Fatih Mutlu wrote:
hucum hattimiz ise cok kotuydu. hakan iki kafa golu atti, guzel ama neredeyse ayagindaki tum toplari rakibe kaptirdi, olumlu pas atamadi, ikili mucadelelerin cogundan yenik cikti. ama yine de attigi iki golle onemli katki sagladi takima. gelelim necatiye. simdi gordum, cok guzel bir gol atmis ikinci devre. ama ilk yarida bence takimin en kotusuydu. ileride ne top tutabildi, ne pozisyona girebildi. cok yavas, eskiden sirti donuk top alir, adam gecer, sut atardi. ama simdi o necatinin yerinde yeller esiyor. ya ben goremiyorum, necati cok onemli isler yapiyor sahada, ya da hakikaten kotu. gerets nedense necatiyi hep oynatiyor. umit karan varken de necati hep oynuyordu, simdi cok daha rahat. oysa kabze-hakan-necati-karan dortlusunden kimin oynayacagi tartismalari cok oluyordu. nedense necatinin kenarda olmasi alternatifi uzerinde hic durulmadi, durulmuyor. hasan kabzenin necatinin su halinden cok daha faydali olacagini dusunuyorum.
Bence Hakan cok iyiydi dun gece. Hoppala... Ozan senin agzindan nasil cikar boyle bir sey? Cikar... Santrafor dedigin adam pas atmak, mucadelelerin cogundan galip cikmak, pres yapmakla degerlendirilmez de ondan. Girdigi pozisyonda golunu yaziyor mu ya da bosta biri varsa asistini yapabiliyor mu ona bakilir. Ilk once pozisyona girecek kadar mucadele edebilecek ve kosacak. Ondan sonra verimine bakilir. Bakiyorum girdigi 4 pozisyon var. Ikisini gole cevirdi, biri direkte patladi, otekisinde tek dokunusla volesini vurdu, kaleci kurtardi. %50 basari. Sansi olsa %75 olacak. Bundan iyisi samda kayisi.
Inzaghi Hakan'dan bir kac yas kucuk. Mucadelelerin cogunda yerde, paslari dogru durust yere gitmez, ilerde pres mres yapmaz. Keske bizde olsa. Cok buyuk santrafor. Zaten oynadigi takim ve takimin Cl'deki durumu, aldigi para dunya futbolunun ona verdigi degerin bir olcusu. Trezequet bir baska ornek. Kac senedir Italya'da sampiyon olan, CL'de en az ceyrek final oynayan takimin santraforu. Nilsterooy muhtesem bir santrafor. Ama 3-4 mac Ferguson sakat olmamasina ragmen onu kulubede oturttu. Saha oynadi ilk 11. Neden? Cunku adam gol atamiyordu ondan. Bana ne sahada yaptiklarindan bilmem ne derler adama. Mantik basit, ornekler cok...
GS gibi Turkiye liginin ustunde, ofansif futbol oynayan, her mac en az 5-6 net pozisyon bulan bir takimin 9 numarasi, eger vasatsa senede 20 gol - 5 asist yapmali. Onun yaninda oynayan forvet 15 gol - 10 asist yapmali. Bundan azi kotu demektir, bundan cogu (bu seneki Umit Karan) elinde iyi bir forvetin var demektir.
Necati demissin...
"Galatasaray formasını giydiği ilk sezon 14 maçta 9 gol atarak maç başına 0,64 gol ortalaması yakalayan Necati, geride kalan sezonda bir istikrar abidesi olarak 33 maçta forma giyerken, attığı 15 golle de maç başına 0,45 gol oranında kalmıştı.
Bu sezon 27 lig maçında rakip filelere toplam 18 gol gönderen Necati, yakaladığı 0,66 gol ortalamasıyla, Galatasaray'da kendi adına bir rekora imza attı."
Birisi de Hasan'i sormus...
"Bu sezon Galatasaray'ın en başarılı isimlerinden biri olmayı başaran 30 yaşındaki deneyimli futbolcu, lig maçlarında takıma adına 2 gole imza atarken, yaptığı 16 asistle de, 22 asitle ligin en fazla gol pası veren oyuncusu Fenerbahçeli Alex de Souza'nın ardından ikinci sırada yer almayı başardı."
Ozan Ersoy