Kayseri -GS 1-1 (U. Karan)
Moderator: Staff
-
-
Ben onu sahada yokmus gibi sayiyorum. Top ona gelse de ayaga kalkmiyorum. Kacirsa da uzulmuyorum. Zerre kadar heyecan yok yani. Gozum de kararmamis, adam ayaginin altindan top kacirdiginda "hakan pres yapti vay be" demiyorum. Hakan topu onune almaya calisip, top kaval kemiginden sektiginde "Umit'e asist yapti" da demiyorum. Baska oyuncu heyecanlandiriyor beni ama. Mesela Umit kacirsa "Umit bu senin atacagin toptu aslanim" diye hayiflaniyorum. Mesela Baris sagdan iceri girip, soluna aldiginda ayaga kalkiyorum, cakacak Baris'im gol olacak diye. Top diregi yaladiginda ellerimi kafama alip "ahhhhh" diyorum.Mert Tokman wrote:
Orta da fitik olacak bir durum yok... takim puan farkiyla lider... UEFA'da
Asil elestirenlerini fitik eden Hakan Sukur
Hakan trajedi. Sahada onune mendil acsa, 3 bes kurus atarim vallahi.
Orkun'a hic bir sey olmaz. Devre arasinda da gitmez. Yeni kaleci de alinmaz. Bugun kaleyi tutan 7-8 sutun birini yedi. Digerlerinin hepsi ustune, kucagina gitti Mert'i de Orkun'un fitik kurbanlarinin listesine alalim.
Ozan Ersoy
Not: Diger forumlardan buraya tartisma tasimak kurallar dahilinde degildir. Oraya katilmanizi rica ederiz.
-
dogru heryerde dogrudur... siz sizinle ayni fikirde olmayanlari bu sekilde susturuyorsaniz kendi istatistik ve anketlerinizle G:Saray yorumlamaya devam edebilirsiniz...burada herkes degisik yerlerden alintilar yapiyor.. bu da bir alintidir.. varsa ters tarafi aciklanir..kaldiki orada ki tartismaya katilip katilmayacagimda beni ilgilendirir...Not: Diger forumlardan buraya tartisma tasimak kurallar dahilinde degildir. Oraya katilmanizi rica ederiz.
Engizisyon ne derse desin, dunya yuvarlak ve kendi cevresinde donmeye devam ediyor...
Yilbasinda ne olacagina yonelik bir projeksiyon cekmeyi birakip haftaya transfer yapma sansimiz olsa kaleci alacagimiz ortada... Kalli'nin bu konuda ki satir aralarini goren bunu anlar..
-
Sevgili Ercan, Engizisyonda problem dunyanin kendi etrafinda donmesini inkardan ziyade gunes etrafinda donemsini inkardi. Dunya tanrinin kainatin merkezi olarak yarattigi bir kure oldugundan gunes etrafinda donmesi Katolik kilisesini bozdu, Galileo'ya zorla evet gunes dunya etrafinda donuyor dedirttiler.
Ancak her kurumu tarih icinde degerlendirmek lazim, Katolik Kilisesi de 10-15 sene once resmi olarak Galileo'nun hakliligini taniyip bu olaydaki tutumunun yanlisligini itiraf etti. Papa yanilmazligi doktrinleri yuzunden hala bir problemleri var, ama o kadar kusur her kilise de olur.
Sanirim link vermekte problem yok, ama belki de Ozan'in anlatmaya calistigi, burada fikirlerine epey guvenen insanlar var, baska bir forumdan oylama gorup fikir degistireceklerini pek sanmam anlaminda olabilir. En azindan benim acimdan oyle.
Ben hem Orkun'dan hem Hakan'dan memnunum GS'dan ciddi keyif aliyorum, Arsenal, Barca falan degil ama bizim memleketin en iyisi simdilik. 8 haftada olabilecegin en iyisi belki de.
