SL 2.hafta: GS-Denizli 4-1 kewell (2 pen),arda, akyildiz(kk)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Mert Tokman

Re: Super lig 2.hafta: GS-Denizli 4-1 (kewell (2 pen),arda )

Post by Mert Tokman »

Murat Taner wrote:Bende Emre Asigi cok begendim ki kendisini eskiden -her macda sari kart gorup kolay calim yedigi icin -cok elestirirdim.

Baris ve Volkan'i ise nedense cok etkisiz gordum. Baris'i ilk yarida ki kafa sutundan ve cok kosmasindan baska diger arkadaslarimiz kendisini nasil buldu bilemem.

Mehmet Gorgen'nin de yukarda cok dogru tespitine katiliyorum. Keita'nin -ben yaptirdim ben PK'yi atacagim- egosu Galatasarayimiza, takim ruhuna hic yakismadim ve benden o haraket tepki aldi. Bir takimin Mehmet'in dedidgi gibi PK'si olur set play'leri atan birisi olur, prtokol olur disiplin uygulanir.

Ikincisi Ketia guclu hizli ama kapali takimlara karsi nasil ilk once calim atamayi degil oyunu nasil acamaya calismasi lazim gelir gibime geldi ama TD'imiz umarim kendisi ile bu konulari gorusucektir.

Evet Baros'da bir dusus var. Nonda'in 60. dakikadan sonra girmemesini ilginc buldum. TD'imiz demekki bu maca bazi on goruslerlerle gelmis.

Kewell'u bogle kullanacaklar demmeki...

Mert sen Elano gelirse Mustafa Sarp'i ne yapardin? Galiba Ayhan'la oynatacak herhalde....Hos oda cok sarpak oynadi ama...
Benim gordugum kadari ile Rijkaard elinde bulunan kaynaklara ve rakibe gore elindeki her secenegi kullanacak Murat abi - belirli bir sablonla veya ona dayali olarak her maca ayni 11'le cikmayacagini bugunde gosterdi.

Yerine gore tek on libero (Topal veya Linderoth) ve biraz onunde iki yaratici orta saha (Arda ve Elano), yerine gore de iki on libero (Ayhan, Topal, Mustafa, Baris, Linderoth ve Elano'dan ikisi) ve biraz onlerinde tek yaratici orta saha (Arda veya Elano) ile baslayacak maca.

Su an kafalardaki ilk soru isareti iki on libero ile oynadigi zaman - Arda ve Elano'dan hangisi orta uclunun ortasinda, hangisi kanatta oynar??? Taraftarin cogunlugu Elano'nun ortada Arda'nin Kewell'in yerinde oynamasini bekliyor ama Arda'nin ortada devam etmesi (ki bence cok iyi oynuyor orada - bugun biraz anne-babasinin tribunde olmasinda dolayi stresliydi ve sanki onlar icin fazladan birseyler yapabilme cabasi vardi) ve Elanon'nun sag aciga gecmesi bence supriz olmaz. Bu durumda Keita ve Kewell sol acik icin yarisirlar.

Diger soru isareti ise iki on libero oynandigi zaman - en iyi ikili hangisi olur ve Elano burada alternatif olabilir mi? Bence Elano ve Ayhan buradaki en iyi ikiliyi olusturur ama Elano'nun roportajlarindan cikardigim onun daha onde oynamak istedigi. Halbuki Brezilya milli takiminda Kaka varken Elano'nun onbirde oynama sansi ya biraz arkada Kaka'ya destek roludur yada sag acik. Dolayisi ile Elano bence buraya alternatif olmalidir ama O kendisi olmak istemezse - o zaman bence bir sonraki en iyi ikili Ayhan-Linderoth ikilisi. Linderoth ne zaman doner bilinmedigi icin diger alternatiflere bakacagiz. Ayhan-Topal bir sonraki secimim ama tabii Topal'da hala hazir degil. Su andaki halleri ile Mustafa ve Baris arasinda cok bir fark yok gibi ama ben daha fazla kosup topun bulundugu yerde olmak istemesi ile Baris'i bir adim onde tutarim.

