UEFA Kup. On Eleme:GS-Tobol 2-0 (m.sarp, servet)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Cengiz Akgun
Moderator

Re: UEFA Kup. On Eleme:GS-Tobol 2-0 (m.sarp, servet)

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Cirak wrote: ..
Iki ters fikrin oldugu bir ortamda bu kadar kesin ve kestirip atan yazilar okumak beni uzuyor. Daha da kotusu, bir kanit, aciklama, neden kotu oldugunu bir pozisyondan ornek vererek anlatmak da yok. "Ayhan su/bu sebeplerden dolayi bence takima zarar veriyor"...
Takima zarar veriyor diyecek bir durumu yoktu dun. Bence konu yarari nedir olayi. Dun TV ekranindan gorebildigim kadar onu izlemeye calistim. Aldigi butun toplari ileride adami pozisyona sokacak sekilde kullanamadi. Devamli pas kayibi ileri dogru olunca. eee yani geri verdigi pas adamlarda zaten basmayip defans yaptiklari icin yerini buldu. Bunu ben de bu gobegimi dingiltederek yaparim. Bir orta saha oyuncusu olarak adamin ilerdeki uc adamlara pozisyon hazirlayacak paslar vermesi gerekiyor. Hadi ileri hucuma katkisi olmadi diyelim defansa ne katkisi vardi derseniz ki yine bir orta saha oyuncusu olarak top karsi tarafa gectiginde defansa yardim etmesi ve ilk kademeye girmeye calismasi lazim ki rakip bos adamina topu bu kadar kolay geciremesin. Ayhan bu durumu da sadece seyretti. Yanindan adamlar gecerken ileri bir hamle ile adami sikistirayim diye bir cabasi olmadi. Zaten topa uzak duruyor ki bunu yapamadigi ya da yapmadigi belli olmasin diye. Hic zora sokmadi kendini. Bari hic olmazsa bunu yapmasi gerekmez mi idi? Bu da yoktu. Hasan'i bilmem ama o zaman Ayhan ne ise yarar diye sorarim ben. Ama yerine koyacak adamin yoksa mecburen cikartiyorsun iste maca. Var da oynatmiyor diyen yok TD icin. Belki Topal olsa diyenleriniz olacaktir. O hala topal. Boyle olunca elin mahkum Ayhan'a.

Bu arada bakti ileri pas veremiyor onune ceza sahasinin dort bes metre onunde cok musait bir top dustu. Sekti mi yoksa ona pas mi verdiler hatirlayamayacagim. Ilk yarinin ortasi gecilmisti zaman olarak. Bu arada soyleyeyim forvette cok aksiyordu. Sut cekmek istemesi gayet dogaldi. Topu surup pas verecegime ben buralardan bu topa iyi de vururum onumde acik dedi icinden. Oyle bir abandi ki top nerede ise kale arkasi acik tribunlere gidecekti. Kale cercevesi ile alakasi yok. Olur boyle seyler diyeceksiniz ama profesyonel top oynayan ve bunca sene ayni takimda oynamis kendi bildigi ve oynadigi sahada topa boyle vurmaz birader. Yani sikisik bir durumda olsa hadi vurmak icin fazla zamani yoktu sansina filan falan diyecegim. Adamin onunde bosluk var dusunecek zamani da oldu ve bu kadar kotu vurunca yahu ayagin rotasi bu kadar bozuk olabilir mi bu adamin dedim. Ama oyle bozuk iste. Sabri'yi filan anlatmayim ve anlatmayin onu da biliyorum ayak rotasi konusunda.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Alpay Dedeoglu

Post by Alpay Dedeoglu »

