(bir sag bek,bir de stoper transferi mantikli olur bence)Ben olsam Baris'i kesin tutardim.Cok yetenekli bir oyuncu degil ama,disiplinli,ve caliskan,orta saha,sag bek-acik,ve forvette gorev yapabilir.Terim de boyle oyunculari sever.

Bakalim onumuzdeki haftalar neler getirecek?
nefvakfi.org

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Galatasaray Futbol Takımı - 2011-2012 Sezonu

Post by Cengiz Akgun »

Terim'in geri gelmesi buyuk bir hata olur. Neden Abdullah Avci gibi bu ise ac ve istekli biri dusunulmez? Iste soyleydi boyleydi dedikleri Aykut sonunda sampiyonluga gidiyor. Terim'in artik agzina kasik sigmiyordur. Alip parayi yan gelip yatacak ve takimi da yine Under/Tugay calistiracak. Ne anladik bu isten. GS'ya ikinci gelisi ile Milli takimda yaptiklari ortada duruyor.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Re: Galatasaray Futbol Takımı - 2011-2012 Sezonu

Post by Ismail Gezer »

Galatasaray takımında da camiasında da geleceğe dair bir umut yok. Öyle bir takım kurmaları gerekirki, bu umutsuzluğu dağıtıp taraftarları heyecanlandırabilsin.

Bu takımın başında sözü dinlenecek bir hoca olması gerekir. Yada hiç vakit kaybetmeden bir hoca getirecekler ve o da kendi takımını kendisi kuracak.

Allah, Ünal Aysal'a kolaylık versin. İşi zor. Helvacı ve Kıran gibi adamlarla rekabet ettiği için üzülüyormudur acaba?

Selcuk Samli
Posts: 3522
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Re: Galatasaray Futbol Takımı - 2011-2012 Sezonu

Post by Selcuk Samli »

Yeni goreve gelecek yonetim fazla risk almak istemeyecektir.Abdullah Avci da degerli bir td,goreve getirirsiniz, sezon iyi gecerse ne ala,gecmezse yonetim iyice zora girer.Bence yonetim olasi bir kotu gidiste gelecek tepkileri azaltmak icin Terim gibi bir td'u sececektir.

Rijkaard ve Neeskens bile uzun sure gorevde kalamadilar.Buyuk bir firsat da cope atilmis oldu.Yoneticilere ve futbolculara ne kadar tesekkur etsek azdir.

Gecen yazimda Terim(eger goreve gelirse) ulusal takimdan tanidigi ogrencileri ile yola cikabilir demistim.Ama,2002-03 sezonunda yasadiklarini da unutmayacaktir.Rijkaard'in yasadiklari da hicbir zaman unutulmamali. Once Galatasaray!
nefvakfi.org

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Galatasaray Futbol Takımı - 2011-2012 Sezonu

Post by Cengiz Akgun »

Ola ki Avci Turkiye kupasini avlayip kaparsa gorururm ben bu risk almak istemeyenleri.

Terim ununu elemis elegini asmis. Bu saatten sonra coluk cocuk yetistirecek halde degil. Bu isleri yamaklarina birakacak ki halleri ortada Under gibilerin. Bunlar bir tane bulsalar 10 tane kaybederler sonra da Milan'da filan yildiz olur. Ikicisi hot pot artik milyonlarca avro kontrati olanlara sokmuyor. Hastir diyorlar Hagi'ya dedikleri gibi parazit edenlere.

Terim'in ki oylesine idi. Egrisi dogrusuna takildi. Degilse ASY'de FB'ye filan 4-0 yenildiginde onu ayiklasalar bugun Ankaragucu Manisaspor arasinda mekik dokuyacakti. Ha en iyi zamaninda bile FB'ye boyun egmis oldugunu da unutmayin sakin. Sistem mistem diye tutturup yine ne fantaziler pesinde kosacak ve bir zamanlar kafaya taktigi gibi Alpay malpay gibi benzer adamlarla GS'a omurga yapmaya kalkarsa hic sasirmayin.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.

Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Re: Galatasaray Futbol Takımı - 2011-2012 Sezonu

Post by Murat Biricik »

TD aciklandi; Fatih Terim. Hayirli olsun, basarilar dilerim.

Bence yapacaklari ilk hamle omurgayi devamliligi olan, tecrubeli oyunculardan kuracaklar. Omurga dedigimiz kaleci, onlerindeki iki stoper, stoperlerin onundeki orta saha ve forvet, toplam bes oyuncu.

Arda takimda kalirsa omurganin islevselligini degil verimini artirir. Kaleci, stoperlerden biri, orta sahanin ortasi ve forvet bana gore direkt yabanci kontenjanina ayrilacak. Toplam dort yabanci. Diger yabancilar icin 2 sahada , 2 yedek formati uygulanir tahmin ediyorum.

Zapata, Insua, Pino, Cana, Stancu, Kewell ile yollar ayrilir. Lucas ile Culio dan biri ve Baros GS da kalir ve 2 yedek formatini doldurur. Yabancilarin tumunu gondermek bayagi finansal yuk getirecektir. Culio nun maliyeti dusuk, bu da kalma sansini artiriyor. Baros un sozlesmesi ise bildigim kadariyla uzun vadeli.

Yerliler ve yerli kalitesi buyuk sorun. Arda, Sabri, Servet, Kazim, Balta ve Caglar Terim in Milli Takim daki tercihleriydi. Bunlara mevcut kadrodan bir tek Yekta katilabilir, Gokhan Zan buyuk risk. Genc ve yeni oyunculara ihtiyac var, ozellikle sag ve sol kanatlar icin bek ve acik alternatifleri.

Terim in oyun felsefesi biliniyor, GS daki yeni yonetim kendisine istedigi calisma ortamini fazlasiyla sunacaktir. Bununla beraber herseyi ben bilirim tonuna mudahele edilecektir. Yonetim ile Terim arasinda ince bir cizgi ve bir denge yapilandirilacagini ve daima mevcut olacagini dusunuyorum. Ali Durust ve Bulent Tulun futbol duzenin icinde yer alacaklar.

GS da yapilan genel secim bir takim kisir donguleri kirdi, yeni yuzlere asina olacagiz. Her secimin tabiatinda oldugu gibi bir takim politik hamleler/tercihler yapildi. Bununla beraber bu tercihler secimin temelini degil detayini olusturdu. Secimdeki rakiplerin Unal Aysal a ustunluk saglayamayacaginin belirginlesmesi de bu kisir donguyu kirmak icin firsat olusturdu, Unal Aysal in elini guclendirdi. Terim in ekibini kimlerden sececegi onemli, olusturacagi teknik kadroya da bir degisimin yansiyacagini dusunuyorum.
Selcuk Samli wrote:Secimi buyuk bir ihtimalle Unal Aysal kazanacak.Aysal'in td seciminin Terim oldugunu duyuyorum,Terim de sorulara cevap olarak "hayir bu bir soylenti" demedi.

Terim goreve gelirse nasil bir yol izler kestiremiyorum.Yalniz bu takimin uluslararasi bir basariya ulasmasi icin yenilenmesi gerekiyor.Bu yenilemeyi bu sene yapip bitiremeyiz gibime geliyor.(Bence)Bir kaleci,2 stoper,1 sag bek,bir sol bek,2 orta saha,bir de forvet transfer etmek gerekiyor.Ve bunlarin cok iyi oyuncular olmasi lazim.

Bu sene Terim,bir kaleci,bir stoper,bir sag bek,2 orta saha,ve bir de forvet transfer eder diye tahmin ediyorum.Ulusal takimda calistigi talebelerini motive edip,sezona cok iyi hazirlamaya calisacaktir diye dusunuyorum.
Yeni bir kaleci,Sabri,Gokhan,Servet,Hakan,Arda,Kazim,2 yeni orta saha,Baros ve bir de yeni forvetle sezona baslamayi dusunebilir.(bir sag bek,bir de stoper transferi mantikli olur bence)Ben olsam Baris'i kesin tutardim.Cok yetenekli bir oyuncu degil ama,disiplinli,ve caliskan,orta saha,sag bek-acik,ve forvette gorev yapabilir.Terim de boyle oyunculari sever.

