Hasan
FB (abartmadan soyluyorum bunu) ileriki 10 sene icinde Turkiye ligini hegeonyasi altina alacak bir olusum icine girmistir.
1)Milli takimda ilk 11 de en az 6-7 FB linin oynayacagi bir FB yaratilacaktir.(Gokdeniz de bu kadroya ilerde dahil olacaktir)
2)Futbol Federasyonu FB 'nin gudumunde olacaktir.Bu yolda calismalar surmektedir.
3)MHK eski FB tetikcisi kisiler ile yeniden organize edilecektir.
4)Ersun Yanal yavas yavas FB nin icine cekilmektedir.Milli takimdan sonra iskeleti zaten FB olan bir milli takimdan (Serkan-Deniz-Gokdeniz-Tuncay-Serhat-Belki TURACI-ve ilerde alinacak diger futbolcular )gelip FB 'nin basina gececektir.
5)Uluslararasi tecrubeye sahip olmus olan Ersun Yanal ile tarihlerinde ilk kez gercekten bir Avrupa kupasi hedefleneceklerdir.(2010 yilina kadar )
6) Merchandising olayini tamamiyla basariya ulastirip taraftar başina 100 Dolar yillik gelir hedeflenmistir.
7)Ciddi bir yada iki yabanci futbolcuyu kadrolarina katacaklardir.(Dunya yildizlarindan bahsediyorum bunlar 30 kusurluk yasli eskiler degildir)
Yurtici transferde futbolculari cezbedecek paralarla rakiplerine hareket alani birakmayacaklar ve cok yakinda menejerlerle calismayi birakip scouting olayina ciddi bir sekilde gireceklerdir.Turkiye icindeki futbol okullari sayisini neredeyse ikiye katlayip, cok iyi bir yabanci hocanin altinda bir AKADEMİ kurulacaktir.
9)FBTV reklam almaya baslayacak ve sadece reklam gelirleri ile bazi diger branslar (tabiki basta futbol) inailmaz sekilde desteklenecektir.
10)Yonetim bazi genc futbolcularini Anadolu kluplerine makul fiyatlarla kiralamaya baslayacak ve bu oyuncularla Anadolu klupleri arasindaki iliskiler eskisinden daha iyi seviyeye getirilmeye calisilacaktir.
Bunlarin hepsini yapabilirler mi ? Hayir ama iki maddeyi (ki bunlari siz secin hangisi olursa olsun) uygulayabilirlerse biz ve diger kluplerle yillarca kapanmayacak bir fark acilacaktir.
Biz de bunlari biz niye yapamiyoruz diye muzedeki replika kupaya bakip bakip uzun uzun kafa yoracagiz.