UEFA Kup. On Eleme:GS-Tobol 2-0 (m.sarp, servet)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Mehmet Gorgen
Staff Member

Re: UEFA Kup. On Eleme:GS-Tobol 2-0 (m.sarp, servet)

Post by Mehmet Gorgen »

Alpay Dedeoglu wrote: Ben GSden ilk 3 ay ne oyun nede skor bekliyorum, ikinci 3 ayda skor beklemiyorum. Onemli olan dogru yapilandirma ilgli hamlelerin dogru olarak atilip atilmamasi. Su ana kadar bu anlamda iyi gidiyor. Kalvyemden cikan ''GS 4-3-3 oynadi, Sen burasini barcelonami sandin hoca, GS Lincolnu ariyor zaten, hollandali cetesi cok para aliyor, basari yok, ah nerede Umit Karanin rovesatalari'' gibi salak sacma yorumlar olmayacak, yapanada itibar etmem .

Sabır ve dirayet diyorum, baska birsey demiyorum.
Alpay çok iyi öztlemişsin.Özellikle dünkü maçtan sonra tv'ye çıkan bazı yorumcular, ve bugün gazetede yazan yazarların epeyi kısmı Rijkaard'a akılları sıra göndermeler yapmışlar.Neyniş bu 4-3-3 ile olmazmış. Mehmet topal, sarp,ayhan xavi, inistea değillermiş.

Ulen beyin özürlü yazarlar,Rijkaard bu adamlar xavi ve iniesta mı olacaklar dedi yada GS barcelona gibi top oynayacak mı dedi. Tek dediği asıl sistemim 4-3-3 ama oyunculara göre sistemi değiştirebilir mi?

Şunu kesinlikle unutmamak lazım GS hiçbir zaman Barcelona gibi oynayamayacak. Çünkü o kadro ve o kalite burada yok.Fakat Rijkaard'ın yapacağı oynattığı futbolla Türk takımları içerisinde en iyi futbolu oynatan, daima sınırlarını zorlayan bir takım yaratması.

Ben Rijkaard'a bu seneyi avans olarak veiyorum.
İsterse takımı 10. yapsın.
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Hmm demek Xavi ve Iniesta'sı olmayanlar 4-3-3 oynamamalıymış hemi :D

Öncelikle şunu söylemek lazım: Temmuz ayındayız! Bu ayda takımın kötü oynaması değil, iyi oynaması süpriz olur. Helede yeni bir sisteme alışan bir takım elbette kötü oynayacak.Rakibi küçümseyenleri de anlamıyorum. GS, Real Madrid'i yendiği ŞL maçının oynandığı sene Avrupa maçlarına hangi maçla başladı ve o maçta nasıl oynadı? Hatırlayalım St.Gallen maçlarını! Resmen ölümdü. Nerdeyse kılpayı atladık turu. Hakeza, sonraki sene bulgar takımıyla oynana maçlar... 2-3 ay iyi futbol gelmeyebilir. Yığınla futbolcu var. Adam bakacak edecek, deneyecek. Ama skor olarak da tatminkar sonuçlar elde edilmesi lazım. Bana kalsa farketmez. Gidişat ne olursa olsun bu teknik kadroyla senelerce devame dilsin derim ama maalesef bana kalmıyor :D
İstenen skorlar elde edilmezse, iyi futbolun gelmeside gecikir. UEFA'da gruplara kalana kadar ve ligin ilk 5 haftası gözden çıakrtılabilir ama sonrası önemli...
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Hasan Tezcan wrote:
Alpay Dedeoglu wrote:..
...
Ayhan fizik yapina ragmen kalassin kardesim...atik ol biraz. Top cevirme zirt pirt, oyna, artistlik yapma. Yeterince artist var takimda zaten. Arda diyorsunuz...arkadaslar bu cocuk calimi yanlis yöne atiyor her zaman farkettiniz mi bilmiyorum. Geriye, yana calis atmak kolay, mahalle macinda oldugu gibi ayaginda top tutmayi becerebiliyor. Bir beyin asla olamaz kendisi, daha cok firin ekmek yemesi gerekiyor. Oyun icinde kaybolmasi bir ayri konu. Arda ancak yama olur. Takimda bundan dolu ne var söylermisiniz bana. Transfer yapiliyor ortalikta yok...Keita isi ne oldu, nedir bu rezalet!
Ayhan konusunda Cirak nerdeyse cikar carpilirsin bulut altinda dolanma der sanada. Ayhan boyle ve bu adama yapilacak fazla bir sey yok. Bir macta bir bakmissin fuze gibi topu kaleye mihlar. Ama 10 macin dokuzunda daglari taslari dover. Dun ben de onu ozellikle seyrettim. Hicbir faydasi yoktu takima. Adam yoklugundan oynadi.