Ali
Ancak her kurumu tarih icinde degerlendirmek lazim, Katolik Kilisesi de 10-15 sene once resmi olarak Galileo'nun hakliligini taniyip bu olaydaki tutumunun yanlisligini itiraf etti. Papa yanilmazligi doktrinleri yuzunden hala bir problemleri var, ama o kadar kusur her kilise de olur.
Sanirim link vermekte problem yok, ama belki de Ozan'in anlatmaya calistigi, burada fikirlerine epey guvenen insanlar var, baska bir forumdan oylama gorup fikir degistireceklerini pek sanmam anlaminda olabilir. En azindan benim acimdan oyle.
Ben hem Orkun'dan hem Hakan'dan memnunum GS'dan ciddi keyif aliyorum, Arsenal, Barca falan degil ama bizim memleketin en iyisi simdilik. 8 haftada olabilecegin en iyisi belki de.
Ali
-
ben o mesaji yazanin ne demek istedigini cok iyi anliyorumda burada olmama sebep yazilarini cok begendigim karsit gorusunu mantikli savunan insanlarda var... o nedenle hala burda yaziyorum zaten...
ben o ikisi disindakilerin hepsinden 10 kere memnunum..
edit: Servet'te bu takimdaki 3 sorun....son donemde daha dikkatli oynasa da potansiyeli biliniyor..
bu arada bu Orkun bu kadar iyiyse..ustelik ligin en az gol yiyen kalecisi olmasina ragmen neden Milli Takimin kalesine alinmadigi konusundaki yorumun ne olurdu sevgili Ali?
ne diyebilirim.. siz mutlulugun resmini de cizebilirsiniz bence..Ben hem Orkun'dan hem Hakan'dan memnunum GS'dan ciddi keyif aliyorum, Arsenal, Barca falan degil ama bizim memleketin en iyisi simdilik. 8 haftada olabilecegin en iyisi belki de.
ben o ikisi disindakilerin hepsinden 10 kere memnunum..
edit: Servet'te bu takimdaki 3 sorun....son donemde daha dikkatli oynasa da potansiyeli biliniyor..
bu arada bu Orkun bu kadar iyiyse..ustelik ligin en az gol yiyen kalecisi olmasina ragmen neden Milli Takimin kalesine alinmadigi konusundaki yorumun ne olurdu sevgili Ali?
-
Oradaki fikirlere inaniyor ve onemi oldugunu dusunuyorsan oraya gitmen gerekiyor. Aha bunlara ne diyeceksin diye buraya getirmene gerek yok. Engizisyon derken sizler ne yaptiginizin farkinda olmayacak kadar ironi icindesiniz. Inquisition mahkemesini kuranlar sizler 7 macta GS kalecisini bu tip yazilarla asip idam edenler de sizler. Beni ne irgalar Ercan Arslan demis? Sabaha kadar yaz burada ne diyeceksen de. Ama su acilan basligin yarattigi taraftar atmosferi ne kadar acimasiz ne kadar yanlis, ne kadar kotu. Boyle bir baslik hangi GS oyuncusu icin acilmistir? Nelere katlanildi GS'da. Bunlar tribun aga babalari, daha neler yapacaklar, durun siz? Orkun'un bu ortamdan cikmasinin mumkunu yok. Terbiyesiz emek hirsizlari, koca gobekli, baca gibi sigara icen, galiz agizli, kanepe futbolseverleri.Ercan Arslan wrote:
Engizisyon ne derse desin, dunya yuvarlak ve kendi cevresinde donmeye devam ediyor...
Bunlar sonra ASY'de Orkun'u yuhalayacaklar ilk yaptigi hatadan sonra. Daha taraftarla oynamaya baslamadik, o gunler gelmedi. Tikine takarlar, kazagina takarlar, asil tabii istavrozuna takiklar da soyleyemezler (nasil bir musluman cocugu bu hareketi yapar, kafayi yerler), her yedigi golde hata bulurlar. Incigi cincigina kadar incelerler, yok iki adim atsa boyle olurdu, suraya ucsa cikarirdi, aman kicini suraya donse bu olurdu.