Son olarak... ben Topal'in tek onlibero onlerinde Arda ve Elano'nun birlikte oynadigi bir sistemi dusununce cok heyecanlaniyorum.
Murat Gökcigdem
Staff Member

Post by Murat Gökcigdem »

Yorumun icin tesekkur Mert.

Kewell Keita ikilisinden bahsetmissin. Ben bu ikinci PK once ve saonrasi olayindan cok huylandim. Keita atmak istedi sonrada Kewell atinca Keita onu tebrik etmedi. Insallah aralarinda sogukluk yoktur bana aralarinda biraz negativ enerji var gibime geldi.

Bende Topal'i cok begenirim ama insallah oda Linderoth gibi sIk sIk sakatlanmaz. Ne oldu ise bana sakatligi biraz uzun surdu gibime geliyor.

Ortada artik Ayhan, Topal Mustafa veya Topal olsunda Baris olmasin. Barisin o topu kaybi ve Denizlinin golu bana cok agir geldi. TD'imiz onun gibi topu ayaginda tutamiyan veya suremiyen birisini o kiritik bolgede oynatti bilemiyorum ama insallah bazi gercekleri gormustur. Baska takimlar bogle deneyimleri af etmeyebilir.

Ama ben TD'imizin futbol anlayisina, takimi hazirlayasina guvenim sonsuz. Bir ay sonra gordugumuz takim (veya sistem) rayina oturacak. Cunku belli bu takim belliki calistirilmis.
Murat Biricik

Post by Murat Biricik »

Cok uzun zamandir ASY de mac seyretmemistim. Yurt disindan gelen misafirim ile Denizli macini Kapali Alt, orta sahanin eski aciga yakin bolumunde, 2. siradan seyrettik. Tribun ile ilgili biraz bilgi vereyim. Girisi son derece rahat. Kapali Alt in ustu tamamen kapatilmis, Kapali Ust te yapilan tezahurati az duyuyorsunuz. Seneler oncesi kafamiza yedigimiz konfeti ve su sisesi hadiseleri artik yasanmiyor. Yagmurdan islanma olayi pek yasanmaz. En on sirada biraz ayaklariniz ve ust basiniz islansa dahi eski gunleri hatirlar, nostalji yaparsiniz. Kapali Alt onundeki tel orguler kalkmis, iki tane ince celik ipten korkuluk cekilmis. Cok sik olmus. Koltuklar son derece rahat. Icerideki kafe olabildigince hijyen, devre arasinda istediginizi bufeden alabiliyorsunuz. Tuvaletler iceri girelebilir nitelikte, eski kapalida gittigim tuvaletler ile kiyaslandiginda cok temiz. Kapali alt bayagi doluydu, Ingilizce konusan bir degil bircok kisiye/gruba rastladik. Bu seyirci profiline cok sevindim. GS taraftarinin yabanci misafirini getirecegi ve agirlayacagi guzel bir tribunu var.

Gelelim maca. Once negatifleri yazayim.
Denizli den 7 numara M. Hacioglu. Defalarca ama defalarca Ugur un ve Keita nin boynuna kunde atip kasti fauller yapti. Ilk yari boyunca hakem ve yan hakem seyretti durdu. Bu nasil istir anlamadik? Maci seyrettigim Robert dahi bir ara dellendi, tribun nasil delirmesin?