Arda ilk yarinin sonlarina dogru insiyatifi eline aldi ve birkac guzel hareketi ile takimi one gecirecekti ama olmadi. Elbette oyun kurucu filan degil daha. Topu ayagina alinca ne yapacagini bilmediginden calim isini tercih ediyor. Ileri geri derkende defans yerine yerlesiyor ve yoruldugu ile kaliyor. Bunda biraz takimin duzgun degismeyen bir kadro kuramamasinda rol oynamakta. Birlikte oynadiklari mac cok az oldugu icin anlasmali bir taktik yok. Her sey rastgele olmakta su anda. Arda'ya 15M Avroyu ancak Aziz gibi dumbelekler vermege kalkar. Emreye o kadar para veren Ardaya da verir bu kadar. Avrupada piyasi oldugunu sanmiyorum bu fiyata.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Murat Fahrioglu

Post by Murat Fahrioglu »

Hasan Tezcan wrote:Keita isi ne oldu, nedir bu rezalet!
Keita'nin sertifikasi yetismis, bugun lisansi cikti, isterlerse UEFA'ya bildirip Netanya maclarinda oynatabilirler.

Ben gecikme sebebini merak ediyorum, tahminim teminat mektubu falan herhalde.
Ozgur A. Boztepe

Post by Ozgur A. Boztepe »

Asil futbol keyfi 90. dakka baslar ve gelicek macin 1. dakikasina kadar surer. Konusmasi, tartismasi cok zevklidir futbolu, ve biz bu zevkten cok mahrum kaliyoruz.

Gazetelerdeki yorumlara goz attim. Kimse maci izlememis. Oyuncularin isimlerinin yanlisligindan basla, skor bile yanlis yazilmis. GSTV'deki sunucu bile kadroyu okurken ardayi solda, serdar eyilik'i orta sahada sundu.

Gecen sene en iyi kadro gsde diyen Ridvan'in, bu kadro ile GS ilk 3'e giremez demesi cok entreasandi. Kotu niyet ve biligisizlik arasinda 2 3 tana bana bilmedigim birsey ogreten yorum bulursam cok mutlu oluyorum.

Sorun "Biz turkler futboldan neden anlamiyoruz" topic'inde Cengiz Bey'in soyledigi gibi "Calismak" . Calismayi sevmiyoruz. Maci dikkatli izlemek, gerekirse bir daha izlemek zor geliyor. Iste 4 3 3 'e gecerken icimizdeki asil korku bu. "Bu Rijkaard ogretirde, bizimkiler calisa calisa bunu ogrenemezler" gibi geliyor bize.

Dunku macta ilk 30 dakika yavan bir futbol vardi, sonra yavas yavas acildi takim. Gecen seneye nazaran 4 cok buyuk degisiklik vardi.

1. Takim eskiden mac sonunda gol yerdi simdi atiyor.
2. Oyun disiplininden kimse kopmadi.
3. 2 macta 3 tane duran toptan gol attik. Bunlari kullananda sabri ve arda.
4. Oyuncular birbirne bagirip cagirmadi yanlis paslarda.