Su macta onlarca hata yapildi, hic biri konusulmaz ama Orkun konusulur. Takim ilk yarida ozellikle dokuldu, kac sutu kurtardi cocuk ama yok illaki Orkun. Kurtarir balli olur, ne yaptigini goremez, toplarin hepsi ustune gitti dersiniz.
Ozan Ersoy
Last edited by Ozan Ersoy on Mon Oct 08, 2007 12:32 am, edited 1 time in total.
-
-
benim orda da uyeligim var zaten..yaziyorumda ..
benim burada yaziyor olmamin nedeni de, futbolu kafasinda kendince bir takim kurgular uzerinden seyreden,yenilen gollerin, taktik hatalarin nedenlerini bir takim tiyatral diyaloglarla komik bir sekilde kendi kendine uydurarak aciklayan kisilerin yorumlari icin degil.. cunku bu tarz hayali durumlari cok anlamli bulamiyorum....Ugur gibi, Mert Tokman gibi, Fatih gibi, Ali Gursel gibi, M.Gorgen gibi hatta hatta buradaki daha ismini ezberleyemedigim ama kendi goruslerini dayatmak yerine neden o sekilde dusudugunu ortaya koyan pek cok arkadasla ayni yada farkli konularda tartismak icin yaziyorum.. yoksa Ozan Ersoy ne demis ne yazmis.. umurumda olmaz .. en fazla MSN'de birine gosterip o saniyelik esprinin kaynagi olabilir..
herneyse, Orkun tartismasi her mac sonrasi oluyor... bu macta yedigi golle ilgili yorum dahi yazmadigimi surdan geriye dönüp bakan herkes gorebilir.. evet yine cok hatali bir gol yedi ve bu takimin kalecisi olamaz.. ama puan kaybinin tek nedeni bu degil.. G:Saray Ocak ayina kadar Orkun'un sacmaliklarina ragmen daha fazla gol atmayi istemeli ve basarmali..aksi taktirde puan kaybi olacaktir... bu macta takim bu kadar istekli degildi.. puan kaybinin nedeni budur..
ama mesela Sion macini setanta'dan seyredip spikerin surekli G.Saray'in mukemmel futbolunu anlattigini soyleyen kisinin..ayni spikerin, Orkun'un bu takimin en zayif halkasi oldugunu da vurgulayisini buraya yazabilmesini beklerdim...
benim burada yaziyor olmamin nedeni de, futbolu kafasinda kendince bir takim kurgular uzerinden seyreden,yenilen gollerin, taktik hatalarin nedenlerini bir takim tiyatral diyaloglarla komik bir sekilde kendi kendine uydurarak aciklayan kisilerin yorumlari icin degil.. cunku bu tarz hayali durumlari cok anlamli bulamiyorum....Ugur gibi, Mert Tokman gibi, Fatih gibi, Ali Gursel gibi, M.Gorgen gibi hatta hatta buradaki daha ismini ezberleyemedigim ama kendi goruslerini dayatmak yerine neden o sekilde dusudugunu ortaya koyan pek cok arkadasla ayni yada farkli konularda tartismak icin yaziyorum.. yoksa Ozan Ersoy ne demis ne yazmis.. umurumda olmaz .. en fazla MSN'de birine gosterip o saniyelik esprinin kaynagi olabilir..
herneyse, Orkun tartismasi her mac sonrasi oluyor... bu macta yedigi golle ilgili yorum dahi yazmadigimi surdan geriye dönüp bakan herkes gorebilir.. evet yine cok hatali bir gol yedi ve bu takimin kalecisi olamaz.. ama puan kaybinin tek nedeni bu degil.. G:Saray Ocak ayina kadar Orkun'un sacmaliklarina ragmen daha fazla gol atmayi istemeli ve basarmali..aksi taktirde puan kaybi olacaktir... bu macta takim bu kadar istekli degildi.. puan kaybinin nedeni budur..
ama mesela Sion macini setanta'dan seyredip spikerin surekli G.Saray'in mukemmel futbolunu anlattigini soyleyen kisinin..ayni spikerin, Orkun'un bu takimin en zayif halkasi oldugunu da vurgulayisini buraya yazabilmesini beklerdim...
