WC 2006: TÜRKİYE - ISVICRE 4-2 tuncay(2),38 sukur,51 necati

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Mehmet Berkmen
Posts: 51
Joined: Tue Oct 29, 2002 1:51 pm

Post by Mehmet Berkmen »

Ozan Ersoy wrote:Ulen daha 15-20 sene once onlari cektigimizde 5 mi yeriz 8 mi yeriz hesaplari yapiyorduk. Nereden nereye ya...
Kaleci Yasar'in Ingiltere maclari anilari

ASLINDA Ingiltere ile 1984 yilinda oynayacagimiz o maça kadar inanin 1 ay sürekli yan top çalistik. Ancak ogün yedigimiz 8 golden 3'ü yan toptandi. Adamlarin nasil gol atacagini biliyor ama çaresini bulamiyorduk. Hayatimda oynadigim en tuhaf maçti. Düsünün sahada 22 kisi var ve 20 tanesi bana bakiyordu. ÇÜNKÜ maç hep benim kalemin önünde oynandi. Top sanki duvara çarpiyordu bana geri geliyordu. Maçtaki tek sutumuzu Erdal Keser atmisti. Belki bin maç yapsak 8 olmazdi. Ama oldu. 40'inci dakikada beni çikarin diye bagirdim. Hoca baska alana degisiklik yapti ben sahada kaldim 8 golü de ben yedim. Maç sonu TRT spikeri geldi 'Ne hissediyorsun' dedi. Adamin suratina baktim 'Nehissedeyim ki' dedim..

Wembley'deki 5-0'lik maç BIR DE 5 gol yedigim bir Ingiltere maçi daha var. Abdülkerim,Lineker'i, Rasit Çetiner deHoddle'i tutuyor. Bir korner sirasinda, Abdülkerim ceza sahasinda resmen 'Lineker'i gördünüz mü
beyler?' diye sordu. Rasit de, 'Az önce buralardaydi' yanitini verdi. Maç mi, makara mi belli degildi. Tabii 8 gollük maçtan sonra bu 5'lik karsilasma ciddiye alinmadi. Ama bizim bu maça bir gidisimiz var, inanilmaz. Abdülkerim Wembley'deki ilk idmana giderken bir kaç futbolcu ile birlikte yaris yaptilar. Wembley'e ayak basan ilk biz olalim dediler.. Abdülkerim sanki Neil Armstrong gibiydi.. 'Aya ilk ben ayak basacagim' diyordu.

Bu da ikinci 8-0'in öyküsü KALECI Fatih ile Milli Takim'da oda arkadasiydik. Ingilizler'den 3 maçta 21 gol yiyince (Bir 8 de Fatih yemisti) gazeteler 'Fatih ile Yasar öyle iyi arkadaslarki, yedikleri (!) içtikleri
ayri gitmez' diye yazdi. Ikinci 8-0'lik maçtakalede o vardi. Çünkü ilk 2 maçta 13 gol yedigim için oynamayacagimi biliyordum. Fatih sürekli beni sikistiriyor ve 'Abi ne olur, 8 olur mu?' diye soruyordu. Ben de, '1-2 olur fazla olmaz' diyordum. O kadar çok sorduki, bir gün darlandim,'Yeter be. 7 olur, 9 olur ama 8 olmaz. O bana has!' deyip siyrildim. Maç 8 olunca, Fatih, 'Abi be! Senin yapacagin tahmin bu kadar olur' dedi, gülüstük.