Bunlar iyi gelismeler. Sabri dun milli takimda oynadigi gibi oynadi, ama mac 1-0 ken soldan gelen bir ortada adamini kaybetti, allahtan adam bombos kafayi disari atti. Birgun soguk fizyon bulunabilir, ama sabriye onlu arkali mac icinde degismeli sagbek-sag acik oynamayi ogretmek zor gibi geliyor. Ama dun iyiydi sabri. Iyi paslar atti, olmayan Hakan Sukur'e orta yapmadi.

Serefsizlik ve klubun parasini calmakla suclanan Linderoth oynadi 35 dakika. 70 kez milli olmus ve isvec milli takiminin kaptani olmus bir adam nasil oynarsa oyle oynadi. Herkezi kendimiz gibi sanmamak lazim.

Neeskens ve Rijkaard diyaloglari ve tribunlerin "inancli" tavri gunun baska guzellikleri idi. Bu mactan once tipki hazirlik maclarindan once yapildigi gibi sabak 1.5 saatlik bir antreman yapilmasida ilgincti.

Birinden duydugum gibi, "1-0 olsun, sistem otursun."
Kar yagdi yaktigim ateslere
Icimdeki korku bir isyan
Beni anlaticak kadar, yanliz degil sokaklar
yorgun degil yagmurlar

Murat Cekem
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Gerci macin son dakikalarini bedava internet yayini kesilince seyredemedimse de gordugum kadari ile Arda 60 dakikadan fazla oynmayi ogrenmis. Kondisyon acisindan fazla bir sorun gozukmuyor gibi idi. Karsi takim iyi defans yaptigi icin epey uzerine gidildi ama Baros'un kotu omasi ve Yaser'in yetersizligi ele gecen firsatlari degerlendirmekta zorlaninca goller gecikti. Golu yedigi ana kadar iyi kaleci gibi gozuken Tobol kalecisinin topla beraber kale icine dusmesi kendileri acisindan acikli idi. Halbuki bundan daha zor kurtarilabilecek golleri kurtarmisti. Servet'in golu guzeldi. Buna yapacagi bir sey yoktu ve zaten macta bitmisti.

Israel ligi ne zaman basladi arastirmadim ama Tobol'dan biraz daha eli yuzu duzgun bir takim olarak cikacaklardir GS'in karsisina. Gerci Malta gibi hala amatorce futbol oynanan yerden bir takimi orada yenememis olmalari da onlarin eksisi.

Dun surpriz sayilacak bir durum ise bir zamanlarin Avrupa kupasi liglerinde oldukca basarili olan Norvec'in Rosenborg'unun (ki oralarda lig baslamistir) elenmesi olmus. Ama balikcilari olan Tromso turu gecmis.

Israil cantada keklik goren var mi bilmiyorum ama Tobol biraz daha disli olsa dun epey keyif bozacakti. Bir iki yakaladiklari guzel kontratak firsatini kullansalardi o panikte bu tur gecilinir mi idi derseniz benim cevabimin ne oldugunu tahmin edersiniz. GS'yin acilar takimi oldugunu soyledi zaten Frank. Bitsin bu aci artik yahu.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Levent Guntay

Post by Levent Guntay »

Cengiz Akgun wrote: Dun surpriz sayilacak bir durum ise bir zamanlarin Avrupa kupasi liglerinde oldukca basarili olan Norvec'in Rosenborg'unun ki oralarda lig baslamistir elenmesi olmus. Ama balikcilari olan Tramso turu gecmis.
Gecen sene Sampiyonlar ligine katilip gruplarda iyi maclar cikarmis Anorthosis ve Aalborg da elenmisler.
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

"Daha erken, hazir degiliz...bazi oyunculardan daha verimli olmalarini bekliyorum" gibi sözler söylenecektir. Su siralar elini tasin altina koyabilecek insan adeti az medyada, ve Ridvan o yazisi ile bunu yapmis bulunmakta. GS bu haliyle evet 3. bile olamaz hakli bu hususta. Takimda önemli eksikler var, ve bu eksikler Arda'nin 10 numara olmasi, veya Ayhan'in bilmem ne olmasi ile cözulmez. Cözum yanlislari görmekten gecer. Öyle deve kusu gibi kafani kuma gömersen bir sezon öyle gelip gecer, tipki gecen sezon oldugu gibi. GS'in defansi bir rezalet, kisisel hatalardan kaynaklanan bir huzursuzluk degil bu. Orta sahanin yoklugu varligindan daha dikkat cekici. Ofans hakkinda yorum yapmanin bir alemi yok bu durumda.