GS dan Baris Ozbek Bu oyuncuya karsi antipatim oldugu biliniyor. Cok kosmak vs verimsizlik konularini biri bu arkadasa anlatmali. Yedigimiz golde gereksiz seklide calim atayim derken topu kaptirdi ve golu yedik. Buna birsey demem, cunku yetenegi ve orta sahadaki zaaflari ve artilari biliniyor. Arda da topu kaptirip ayni golu yiyebilirdik. Bir iki faul sonrasi, yerden kalmadan once yine klasik limon yemis yuz ifadesini tribunden gorduk. Ilk yari boyunca vasat oynadi. Vasat oynadigini kendisi de biliyor.[/u]

Hem beni hem kapali alt tribundeki bircok kisiyi dellendiren hareketi kazanilan 2. penalti oncesi yasandi. Keita ile 2. penaltiyi kazandik, hakemin penalti noktasini gostermesini takiben topa dogru kosup kucaklayip, Arda ya dogru eksi bir yuz ifadesi ile penaltiyi ben atayim aglamasi. Bu olay 15 bilemediniz 20 sn surdu. Kapali alt tribunde oyle guzel bir acidan bunu suzebildik ki, benimle ayni gorus acisini yakalayan hemen herkes bu oyuncuya notu verdi. Ne yapacaksin Baris kardesim? Topu penalti noktasina dikip, skor 2-1 ken golu atip once tribune sonra TD kosup bize mi yarancaksin. Bizde bunu yiyecegiz. :lol: :lol: :lol: Penaltiyi kacirsaydin ne yumurtlayacaktin, penalti bu kacar mi diyecektin? :evil: :evil: :evil:

Bugun Hurriyet gazetesi spor sayfasinda bir haber var, penaltiyi Keita atmak istedi, Kewell atti iceriginde! Hemen altindaki resimde Arda nin Baris in kafasini niye oksadigini biri bana anlatsin?[/b] Mecbur mu takim kaptani sahada senin kaprisini cekmege? Penalti yi takiben hemen oyundan alindi. Bu oyuncuyu sevmiyorum. Gectigimiz sene H. Berlin macinda super oynamisti. Bugun GS dan gitse zerre kadar uzulmem. Cok iddiali da bir arguman getireyim. Baris, Sabri yi antipatik oyuncu kimliginde zaman icinde cok geride birakacak. Futbol bilgim az/vasat olabilir ama bu konuyu bir kenara not edin!

Pozitifler:
Mustafa Sarp: Bu oyuncu hakkinda pozitiflerinden daha cok negatifleri gozume batiryordu. Ciplak gozle mac icinde seyredince haksizlik yaptigimi fark ettim. Mert in sordugu soruya biraz da cevap vermek amaciyla sunu rahatlikla gozlemledik:
Her kafa topuna neredeyse mukemmel zamanlama ile cikiyor. Fizigi hantal gorunmesine ragmen bu oyuncu hizli ve dayanikli. Ikili mucadelede ayakta kaliyor. GS in Antep macinda yedigi gol oncesi rakip sahadan bizim 18 a attigi depari can havliyle yapilmis bir olay olarak yorumlamistim. Yanilmisim. Bu tip deparlari FB de Aurelio atardi. Denizli macinda bu icerikte iki muhtesem depar gorduk, ve rakip ataklari bitirdi. Son derece iyi niyetli, insiyatif ve sorumluluk alarak oynuyor. Oyundan ve toptan kacmiyor, oyunun devamli icinde. Hata yapiyor, tekrar topu istiyor. Oynadigi oyun ve saha icerisindeki durusu ile bu oyuncu karakterli. Eksigi nedir derseniz, ozellikle oynadigi anahtar mevkii icin istenilen kivraklik ve seri pas alisverisi mukemmel degil. Linderoth ve M.Topal in yoklugunda oynadigi pozsiyon icin endiseliydim, icim biraz rahat. Hata yapacak, ama bu oyuncu karakterli ve formayi aldigi icin cok memnunum.

Kewell: Transfer haberi foruma dustugunde beni heyecanlandirmayan bir transfer olarak yorumlamistim. Benim gibi dusunenler bu elemani sahada ciplak gozle seyretsinler, yanildikalrini anlayacaklar.

