Brezilya, rusya ligini bu yaz çok detaylı olarak takip eden biri olarak
dün gece Rusya 1.liginden bir maçı Rus planeta sport kanalından banttan seyrettim.
Rusya ligini ve bazı rus sitelerini takip etmekten adamların alfabelerini çözdüm.Yabancı dil öğrenmede yardımcı oluyor. Biraz pratik de yapsak rusça'yı sökeceğiz.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Önceki yıllarda kazakistanda bulunurken adamların dillerinde epeyi kelime de öğrenmiştim.
Terek Grozny ile Zenit ST.Petersburg maçı 0-0 bitti.Grozni sanıırm Çeçenistan takımı. Rusya liginde oynayan tek Türk oyuncusu Eski gs, bjk ve trabzonlu Tamer tuna da bu takımda oynuyor. Tamer 14 numaralı formasıyla son 10 dakikada orta sahanın sağında oynadı.Birkaç top aldı bir iki şut attı birşey yapamadan maç bitti.
Terek Grozni takımı 16 takımlı ligde sondan ikinci, Zenit takımı da baştan 2. durumda.Açıkçası zenit takımında da bir şey görmemedim.
İki takımda tek santraforla oynadığından gol pozisyonu açısından kısır bir maç oldu. İki takımda da bütçe kısıtlı olduğundan avrupa be güney amerikada isim yapmış takımlarda oynamış kaliteli oyuncu yoktu.
Terek Grozny:
...........................Nigmatullin(1974)
Cabrailov(1973)....Gaysumov(1968)......Sharonov(1976)....Lipko(1975)
........................................Kingston
Korytko(1979)Belrarus....Adjindjal(1974)...Bulatov(1972)..Sirkhaev(1974)
(Tamer Tuna)
.....................................Fedikov(1971)
Zenit St.Petersburg:
..........Contofalsky(1978)Slovak
Flachbart(1978)Çek..Skterl(1984)Slovak...Hagen(1975)Norveç...Mares(76)Çek
Spivak(1975)..Sumilovski(1981)..GORSHKOV(1970)..Radimov(1975)..Sirl(1981)
ukrayna..........Makedon...............ukrayna...............rus...................Çek
................................Poskic (1979)
Görüldüğü üzere Terek grozni takımın yaş ortalaması 30'un üzerinde. Takımın en iyi oyuncusu olarak sağ kanatta 47 numaralı fromasıyla oynayan belarus
Koritko'ydu.
Zenit takımının çoğu çek ve slovak futbolculardan kurulu. En iyi oyuncusu 2 numaralı formasıyla forvetin arkasında pas dağıtan
Radimov'du.
Bu arada Fransa 1.ligi ile beraber 2. ligi de başladı. 2.ligde tek Türk futbolcusu fatih atik Takımı Montpeiller'in dün Le havre 'yi 2-1 yendiği maçta 90 dakika ynayıp 1 gol atmış. Geçen sene de 31 maçta 6 golü bulunan Fatih orta sahada oynuyor ve 1984 doğumlu.
Bu hafta iskoçya ve fransa, polonya ligi başladı. Arjantin ligi ve alman ligi bizim ligle beraber haftaya başlıyor.ingiltere, Hollanda ligleri 2 hafta sonra başlayacak.Daha sonra da ispanya ve italya ligleri başlıyor.