SL 2.hafta: GS-Denizli 4-1 kewell (2 pen),arda, akyildiz(kk)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Mert Tokman

Re: Super lig 2.hafta: GS-Denizli 4-1 (kewell (2 pen),arda )

Post by Mert Tokman »

Ismail Gezer wrote:Image
:lol: :lol: :lol:

Burada Keita'nin yuz ifadesi harika... "Ulan penaltiyi ben yaptirdim bana bile attirmiyorlar sana ne oluyor" diyor o bakislar... :lol:
Murat Gökcigdem
Staff Member

Post by Murat Gökcigdem »

Sevgili Mert,

Arkadaslarin Mustafa Sarp hakkinda yorumlarini okuyordum.

Antep macinda -ingilizde demecini kacirdim, tercume dogru ise- Rijkaard Mustafa Sarp'i macin adami olarak yorumlamisti.

TD'miz kendisinin fizigini ve caliskanligini begendigini saniyorum.
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Ben sadece Keita'yı beğendim demiştim ama haksızlık etmişim :D

Mustafa Sarp'ta iyiydi. Emre Aşık'ta. Kewell'da işini yapıyor.

Ben Barışa gereğinden fazla yüklenildiğini düşünüyorum. Çocuk çabalıyor. Tek düzgün gol pozisyonunda da kafası var.
Mehmet Gorgen
Staff Member

Post by Mehmet Gorgen »

Bu arada değinmek istediğim bir iki noktaya daha değineyim.

Barış'ın hırsı koşması, gol pozisyonuna girmesi çok güzel. Fakat orta sahadan dönüp kaleciye geri pas vermesini anlayamıyorum. Dün pas vermesi geren yerde çalıma falan kakışınca (tabiki o yetenek onda yok) topu kaybedip golü yedik.Golde 1 numaralı suçlu Barış'tı.

Barış'ı Linderoth ile oynayınca beğeniyorum. Barış önde, Linderoth arkada olunca çok faydalı oluyorlar. Önde barış rakibi bozuyor , arkada linderoth kolayca topu alıp güzelce pasını atıyor.

Fakat barış kendisi ile aynı teknik kapasiteli oyuncular yanında oynayınca malesef orta sahadan doğru dürüst top çıkmıyor. Barış-Mustafa ikilisi malesef olacak en kötü alternatif. Linderoth'dan sonra pas atmasını bilen bir oyuncu Ayhan. Fakat o da çok ağır hareket ediyor. Ayhan-barış ikilisi barış-m.topal veya barış-m.sarp ikilisine göre daha iyi alternatif gibime geliyor.

Tek def. orta saha ile oynayacak olursak bence ne iyi oyuncu M.Topal. Her yere yetişiyor.

2. değinmek istediğim nokta Rijkaard'ın takımı rotasyona tutması. Şuanda ARDA hariç her oyuncu oynayamayabilir. Ki zaten bunu gördük. Kewell ve Keita yerine Aydın, Baros yerine Nonda'nın, M.sarp yerine Barış'ın veya defansın komple değiştiğini gördük.Arda henüz rotasyona tutulmadı. Çünkü hakikaten onun alternatifi yoktu.

Sanırım Elano bir iki maçta 45 dakika oynayıp 90 dakikalık oynama durumuna gelince Rijkaard'ın Arda'yı da 18 kişilik kadroya almadığı maçları göreceğiz. Yoksa Rijkaard da biliyor ki Arda 50-60 maç oynayacak durumda değil.

6 ön eleme maçı + 6 grup maçı+4 adet 2.ve 3.tur maçı+34 lig maçı+min 6-8 federasyon kupa maçı oynarsak. 58 maç'lık bir periyot. Arda bu 58 maçın kaç tanesi çıkarabilir ?Bu maçlara milli maçla da dahil değil.

Arda şu senebaşı formunu devam ettirse ÜSTÜNE BİRŞEY KOYMASA DAHİ sene sonu 40 milyon euro'luk oyuncu olur.Abartmıyorum.
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Arda kilolu gözukuyor desem kizarmisiniz ;-) gercekten biraz kilolu sanki.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Hasan Tezcan wrote:Arda kilolu gözukuyor desem kizarmisiniz ;-) gercekten biraz kilolu sanki.
Kas onlar kas :D
Murat Biricik

Post by Murat Biricik »

