Metin Oktay
Moderator: Staff
-
Metin Oktay
Yarin Metin'in 21. Ölüm yıldönümü. Ligtv.com da onun için hazırlanmış bir dokumenter var. Seyretmenizi tavsiye ederim.
Üzülmegi bırak , yasamaya bak.
-
- Site Admin
Re: Metin Oktay
Dun GSTV "Tacsiz Kral" filmini verdi, ona baktim Ne sartlarda futbol oynuyorlarmis gercekten.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde
Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
-
Metin agabeyin vefat ettigi gunu net olarak hatirliyorum.Ertesi gun Ankara'da macimiz vardi, siyah formalarla cikmistik sahaya.Basin tribunundeki yeri bos birakilmisti.Allah rahmet eylesin.
Konsantrasyon, concentration, concentracion
nefvakfi.org
nefvakfi.org
-
O seneler bütün maclar İnönü stadında oynanirdi. Cim saha Kasim ayından itibaren çamur sahaya donerdi. İkinci devreye herkes yeni formalarla çıkardı. Oyuncular çamur icinde kalırdı. O sahada kral
Metin soke soke gollerini atardı. Onu seyretmemiş olanlar büyük futbolcu ve centilmen bir kisiyi kaçırmış oldular. Bu forumda belki Cengiz onun son senelerini hatirliyabilir. Bugünkü mezardaki merasimde yasını basını almış idareciler bile kendisinden Metin abi diye bahsettiler. Adnan Öztürk bile kendisini hiç görmemiş. Ölümüne en çok üzüldüğüm bir kisiydi, ve kendisini şahsen tanımakla çok mutlu
birisiyim.
Metin soke soke gollerini atardı. Onu seyretmemiş olanlar büyük futbolcu ve centilmen bir kisiyi kaçırmış oldular. Bu forumda belki Cengiz onun son senelerini hatirliyabilir. Bugünkü mezardaki merasimde yasını basını almış idareciler bile kendisinden Metin abi diye bahsettiler. Adnan Öztürk bile kendisini hiç görmemiş. Ölümüne en çok üzüldüğüm bir kisiydi, ve kendisini şahsen tanımakla çok mutlu
birisiyim.
Üzülmegi bırak , yasamaya bak.
-
- Moderator
oNezih Gunal wrote:O seneler bütün maclar İnönü stadında oynanirdi. Cim saha Kasim ayından itibaren çamur sahaya donerdi. İkinci devreye herkes yeni formalarla çıkardı. Oyuncular çamur icinde kalırdı. O sahada kral
birisiyim.
Belki Mehmet Marsan da gormustur. Nezih agabey. Ilkokul son mu yoksa ortaokul ilk sinifta iken Eskisehirle cekise cekise sampiyon oldigumuzda. Eskisehir'i Istanbulda 3-1 idi galiba gol de atmisti gormustum. Bir iki Mac daha olabilir. O sampiyonlukla jubile yapmisti.
Cengiz Akgun
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
-
Metin Oktay'i gormek nasip oldu.
Eskiden buyuk takimlar nasil simdi ALmanya'ya gidip hazirlik maclari yapiyorlarsa ben 7-8 yaslarindayken Samsun'a mac yapmaya gelmislerdi. Buyuk dayim beni aldi hadi maca gidiyoruz demisti. Malesef ucakdan Metin cikmayinca aglamakli olmustum. Ben gariban Buyuk Ahmet'in martilarla ugrasmasina seyretmeye mecbur kalmistim.
Samsun hayel kirikligindan 3-5 sene sonra Ankara'da meshur PTT-GS macina arkadaslarla gitmistik (evet, cocuklar guven icinde maca gidebilirdi) . Kadroda Metin, Gokmen, Yasin gibi onemli isimler vardi. Macin meshurlugu ayni saatte Ist oyniyan Fener yenildigimizi sanip tur atmasiydi. Transistorlu radyolardan Fener macini kahkahlar esliginde dinliyerek 7 gol atmistik. Metin firikikten sol alt koseye biraktigi topu hakemin iptalinden sonra tekrarinda ayni koseye tikamisti. O sene Gokmen'i besliyerek adam etmisti.
Metin hikayem bu kadar.
Eskiden buyuk takimlar nasil simdi ALmanya'ya gidip hazirlik maclari yapiyorlarsa ben 7-8 yaslarindayken Samsun'a mac yapmaya gelmislerdi. Buyuk dayim beni aldi hadi maca gidiyoruz demisti. Malesef ucakdan Metin cikmayinca aglamakli olmustum. Ben gariban Buyuk Ahmet'in martilarla ugrasmasina seyretmeye mecbur kalmistim.
Samsun hayel kirikligindan 3-5 sene sonra Ankara'da meshur PTT-GS macina arkadaslarla gitmistik (evet, cocuklar guven icinde maca gidebilirdi) . Kadroda Metin, Gokmen, Yasin gibi onemli isimler vardi. Macin meshurlugu ayni saatte Ist oyniyan Fener yenildigimizi sanip tur atmasiydi. Transistorlu radyolardan Fener macini kahkahlar esliginde dinliyerek 7 gol atmistik. Metin firikikten sol alt koseye biraktigi topu hakemin iptalinden sonra tekrarinda ayni koseye tikamisti. O sene Gokmen'i besliyerek adam etmisti.
Metin hikayem bu kadar.