Fener havası!

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Can Baysan
Posts: 464
Joined: Fri Oct 07, 2005 1:22 am
Location: Ankara

Fener havası!

Post by Can Baysan »

Eceli gelen köpek cami duvarına işermiş...

Bunlarınki de o hesap.

Silah kaçakçılarının, uyuşturucu tacirlerinin, hayali ihracatçıların, tefecilerin, mafya maşalarının; kısacası itin köpeğin kaptanlığını yaptığı Fenerbahçe adlı tekne, "seviye" denizinde bir batış daha gerçekleştirmiş.

Alıştık aslında ortada hiçbir şey yokken yöneticilerinin yüzsüzce ortalığa dökülüp "Hakem golümüzü yedi" edebiyatı yapmalarına, "En büyük FB! Karşı çıkanı bitiririm!" diye sözde kabadayılıklarına. Tokmak kimdeyse padişah odur. Hele de Aziz Yıldırım'ın elinde sopayla bunları yönettiğine bakılırsa, Fenerbahçe kulübünün bayağılığı hakkında çok şey söylenebilir...

Fazla lafı uzatmayalım. Olaya girelim. İşte Fenerbahçe resmi sitesinin yaptığı şerefsizlik (sahi, bu kaçıncı?):

Adamlardaki Galatasaray kompleksine şaşırmamak elde değil. Bu kadar da it olunur mu yahu!

Image

-------------------------------------

Resmi sitemiz hakettikleri cevabı anında yollamış:

Zorunlu Açıklama: Seviyeyi Korumak

99 yıllık ezeli rekabette söylemleri ve eylemleri arasında derin uçurumlar bulunan Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi internet sitesi aracılığıyla kulübümüze yönelik seviyesiz yayıncılık anlayışını şiddetle kınıyor ve takdiri spor kamuoyuna bırakıyoruz.

Kulüp resmi dergisinin tanıtıldığı sayfalarda Kayserispor, Konyaspor, Ankaragücü kulüplerinin adlarını doğru ve kısaltma kullanmadan yazma başarısı gösteren Fenerbahçe Resmi Sitesi'nin, Galatasaray Spor Kulübü'nün adını neden seviyesiz bir kısaltma şeklinde kullandığını yayıncılık ve spor ahlakı çerçevesinde sorgulamak spor kamuoyunun görevidir.

Bugün de resmi yayın organında taraftarlığa soyunan Fenerbahçe Resmi Sitesi çalışanlarına "seviyelerini yerden kaldırıp" 99 yıllık ezeli ve ebedi rekabetin düzeyine çıkarmalarını dileriz.

Galatasaray Spor Kulübü
İletişim Koordinatörlüğü

------------------------------------

Kaleminize sağlık İletişim Koordinatörlüğü çalışanlarımızın.

Fakat... Eşek hoşaftan ne anlar ki?
Liseli vardı ya ah o liseli...
Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Re: Fener havası!

Post by Mehmet Cirak »

Can Baysan wrote:
Silah kaçakçılarının, uyuşturucu tacirlerinin, hayali ihracatçıların, tefecilerin, mafya maşalarının; kısacası itin köpeğin kaptanlığını yaptığı Fenerbahçe adlı tekne, "seviye" denizinde bir batış daha gerçekleştirmiş.
Resmi sitemiz olmasi gerektigi gibi cok guzel bir cevap vermis. Fakat siz ustteki kelimeleri kullanarak seviyeyi nereye cekmissiniz? Fark goremiyorum ya siz? (boyle bir reklam vardi galiba)
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Re: Fener havası!

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Görkem KIRGIZ wrote:Fakat sevgili Can takımını destekleyen, forumlarda yazılarını yazan bir insan. böyle bir şeyin olması affedilebilir fakat burada resmi siteden bahsediyoruz.orada yazı yazan insanların bir çok filtreden geçmiş olması ve ne olursa olsun saygılarını yitirmemeleri gerekmez mi?

söylemeye çalıştığım, bir forumdaki yazıyla bir resmi sitede yayınlanan yazı bir tutulamaz,karşılaştırılamaz,karşılaştırılmamalı..
Orasi oyle canim, biz mesela burda "febe" filan gibi guya kucultucu oldugu dusunulen ifadelere izin vermemeye calisiyoruz, kullananlari uyariyoruz gordukce (Ve o acidan, Cirak'a da tesekkurler, forumun --sadece staff member'larinin degil-- normal kullanicilarinin da bu konudaki hassasligini yansittigi icin). Yani, neymis, cimbom.org forumu ile FB resmi sitesi karsilastirilmamaliymis! :D

