29. Hafta Diyarbakir - GS 1-3 ( 12, 40 h.sukur, 53 necati)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Futbolun iyi olmamasinin sebebi sahanin islatilmamis olmasi ve zeminin sert olmasi olarak gosteriliyor. Daha dogrusu futbolcular oyle dusunuyor.

Gercekten de top cok zipliyordu mac sirasinda, top kontrolunde zorlandi futbolcular.
Last edited by Tolga Girici on Fri Apr 07, 2006 10:32 pm, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Hakan'a aferin. Bu i$ bu kadar. Boyle oynasin bir sene daha oynar. Kendine bakiyor adam. Hakan Unsal ile kiyas kabul etmez.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Cok entresan, mac sonrasi demeclere bakiyorum. Gerets "Korkunç kötü bir maçta, buna rağmen üç puan almak iyiydi.. futbolcular genel olarak yorgundu.. 2 futbolcu çok iyiydi.. 70. dakikaya kadar Hakan ve 90 dakika boyunca Cihan.. " demis.

Ilk yari cok kotuydu. Ama senin orta saha, Ergun ve Emre Asik kararlarinda en buyuk pay. Rakip Ergun'un ve Emre'nin ustune gitti, ikisinin hatalarindan pozisyon buldular. Orta sahan sayica eksik, mucadele yonunden eksik, ilk yari Diyarbakir dincti bunu avantajina kullanabildi. Ikinci yari yoruldular, pres yapacak halleri kalmadi, GS da top dolastirdi.

Tahmin ettigim gibi benim begendigim, GS'in 3-1'den sonra topu dolastirmasi, kalesinde ciddi hic bir pozisyon gormemesi, oyunu sogutmasi, kontra toplarla gol pozisyonuna girmesi Gerets'in istegiyle olan bir sey degil. Aksine bu hoca bunun cok kotu oldugunu dusunuyor. Illa ki bastiracaksin, 3 se 4, 4 se 5 atacaksin. Seneye Avrupa'da takim "ya Allah bismillah deyip saldirirken, kalesinde 4 gol gorunce" soracagim sana Gerets.

Bakin daha neler soylemisler. Adnan Polat ""Takım 3 puanı 3 golle aldığı için mutlu, iyi oynamadıkları için ise üzgün. Bunu sahanın zemininin sertliğine bağlıyorlar. Futbolcuların beğenmediğini ben nasıl beğeneyim."

Hele Futbol takimindan sorumlu olmasi gereken Bulent Tulun neler demis "Geçen haftaki performansı gösteremedik ama istediğimizi aldık.. "

Offf... Gecen haftaki performans... Hic sasirmiyorum hic. Seytani satir aralarinda detayda arayacaksiniz.

Ozan Ersoy
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Ozan Ersoy wrote:Cok entresan, mac sonrasi demeclere bakiyorum. Gerets "Korkunç kötü bir maçta, buna rağmen üç puan almak iyiydi.. futbolcular genel olarak yorgundu.. 2 futbolcu çok iyiydi.. 70. dakikaya kadar Hakan ve 90 dakika boyunca Cihan.. " demis.


Offf... Gecen haftaki performans... Hic sasirmiyorum hic. Seytani satir aralarinda detayda arayacaksiniz.

Ozan Ersoy
Evet bu benim de dikkatimi cekti. Herkes agiz birligi etmis kotu oynadiklarini kabul ediyorlar. Hakkaten de bir mucadele eksikligi vardi bu hafta, ama gecen hafta da iyi oynamamisti takim.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Du$mekte olan bir takimla ba$a gure$en bir takim (birisi lider ile ayni puanda ikinci oburu gidiyorum diyerek sondan ikinci) arasindaki macta ikinci dakikada gol yiyip ileri gecene kadar bu kadar firsat verilirse cok iyiydik demek saf dillik olmayacak mi idi? Ha bunda Gerets'in sucu bol derseniz o kabul etmiyor olabilir. Song'a yapilanlar goz dagi idi. Emre A$ik'tan ne koy olur ne kasaba. Ergun ise karisini bo$ayip manken bomazi ile olan izdivaci ile orada bitti malasef. Hala belini dogrultamadi. Kadin icin soylenen erkegi rezilde vezirde yapar lafi icin bir ip ucu. Bekar olanlara bundan iyi nasihat olamaz. Elbette erkegin ne yapsan rezil olmaktan ba$ka caresi olmayanlarinin surusune bereket. Bunlara du4en talihsizler icin soylenecek laf yok. Benim lafim helal sut emmi$ler icindi.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Mehmet Sönmez
Posts: 176
Joined: Thu Sep 15, 2005 2:30 pm
Location: Almanya