Denizli onunde ilk yari numarali tribun onunde oynarken pek secemedik, ilk yari boyunca oyun kilitlenince biraz sol aciktan ortaya kaydi ve daha cok pozisyon yakaladik. 2. yari kapali nin onunde oynadi. Kondisyonu 90 dk yi tamamlayacak duzeyde degil, ama takima katkisi ve oyun icinde takim arkadaslarini yonlendirmesi muhtesem. GS onbirinde bunu saha icerisinde ozguvenle ve futbol bilgisine guvenerek yapan/yapacak kac oyuncu var? 2. yari Leo Franco oyunu cabuk baslatmak icin sahayi suzdugunde hep Kewell i bosta yada rakip sag bek ile tek basina gordu. Kewell kendine yapilan degajlarin hemen hepsini cok iyi yere indirdi. Arda ile cok iyi anlasiyor ve oyunu yonlediriyorlar. Saga sola kosusturmasina degil bu oyuncunun sahada total bazda neler yaptigina bakilmali. Ben TD olsam sol kanati Arda-Kewell in oyun kezasi ve yaraticiligina birakirdim. Bu ikiliyi sahada canli seyredin, sonra yorumlasalim.

Arda: Bu tempoyu lig sonuna kadar surdurmesi bana gore imkansiz. Milli Takim ve GS i resmen sirtliyor. Kaptanlik yakisti. Ama beklentilerin de biraz akil ve mantik cercevesinde kalmasi lazim. Cok buyuk bir yuku omuzladi, taraftar kendisine buyuk destek veriyor. Mutlaka rotasyonda dinlendirilmesi lazim.

Sag ve Sol bek alternatifleri:
Volkan & Ugur Ucar: Volkan ya kafasinda GS in oyuncu olmadigini kabullenmis buna gore oynuyor ya da bir problemi var. Balta yi bu formu ile kesmesi degil alternatif dahi olmasi mumkun degil.

Ugur Ucar ilk yari M. Hacioglu nun kundelerine maruz kaldi. Eski formundan uzak, 2. yari kanadindan bayagi atak yedik. Sabri yi kesmesi su formu ile pek mumkun degil.
Last edited by Murat Biricik on Sun Aug 16, 2009 12:58 pm, edited 1 time in total.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Mustafa Sarp agzi ile kus tutsa kimse begenmez...GS'in Bulent Akin'i olur bu gidisle. Mustafa Ayhan'dan cok faydali bir oyuncu. Ayaginda fazla top tutmuyor, mucadeleci, alan daraltmasini biliyor.

Baris'in bu TD ile isi zor, cunku o da "duz" bir oyuncu. Dun ondan baska seyler istendi, neyse umarim yeni görevlere acik bir zihniyeti ve kabiliyeti vardir.

Aydin macin son dakiklarinda girdi, belki rakip takim pes etmisti ama saglam oyun sergiledi. Normalde toplari son hamlede car cur eden bir futbolcu ama biraz daha dikkatli artik sanki, devamini bekliyorum...cunku gercekten cok kabiliyetli oyuncu. Biraz daha dikkatli oynasa dunya capinda bir oyuncu.

Defansa kim gecerse gecsin sallanacak. Hava toplarinda kim nerede duracak, markaj olayi bir muamma. Takim defans yapmayi beklemiyor adeta. Teknik kadro bunun ustunde durmali, yoksa bir basari elde edemezler. Gerci FT zamaninda "turk oyunculari defans yapmasini bilmiyorlar, bende onlara ofans ögretiyorum" demisti..."en iyi defans ofans dir" demek ile bir yere varilir mi bilmiyorum.

Kalede Franco garip goller yiyor bana sorarsaniz. Bazen aktif bazen kale cizgisinde kaliyor. Takimin yenilerinden umarim bu hususta ilerleme saglar. Sonra hava toplarinda bir varlik göremedim, gösteremedi. Göstermeye vakit bulmadan gol yiyor :-)

Genel olarak takim maca tutuk basladi, ve macin sonlarina dögru acildi. Bu da benim icin guzel bir gösterge.