Mert Tokman wrote:........ Baris (penalti noktasini saymiyorum :roll: o hareket ve mac sonundaki demeci hakikaten antipatik). Mustafa'ya baktigim zaman iyi niyet goruyorum ama baska birsey goremiyorum TVdan. Oyuna fazla katilmiyor hissi veriyor bana, sorumluluk almaktan kaciyor, top bir sekilde kendisine geldiginde de pek ne yapacagini bilmez havasi veriyor bana. Top sanki bombaymis gib hemen yanda, arkada, onde en yakinda kim varsa veriyim kurtulayim havasinda. Acikcasi GS'in onbirinde cikip orta saha oynayacak bir oyuncudan benim beklentilerim daha fazla. Baris'ta bu beklentileri karsilamiyor - sadece kotulerin iyisi olarak goruyorum onu. Bu iki oyuncuda da ne Topal'in enerjisi ve kesiciligi nede Linderoth'un yer tutma ve tek pasla cabuk oyun baslatma kabiliyeti var. Bunlar benim dusuncelerim.
Tamamdir. Isin ozunde anlastik(Kirmizi bolum ile isaretli kesim.) Ayni konulari dillendiriyor ve tartismaga calisiyoruz. Hemen belirteyim Baris ortanin ortasinda tek onlibero oynayacak oyuncu hic degil. Burasi icin Linderoth, Topal ve Sarp kadrodaki alternatifler.

Bu arada mac sonrasi demecini de antipatik bulmussun. :( :( Aslan parcasi neler soyledi? :lol: :lol:
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Mert Tokman

Post by Mert Tokman »

Murat Biricik wrote:
Mert Tokman wrote:........ Baris (penalti noktasini saymiyorum :roll: o hareket ve mac sonundaki demeci hakikaten antipatik). Mustafa'ya baktigim zaman iyi niyet goruyorum ama baska birsey goremiyorum TVdan. Oyuna fazla katilmiyor hissi veriyor bana, sorumluluk almaktan kaciyor, top bir sekilde kendisine geldiginde de pek ne yapacagini bilmez havasi veriyor bana. Top sanki bombaymis gib hemen yanda, arkada, onde en yakinda kim varsa veriyim kurtulayim havasinda. Acikcasi GS'in onbirinde cikip orta saha oynayacak bir oyuncudan benim beklentilerim daha fazla. Baris'ta bu beklentileri karsilamiyor - sadece kotulerin iyisi olarak goruyorum onu. Bu iki oyuncuda da ne Topal'in enerjisi ve kesiciligi nede Linderoth'un yer tutma ve tek pasla cabuk oyun baslatma kabiliyeti var. Bunlar benim dusuncelerim.
Tamamdir. Isin ozunde anlastik(Kirmizi bolum ile isaretli kesim.) Ayni konulari dillendiriyor ve tartismaga calisiyoruz. Hemen belirteyim Baris ortanin ortasinda tek onlibero oynayacak oyuncu hic degil. Burasi icin Linderoth, Topal ve Sarp kadrodaki alternatifler.

Bu arada mac sonrasi demecini de antipatik bulmussun. :( :( Aslan parcasi neler soyledi? :lol: :lol:
"İkinci penaltıyı ise ben atmak istedim. Ancak Arda, Keita'nın atacağını söyledi ama topun başına Kewell geldi" Baris Ozbek
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Mert Tokman wrote: ...
"İkinci penaltıyı ise ben atmak istedim. Ancak Arda, Keita'nın atacağını söyledi ama topun başına Kewell geldi" Baris Ozbek
Arda ikilemis cocugu. Para cezasi verilsin. Dur bakalim senden once Keita ve Baros var deseydi ya. Tovbe tovbe. Frank'in isisi iyice sikiya almasi gerekiyor. Bu is sarpa sarabilir. Mustafa Sarp degil. Frank uyuma. Atremana onu bunu almamakla bu isler olmuyor. Burasi Turkiye Hollanda degil. Aslinda penaltilar penaltici Neeskens atmali. Kacirmazmis ya.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Alpay Dedeoglu

Post by Alpay Dedeoglu »

Herkes bazi seyler yazmis, bende gözden kacanlari yazayim bari.

1-) İlk penaltida kaleci, solak oyuncunun(Kewell) sola atmasini saglamak
icin kendi sagina dogru kayip pozisyon aldi atis oncesi.
Yani ''Elin mahkum sola atacaksin , bende cikaracagim'' demeye getirdi. Fakat Kewell risk aldi,
ince gordu. Yani kaleci kendini koseden topu cikarmaya veya havadan cikarmaya , yani kendini
yüksek plonjona, sartlandirdigini gordu. O da kaleci yakinindan
koltuk alti mesafesinden gecmek uzere yerden sert vurdu.
Cok riskli vurustu ve ustalik istiyordu. Biraz beti benzi atti o yuzden zaten.
Ikincide ise bu sefer kaleci o kadar saga gitmedi, o da ters kose yapti.
Bu arada daha onceki penaltilari havadan attigi hatirlanirsa ve kalecinin de daha yukaridan sutlarda daha iyi
oldugu gozonune alinirsa, ben artik eminimki Kewell penaltiya ve kaleciye calisiyor.