Keita gelecek, "isterlerse" Maccabi macinda oynayacakmis....kimi kesecek söyleyeyim...Serdar. Frank'in bu gidisler notu kirilacak, özgecmisi ne olursa olsun. TR de yabanci TD olup 0 dan takim kuracak adamda "balls" olmasi lazim...Bu yuzden Ayhan tarzi yamalari görmeye mecbur kalacagiz. Bu yuzden Emre Colak gibi oyuncular oraya buraya kiralanacak.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Mehmet Marsan

Post by Mehmet Marsan »

Hasan,

Ayhan'in oynadigi mevkiye kadrodan kimi tavsiye ediyorsun?
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Murat Fahrioglu wrote:
Hasan Tezcan wrote:Keita isi ne oldu, nedir bu rezalet!
Keita'nin sertifikasi yetismis, bugun lisansi cikti, isterlerse UEFA'ya bildirip Netanya maclarinda oynatabilirler.

Ben gecikme sebebini merak ediyorum, tahminim teminat mektubu falan herhalde.
Iyi olur bence cunku bu is Yaser ile olacaga benzemiyor. Dun yine kafaya filan cikti ama hali hala derbeder. GS ona bir numara buyuk geldi gibi.

Neyi teminat ediyorlar? Adama odeyecekleri parayi mi yoksa bonservisini mi? Ben bu iste yine at hirsizinin bir seyleri sakladigindan suphe ediyorum. Eli ayagina dolasmistir yine ve o yuzden boyle yuvarlak cevaplar veriyor. Bu herif yollanana kadar (ki yollanmayacak AP gidene kadar cunku AP ile birbirini tamamliyorlar.) zaten bu yonetimin hicbir kredisi yok gozumde.
Cengiz Akgun

N. Tevfik 1940.
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Mehmet Marsan wrote:Hasan,

Ayhan'in oynadigi mevkiye kadrodan kimi tavsiye ediyorsun?
Bir tavsiyede bulunabilmem icin oyun tarzini anlamam gerekiyor. Ben sahada ki dizilis ve oyun itibari ile yorum yapiyorum. GS bu gidisle bosa kurek cekecek diyorum. Mevcut kadro ve teknik kadronun beklenen tutumu kötu gidisatin habercisi adeta. Lincoln'u begenmediler gönderdiler, yerine Arda monte edildi...diyenler oldu...Yenileri gelecek, taslar oynatilacak, ama nereye kadar...silbastan yapmak icin adamda "balls" lazim...safe oynamak daha kolay...milli oyuncularin var, ustelik kaptan olmus

Ah su Lincoln olayi ve buna benzer olaylar...kendi paraniz olsaydi ne yapardiniz cok merak ediyorum...zararin neresinde dönersen kardir mentalitesi...yok hayir bir bahane oldu bu artik...basarisizliga bir kilif adeta. Ekonomik gecmisi ibra etmek gibi bir olay var sanirim, ben kongre uyesi olsaydim ibra etmezdim, sorusturma acardim. Cebinden ödesinler...5-6 milyon euroluk adami sen nasil yollarsin kardesim diye hesap sorardim. Ustelik tazminat ödeme ihtimali varken...yani belki gene ödeyeceksin. Bu sorumsuzlugun daniskasi.

