Benim gordugum kadari ile Rijkaard elinde bulunan kaynaklara ve rakibe gore elindeki her secenegi kullanacak Murat abi - belirli bir sablonla veya ona dayali olarak her maca ayni 11'le cikmayacagini bugunde gosterdi.Murat Taner wrote:Bende Emre Asigi cok begendim ki kendisini eskiden -her macda sari kart gorup kolay calim yedigi icin -cok elestirirdim.
Baris ve Volkan'i ise nedense cok etkisiz gordum. Baris'i ilk yarida ki kafa sutundan ve cok kosmasindan baska diger arkadaslarimiz kendisini nasil buldu bilemem.
Mehmet Gorgen'nin de yukarda cok dogru tespitine katiliyorum. Keita'nin -ben yaptirdim ben PK'yi atacagim- egosu Galatasarayimiza, takim ruhuna hic yakismadim ve benden o haraket tepki aldi. Bir takimin Mehmet'in dedidgi gibi PK'si olur set play'leri atan birisi olur, prtokol olur disiplin uygulanir.
Ikincisi Ketia guclu hizli ama kapali takimlara karsi nasil ilk once calim atamayi degil oyunu nasil acamaya calismasi lazim gelir gibime geldi ama TD'imiz umarim kendisi ile bu konulari gorusucektir.
Evet Baros'da bir dusus var. Nonda'in 60. dakikadan sonra girmemesini ilginc buldum. TD'imiz demekki bu maca bazi on goruslerlerle gelmis.
Kewell'u bogle kullanacaklar demmeki...
Mert sen Elano gelirse Mustafa Sarp'i ne yapardin? Galiba Ayhan'la oynatacak herhalde....Hos oda cok sarpak oynadi ama...
Yerine gore tek on libero (Topal veya Linderoth) ve biraz onunde iki yaratici orta saha (Arda ve Elano), yerine gore de iki on libero (Ayhan, Topal, Mustafa, Baris, Linderoth ve Elano'dan ikisi) ve biraz onlerinde tek yaratici orta saha (Arda veya Elano) ile baslayacak maca.
Su an kafalardaki ilk soru isareti iki on libero ile oynadigi zaman - Arda ve Elano'dan hangisi orta uclunun ortasinda, hangisi kanatta oynar??? Taraftarin cogunlugu Elano'nun ortada Arda'nin Kewell'in yerinde oynamasini bekliyor ama Arda'nin ortada devam etmesi (ki bence cok iyi oynuyor orada - bugun biraz anne-babasinin tribunde olmasinda dolayi stresliydi ve sanki onlar icin fazladan birseyler yapabilme cabasi vardi) ve Elanon'nun sag aciga gecmesi bence supriz olmaz. Bu durumda Keita ve Kewell sol acik icin yarisirlar.
Diger soru isareti ise iki on libero oynandigi zaman - en iyi ikili hangisi olur ve Elano burada alternatif olabilir mi? Bence Elano ve Ayhan buradaki en iyi ikiliyi olusturur ama Elano'nun roportajlarindan cikardigim onun daha onde oynamak istedigi. Halbuki Brezilya milli takiminda Kaka varken Elano'nun onbirde oynama sansi ya biraz arkada Kaka'ya destek roludur yada sag acik. Dolayisi ile Elano bence buraya alternatif olmalidir ama O kendisi olmak istemezse - o zaman bence bir sonraki en iyi ikili Ayhan-Linderoth ikilisi. Linderoth ne zaman doner bilinmedigi icin diger alternatiflere bakacagiz. Ayhan-Topal bir sonraki secimim ama tabii Topal'da hala hazir degil. Su andaki halleri ile Mustafa ve Baris arasinda cok bir fark yok gibi ama ben daha fazla kosup topun bulundugu yerde olmak istemesi ile Baris'i bir adim onde tutarim.
Son olarak... ben Topal'in tek onlibero onlerinde Arda ve Elano'nun birlikte oynadigi bir sistemi dusununce cok heyecanlaniyorum.