8-0'lik bir ingiltere macinda 5. yada 6.golü yedikten sonra TRT spikerinin dedikleri: "Evet sayin izleyiciler, ingilizlerin bir atagini daha gol yiyerek savusturduk" macin 90. dakikasi ve ingilizler bir gol daha atiyorlar ve spiker yine patlatiyor "Evet sayin izleyiciler, mac bitti daha gol yiyoruz... "
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

ISPANYA-SLOVAKYA
ISVICRE-TURKIYE
NORVEC-ÇEK CUMHURIYETI
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Gorgen wrote:ISPANYA-SLOVAKYA
ISVICRE-TURKIYE
NORVEC-ÇEK CUMHURIYETI
Isabet olmu$. Terim Isvicre ile dala$mi$ti Avrupa $ampiyonasi icin. Bir ay gider lig maclarini seyreder orada.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Deniz Selman
Posts: 483
Joined: Wed Oct 23, 2002 7:09 pm
Location: Philadelphia, PA

Post by Deniz Selman »

Mac saatleri belli oldu.

ilk mac (BERN)
12 kasim cumartesi
20.45 CET (21.45 TSI) (2:45 PM EST)

ikinci mac (ISTANBUL (Kadikoy))
16 kasim carsamba
20.15 TSI (1:15 PM EST)

Turkiye'de ikinci mac Kanal D'den yayinlanacak, ilk mac sanirim Show TV ama emin degilim.

Amerikadakiler icin su an durum belli degil, ama buyuk olasilikla iki macida Setanta USA kanalindan canli izlemek mumkun olacak. Bu kanal Globecast veya DirecTV'si olanlar icin evde, digerleri icin barlarda izlemek mumkun.

Internet yayini konusunda bir haber yok, ama sanirim turkishsoccer.tv ugrasip maclarin yayin haklarini alacaktir.

Deniz
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Bu baslikta idiyse de, bir kac sayfada gozume carpmadi. Forumda TR'de bek yetismedigi sikayetleri yapilmisti da bir kac kere..

Bizim macta da, sonra oynadiklari Trabzon macinda da, Sivas'in sol beki Hayrettin icin bayagi olumlu seyler okumustum. Eleman netekim dun Diyarbakir karsisinda, gol bile atmis (gerci nasil atmis bilmiyorum hic). Son zamanlarda nasil oynuyor takibeden oldu mu? Milli takimda, Umit Ozat'a alternatif olur mu? Gelecek seneye biz alabilir miyiz, ne dersiniz? :)

Hoscakalin,
Özgür
Mehmet Ulupinar
Posts: 349
Joined: Thu Oct 31, 2002 11:24 pm
Location: LA, USA

Post by Mehmet Ulupinar »

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim üst üste çok önemli iki maç oynanacağını belirterek “Emre Belözoğlu ve Hamit Altıntop'un ilk maçta cezalı olmalarının yanısıra, 12 oyuncunun sarı kart sınırında bulunması nedeniyle Milli Takım aday kadrosu teknik heyet tarafından geniş tutulmuştur.” dedi. 6 Kasım günü saat 17:00'de Polat Renaissance Otel'de toplanacak A Milli Takım, 7 Kasım'da İsviçre'ye hareket edecek. Milli Takım'ın 29 kişilik kadrosunda yer alan oyuncular ise şöyle:

Rüştü, Volkan, Servet, Ümit Özat, Selçuk, Tuncay, Serkan (F.Bahçe), Hasan Şaş, Ergün, Hakan Şükür, Necati (G.Saray), İbrahim Toraman, Tümer, Okan, İbrahim Akın (Beşiktaş), Fatih Tekke, Hüseyin (Trabzonspor) Orkun (A.Gücü) Gökhan Ünal (Kayserispor) Emre (N.United) Alpay (Köln), Tolga Seyhan (S.Donetsk), Nihat (R.Sociedad), Serhat (Anderlecht), Fatih Akyel (PAOK), Yıldıray Baştürk (H.Berlin), Halil Altıntop (Kaiserslautern), Hamit Altıntop (Schalke 04), Nuri Şahin (B.Dortmund).
Asagidaki konularin birisinde eziklikle ilgili bir yazi vardi. Aslinda niyetim bu haberi oraya asmakti. Dikkatimi ceken kadroya cagrilan oyunculardan 10 tanesi yurt disinda futbol oynayan Turk oyuncular olmasi. Hadi bunlardan Almanya'da oynayan 4 tanesini orada yetistiler, zaten Alman vatandasi diyerek cikarin geriye kalir 6 tane Turk oyuncu. Ozan'in daha asagilarda yazdigi harika bir yazi vardi, Turk futbolunun gelisimi hakkinda. Hakan Sukur'un Italya'ya gidisini nasil heyecanla takip ettigimizi hatirliyorum ben burada. Bugun milli takima girebilecek 6 tane oyuncumuz degisik ulkelerde top oynuyorsa bu bir gelismedir!!