Frank mac icinde aktifti, oyuna hamlelerini dögru buluyorum. Rotasyon anlayisindan vazgecmez insallah. Bizim insanlarimiz böyle seylere aliskan degil ama alismalari gerek. Ben senelerdir bunun yapilmasini, yedek oturan oyuncularin bu sekilde hor görulmeyip takima katkida bulunmalarindan yana oldugumu belirttim...pesimist Hasan over and out.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Murat Biricik

Post by Murat Biricik »

Hasan Tezcan wrote:Mustafa Sarp agzi ile kus tutsa kimse begenmez...GS'in Bulent Akin'i olur bu gidisle. Mustafa Ayhan'dan cok faydali bir oyuncu. Ayaginda fazla top tutmuyor, mucadeleci, alan daraltmasini biliyor.

Baris'in bu TD ile isi zor, cunku o da "duz" bir oyuncu. Dun ondan baska seyler istendi, neyse umarim yeni görevlere acik bir zihniyeti ve kabiliyeti vardir.
Hasan, Turkiye ye geleceginden bahsetmistin. Eger GS macina gitme firsati bulursan Mustafa Sarp, oynarsa Baris -insallah oynamaz-, ve Kewell i lutfen dikkat ile seyredermisin? Sonra yorumlasalim. Mustafa Sarp cok yararli ve karakterli bir oyuncu!
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Murat Biricik wrote:
Hasan Tezcan wrote:Mustafa Sarp agzi ile kus tutsa kimse begenmez...GS'in Bulent Akin'i olur bu gidisle. Mustafa Ayhan'dan cok faydali bir oyuncu. Ayaginda fazla top tutmuyor, mucadeleci, alan daraltmasini biliyor.

Hasan, Turkiye ye geleceginden bahsetmistin. Eger GS macina gitme firsati bulursan Mustafa Sarp, oynarsa Baris -insallah oynamaz-, ve Kewell i lutfen dikkat ile seyredermisin? Sonra yorumlasalim. Mustafa Sarp cok yararli ve karakterli bir oyuncu!
Bu sene gelemeyecegiz Murat malesef. Sana katiliyorum. Karakteri bilmem ama sahada yaptiklarini begeniyorum. Iyi bir transfer olarak göruyorum kendisini.

Kewell hakkinda dusuncen olumlu mu degil mi bilmiyorum ama o cocuk yillik ~2.5 Avro etmez bu kesin. Pili bitmis insan gibi oynuyor, top suruyor. Penaltilar disinda ne yapti dun mesela? TD'u onu orta alana aldi, Arda ile rokad yapti, kenarda verim alamiyor diye. Neden penaltilari o kullandi bilmiyorum? Takimin penalticisi Milan Baros degil mi? Milan GS'a gelmis gecmis en iyi yabanci forvet, forvetlerden demiyorum forvet diyorum. Verimli ve istikrarli. Geldigi gun is yapmaz dedim ama gercekten cok iyi oyuncu cikti.

Murat Biricik

Post by Murat Biricik »

Mert Tokman wrote:
Murat Taner wrote: Mehmet Gorgen'nin de yukarda cok dogru tespitine katiliyorum. Keita'nin -ben yaptirdim ben PK'yi atacagim- egosu Galatasarayimiza, takim ruhuna hic yakismadim ve benden o haraket tepki aldi. Bir takimin Mehmet'in dedidgi gibi PK'si olur set play'leri atan birisi olur, prtokol olur disiplin uygulanir.
................Diger soru isareti ise iki on libero oynandigi zaman - en iyi ikili hangisi olur ve Elano burada alternatif olabilir mi? Bence Elano ve Ayhan buradaki en iyi ikiliyi olusturur ama Elano'nun roportajlarindan cikardigim onun daha onde oynamak istedigi. Halbuki Brezilya milli takiminda Kaka varken Elano'nun onbirde oynama sansi ya biraz arkada Kaka'ya destek roludur yada sag acik. Dolayisi ile Elano bence buraya alternatif olmalidir ama O kendisi olmak istemezse - o zaman bence bir sonraki en iyi ikili Ayhan-Linderoth ikilisi. Linderoth ne zaman doner bilinmedigi icin diger alternatiflere bakacagiz. Ayhan-Topal bir sonraki secimim ama tabii Topal'da hala hazir degil. Su andaki halleri ile Mustafa ve Baris arasinda cok bir fark yok gibi ama ben daha fazla kosup topun bulundugu yerde olmak istemesi ile Baris'i bir adim onde tutarim.