"ITaat" mevzuunda oldugu gibi, bu seviye dusuklugunu kurumsal seviyede yasamalarindan, akli basinda her Fenerlinin gocunuyor olmasi lazim diye dusunuyorum. Ama, Tulun'un dedigi gibi, (klasman olarak farkli seyler, birisi "kapi onu" (hatta "magaza vitrini") oburu "balkon/arka bahce" filan gibi birsey olsa da) biz kendi supurmemiz gereken seylere odaklanalim onlari kendi haline birakip...
Özgür
Kenan Atak
Posts: 1734
Joined: Mon Jan 10, 2005 9:02 pm

Post by Kenan Atak »

Lumpen camia diye bosuna demiyoruz.
Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

"Bir baba hindi..." muhabbetinden beri FB seviyeyi hizla dusurme konusunda emin adimlar atti. Bunlarin bilincsiz yapildigini dusunmek saftiriklik olur.

Bu zevzekliklerin uzerine yolda hazine bulmus gibi atlayip, ayni hizla tipis tipis o adimlari takip eden kurumun adi da GS. Yok hakaret etmisler, yeni zengin edebiyati yapmislar, vs. vs.

Adamlarin konsantrasyon bozmak icin yaptiklari her gurultuye, davul zurna ile katilirsan al birini vur otekine demek gerekir, zeytintagi gibi su yuzune cikmadan evvel. Simdi bir reklam da ben hatirladim. Yok aslinda birbirimizden farkimiz ama biz falanciyiz diyordu. Ortaya fark ciktigi zaman, hemen arayi kapatmak sanki zorunlu!

Neyse gorunuse gore lig bu yil karakolda bitecek...
Serhan Aktaş
Posts: 19
Joined: Tue Mar 07, 2006 7:24 pm

Post by Serhan Aktaş »

Bende şunu anlayabilsem veya biri bana anlatabilse çok iyi olacak...

Öncelikle bir şeyle madem dalga geçeceksin kafana koymuşsun, bari bunu yaparken karşı taraftan o şeyi daha iyi yapman gerekir ki bir anlamı olsun, yoksa sen daha iyisi yapamamışken "bak ben bunu yaptım" demek çok manasız....

Türkiye tarihinde değil, Dünya Tarihinde yok "Dünyaca ünlü derbyler içinde 7 kişi oynayıp 7 gol atan, Galatasaray dışında"

Yani Galatasaray seni daha farklı yenmiş, hemde bu mağlubiyetle seni dünya tarihine geçirmiş, sen çıkıp hala bu ezikliği resmi sitene yansıtıyorsun, yani taraftarların yapmasını anlıyorum ama taraftarlarının bu ezeli duygusunu neden resmi sitende yaşatıyorsun....

Ha yaptığın şeye gelince madem 6 gol atmak büyük başarı, bunu Galatasaray 1 sene içinde sana 2 kere atarak yine senden daha iyisini yapmış, ya neresinden bakarsan bak anlamsızlık....
Can Baysan
Posts: 464
Joined: Fri Oct 07, 2005 1:22 am
Location: Ankara

Post by Can Baysan »

Kutsal İttifak Medyası bu rezaleti bakın nasıl aktarmış okurlarına:

Star... Hiç değinmemiş!
--------------------------------------------
Hürriyet...

G.SARAY Kulübü, F.Bahçe Kulübü’nün resmi sitesinde adlarının kısaltma şeklinde kullanılmasını "seviyesiz" bulduğunu belirterek kınadı. G.Saray Kulübü’nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi: "F.Bahçe Resmi Sitesi’nin, G.Saray Spor Kulübü’nün adını neden seviyesiz bir kısaltma şeklinde kullandığını, yayıncılık ve spor ahlakı çerçevesinde sorgulamak spor kamuoyunun görevidir."

Veriş tarzına bakın!.. Sanki FB resmi sitesi, Galatasaray'ı "GS" diye yazmış, bizimkiler de ona kızmışmış... Olayın içyüzünü bilmeyen böyle sanmaz mı bu satırları okuduktan sonra? Galatasaray'ı "6S" diye kısaltma adilikleri tek satır yer almamış.
--------------------------------------------
Milliyet... Sürpriz değil; tabii ki değinmemiş! (Sadece dün, internet sitelerinde yalan yanlış birkaç satırla geçiştirdiler)
--------------------------------------------
Vatan... Onlar da değinmemiş bu iğrençliğe.
--------------------------------------------
Fanatik... X
--------------------------------------------
Fotomaç...