-
Sen forumun yasi en kucuk uyesiydin degil mi? Sizi cok olgun buluyorum Ugur bey.Ugur Sahin wrote:Orkun ve Hakan Şükür tartışmaları hep ak/kara ekolünden gidiyor. Bence bu forumda bile bunu aşamıyorsak, tribündekileri de çok eleştirmemek gerekiyor.
Ya çıkarttığı toplar hep Orkun'un üstüne geliyor, ya hepsini şahane yer tutuşuyla çıkartıyor. Arası yok mudur bunun yahu?
Ugur
Bu arada her tartismaya ragmen bir noktaya deginmek istiyorum, ben birkac taraftar forumuna arada bir girip bakiyorum. Biz burada tartisiyoruz falan, cogu da uzuyor olabilir benim de dahil oldugun 3-4 kisinin karistigi tartismalar olunca.
Ama diger forumlara bakinca ben yine cok hosnutum. Ism vermek istemiyorum ama bir takimimizin bir forumunda takim mesela liderin 7 puan gerisinde, destek mi degil mi, lusoy istifa diye gidiyor hayat. Bir digerinde her puan kaybindan sonra hakemle ilgili sayfalar, ama oyunculari sahanin icinden tac atip gol atiyorlar, yahu biriniz de yanilip bizim adam galiba icerideydi yazin, hakemin "h"si gecmiyor.
Burasi iyidir, futbol yazilir cogunlukla. Tartismalar sert olur, iyi niyet oldugu surece o da muhim degil.
Keyfimize bakalim, iki hafta daha lideriz, takim kimine gore Hakan'a ve Orkun'a ragmen, kimine gore onlarla iyi. Gerisi de cok onemli degil.
Inamoto konusunda butun forum fikir birligi icindeydik de ne oldu?
-
Soru Ali'ye gerci ama.Ercan Arslan wrote:bu arada bu Orkun bu kadar iyiyse..ustelik ligin en az gol yiyen kalecisi olmasina ragmen neden Milli Takimin kalesine alinmadigi konusundaki yorumun ne olurdu sevgili Ali?
Fatih Terim'in tercih sebeplerinin genellikle subjektif faktorlere bagli olmasina baglanabilir.
Yine bence herhangi bir tartismada Fatih Terim'i kriter olarak almamakta fayda var, aksi halde asil kimlerin niye ve nasil cagrildigi tartismaya acilabilir, bu da tartismanin cehresini bozabilir (Rustu gibi, kaleci Hakan gibi, gecen sene Zico'nun kestigi Volkan gibi, Hakan Sukur gibi, Necati Ates gibi).
Diger yandan Kalli'nin Sion macindaki kadrou aynen korumasi bana mantikli geldi, 3 gun once oynanip bitmis bir mactan sonra yorgunluk kalmaz, bu arguman fazlaca siradan ve adami kafaca tembellige iten bir arguman. Tam Levent Tuzemen'in veya Omer Urundul'un uzerine 3 yazi patlatabilecekleri bir veri. Eminim bu hafta hepsi Kalli'ye bol rotasyonlu yazilar doseyeceklerdir.
Bu cok yanlis bilinen onyargi Kalli'nin umurunda degil, 24 saat gecince o futbolcusunu fizik olarak hazir goruyor. Bunu oyuncunun beynine naksedebilmenin en iyi yolu onu derhal goreve cikarmaktir. Kalli, beyin tembelligini onluyor. Ama Turk futbol aleminde bir onyargiyi yikmak cok zaman alir ve bunu yikarsa ancak ciddi bir Alman yikar. Bu da oyle olacak (NBA buna en bilinen ornektir hani).