Son olarak... ben Topal'in tek onlibero onlerinde Arda ve Elano'nun birlikte oynadigi bir sistemi dusununce cok heyecanlaniyorum.
Mert, selamlar. Topal/Linderoth un tek on libero, Arda ve Elano nun birlikte oynadigi maclar cok zevkli gececek , bunu tahmin etmek zor degil.

Sarp vs Baris degerlendirmene katilmam mumkun degil. Yukarida Sarp ile ilgili yorumumu paylastim. Baris kosmasi ve enerjsi bir yana takim total futboluna ve oynadigimiz sisteme nasil bir katki yapiyor, lutfen paylasirmisin? Yanlis anlasilma olmasin dedigim dedik turunden bir dayatma icin degil kacirdigim nedir anlamak icin soruyorum. Gozumle gordugum kadariyla ben dun aksam bu elemana notu verdim, ama bir de sizden dinlemeliyim.

Murat, penaltiyi Keita dan daha cok Baris atmak istedi. Arda bu kadar performans arasinda bir de Baris in kaprisini cekmek durumunda. :twisted: Birisi Hurriyet spor sayfasinda yayinlanan resimin icerigi hakkinda yorumda bulunsun. Niye Arda Baris in kafasini oksuyor ve bir seyler anlatmaga cabaliyor? Baris in kafasinin oksanmasi penalti oncesi bir ugur mudur?

En cok M. Guven e samimi kiziyor ve samimi uzuluyorum; su adama formayi kaptirdin!

Murat Biricik

Post by Murat Biricik »

Murat, su asagidaki linke bakarmsin. Penaltiyi sence kim atmak istemis. Arda kimi niye ikna etmege calisiyor?
Image

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galer ... 24&rid=155

Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Murat Biricik wrote:Murat, su asagidaki linke bakarmsin. Penaltiyi sence kim atmak istemis. Arda kimi niye ikna etmege calisiyor?
Image

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galer ... 24&rid=155
Image

Image
Murat Gökcigdem
Staff Member

Post by Murat Gökcigdem »

Haklisin sevgili adasim,

Barisin Kewell'e gidip ben atayim demesi bile sacma. Bence bu mutlaka TD'imizin gozune carpmistir. Geregide yapilacaktir...
Mehmet Gorgen
Staff Member

Post by Mehmet Gorgen »

Image

Image
Mehmet Gorgen
Staff Member

Post by Mehmet Gorgen »

Mert Tokman wrote:
Mehmet Gorgen wrote:Bana göre maçın adamı Mustafa Sarp.
Sevgili Mehmet - bazen sanal platformda yazisirken ses tonu ve yuz ifadesi olmadigi icin sorun oluyor o yuzden cekinerek fakat samimice ve meraktan soruyorum - senin yorumlarina cok saygim var - Mustafa'nin yaptigi neleri begendin? Ben pozitif yonlerini goremiyorum bir turlu.
Açıkçası Mustafa Sarp'ı ben çok beğenmiyorum. Maçın adamı Mustafa demek diğer klas oyuncuların düşük kapasiteyle oynamasından kaynaklanıyor. Dünkü arda, kewell,baros, keita benim beklentilerimi karşılayamadı.Mustafa bana kapasitesinin %100 ü ile oynuyor gibi geliyor. Çok mücadele ediyor, defansa devamlı yardımcı.Teknik kapasitesi malesef çok kısıtlı.
Mert Tokman

Post by Mert Tokman »