Fener'e 6S tepkisi

F.BAHÇE'nin resmi sitesinde G.Saray adının 'G'si rakamla 6 olarak yazılıp "6S" şeklinde kısaltılmasını, sarı-kırmızılı kulüp kınadı. Site çalışanları, seviyelerini yerden kaldırıp 99 yıllık rekabetin düzeyine çıkarmaya çağrıldı.

--------------------------------------------
Sabah...

Ezeli rekabette sanal kapışma

F.Bahçe'nin resmi internet sitesinde, kulübün dergisindeki haberler tanıtılırken, G.Saray için iki kez '6S' kısaltması kullanıldı. Sarı-kırmızılı kulüp kendi web sitesinde, "G.Saray'ın adının neden seviyesiz bir kısaltma şeklinde kullanıldığını yayıncılık ve spor ahlakı çerçevesinde sorgulamak spor kamuoyunun görevidir" açıklamasını yaptı. Öte yandan G.Saray, UEFA kriterlerine uygunlukla ilgili belgelerin büyük bölümünü federasyona verdi. Ancak 'futbolculara borcun olmadığına' ilişkin belge için 1 hafta
ek süre istedi.


Kapışan kim be! Terbiyesizliğe karşı lisan-ı münasip ile yanıtını vermenin adı ne zamandan beri "kapışmak" oldu!
-------------------------------------------
Türkiye... Yok!
-------------------------------------------
Haberi en gerçekçi veren gazete Akşam...

Seviye polemiği

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki soğuk savaş iki kulübün internet sitelerine sıçradı. Fenerbahçe Dergisi'nin Nisan sayısının fenerbahce.org'daki tanıtımında, 'Galatasaray' yerine 6-0'lık maçtan sonra taraftarların kullandığı gibi '6S' yazıldı. Bunun üzerine 'İletişim Koordinatörlüğü' imzası ile galatasaray.org'da 'Zorunlu Açıklama: Seviyeyi Korumak' başlıklı şu açıklama yayınlandı: (Açıklama metnini eklemişler/C.B.)

-----------------------------------------

Medyanın tümüne baktığımızda, bir "görmezden gelme, örtbas etme" çabasını görüyoruz.

Aynı terbiyesizliği FB değil de GS yapsaydı, FB'den F5 diye bahsetseydi; gazetelerin spor sayfalarında nice fırtınalar kopar mıydı, kopmaz mıydı? Yorum sizin...
Liseli vardı ya ah o liseli...
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Re: Fener havası!

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Can Baysan wrote:Image
Nihayet, klubumuzu, (kendileri ve diger takimlar gibi tam adiyla degilse de), en azindan "GS" olarak yazmayi becerecek kadar evrim gecirebilmisler. Artik yukardaki alintidaki gibi degil FB resmi sitesindeki sayfa.
Özgür
Hasan Utku
Posts: 309
Joined: Mon Dec 23, 2002 12:48 am

Post by Hasan Utku »

Maçları yorumlayan Onur Tuncer de,Galatasaray Lisesi mezunu ama iyi bir Fenerbahçe'li arkadaştır..Hiç alakası yokken böyle mevzularda adının bile geçmesi üzücü..
Oltunc Özgür
Posts: 211
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:46 pm
Location: DUBAI

Post by Oltunc Özgür »

Bence burada o laf atti bu "bir baba hindi.." dedi münakasina gerek yok, gider Kadiköy'de yenip sampiyon olursak , cenelerini kaparlar, Hicbir sezon bu adamlari evire cevire yenemedigimiz icin bu tartisma surup gidiyor, ceneleri kapatmak bizim degil takimin gorevi.
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Bence bu konu biraz abartiliyor. Ne var yani adamlar saka yapmis, G harfi yerine 6 kullanmislar. Ha bu espri resmi site icin bayagi muptezel kalmis ama ne yapalim Fenerbahcelilik boyle birsey iste.

Siz de F harfi yerine 7 kullanip 7ENERBAHCE yazarsiniz olur biter (7'nin ortasında cizgi olacak). Futbol biraz da birbirini kizdirmaktir.
Yigit Kavurmacioglu
Posts: 177
Joined: Fri Nov 08, 2002 5:56 am

Post by Yigit Kavurmacioglu »

Ufuk Sezekkaplan wrote:Bence bu konu biraz abartiliyor. Ne var yani adamlar saka yapmis, G harfi yerine 6 kullanmislar. Ha bu espri resmi site icin bayagi muptezel kalmis ama ne yapalim Fenerbahcelilik boyle birsey iste.

