Ufuk Sezekkaplan wrote:Mehmet Gurdal Cetin wrote:
Sikayet sikayet zirlama tu kaka
Sorulmasi gereken soru su
Mehmet ben de sana katilmiyorum, durumu tespit etmek bu. Ayrica niye sikayet hakkimiz olmasin ki. Sikayet iyidir, adami diri tutar, karsidakini durter. Ki, bireysel duzeyde cahillik gordugunde bundan sikayetci olmamak bunu kabullenmek anlamina gelir bir sure sonra.
Genelde bireylerin birseyler yaparak ustesine gelebilecegi sorunlar degil bunlar. Baski gruplarina da baglidir daha cok. Turkiye'de her isin oldugu gibi baski gruplarinin da boku cikariliyor, bir dernege uye olup insani calismalarda bulunmak istedin mi kurum ici cekismeler, yonetim kavgalari, aidatlari yiyen yoneticiler yuzunden pisman oluyorsun.
Bir kucuk ornek vereyim. Cirali'da koyluler, sahilin imara acilmasi ve otel yapilmasi ile ilgili Ozal doneminde cikacak yasalara cok buyuk tepkiler koymuslar. Unesco'dan, cevre orgutlerine her platforma tartismayi tasimislar ve bugun Cirali sahiline insaat yapamazsiniz.
Ama ayni koyluler donumlerce bahcelerine her yaz kacak insaat yapip genisliyorlar. Benim kaldigim pansiyon 10 yil once 12-13 kisi agirlarken bu sene sayiyi 15 oda ve 4 bungalowla 50'nin uzerine cikardi (4 bungalow ve en az 7-8 oda kacak). Cirali'da koylu, sahilin kapanmasina cevre hassasiyeti sebebiyle degil, rantin buyuk tekellere gitmesi endisesi ile karsiydi bana gore. Bizde mulkiyet hala en buyuk saplanti.
Murat Kara'ya da katilmiyorum. Halkimiz oyle cevre sorunlarina duyarli falan degil, olmasi gerekmiyor ve olmadigi dusunulerek hareket edilmeli. Yani bireylere is ve yukumluluk birakilmadan sistem kurulmali.
Sikayet etme hakkimizi kisitlama Mehmet. Ayrica bunun aksamlari, kavun ve raki fasli da var ve devami zevkli oluyor genellikle
Abicim siz hepiniz cozuttunuz yaa
Sikayet edin tabi sikayet etmek bir hak..
Ama bu memlekette guzel olan dogru giden seyler de var
Calisan kurumlar aydinlar, bu topragi seven bu kulturun icinde yasayip bazi seyleri duzeltmeye calisan adamlar da var.
Cirali koyunun koylusune kizacaksin ama sonra bir bakiyorsun adamlar hakli da..Ne verdin ki ne alasin.Guneydogu anadolu farkli mi?
Kemer sana ornek, Ozal gelmeden Kemer mandalina bahcesi idi.Kemerin ortasindaki otelin adi sahibi olan ailenin isminden gelir.
MANDALINCI..
Gelismenin onune gecemiyorsunuz malesef ama carpik gelismenin onune zamaninda durmayan iktidarlar (kim olursa olsun) bizi bu gunlere getirmis.
1973 yilinda Gemlik'e bagli Kucuk Kumla'da yazlik aldi annemler.Allah bilir o donemler K.Kumla maksimum 500-600 nufuslu bir sahil koyu idi.
Bugun haftasonlari (bayramlar ve tatillerde) nufusun 100.000 (yuzbin)oldugu soyleniyor.Bagli bulundugu Gemlik'te o kadar nufus var midir bilmem.
K.Kumla'ya binlerce apartman yaptilar.Benim evimin 3 metre arkasi zeytin, incir , erik agaci doluydu.30 SENE K.Kumla'nin foseptigi benim yuzdugum yerin 10 km acigindan denize salinmis.Bunun hesabini kim verecek.
Ne oldu millet isyan etti,birlik oldu , sikayet etti, depolar vs vs. yapildi kanalizasyon sebekesi kuruldu.Ha o islerin parasini da vatandas odedi
Ben 5 yasinda iken yere cop attiim diye babamdan kicima yedigim samari unutmam.Bu cop atma isi yuzunden bes yasinda cocuguna vurabilecek bir kusagin cocuguyum ben.Ama bu isler ailede basliyor da topluma yayilmasi zaman aliyor.Bence asil konu gelecek kusaklari dogru yetistirebilmek.
Toplumumuz koyun toplumdan ,umursamaz, kendini dusunen, hemen zengin olup hayatini kurtarmaya calisan bir toplum haline getirildi.Ama bi kesim hala koyunluga devam etmekte..
Rantiyecileri belediyeleri ve tabiki tuketici olan toplumu duzeltecek tek sey bir hukuk disiplinidir diye dusunuyorum.Hic bir ceza caydiri degil bu ulkede.Birakin cer cop toplamayi, adam vursan siyirma sansin var.
Yasa adam gibi olacak koydumu oturturacak.
"Ben toplarken 'sana kirmiiiizziii cook yakisiyor ' adli sarki esliginde bidon gibi gotunu, davul gibi ayi yavrusu gobegini yatarak bombos bakislari ile bana gulenler de ellerinde durum yiyip baskasinin cocuguna 'ayyy ne seker allllaaaaahhhh anali babali buyutsunn isallaahhhh' deyip kendi kucuk burjuva dunyalarinda agiz masturbasyonu yapiyorlardi. Sanki anali babali buyutmekle o cocuk insan sifati kazanacakmis gibi. Ayni sekilde pek cok cevre orgutune de katildim yardim ettim. Murat sana yazmis galiba okumamissin, isteyen insan nerde olsa katkida bulunur. Sizler ne yapiyorsunuz orda, bir de siz kendinize sorun. Bu forumda 'Paris Hilton ablada cok guzel kiritmis hihohaha' muhabbetinin disinda, Arda sabah kahvaltida kunefe yemis Lambirgini araba cekmis altina abicim muhabbetinden baska. Herkes en iyi kendini belir. Kimse beylik soylemlerle konusmasin lutfen."
Kerem'in bu yazdiklarina gulumsemekten baska bir sey yapamadim.
Demek biz cok farkli kulturlerde buyumusuz.O yuzden birbirimizin isyanini anlayamiyoruz.
Agiz masturbasyonu icin verdigin ornek gunluk hayattan bir replik burada, Paris Hilton Abla kiritir basarilidir bu konuda isi o cunku, Arda'nin yedigi ictigi bindigi indigi de kendisinindir ,bu konularda yorum yaparim cevap haklari dogar , kalsin.
Ama cevrecilik,hayata bakis felan hepsi bos Keremcim, burda her sey seni bozar, sakin kesin donus felan dusunme, burdaki durumlari gordukten sonra ya yunan adasina yuzerek gecmeyi denersin yada iki aya kalmadan kafana sikarsin.
Bak sana bugunku haberlerden uc tane baslik cikardim.Hic oyle arastirmadim , bir siteye girdim ve tikladim.Birbiri ile alakasiz haberler.Ama orta paydasini sen bul.
Biz nerdeyiz, nerede olmaliyiz,2008 yilinda nelerle ugrasiyoruz ?
http://www.sondakika.com/haber-ishal-va ... an-yanlis/
http://www.sondakika.com/haber-kiz-cocu ... uma-yazma/
http://www.sondakika.com/haber-ithalatc ... fiyatlari/