Ayhan geldigi yildan beri butun teknik direktorlerin tercihinde oldu ve su anda takimin en eskilerinden. Arda kaptan olmasa o olacakti. Bunun disinda düzenli olarak Milli Takima seciliyor. Bunun disinda son 5-6 yilin en cok top kapma ve en cok pas yapma sayilarinda hep ilk onda(cogunda ilk 3te). Bu kadar teknik adamin ve istatistigin kalitesinin saglamasini yaptigi bir oyuncu kotuleniyorsa, kotuleyenin futbol bilgisi sorgulanir. Gecen yil simdi cok begenilen Ridvan Dilmen sunu diyordu: ''FBnin Ayhan gibi orta sahada oyunun 2 yonunu oynayan bir oyuncu almasi lazim orta sahaya'' . Ayhan kotu denmekle denilmek isteniyorki Lucescu, Gerets, Rijkard, Terim, Bulent, Skibbe, Kalli futboldan anlamaz, ama ben anlarim. Bu kadar bilgi ortadayken ve herkes ayni maclari kendi gözleri ile seyrediyorken, ''Ayhan kotu'' ile baslayan her paragraf , okuyanin ondan sonraki satirlari atlamasina, veya okuyupta icinden en kibar tabirle ''Hadi oradan'' demesine yolacmakta. Sahsen deger verdigim insanlar yazdigimi okurken bu tepkiyi verseler ben uzulurum.

Ilerleyen yasi, son 2-3 yilin yogun mac temposu, Rijkardin yeni sistemine uymaya calismak ve yogun idman temposu Topol macindaki yavas temposunun sebebi olabilir ki bunu dikkati nazara alan Rijkard onu dunku takimin iyilerinden olarak saydi.
Ben ilk 11'i yapacak olsam, her zaman Ayhan ve Ardayi yazarim, sonra digerlerini siralarim.

Insan olarak kotu dense , gene degil. Duzgun bir aile babasi, saha disinda cikinti ve demecleri olmayan, yerli futbolcular arasinda kendini yetistirip Ingilizceyi en iyi bilen, hic bir donemde yonetime zorluk cikarmamis, o gruba bu cemaate dahil olmamis, alemlere takilip sezonu iki no look pas yapip sakat gecirmemis, kistan deplasmandan kacmamis, isini yapan bir adam.

Sabir ve sagduyu diyorum, baska birsey demiyorum.
NO ADNANS, NO CRY !!
Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Ayhan Fatih Terim'in zamaninda ayni bu sene Zan'in BJK'tan gelisine benzeyen "ulen bu herife bu kadar para veriyoruz deger mi" diye dusunuldugu bir sirada GS'in mal bulmus magribi gibi atlamasi ile GS'a geldi. BJK cunku Ayhan almak icin Gaziantepten buyuk bir kazik yemis o zaman mega milyon dolar sayilan $7-8M filan bonservis vermis ondan sonra adi doping'e karismis ve bir sene filan ceza almisti. Verilen bu paranin 10 da biri kadar yarari olmamisti BJK'ye.

Yukarda sizler bu TD daha mi iyi biliyorsunuz diye sayilan diger adamlar Ayhan'i alternatifsiz kucaklarinda buldular. Hicbirine Ayhan'a alternatif bir transfer sansi verilmedi. Ayhan'in yerine konacak adamlarda takimda kimler dediginizde cevap veremiyorsaniz burada kalkip futbolu biliyor musunuz bilmiyor musunuz gibi zirvalamayi birakmaniz lazim. Olmayinca adamlar kimi oynatacakti.

Bir sezon iyi oynadi ve Terim'e sitem etti. Agzimla kus tutmam lazim herhalde dedi. Ama milli takima alinan Ayhan kac mac milli mac oynadi dedigimde cevabiniz ne olabilir? Avrupa sampiyonasinda Avusturya/Isvicreye goturuldu. Terim onu yedek bile soyundurmamis grup maclarinda. Ilk 18 de yok. Tribunden maclari seyretti. Onca cezali ve sakata gelince mecburen yari final macinda Almanya ya karsi 81 dakika oynatmis. Dunya kupasi secilme maclarinda ilk 18'e girdi mi peki? Neden oynatmiyor madem Terim Ayhan boyle alip aparip cekip koparan birisi ise? Belezoglu damadi diye mi? Milli takimda direk yer bulmasi lazim degil mi Ayhan her takima lazim ve basa yazilacak adamsa eger? Ayhan milli takima cagrildigindan beri kac mac oynatildi; madem bu kadar futbol biliyorsun bunu da soyle derler adama sonra. En fazla yedek oturuyor cunku yeri orasi. GS'da yedek oturmasi lazim iken yerine adam olmayinca direk oynuyor. Millet Topal'i bekliyor ama Topal ise adi gibi hala sakat. Benim ondan da fazla bir umidim yok.