Isvicre macina kadar bir hafta var onumuzde. Pazar toplanip P.tesi Isvicre'ye gidilecekmis. Bence FT bu oyunculari guzelce motive eder 5 gun boyunca ve beraberlik kopaririz diyorum. Keske Ist'da olsaydim da rovans macina gidebilseydim diyorum..
Deniz Selman
Posts: 483
Joined: Wed Oct 23, 2002 7:09 pm
Location: Philadelphia, PA

Post by Deniz Selman »

SARI KART DURUMU

Turkiye
cezali: Emre, Hamit
sinir: Rustu, Umit Ozat, Ibrahim Toraman, Tolga, Servet, Selcuk, Huseyin, Okan, Hasan Sas, Tuncay, Fatih Tekke, Nihat

Isvicre
cezali: Wicky
sinir: Magnin, Vogel, Lonfat, Barnetta, Cabanas, Frei

***

Ayrica Ibrahim Akin sakatliktan oturu kadro disi kalmis, Yildiray'in kadro disi kalma olasiligi varmis.

FT'nin 29 (simdi 28) oyuncu cagirmasi ilginc geldi bana ama sari kart durumuna bakinca nedeni belli oluyor. Ilk mac sert gecer 3-4 oyuncu cezali duruma duserse ikinci mac icin malzeme olsun diye bu kadar adam cagirmistir, ayrica ilerisi icin faydali bir tecrube olabilir, ozellikle genc oyuncular icin. 29 kisinin arasinda Umit Karan'in olmamasi ilgi cekici, ama forvet'de cok adam var nasil olsa diye dusundu herhalde.

Daha pazartesi ama muhtemel kadro tahmininde bulunmus olayim:

ISVICRE

...22 Vonlanthen......9 Frei
........7 Cabanas...........
21 Gygax..............16 Barnetta
.............6 Vogel..................
3 Magnin...24 Senderos...20 Muller...26 Degan
.....................1 Zuberbuhler...........


TURKiYE

....20 Hakan Sukur....8 Nihat..................
17 Tumer.....15 Huseyin....16 Selcuk....11 Hasan Sas
6 Umit Ozat....19 Ibrahim Toraman...4 Alpay....14 Serkan Balci
........................23 Volkan.............................

haydi Turkiye.

Deniz
Can Baysan
Posts: 464
Joined: Fri Oct 07, 2005 1:22 am
Location: Ankara

Post by Can Baysan »

Ergün, Servet ve Fatih Akyel tercihlerini anlamakta güçlük çekiyorum...

Ligin en formda santrforu, aynı zamanda uluslararası maç tecrübesi "idare eder" düzeyde olan Ümit Karan kadroda yok, onun yerine 21 yaşında ve hiç milli maç oynamamış Gökhan Ünal var.

Fatih Terim'i anlayamıyorum...
Deniz Selman
Posts: 483
Joined: Wed Oct 23, 2002 7:09 pm
Location: Philadelphia, PA

Post by Deniz Selman »

Hamit ilk macta cezali oldugu icin Serkan Balci sakatlanirsa falan diye Fatih Akyel'i almistir, ben bunu bastan tahmin ediyordum ve kadronun 29 kisi oldugunu gorunce kesin Akyel vardir dedim.

Ergun'u cagirmasi Ersun Yanal'in Bulent'i cagirmasina benzedi, derinki kanp'ta liderligi icin cagirdi falan, ama kritik Arnavutluk macinda sadece aday kadroda degil yedek kulubesindedeydi. Umarim yedek kulebesindeki az ve onemli koltuklarin birini gene feci sekilde formsuz olan Ergun'le harcamaz.