Bakalim onumuzdeki haftalar neler getirecek?
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."

Ozan Kaya
Posts: 535
Joined: Wed Sep 08, 2004 10:56 pm
Location: San Diego, CA

Re: Galatasaray Futbol Takımı - 2011-2012 Sezonu

Post by Ozan Kaya »

Insallah taraftarlar havaalaninda adamin pestilini cikarip sakatlamazlar. :lol:
http://www.galatasaray.org/futbol/futbo ... /10151.php

Yunus Isik
Posts: 39
Joined: Sun Mar 22, 2009 9:57 pm

Re: Galatasaray Futbol Takımı - 2011-2012 Sezonu

Post by Yunus Isik »

ben dante'nin gelmesini cok istiyorum, defansin ortasinda teknigi cok yüksek, savasan, hava hakimiyetin olan ve cok zeki bir oyuncu. yani servet'ten kat ve kat daha iyi. zaten neden halen gladbachda oynadigini anlamis degilim.
tanimayanlar icin:
http://www.youtube.com/watch?v=GLxvMJwgF-U
aslan her zaman aslandir

Murat Fahrioglu
Posts: 1764
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:45 pm

Re: Galatasaray Futbol Takımı - 2011-2012 Sezonu

Post by Murat Fahrioglu »

Yunus Isik wrote:ben dante'nin gelmesini cok istiyorum, defansin ortasinda teknigi cok yüksek, savasan, hava hakimiyetin olan ve cok zeki bir oyuncu. yani servet'ten kat ve kat daha iyi. zaten neden halen gladbachda oynadigini anlamis degilim.
tanimayanlar icin:
http://www.youtube.com/watch?v=GLxvMJwgF-U
Bu adamla ilgileniyormuyuz Yunus, yoksa senin begendigin bir oyuncu mu?

Salih Bora
Posts: 785
Joined: Thu Jun 14, 2007 10:47 pm

Re: Galatasaray Futbol Takımı - 2011-2012 Sezonu

Post by Salih Bora »

Bülent Tulun açıkladı...
Zapata, Neill, Insua, Kewell ve Barış ile yollar ayrılmış.
Insua'dan daha fazla yararlanmak gerekirdi. Onun gitmesine üzüldüm. Gerçi kiralıktı ama Liverpool bir sene daha kira kontratını uzatabilirdi.
Geri kalanlar hakkında Barış hakkındaki yorumumu bir diğer başlığın altına yazdım. Gittiği için düğün bayram yapılması gereken bir arkadaş.
Zapata ocak ayında gelmişti. Hagi'nin şapkadan tavşan çıkarma numaralarından biriydi, tutmadı. Tutmasının mümkün olmadığı en başından belliydi zaten. En ufak bir parıltısı olmayan bir kaleciydi.
Neill ve Kewell ise zaman zaman iyi maçlar çıkardılar. Özellikle Kewell formda olduğu dönem iyi işler yaptı. Ama bitmeyen sakatlıklar onun futbol şevkini kırdı.
Neill ise vasat üstü bir defans oyuncusu oldu. Servet ve Zan'ın baştacı edildiği bir takımda Neill biraz daha iyi bir seçenek olarak görülse de, yeteneği sınırlı olduğu için hiçbir zaman büyük hedeflere yürüyen bir Galatasaray'ı taşıyamazdı.
Yerlerinin doldurulması gerekir. Fatih Terim eğer eldekilere güvenir, "Ben bunları aslanlar gibi oynatırım, küllerinden yeniden yaratırım" derse hayal kırıklığına uğrar.
AYRILMAZ İKİLİ

Post Reply