Buna karsilik genel miadini dolduran bazi oyunculari -rotasyon degil de- dogrudan gorev disi birakma zamani geliyor. Hakan Sukur gibi. Neyse, kamuoyunun Hakan Sukur konusunda belli bir fikre ulasmasi da ayrica memnuniyet verici, daha 2-3 ay once Hakan'a laf soyleyen neredeyse afaroz ediliyordu.
Kalli bence bunu da kafasinda kivama getirdi, Karan'in forma girmesi ve Nonda'nin gucunu arttirmasi ile yakinda Hakan'a gule gule diyecek.
Bu mac bana gore teknik heyetin 1 puan stratejisi icindeydi. Hersey yolunda gidiyor. Lige verilen ara en cok bize yarayacak...
-
Guzel bir dusunce. Diyorsun zorla ogretecek Arda'ya 90 dakikalik futbolcu olmayi, takima 3 gunde bir mac yapmanin aslinda normal oldugunu, futbolun aslinda 7 gunde bir mac yapilacak kadar agir bir spor olmadigini, kuralsa kurala uyulmasi gerektigini, kuralin sorgulanmamasi gerektigini, her hata yapanin asilmamasi gerektigini, hatanin ustune gidilip duzeltilmesi gerektigini, hic bir zaman pes etmemek gerektigini, kaburgan kiriksa da cikip oynaman gerektigini, burnum kanadi, dizime tekme geldi, tirnagim battilarin gecerli mazeret olmadigini....Ufuk Sezekkaplan wrote: Bu cok yanlis bilinen onyargi Kalli'nin umurunda degil, 24 saat gecince o futbolcusunu fizik olarak hazir goruyor. Bunu oyuncunun beynine naksedebilmenin en iyi yolu onu derhal goreve cikarmaktir. Kalli, beyin tembelligini onluyor. Ama Turk futbol aleminde bir onyargiyi yikmak cok zaman alir ve bunu yikarsa ancak ciddi bir Alman yikar. Bu da oyle olacak (NBA buna en bilinen ornektir hani).
Insallah... Bizim Turk milleti bunlari ogrenmez, ogrenmek istemez, anlamaz, Alman'i elestirir ama neden her Dunya Kupasinda en az yari final oynadiklarini da cozemez. Turk milleti ogrenemez ama su 25 delikanli ogrensin yeter.
Ozan Ersoy
Agzina saglik ada$.Ozan Ersoy wrote:Guzel bir dusunce. Diyorsun zorla ogretecek Arda'ya 90 dakikalik futbolcu olmayi, takima 3 gunde bir mac yapmanin aslinda normal oldugunu, futbolun aslinda 7 gunde bir mac yapilacak kadar agir bir spor olmadigini, kuralsa kurala uyulmasi gerektigini, kuralin sorgulanmamasi gerektigini, her hata yapanin asilmamasi gerektigini, hatanin ustune gidilip duzeltilmesi gerektigini, hic bir zaman pes etmemek gerektigini, kaburgan kiriksa da cikip oynaman gerektigini, burnum kanadi, dizime tekme geldi, tirnagim battilarin gecerli mazeret olmadigini....Ufuk Sezekkaplan wrote: Bu cok yanlis bilinen onyargi Kalli'nin umurunda degil, 24 saat gecince o futbolcusunu fizik olarak hazir goruyor. Bunu oyuncunun beynine naksedebilmenin en iyi yolu onu derhal goreve cikarmaktir. Kalli, beyin tembelligini onluyor. Ama Turk futbol aleminde bir onyargiyi yikmak cok zaman alir ve bunu yikarsa ancak ciddi bir Alman yikar. Bu da oyle olacak (NBA buna en bilinen ornektir hani).
Insallah... Bizim Turk milleti bunlari ogrenmez, ogrenmek istemez, anlamaz, Alman'i elestirir ama neden her Dunya Kupasinda en az yari final oynadiklarini da cozemez. Turk milleti ogrenemez ama su 25 delikanli ogrensin yeter.