Post by Mehmet Sönmez »

Oyuncularin cogunlugu bu macta hic kazanmak icin sahaya cikmamisladi, oyunlarindan sanki bu anlasiliyordu. Yorgunluk bence bir bahaneydi! Adam macta biraz istekli olur, kazanmak icin sahaya cikar (eger bugün baska bir takim karsimiza ciksaydi kesin yenilirdik!) Oh paralarini aldilar ve artik hirslari kayboldu gibi bir anlam cikariyor insan. Kendileri daha gecen hafta "kalan her mac bir final maci" diye söylüyorlardi. Bu mac final maciysa ben diger "final" maclarin nasil olacagini simdiden tahmin etmek bile istemiyorum!
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Cengiz Akgun wrote:Du$mekte olan bir takimla ba$a gure$en bir takim (birisi lider ile ayni puanda ikinci oburu gidiyorum diyerek sondan ikinci) arasindaki macta ikinci dakikada gol yiyip ileri gecene kadar bu kadar firsat verilirse cok iyiydik demek saf dillik olmayacak mi idi? Ha bunda Gerets'in sucu bol derseniz o kabul etmiyor olabilir.
Bu ilk mac degil ki GS'in kotu oynadigi. Kac kere gittik geldik, son dakikada kazandik, puanlar kaybettik. Ligin dibindeki Denizli'ye evimizde 2 puan verdik. Ligin dibindeki Malatya'yla berabere kaldik. Hem ne zaman ben Gerets'in agzindan cok kotu oynadik lafini duymusum ki? Ayrica bir hafta onceki maca gore kiyaslaniyorlar. Gecen hafta GS'in 6 sutuna karsi GB'in 21 sutu vardi. Bunlarin 2 si penalti zaten. Ikinci yari Hakan'in alti pastan (fatih'in cekilme vardi dedigi) topu iskaladigi pozisyon haricinde pozisyonumuz yok. Gencler orta sahamiza ustunluk kurmus, top oynatmamis, ustune ustluk benim hala nasil yemedigimize sasirdigim 3-4 mutlak gol pozisyonu bulmus, bir de penalti kacirmislar. Aman gecen hafta kadar iyi oynamayalim bir daha ne olur.

Bu 3. golden sonra olanlara kizdi buyuk bir olasilik. Bizim cocuklar "hoca baslariz bastir bastir, ileri ileri, 3 tane atmisiz ondeyiz, bu mac artik rolantiye alinir, rakip top pesinde kosturulur" dercesine, dakikalarca orta sahada, kendi sahamizda pas yaptilar. DB'in aman nasil kacirdilar dedigim bir pozisyonunu hatirlamiyorum. Onun uzerine Hakan'in iki kere kacirdigi, Necati'nin kaleciyle karsi karsiya kalip atamadigi, Aydin'in icerde bombos Hakan'a ortaya yapamadigi, Necati'nin sutlarini hatirliyorum. Yani bir 3 tane daha atmamiz isten degilmis.

Ben ikinci yariyi begendim. Ama hocanin arzusu disinda yapildigi asikar.

Not: Ergun'un bir saatlik bir programi vardi tv'da gectigimiz aylarda. Esiyle roportaj yaptilar uzun uzun. Gayet efendi, akli basinda, geleceklerini dusunen, futboldan bile anlayan bir hanim kiz. Hirsli epey... Ergun kotu oynadiginda oturup tartisiyorlarmis, neden oyle oynadigina kiziyormus. Ergun "futbol bilgisi beni sasirtiyor" diyor. Finans konularinda, paralarini nasil yatirdiklarina dair bos olmayan yorumlar yapmisti esi. Bosanma hic hos bir sey degil, Allah kimsenin basina vermesin. O siralarda etkilenmis olabilir ama benim izlenimim Ergun'e kostek degil destek olan gayet ileri goruslu, akli basinda bir esi var su an. Egitimini bilmiyorum.

Ergun'un derdi klasik yaslilik ve muzmin sakatlik.

Ozan Ersoy
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Fenerin toparlandığı, daha sistemli ve akıllı oynadığı söyleniyor.. Ama bizim takım kazansada 2 haftadır biraz can sıkıyor!