Frank'e gelince. Goruruz Frank uzun boylu GS'da kairsa Ayhan'a daha ne kadar katlanacagini orta sahada. Ayhan'i meth etmis mis. Frank Kazakistanda oynanan futbolu da meth etti ve iyi savastik 1-1 beraberlik bizim icin cok iyi bir avantaj da dedi. Yersen bu lafa bakip Frank takimi begendi dersin elbette. Ne diyecekti ki. Elimdeki malzeme bu, oturup kapuska yapilacak lahanadan size kral sofrasi kurup ziyafet cekecek halim yok mu deseydi. Frank'in bugunlerde futbolu bilenlerin lafina bakip su cok iyi birader yeni bir futbolcu kazandik filan diyenler gorduler Colak'i nasil PAF'a yolladigini. Futbolu bilenlerin dilini kicina sokuverdi Neeskens'le beraber.

Marsan sormus elinde kim var Ayhan'in yerine oynatacagin diye Hasan'a. Bu soruya cevap veremedigin takdir de Ayhan oynayacak elbette yerine biri bulunana kadar.

Ayhan'in sorunu istikrarsizlik. Onun gibi kalbur ustu bir takimda yer bulabilmis bir adamin bugun siir gibi arkasina bakmadan oynamasi lazim. Isterse ara sira 5-10 dakika oynuyor. Cunku Almanya da sersem Eme yuzunden 1-1 biten macta attigi golu de gordum. Ama Ayhan'a guvenemezsiniz. UEFA'dan elenince ne oldu gordunuz? Takimin tecrubeli oyuncuya en ihtiyaci oldugu surede dert etmedi ve sampiyonlukta badem oldu. Bugunlerde kafasi karisik yine. Cunku elinden kaptanligi aldilar sanki cok buyuk bir bokmus gibi. Yine de onu kaptan yaptiklarinda serseriligi ve kesligi birakmis ve kendine bir ceki duzen vermisti bu konuda. Buna sevinmemek elde degil. FB macinda simdiki kaptan ona buna tokat atarken kendini frenlemeyi bildi. Dunya boyle iste.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Ayhan'in sadece GS gecmisi mi var? Antep den BJK'a nasil gitti, GS'a gelecek diye ciddi iddilar vardi yanlis hatirlamiyorsam...orada ne tur olaylara karisti, nasil bir ruh hali ile ayrildi GS'a geldi hatirlayalim. "Ilimli uysal hali" ise son dönemlere aittir bana sorarsaniz.

Futboluna gelince...Tugay neden GS'dan gönderildi. Milli takimin degismez adami, neden? Hakkinda yazilan cizilenleri hatirlayin. Bircok TD'un begenisini kazanmis bir oyuncu, neden...ustelik GS da Ayhan'dan cok daha uzun sure oynamis bir oyuncu, kaptanimiz, ustelik 98% GS'li, neden? Neden Ayhan gönderilmesin, veya uzerinde konusulmasin?

Gecelim butun bunlari arkadaslar. Ben son derece iddialiyim bu konuda. Ilk firsatta sutlanacak oyuncudur kendisi bu haliyle. Öyle sahada dolas al gulum ver gulum oyna, oyunu yavaslat, 30m lik geri pas at, oyunu öyle gecistir...oyunun iki yönunu oynamak böyle ise söyleyecek baska sözum yok...ve evet ben bu sene biraz erken basladim. Frank'a bir kac mac daha sure verecegim, sonra onu da topa tutmak bana duser. Korkak diyecegim, görunurde bu var. Oynat elinde ki tum "saglam kartlari" Frank, sana bu yakisir demek bana kalacak görunurde...adam ne de olsa Barcelona'nin eski TD'u, inanilmaz basarilara imza atmis bir hoca.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Post Reply