Ozan Ersoy
-
Yaz tabii yaz beni de listeye yanina da yildiz koyOzan Ersoy wrote:Orkun'a hic bir sey olmaz. Devre arasinda da gitmez. Yeni kaleci de alinmaz. Bugun kaleyi tutan 7-8 sutun birini yedi. Digerlerinin hepsi ustune, kucagina gitti Mert'i de Orkun'un fitik kurbanlarinin listesine alalim.
Hatta Orkun bu senenin sonunda hala GS kalesindeyse ben de sevgili Ali Gursel'le beraber Seyrantepe'ye anirmaya gidebilirim hic onemli degil...
Hakan bu sene 10 golu gecerse sen de bize katilicakmisin?
-
Ben yine muhalefet edeyim.Ufuk Sezekkaplan wrote:Diger yandan Kalli'nin Sion macindaki kadrou aynen korumasi bana mantikli geldi, 3 gun once oynanip bitmis bir mactan sonra yorgunluk kalmaz, bu arguman fazlaca siradan ve adami kafaca tembellige iten bir arguman. Tam Levent Tuzemen'in veya Omer Urundul'un uzerine 3 yazi patlatabilecekleri bir veri. Eminim bu hafta hepsi Kalli'ye bol rotasyonlu yazilar doseyeceklerdir.
Bu cok yanlis bilinen onyargi Kalli'nin umurunda degil, 24 saat gecince o futbolcusunu fizik olarak hazir goruyor. Bunu oyuncunun beynine naksedebilmenin en iyi yolu onu derhal goreve cikarmaktir. Kalli, beyin tembelligini onluyor. Ama Turk futbol aleminde bir onyargiyi yikmak cok zaman alir ve bunu yikarsa ancak ciddi bir Alman yikar. Bu da oyle olacak (NBA buna en bilinen ornektir hani).
Karan'in forma girmesi ve Nonda'nin gucunu arttirmasi ile yakinda Hakan'a gule gule diyecek.
Rotasyon Turk spor yazarlarinin icat ettigi bir kavram degil ki, Alman ligi de dahil, Ingiliz, Ispanyol, Italyan liginde uc gunde bir mac yapan her takim bunu bolca yapiyor.
Yani dunyanin hic bir yerinde uc gunde bir mac yapmaya alismaktan anlasilan uc gunde bir ayni onbiri sahaya cikarmak degil. Futbolda her mac degisik oyuncular ustune degisik sekilde yuk biner, bunlarin bazilari cikar uc gun sonra iyi verim verebilir, bazilari sakatliktan yeni cikmistir, zaten tam 100% degildir, uc gun sonra cikip 100% oynayamaz. Hocalar da buna gore ilk 11 kurar. Rafa Benitez yanilmiyorsam bir ara 92 mac ustuste degisik kadroyla sahaya cikti, herhalde disiplin bilmediginden degil.
NBA ise epey farkli. Tum takimlar en az sekiz bazen 10-11 oyuncuyu oyun icnde rotasyona tabii tutuyorlar zaten. Koclar oyuncularin fizik durumunu surekli gozlemliyor oyun icinde ve biri yoruldu mu derhal kenara aliyorlar. Bir de, ilk ve ucuncu ceyregin 7-8 dakikasi sonunda aslar zaten dinlendirildigine gore ilk 5te kim oldugu da cok onemli degil.
Ali
-
Mert Tokman wrote:atta Orkun bu senenin sonunda hala GS kalesindeyse ben de sevgili Ali Gursel'le beraber Seyrantepe'ye anirmaya gidebilirim hic onemli degil...
Hakan bu sene 10 golu gecerse sen de bize katilicakmisin?
Yok oyle bedava, ben dersimi aldim Orkun'un hep ustune top gelmesi, Hakan'in istemeden asist yapmasi gibi aciklamalardan.
Anirmayacagim, stad yapilirsa kazara, istemeden insa edilmis olacak.
Ali