Geretsin Emre ve Ergün tercihi saçmalıktı resmen! Hadi Emre 2 maçlık bir macera oldu, peki Ergün ne olacak şimdi! Ferhatın yerine oynamaya devam mı edecek? Ferhatın nesi eksik? Ergün 3-4 yıl öncede sol-bekte güvenilmez biriydi, halada öyle, hatta dahada kötüleşti! Ergün daha tecrübeli, şu gerilimli haftaların stresini Ferhat kaldıramayabilir, diye düşünüyorsa bile, bırak çocuk bir kendini göstersin, bakalım bu stresi kalbırabiliyormu kaldıramıyor mu? Ferhatın oynamayacağı bellide, bari Orhan Ak iyileşse! Ergünüde çok severim, Ergün hayranı GS'li olmayan arkadaşlar bile mevcut, o yüzden onun hakkında kötü bişey söylemekte istemiyorum!

Song ve Ferhat meselesi yüzünden bu iki haftayla ilgili olarak futbolu eleştirmek istemiyorum. Ama para aldılar diye gevşemezler inşallah!
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

ilk yariyi izleyebildim sadece. o yuzden yorumlarim ilk yari ile ilgili olacak.

maca tutuk basladik. ve dakikasinda da golu yedik. aslinda biraz bizi uyandirma adina iyi oldu gol. gerci bir iki atak daha verdik ilk 10 dakika icinde ama. sonra buldugumuz golle birlikte diyarbakir tehlikesini kalemizden uzak tutmayi basardik devre boyunca.

ancak pozitif futbol adina cok eksiklerimiz vardi. bir kere galatasarayin kanatlari islemiyor. cihan sag kanatta epey gayretli, surekli ileri geri calisiyor, rakip son cizgide rakibe basmaya gidiyor. ama cihanin yetenekleri kisitli. hasan sas, sag kanattaki gorevini hatirladikca orasi isliyor ancak. sol kanat ise hic calismiyor. cunku burada ergun cok durarak oynuyor. biraz defans guvenligini dusundugunden biraz da fizik guc eksikliginden olsa gerek, ergun rakip yari alanin ortasini hic gecmedi mac boyu. hucuma katkisi yok. fenerbahcede begenilmeyen umit ozat bile her mac yaklasik 10 tane bindirme yapiyor kanattan. gidiyor, sifira iniyor, iceri ceza sahasina daliyor vesaire. ama galatasaray'da orhan olmadigi zamanlarda ferhat da dahil soldan bindiren kanat adami olmuyor. ayhan da burada yeterince destek alamadigindan o da surekli ice kacarak oynuyor. aslinda oyuna bakarsak sol kanatta daha cok top tutuyor gibiyiz, ama bunlarin cogu ya orta alanda paslasma seklinde oluyor, ya da orta saha yakinlarindan bu kanattan ceza sahasina top sisirme seklinde. maci izlerken, acaba ne zaman kanattan bindirecegiz diye aklimdan gecti, iki dakika gecmeden cihan-hasan organizasyonu ile sagdan bindirdik ve golu bulduk. ilk golun geldigi kornerde de hasan yine sagdan diyar defansinin arkasina sizmisti, coskun can havliyle yetisip auta atmisti topu.

bunun disinda ilk yaridaki volkan'i da begenmedim. hadi cektigi tum sutlarin daglara taslara gitmesini es gectim, orta sahada kendinden beklenen mucadeleyi vermekten cok uzakti. cok agir kaldi pozisyonlarda. bir ara yanindan gecen adami seyrediyordu, hayretler icinde kaldim. ilic de pek varlik gosteremedi, ama onun da saskinligini anliyorum. hem ayhan, hem hasan ilk yari boyunca surekli onun gorev alanina geldiler, onun gorevlerine soyundular. necatiyi de ekleyebiliriz bunlara.

hucum hattimiz ise cok kotuydu. hakan iki kafa golu atti, guzel ama neredeyse ayagindaki tum toplari rakibe kaptirdi, olumlu pas atamadi, ikili mucadelelerin cogundan yenik cikti. ama yine de attigi iki golle onemli katki sagladi takima. gelelim necatiye. simdi gordum, cok guzel bir gol atmis ikinci devre. ama ilk yarida bence takimin en kotusuydu. ileride ne top tutabildi, ne pozisyona girebildi. cok yavas, eskiden sirti donuk top alir, adam gecer, sut atardi. ama simdi o necatinin yerinde yeller esiyor. ya ben goremiyorum, necati cok onemli isler yapiyor sahada, ya da hakikaten kotu. gerets nedense necatiyi hep oynatiyor. umit karan varken de necati hep oynuyordu, simdi cok daha rahat. oysa kabze-hakan-necati-karan dortlusunden kimin oynayacagi tartismalari cok oluyordu. nedense necatinin kenarda olmasi alternatifi uzerinde hic durulmadi, durulmuyor. hasan kabzenin necatinin su halinden cok daha faydali olacagini dusunuyorum.