Siz de F harfi yerine 7 kullanip 7ENERBAHCE yazarsiniz olur biter (7'nin ortasında cizgi olacak). Futbol biraz da birbirini kizdirmaktir.
Sevgili Ufuk,

Guzel yaklasimin icin tesekkurler. Bu tur takilmalar taraftarlar arasinda olmasi dogal ve guzel. Nitekim seneler evvel, arkayi dortleyin yerine "arkayi Fenerleyin" deyimi dolasirdi.

Fakat bu gibi "espri"lerin resmi agizlarda ve resmi yayin organlarinda olmasi dogru degil. Bu Fenerbahcelilik degil. Hakli olarak bu forumda tepki oldu, arkadaslarimi bu ifade ile kizdiran ben de klube gerekli tepkimi ilettim.

Sonuc olarak bu bir spor ve rekabet, kisisel olarak ayri takimlari tutuyor olabiliriz ama bunun disinda cok fazla ortak yanlarimiz oldugunu da unutmayalim.

Selamlar

YK
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Yigit Kavurmacioglu wrote:
Ufuk Sezekkaplan wrote:Bence bu konu biraz abartiliyor. Ne var yani adamlar saka yapmis, G harfi yerine 6 kullanmislar. Ha bu espri resmi site icin bayagi muptezel kalmis ama ne yapalim Fenerbahcelilik boyle birsey iste.

Siz de F harfi yerine 7 kullanip 7ENERBAHCE yazarsiniz olur biter (7'nin ortasında cizgi olacak). Futbol biraz da birbirini kizdirmaktir.
Sevgili Ufuk,

Guzel yaklasimin icin tesekkurler. Bu tur takilmalar taraftarlar arasinda olmasi dogal ve guzel. Nitekim seneler evvel, arkayi dortleyin yerine "arkayi Fenerleyin" deyimi dolasirdi.

Fakat bu gibi "espri"lerin resmi agizlarda ve resmi yayin organlarinda olmasi dogru degil. Bu Fenerbahcelilik degil. Hakli olarak bu forumda tepki oldu, arkadaslarimi bu ifade ile kizdiran ben de klube gerekli tepkimi ilettim.

Sonuc olarak bu bir spor ve rekabet, kisisel olarak ayri takimlari tutuyor olabiliriz ama bunun disinda cok fazla ortak yanlarimiz oldugunu da unutmayalim.

Selamlar

YK
Sevgili Yiğit bey,

Sizin yaklaşımınız daha da güzel..Tebrikler..
Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Buyrun birde burdan yakalim...Gurcan Bilgic'in 25 mart tarihli yazisindan bir bolum.

Biz lumpenler anlayamadik tabii :lol:


Skorborddaki 'mor' yazı

Hıncal Uluç ağabeyimiz dün çok sert bir yazı yazdı. Sami Yen'deki olayların faturasının da ağır olmasını istedi. Hassasiyeti ve tepkisi çok doğru. Ama bir şeyi atlamış. O tribünleri yönlendirenler maçın içine "nifak" soktu. Çünkü Sami Yen skorbordunda takımların yazıldığı renkler dikkat çekiciydi. Galatasaray kırmızı zemin üzerine sarı harflerle yer almıştı. Fenerbahçe'ye seçilen ise lacivert üstüne sarı değil, "mor"du.
"Batıya açılan pencere" mor rengin anlamını iyi bilir. Bu renk dünyadaki eşcinsellerin rengidir. İki saat boyunca da skorbordda bunu tuttular. Belki kendilerince başka neden göstereceklerdir ama bana göre ezeli rakiplerine "ince" bir gönderme yaptılar. O anda, anlayan anladı, anlamayan da bunu okuyunca anlar.
Fenerbahçeli yöneticilerin Beşiktaş'a sadece milli marş süresince yaptıkları "ayıp" da iki harfin renkleriyle ilgiliydi. Ve çok tartışma yarattı.
Galatasaray yönetimi de skorbord hitabını da bize açıklar umarım.
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Ne buyuk saygisizlik ama. Insan ayirimi yapanlar mi ayip ediyor, yoksa mor
rengini kullananlar mi? Curuk, kokusmus insanlarin yorumu iste...
Post Reply