2-)Daha enteresan bir bilgi ise kendi yari sahasina kapanmasina ragmen istatisklerde toplam mesafede
Denizli takimi Galatasaraydan daha cok kosmus. Yani Rijkard 7 kisiyle rotasyon yapmasinin
yanisira saha yayilim ve taktiklerle takimini daha
az yorarak takim 4 atti, bir surude kacirdi. (Ozan olsaydi birseyler yazardi).
Takima yuklemeyi yavas yavas yapiyor. Henuz isin cok basi.

3-) Daha oncede yazdigim gibi ve Sukurde eskiden gordugumuz 1 aylik tutukluk suresine
bu sefer Baros tutulmus vaziyette. Ama ona ragmen bu adama kizilmaz, sahada elinden geleni yapiyor.
Dun iyi ve istekli bir Nonda oynasa mac 7-8'e giderdi.

4-) Rijkard takimi olustururken , 2 kriter yerine 3 kritere bakiyor. Teknik, fizik ve taktiksel zeka.
Mustafa Sarp, yetenek olarak geride olsada, fizik ve taktiksel olarak ileri duzeyde. Dusunerek oynuyor
geriden butun sahaya bakiyor, onundeki adamlarin acigini kapatiyor, destek veriyor.
Zamaninda Gulitle Van basteni geriden kendi bu sekilde besler aciklari kapatirdi.
Tabii Sarpa gore artisi , muhtesem teknigi idi. Sarp cok kafasi calisan ve duzgun konusan bir adam
Ben bunu bilmeden evvel bir roportajina denk gelmistim mac sonrasi. ''Onumuzdeki maclara bakacagiz,
onemli olan 3 puandi, kendimin attigi gol degil, takimin kazanmasi onemliydi'' gibi gelenkesel dusuk IQ'lu Turk futbolcusu demeci
beklerken, Sarp uzun cumleler kurmaya basladi. Simdi bak boyundan buyuk laflar ediyor, cumlenin sonunu getiremeyecek
dusuk cumle kuracak'' derken cumlelerin sonlarini cok guzel getirdigini ve cok iyi analiz yaptigini gordum.
Bana zamaninda cok kitap okuyan ve kafasi calisan Tolunayn Kafkasi hatirlatti,
fakat Tolunayin fizigi ve oyun zekasi daha gerideydi.
Bu arada Mustafa Sarpin babadan maclara seyirci olarak giden cok koyu bir GSli oldugunu,
Bakirkoy/Istanbul cocugu oldugunu eklemek istiyorum.

5-) Baris yasi cok genc ve gurbetci. Daha karakteri yeni oturuyor,
kendini abartili yere atma ve sakatmis gibi yapma,
gollerde megolaman sevinme, milli takimin seciminde yaptigi gereksiz manevralar
gibi cigliklere dunku penalti krizini ekledi. Iki cesit gurbetci futbolcu var.
Bir tanesi egitimi ve karakter olgunlasmasi olmamis, son derece materyalistik, cig ve
hazimsiz getto cocuklari ki Umit Karan, Ali Gunes, Baris, Onder Turaci, Serhat vs gibi oyuncular.
Ikinci olarakta geldigi ulkede daha cok uyum saglamis, karakter olarak daha cok oturmus,
anne -babalari daha cok egitime onem vermis gurbetciler varki
mesela Erdal Keser, Mustafa Dogan, Kubilay Turkyilmaz, Erhan Onal , Hakan Balta gibi oturmus adamlar
var. Ama ben yasinin genc olmasi, iyi niyetli, hirsli ve disiplinli olmasi,
ustun fizigi ve dogru fundemantali , Alman Umit Milli gecmisi ,
arkadan rakip cezasina yaptigi bindirmeler ve skora katkilari
Rijkardin bu gencten iyi yararlanacagi umudunu doguruyor.
Bu yil daha cok goze batmasinin sebebi takimda yeni transferlerle kadro derinliginin saglanip genel fiziki
dayanikligin artmasi ile birlikte ortaya cikan rekabetin getirdigi stresi kaldiramayip,
boyunu asan islere girip cok fazla sey yapmayi istemesi (Sabriyle benzesiyor).

6-) Su takimda herkesin alternatifi var ama Ayhanin yok. Bu baglamda
Manisali Sezenin hemen alinip
Ayhanin yerine gore alternatif olarak hazirlanmasi lazim.
Rijkardda bunun farkinda oldugu icin, karsi takimin direnci dustugunde daha az yipransin diye
onu 2. yari oyuna surdu.