son duzluge girdigimiz su haftalarda, saidou'nun takima bir an once donmesi lazim. orhan'in da. bunun yanisira gerets'in biraz da kenarda beklettigi sabri, hasan ve marek'e mac icinde belli sureler gorev vermesi gerekir diye dusunuyorum. son haftalarda fener, besiktas, kayseri gibi onemli takimlarla oynayacagiz.
Hasan Utku
Posts: 309
Joined: Mon Dec 23, 2002 12:48 am

Post by Hasan Utku »

Rize maçı da dahil başlayacak zorluk derecesi yüksek maçlar serisinde savunma önlemlerine de dikkat etmek lazım artık.

Bu nedenle Hasan'ın form durumu da göz önüne alınarak,Hasan'ı takımın lüksü olarak düşünüp,onunla beraber orta sahada Cihan ve iyileşecek Saidio ve Ayhan'dan kurulu dörtlü kurulmalı.. İliç ve Necati ise değişmeli oynamalı..Az gol atarız belki ama,böyle her maçta sürüyle pozisyon vermekten de kurtuluruz..

Saracoğlu'ndan çıkarılacak bir puan bile bize şampiyonluk yolunu büyük ihtimal açacaktır..Bu saatten sonra maceranın anlamı yok,sonra pişman olmayalım..
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Ilk yari olsun ikinci yari olsun bence GS bir varlik gösteremedi. Tempo cok
dusuktu. Top kaptirma 80 dakika icinde yanlis hatirlamiyorsam 68.

Bunu yorgunluga baglamiyorum, asil neden Volkan, Ergun ve Ayhan'in
sahada olmalariydi. Volkan bu uclunun iyisi ve Ergun kötulerin en
kötusuydu. Oyunu bir baska yavaslatan isim Hasan Sas, ama bunu
belirtmekten biktim artik.

Sabri gibi oyuncuyu yedek tutmak bu kadro icinde bence lukstur. Song'u
cezalandirmak pahasina maci riske sokmasi sorumsuzca davranmaktir.

Kötu gidisati görmemesi bir baska dusundurucu olay. Kadro tercihi berbat,
bahis konusu oldu evde. Yumurtlayan adam...

Diyar keklik takim gercekte, fark yapilacak macta farka gidilmemesi
uzuntu verici. Umarim bu golleri aramayiz ilerde.

Ölu toprak var takimin ustunde, yorumcu Hakan Unsal ve Ergun.
Bu gidisle takimin isi zor.

Bence arkadas yerinde poll yapmis. Sarlatani göndermeleri gerekiyor...
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Hasan Tezcan wrote:Bence arkadas yerinde poll yapmis. Sarlatani göndermeleri gerekiyor...
Galatasaray'in teknik direktorunden bahsediyorsunuz herhalde. Bayagi seviyesiz bir benzetme olmus. Ne sarlatanligini gordunuz Gerets'in, komisyon alirken mi yakaladiniz...
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Post by Hasan Tezcan »

Definition:

- A flamboyant deceiver; one who attracts customers with tricks or jokes.
- One making usually showy pretenses to knowledge or ability.

...bir zaman MD'ye yapmistim bu yakistirmayi. Ozan cok kizmisti, hatirlar.
Benim kisisel kanaatim bu.

Komisyon almis almamis bilemem, nereden bileyim, isin icinde degilim,
yapan göturuyor zaten. Sonra herkesin aldigina inaniyorum. Almanin yöntemi
cesiti var. Ayrica aldigini bilsem de umursamam, yönetim umursamadiktan
sonra bana ne. Beni ilgilendiren olay TD'lugu.
Last edited by Hasan Tezcan on Sat Apr 08, 2006 2:30 pm, edited 1 time in total.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Resmi sitenin güncellenmesiyle görevli birileri var mı? Yoksa bazı hayırsever Galatasarylılar bunu gönüllü olarak mı yapıyor? Hala golleri koymamışlar! Diğer takımların siteleri bizimkinden çok çok öndedir heralde bu konuda!
Last edited by Ismail Gezer on Sat Apr 08, 2006 2:31 pm, edited 1 time in total.
Post Reply