Servet ve Gokhan Unal ilerisi icin cagirildi--"siz bu milli takimda varsiniz, Almanya'ya gidersek sizinde gelme sansiniz var, iyi calisin" falan filan mesaji. (Aslinda Almanya macinda Gokhan Unal'i ilk 11'de (!) oynatacagini ama sakatlandigi icin kadrodan cikartildigini anlatmisti FT. Bu aciklama ucuz tabii, oynatsaydi inanirdik, ama ilginc.)

Umit Karan'in kesin olmasi lazim. Golu koklayabilen, zor Avrupa deplasmanlarinda (Barcelona, Roma aklima gelen ornekler) kontratak golleri atmis olan, ve pekte cok oynamamasina ragmen gol kralligi koltugunda oturan bir adam nasil 29 kisilik koskoca kadroya giremiyor? FT ve Karan arasinda bir kotu tarih yoktu gibi hatirliyorum ben ama belki yaniliyorum. Almanya-Arnavutluk kadrosuna cagirmisti halbuki, o zamandan beri biraz form dusmesi olduysa bile sakatliktan kaynaklaniyordu bu, ki o zaman Fatih Tekke'ye ne diyecez? Belki Diyarbakir macindan sonra pisman olmustur FT. Takim berbat oynarken bir yolunu bulup golunu atmayi beceren bir tip cunku Karan.

***

Ilk atrenmanda Hakan-Halil ikilisini denemis, sag kanat'da Okan'i, Huseyin-Selcuk cift on libero. (Baska bir bilgi yoktu ama sanirim Tumer'in sol kanat'da yeri kesin, defans'da Toraman'in sakatligi cok ciddi degilse Umit-Toraman-Alpay-Serkan olur.) Bu durumda Nihat, Hasan, ve Tekke yedek. Halil'in ilk 11'de kalacagini sanmiyorum ama FT olunca tahminlerim hep yanlis cikmistir yillardir. (Bu konudayken Bruno Quadros, Mehmet Polat, ve Gabriel Tamas iyiki milli takim'da degiller!) Daha yakin bir ornek olarak Tumer'in ilk 11'de olacagini Danimarka macinda once kim tahmin edebilirdi?

Deniz
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Deniz Selman wrote:Mac saatleri belli oldu.

ilk mac (BERN)
12 kasim cumartesi
20.45 CET (21.45 TSI) (2:45 PM EST)

ikinci mac (ISTANBUL (Kadikoy))
16 kasim carsamba
20.15 TSI (1:15 PM EST)

Turkiye'de ikinci mac Kanal D'den yayinlanacak, ilk mac sanirim Show TV ama emin degilim.

Amerikadakiler icin su an durum belli degil, ama buyuk olasilikla iki macida Setanta USA kanalindan canli izlemek mumkun olacak. Bu kanal Globecast veya DirecTV'si olanlar icin evde, digerleri icin barlarda izlemek mumkun.

Internet yayini konusunda bir haber yok, ama sanirim turkishsoccer.tv ugrasip maclarin yayin haklarini alacaktir.
:arrow: Kanal D iki maci da yayinlayacagini aciklamis. turkishsoccer.tv'cilerde, henuz ses yok. Acaba JumpTV.com'un verdigi Kanal D yayininda da gosterilecek mi ki maclar?? (TR yayininda mac olup, bazen avrupa yayininda olmayabiliyor :( )

Setanta'nin normal kanalinin yayininda, iki mac gunu icinde (Cumartesi - Carsamba (linkler sadece bugun gecerli olacak sanirim)) Norvec-Cek Cum. maclari gosteriliyor. PayPerView seklinde, ozel yayin ayarlarlar mi bilmiyorum artik...

:arrow: Fatih Terim'in basin toplantisi varmis bugun (Ajansspor).