Levent Guntay

Post by Levent Guntay »

Hasan Tezcan wrote:"Bu yuzden Ayhan tarzi yamalari görmeye mecbur kalacagiz.
Sevgili Hasan, Rijkaard ayni dusunmuyor malesef. Haber asagida. Ayhan'i Mustafa Sarp ve Arda ile birlikte macin en iyileri arasinda saymis. Rijkaard futbolu bizden daha iyi anladigina, kotu oynayan oyuncuyu pohpohlamasi mumkun olmadigina, ve haber de buyuk ihtimalle dogru olduguna gore demek ki biz Ayhan'in oyununu anlamamisiz.

Bu kadar hoca degisti, 3-4 senedir Ayhan sakat olmadigi her mac banko oynuyor. Daha iyisini bulana kadar begensek de begenmesek de bu takimin defans - ileri uc baglantisini kuran adam Ayhan'dir.

Levent
------------------------------------
Milliyet'ten

......
Galatasaray’ın hocası, sarı-kırmızılı taraftarlara hayranlık duyduğunu da belirterek, “Takımın devamlı yanında yer aldılar. Galibiyeti onlara armağan ediyorum. Orta sahada Ayhan, Mustafa Sarp ve Arda iyi futbol çıkardılar. Arda bu müsabakada daha farklı bir pozisyonda oynamasına rağmen çok iyi bir maç çıkardı. Oynadığı yer yeni, yorucu ve zor bir pozisyondu” ifadelerini kullandı.

http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDe ... 2009&b=Cok kolay olmadi&ver=24
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Levent Guntay wrote:
Hasan Tezcan wrote:"Bu yuzden Ayhan tarzi yamalari görmeye mecbur kalacagiz.
Sevgili Hasan, Rijkaard ayni dusunmuyor malesef. Haber asagida. Ayhan'i Mustafa Sarp ve Arda ile birlikte macin en iyileri arasinda saymis....
Bir TD'un icinden neler gecer bilemeyiz...alternatif yok diyorsunuz kendiniz, belki o da öyle dusunmekte...elbette pohpohliyacak, diye dusunuyorum.

Maci izleyin. Ayhan nasil oynamis dikkatle izleyen, gercekten cok iyi oynadi diyorsaniz tartismanin bir anlami yok. Kafamda kalan sadece onun israrla top cevirip durmasi, yan pas, geri pas yapmasi...30m lik geri paslari var, rakip takim kalesine sirti dönuk oynayan oyuncumuz....ama bunu hep yapti, ve TD leri tarafindan begeni kazandi....Bakin önemli bir mac attigi 30m lik geri paslardan 1 tanesi rakip oyuncuya gelir gol olursa sizlerden hesap soracagim ona göre :)

Mehmet Cirak

Post by Mehmet Cirak »

Maci izleyemedim ve Ayhan'in nasil oynadigini bilmiyorum. Kotu oynamis olabilir...

Son bir kac sezondur Ayhan'in oynadigi oyunu begenmeyenler var, tamam. Ama Ayhan'in oynadigi futbolu begenenler, GS'in en yararli futbolcularindan biri oldugunu dusunenler (ben de dahil) ve futboldan anladiklari asikar (benden daha fazla) olan forumdaslarimiz da var.

Iki ters fikrin oldugu bir ortamda bu kadar kesin ve kestirip atan yazilar okumak beni uzuyor. Daha da kotusu, bir kanit, aciklama, neden kotu oldugunu bir pozisyondan ornek vererek anlatmak da yok. "Ayhan su/bu sebeplerden dolayi bence takima zarar veriyor" seklinde yazilsa belki iki uc kisi de cikip kendi yorumunu getirecek, kendisinin neden ayni fikirde olmadigini anlatacak. "Ayhan boktan herifin teki, GS formasini kaldiramiyor" gibi seyler okuyunca, en azindan benim icimden hicbirsey yazmak gelmiyor. Forumda baska insanlarin da artik tartismaya girmemek adina cevap yazmak istemediginden, ya da en azindan iclerinden gelmedigine eminim. Acikcasi ben artik "Ayhan'iniza da, size de..." deyip geciyorum. Lutfen bunu saygisizlik olarak almayin, sadece bende boyle bir his uyaniyor.