Mehmet Gorgen wrote:
Mert Tokman wrote:
Mehmet Gorgen wrote:Bana göre maçın adamı Mustafa Sarp.
Sevgili Mehmet - bazen sanal platformda yazisirken ses tonu ve yuz ifadesi olmadigi icin sorun oluyor o yuzden cekinerek fakat samimice ve meraktan soruyorum - senin yorumlarina cok saygim var - Mustafa'nin yaptigi neleri begendin? Ben pozitif yonlerini goremiyorum bir turlu.
Açıkçası Mustafa Sarp'ı ben çok beğenmiyorum. Maçın adamı Mustafa demek diğer klas oyuncuların düşük kapasiteyle oynamasından kaynaklanıyor. Dünkü arda, kewell,baros, keita benim beklentilerimi karşılayamadı.Mustafa bana kapasitesinin %100 ü ile oynuyor gibi geliyor. Çok mücadele ediyor, defansa devamlı yardımcı.Teknik kapasitesi malesef çok kısıtlı.
Anladigim kadari ile sevgili Murat Biricik de hemen hemen ayni kanida. Yani Mustafa harika isler yapmiyor ama kapasitesinin 100%unu sahaya yansittigi icin futbolundan cok karakterini begeniyorsunuz adamin.

Tabiiki buna saygim var. Topal dondugunde sizce hala bu kadar cok forma sansi bulur mu?
Last edited by Mert Tokman on Sun Aug 16, 2009 5:50 pm, edited 1 time in total.
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Mehmet Gorgen wrote:...Teknik kapasitesi malesef çok kısıtlı.
TR de bu cok önemli "teknik kapasite", "duz" oyuncular begeni kazanmiyor malesef. Mustafa'nin teknik kapasitesi "dusuk" olabilir ama onun oyunu oynayis tarzindan baskalari istifade ediyor, ileri uc mesela...ve defans.

Mert Tokman

Post by Mert Tokman »

Murat Biricik wrote:Sarp vs Baris degerlendirmene katilmam mumkun degil. Yukarida Sarp ile ilgili yorumumu paylastim. Baris kosmasi ve enerjsi bir yana takim total futboluna ve oynadigimiz sisteme nasil bir katki yapiyor, lutfen paylasirmisin? Yanlis anlasilma olmasin dedigim dedik turunden bir dayatma icin degil kacirdigim nedir anlamak icin soruyorum. Gozumle gordugum kadariyla ben dun aksam bu elemana notu verdim, ama bir de sizden dinlemeliyim.
Sevgili Murat TVdan gorunenle sahadan canli gorunen farkli oluyor - o yuzden Mustafa'nin benim goremedigim pozitif yonleri mutlaka vardir. Sadece TVdan gorunenle yaptigim karsilastirmada ben Baris'i Mustafa'dan daha cok oyunun icinde goruyorum. Dun oyundan cikana kadar sahanin en cok kosan oyuncusuydu, defanstan oyun baslatilirken geri gelip topu isteyen - insiyatif almak isteyen Baris'ti, geriden ileriye gecis paslari genelde olumluydu ve gol noktalarinda da kendini gosterdi Baris (penalti noktasini saymiyorum :roll: o hareket ve mac sonundaki demeci hakikaten antipatik). Mustafa'ya baktigim zaman iyi niyet goruyorum ama baska birsey goremiyorum TVdan. Oyuna fazla katilmiyor hissi veriyor bana, sorumluluk almaktan kaciyor, top bir sekilde kendisine geldiginde de pek ne yapacagini bilmez havasi veriyor bana. Top sanki bombaymis gib hemen yanda, arkada, onde en yakinda kim varsa veriyim kurtulayim havasinda. Acikcasi GS'in onbirinde cikip orta saha oynayacak bir oyuncudan benim beklentilerim daha fazla. Baris'ta bu beklentileri karsilamiyor - sadece kotulerin iyisi olarak goruyorum onu. Bu iki oyuncuda da ne Topal'in enerjisi ve kesiciligi nede Linderoth'un yer tutma ve tek pasla cabuk oyun baslatma kabiliyeti var. Bunlar benim dusuncelerim.
Post Reply