:arrow: Orda da bahsedilmis, Senez Erzik'in agzindan aciklamalariyla, Milliyet'e de haber olmus. Schale-FB macini da yoneten Ispanyol hakem atanmisti milli maca. O mactaki kirmizi kartlari filan her ne kadar hakli bulunsa da, "ustuste gelmesin" :) diyerekten, degistirilmis: Belcikali Frank De Bleeckere yonetecekmis maci...

Hoscakalin,
Özgür
Yucel F Genc
Posts: 151
Joined: Wed Jul 20, 2005 11:38 pm
Location: Miami/ABD

Post by Yucel F Genc »

Setanta bizim maci, Pazar gunu saat 13:00 et'de bantdan yayinliyor, ama yanilmiyorsam barlarda cumartesi gunu naklen verebilir. Ayni seyi 2. mac icin de uygulayacaklar.
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Ozgur Huseyinoglu wrote::arrow: Kanal D iki maci da yayinlayacagini aciklamis. turkishsoccer.tv'cilerde, henuz ses yok. Acaba JumpTV.com'un verdigi Kanal D yayininda da gosterilecek mi ki maclar?? (TR yayininda mac olup, bazen avrupa yayininda olmayabiliyor :( )
Kendi yazima cevap vermis olayim... Ilk yazdigimda neden bakmadiysam... Kanal D'nin program akisinda da, Euro-D'nin program akisinda da bu cumartesi mac gorunuyor. Sonradan, burda CL'in yayin haklari hesabi, "Avrupa uzerine bu macin yayin hakki" hikayesi diye sorun cikmazsa, JumpTV'den de izlemek mumkun olacak.

Hoscakalin,
Özgür
Deniz Selman
Posts: 483
Joined: Wed Oct 23, 2002 7:09 pm
Location: Philadelphia, PA

Post by Deniz Selman »

http://www.setanta.com/content/setanta/ ... teadjust=0&

Maclarin ikiside Amerikada canli olarak Setanta'nin T5 uydusundan barlarda yayinlanacak. T5 en standart uydu, tum futbol barlarinda var gibi bir sey. Her zamanki gibi adam basi $20.

Deniz
Deniz Selman
Posts: 483
Joined: Wed Oct 23, 2002 7:09 pm
Location: Philadelphia, PA

Post by Deniz Selman »

iSViCRE

...22 Vonlanthen......9 Frei
........7 Cabanas...........
21 Gygax..............16 Barnetta
.............6 Vogel..................
3 Magnin...24 Senderos...20 Muller...26 Degan
.....................1 Zuberbuhler...........

TURKiYE

....20 Hakan Sukur....21 Halil..................
17 Tumer.....15 Huseyin....16 Selcuk....7 Okan
6 Umit Ozat....19 Ibrahim Toraman...4 Alpay....14 Serkan Balci
........................23 Volkan.............................

Su an boyle gozukuyor...Hasan'in sakatligi ciddi gibi ve Halil antrenmanlarda ikinci forvet olarak oyunuyormus. Halil'in yerine Nihat olabilir tabii.


Turkiye
cezali: Emre, Hamit
sinir: Rustu, Umit Ozat, Ibrahim Toraman, Tolga, Servet, Selcuk, Huseyin, Okan, Hasan Sas, Tuncay, Fatih Tekke, Nihat

Isvicre
cezali: Wicky
sinir: Magnin, Vogel, Lonfat, Barnetta, Cabanas, Frei

Sari kart durumu ilginc. Ozellikle orta sahalarinda Vogel, Barnetta, ve Cabanas hepsi sinirda. Milanli Vogel, Euro'daki 3 macta ve bu elemelerde oynanan 10 macin tumunde 90 dakika oynamis ve eger cumartesi kart gorurse o mevkide kim oynar bilmiyorum. Arnavutluk asilli Behrami var, Cabanas belki orda oynayabilir falan ama sonucta 2-3 orta saha oyuncusu kart gorurse kadroda olmayan oyuncu cagirmak zorunda olabilir Kuhn (Hakan Yakin akla geliyor).