Zaten artik bir maci izlememissem, buradaki yorumlari okudugumda, cogu yoruma inanasim da kalmamis durumda. Artik acikcasi kendi futbol gozlemlerimden ve dusuncelerimden de suphe etmeye baslamis durumdayim. Belki Ozgur'un "neden futboldan anlamiyoruz" basligini yeniden okuyup, bir oz elestiri yapmak yararli olabilir.
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Ufuk Sezekkaplan

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Dünkü oyun yerleşimi genel ipuçları verdi.

Örneğin orta sahada Barış yerine Sarp seçimi, maçtan sonra Sarp'ın Rijkaard tarafından belirtilmesi önemliydi. Barış gibi basan, rakibi sindiren ve topu alan özellikte bir oyuncu yerine, pas milimetrisi yüksek bir oyuncu tercihi, bu yıl olacakları özetler. Güç futbolu değil, akıl futbolu.

Oyunun genelinde kuşbakışı, çok dikkatli bir yerleşim gördüm. Kimse kolay kolay yerini kaybetmedi. Takım, kondüsyonunda olduğu gibi disipliner anlayışında da eşik atlıyor. İlk maçlar, elbette sıkıntılar olacak. Gökhan Zan'ın topu kullanması gibi, Sabri'nin dönüşleri gibi, Ayhan'ın bazen oyunu yavaşlatması gibi.

FR maç sırasında zaman zaman kenara gelerek iki uyarı yaptı, ilki herkes yerini kaybetmesin uyarısıydı ikincisi de oyuncuların birbirine yakın oynaması (alanı daraltın).

Baros yapışık markajda ezildi. Yanına mutlak bir destek santrfor gerekli.

Arda forvet arkasında tutuk başladı. 15'ten sonra sola kaydı ve zaman zaman Serdar'la üst üste bindi. Ama ikisinin de tekniği olağanüstü olduğu için çok dar mekanda birbirlerine çok saygılı oynadılar, top alışverişleri, bazen birbirlerini içeri kaçırmaları olağanüstüydü.

Rijkaard'ın oyuncu seçimleri, ne kadar futbolcudan anladığını da gösteriyor. İlk 4 hazırlık maçında sadece gidecekleri belirledi. Mehmet Güven, Volkan Yaman gibi gelecek görmediği oyuncuları ayıkladı. İlk ön elemede, fizik olarak zayıf takımı aşırı ekonomik kullanarak makul sonucu elde etti. Bu maçta da kadro kalitesini 1 basamak arttırdı. Oyunun genelinde pas trafiği yüksek olduğu için hem verim yaratılıyor hem sakatlık riski düşüyor.

Uzatmada oyuna giren Nonda'nın Rijkaard'a sarılması ve saygısı dikkat çekiciydi.

İç disiplin tamam, oyuncular yerlerini buluyorlar, güç artıyor. Gidiş mükemmel ama adım adım olacak. Kimse Rijkaard'dan Temmuz takımı beklemesin, buna gerek de yok, gerçek futbol, 2.sezon oynanacak.

Ha bir de takım 4-3-3 falan değil, 4-5-1 oynadı. 4-3-3 diye birşey yok, varsa da geçen seneki Holosko-Bobo ve Nobre'li Beşiktaşta vardı. Dünyada da başka örneği yok, kimse ceza sahası içinde 3 golcü falan aramasın (basındaki şabalaklar 4-3-3 yazsın tabi. Rıdvan gibi).

Tribünde Serdar için özel pankart vardı. Bunu hak eden bir futbolcu Serdar.

Uğur gelecek, Linderoth hazır, Nonda bile çok arzulu. Yani transferleri ve Kewell'i ekleyelim.

Dün herşey çok güzeldi, daha da güzel olacak. Muhabbete limon sıkmak isteyenlere şimdiden ağır geçmiş olsun.
Post Reply