7-) Dun kornerde ilk defa alan savunmasi yapan bir takima karsi 2-3 kere Kewell, 2 kerede kornerde paslastiktan sonra Keita,
alti pas cizgisi uzerine ayni yere kondurdular yan ortalari. Nitekim bir penalti, birde gol oldu o sekilde.
Adama adama savunma yapan takimlara karsi ise, baska turlu kombinasyonlar yapiyorlardi daha onceki maclarda
(Bakiniz onceki maclarda Mustafa Sarp- Baris_ Servetin arkadan gelip bos kalmasi).
Sonucta Denizli dersine calismis ama , sorular daha islemedikleri konudan geldi. :mrgreen:

Not: Hasan kardesim, senden iki degisiklik rica ediyorum. Bir tanesi yazmaya baslama ile submit etme
suresine 90 dakikaya falan cikarman, oburude yazma ekraninin eninin kucultulmesi. Her ikisi icin mevcut durum
rahatsizlik veriyor.
NO ADNANS, NO CRY !!
Murat Gökcigdem
Staff Member

Post by Murat Gökcigdem »

Alpay Dedeoglu wrote:Yani Rijkard 7 kisiyle rotasyon yapmasinin
yanisira saha yayilim ve taktiklerle takimini daha
az yorarak takim 4 atti, bir surude kacirdi. (Ozan olsaydi birseyler yazardi).
Takima yuklemeyi yavas yavas yapiyor. Henuz isin cok basi.
Dun Sivas vs Fener macina bakarken Alpay nerede diyordum. Hosgeldin Alpay...

Hemen bir parantez acip Ozan ve Ozgur Huseyinoglu'na seslenip bu forumda bazi tatsizliklar oldugu dogru. Artik onlari gecmise birakip her zaman sizleri aradigimi yazmak istiyorum. Ikinizinde buraya cok emeginiz oldu umarim tekrar aramiza katilip futbol hakkinda yazilarinizi bizlerle paylasirsiniz.
Mehmet Marsan

Post by Mehmet Marsan »

Sagollasin Murat

Yeni sezonla birlikde silbasdan yapip eski katilimcilari tekrar forma davet etmemiz gerekiyor. Onceleri her tatsiz olaydan sonra forumu terk edenlerin yerine yenileri zamanla geliyordu. Ama artik kazin ayagi oyle degil Ozan, Ozgur (ve daha niceleri) gibi ilgi ceken yazilari yazanlar azaldikca forumun cekiliciligide azaliyor. Hele yarismanin olmamasi buyuk darbe. Bu formun rakibi artik baska formlar degil ne ise yaradigini anlamadigim Twitter turu web siteleri. Burada bile yazilar kisa ve oz geciliyor. Sagolsun Alpay uzunca yazmisda gozumuz gonlumuz acildi.

Bence geri donus icin acik davet yetmez adresini bildigimiz eski arkadaslara e-mail atip davet edelim. Eminim eski yazarlarimizda iclerindeki yaraticiligi paylasabildikleri eski gunlere donmek isterler.
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Alpay Dedeoglu wrote: Not: Hasan kardesim, senden iki degisiklik rica ediyorum. Bir tanesi yazmaya baslama ile submit etme
suresine 90 dakikaya falan cikarman, oburude yazma ekraninin eninin kucultulmesi. Her ikisi icin mevcut durum
rahatsizlik veriyor.
Session length bugun 60 dakika, yazida limit yok. Session limiti 90 dakikaya cikartiyorum...bir fark olurmu bilmiyorum.

Genislik relatively fix zannedersem, kullandigim theme ile alakali. Bakarim, kolay ise hallederim...sonra baskalari ne diyor ona da bakmak lazim.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Hasan Tezcan wrote: ..
Session length bugun 60 dakika, yazida limit yok. Session limiti 90 dakikaya cikartiyorum...bir fark olurmu bilmiyorum.

Genislik relatively fix zannedersem, kullandigim theme ile alakali. Bakarim, kolay ise hallederim...sonra baskalari ne diyor ona da bakmak lazim.

Hasan, bu istekleri yeni forum konusuna tasi da sonra buralarda kalmasin. Ilerde yine sorulabilir belki. Blackberry veya PDA gibi ekrani kucuk olanlarda ekran genisligi belki sorun oluyordur. Ama normal komputer da boyle bir sorun yasamadim. Yazdigim sey uzun olmasada bazen ara verip unutuyorum. O zaman ilk submit ettigimde gitmiyor ama ekranda geriiye bastigimda yazilanlar duruyor ve sistem bunu yeni session kabul ediyor herhalde ki ikinci basimda gidiyor. Yani gitmedi diye korkup yazdiklarim silindi diye panik yapmaya luzum yok. Browser'in geri dugmesine basinca geriye gidiyorsun. Bir de her ihtimale karsi yazilanlari bastan sona fare ile tariyarak secip ctrl-c ile copyasini cashe'e alirsaniz eger geri dondugunuzde olur ya yazilanlar gitse bile yeniden edit moduna girip cashe'deki yaziyi ctrl-v ile ekrana tekrar yazdirip submit dugmesine basabilirsiniz.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Post Reply