Bizde Selcuk ve Huseyin'in ikisininde sinirda olmasi ilginc olabilir. Ikiside kart gorurse ikinci macta mecburen Emre'yi tek on libero gibi oynatip daha atak bir kadroyla oynayabiliriz. Sanirim FT hic bir sekilde Ergun'u dusunmez boyle olursa.

Ayrica Umit Ozat'in sinirda olmasi ilginc. Vogel gibi oda her macta 90 dakika oynadi (bizden baskasi yok her dakika oynayan). Ama aday kadroya bakinca yedek sol bek yok. Serkan orda oynayabilir (Schalke macinda Umit Hamit'i bir turlu durduramaynica Daum bu degisikligi yapmisti) ancak.

FT gecen gun "Emre ve Hamit ikiside cok formda, ikiside orta saha oyuncusu..." gibi bir sey dedi. Ilginc, cunku Hamit aylar onceki Ersun Yanal devrinde Inonudeki Arnavutluk maci disinda orta sahada oynamadi milli takimda. Kadikoy'deki FB-Schalke macinda ilk yari sag bek, ikinci yari sag acik oynadi ve ikinci yari ne kadar daha iyi oldugunu ve orta sahada yeteneklerinin ne kadar daha net ortaya ciktigini gorduk. Sanirim Serkan eger sag bek'de iyi oynar ve Umit cezali duruma dusmezse, carsamba gunu Kadikoy'de Serkan sag bek, Hamit sag acik olabilir. Huseyin'i kesip Emre'yi koyunca baya iyi bir orta saha'ya benzeyebilir, falan. Bakalim once cumartesi ne olacak...skora gore carsamba taktikleri bambaska olabilir.

Deniz
Deniz Selman
Posts: 483
Joined: Wed Oct 23, 2002 7:09 pm
Location: Philadelphia, PA

Post by Deniz Selman »

Fanatik'e gore...

............Hakan Sukur....Halil..................
Tumer...Huseyin...Selcuk...Okan (Nihat)
Umit Ozat...Ibrahim Toraman...Alpay...Fatih Akyel
...........Volkan....................

Ilk okuyunca inanmadim, ve sonucta Fanatik yaziyor ve nerden cikti yazmiyor, ama Danimarka macinda hem Serkan hem Fatih aday kadrodo vardi, ikiside sakat degildi, ve Hamit'in yedegi olarak ilk 18'de olan oyuncu Serkan degil Fatih Akyel idi. (Ardindan Arnavutluk aday kadrosuna cagirilmadigi icin ben pek oynayacagini sanmiyordum.)

Sol kanat'ta buyuk olasilikla oynayacak olan Gygax, sol'a yakin oynayan forvet Vonlanthen, ve Irlanda macinda iyi bindirmeler yapan sol bekleri Magnin karsisinda Fatih Akyel/Nihat sag kanadiyla cikmak bana cok riskli gibi geliyor...FT'nin gecmiste oyle Fatih Akyel'i cokta sevdigi soylenemez, onu kesmek icin Capone'yi getirmisti falan.

***

Bu forumda bu maca verilen az ilgi, NTV gibi duzgun kanallarda bile spor haberinin sacma sapan klub "haber"leriyle gecmesi ve bazen milli takimin adinin bile gecmemesi(!), Turkiye'deki milli takim'a olan ilginin ne kadar yetersiz oldugunu bir kez daha gosteriyor. Mac gunune kadar milli takim havasina giremeyen Turk futbol "severleri", sonra kotu bir sonuctan sonrada bu ilgilerini dusuk tutsalar bari. Sirf elestirmek icin var olan bir milli takim seyircisi var maalesef. Yazik cunku icerde herkes sadece bizim icin anlami olan FB-GS kavgasi yaparken dunya'da yasayan diger 3-4 milyar futbol sever sadece Dunya Kupasini dusunuyor ve orda olmayan ulkelerde futbol oynandigi bile bir kac sene unutuluyor...

Dunya ucuncusu olunca sahte forma alip sokaklarda dans etmek kolay ve yararsiz, sonucta.

Deniz
Post Reply