31. Hafta: FB-GS 4-0

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Selcuk Samli
Posts: 3565
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

"Suçlu aranıyorsa o da teknik heyettir"

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets maçtan sonra yaptığı açıklamada, ilk defa bir takımın kendilerinden daha üstün oynadığını söylerken, "Burda bir suçlu aranıyorsa o da teknik heyettir" dedi

"Öncelikle ilk 10-15 dakika oyuna iyi başladık, birde baktıkki golü kendi kalemizde gördük, İliç'i oyuna aldık, önemli olan kırmzı kart olayıydı.. Tüm oyun planımız alt üst oldu.. İlk defa bir takım bizden üstün oynadı..

Burada şu konu var.. Bazen aklımızı ve bazen de çok fazla kalbimizi ortaya koyuyoruz.. Biz futbolcularımızı kötü bir konuma getirme durumunda değiliz..Hala yola devam ediyoruz..

Gerets, Fenerbahçe karşısına çıkardığı ilk 11'in eleştirilebileceğine değinerek, ''Sizler sormadan önce ben söylemek istiyorum. Genç oyuncularımızı her zaman destekledik. Kararlarımızın arkasındayız. Birileri ateşe atılacaksa bu teknik heyettir. Maçtan önce (Nasıl başlarız, nasıl oynarız) diye biz çok şey düşündük. Maça başlama şeklimizin de sonuna kadar arkasındayız. Evet, İliç son dönemde formda olan bir oyuncu. Biz doğru karar verdiğimizi düşünüyoruz'' dedi.

Belçikalı çalıştırıcı, alınan mağlubiyetteki sorumluluğu ve Uğur ile Ferhat'ın geçen haftalarda forma şansı bulamamış olmasıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine ise ''Yüzde kaç hatalı olduğumu yarın gazetelerden okuruz. Genç futbolcularımdan Ferhat'ı son dönemde genç milli takımdaki yoğun maç trafiği nedeniyle dinlendirmiştim, Uğur'un ise sakatlığı vardı. Onların suçlu gösterilmesini kabul etmiyorum. Onların hiç suçu yok, burda bir suçlu aranıyorsa o da teknik heyettir..

Bizim 3 tane final maçımız var.. Biz yarışı sonuna kadar kovalayacağız.. Bizim düşüncemiz buraya geldiğimizde bu oyunu kazanmaktı.. İlk başta pozisyonumuz var, onlar gol olmadı, sonra yarım pozisyonda golü yedik.. "

Fenerbahçe'nin bu galibiyetle büyük avantaj elde ettiğini belirten Belçikalı hoca, ''Kazandıkları için avantajlı konuma geçtiler, ama daha maçlar bitmedi. Biz sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacağız. Yolumuza devam ediyoruz ve fırsatlarımızı değerlendireceğiz. Hayal kırıklığını hep beraber yaşıyoruz. Çünkü biz burada galip gelseydik, yarışı neredeyse bitirmiş olacaktık. Biz hala inanıyoruz. Bakarsınız ki haftaya olaylaryine değişmiş olur.''

Kaynak:www.ajansspor.com
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Yahu biz ne dedik şimdi :)
Doğru düzgün eleştirmedik bile, sadece kişisel psikolojim açısından USA atmosferinin daha iyi olacağını düşünüyorum o kadar :)
Hatunu alıp gidecem abi, duramam artıkın buralarda.. Şampiyon olursak dömerim yanlız :)
Hasan Utku wrote:
Ismail Gezer wrote:Amerikaya taşınmak istiyorum. Fener maçları akabinde sokağa çıkınca fazla fenerliye rastlama ihtimalim olmaz en azından :)
Yahu daha geçen hafta hiç biri ortada yoktu..Sen de fink atıyordun forumlarda,tv yayınlarında,orda burda..

Daum'dan farkın yok inanki.. :lol:
Hasan Utku
Posts: 309
Joined: Mon Dec 23, 2002 12:48 am

Post by Hasan Utku »

Hakemler ATV'de Ahmet Çakar'ın programına çıkmışlar..Bi muhabbet,bi muhabbet..Umarım her derbi sonu aynı tavrı görürüz hakemlerimizden..
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Gerets wrote: "Suçlu aranıyorsa o da teknik heyettir"
Ne yapacan yani $imdi aldigin maa$in yarisini geri mi verecen. Terim de 6-0/;ik mactan sonra fatura benim bokunu yemi4ti. Klubun dibine dari ekene kadar oturdu mna$allah.

Gerets wrote: "Öncelikle ilk 10-15 dakika oyuna iyi başladık, birde baktıkki golü kendi kalemizde gördük, İliç'i oyuna aldık, önemli olan kırmzı kart olayıydı.. Tüm oyun planımız alt üst oldu.. İlk defa bir takım bizden üstün oynadı..


Burada haybeye polim ceyrege gazoz maclarini anlatmak icin siraya giren adamlarin hicbir yok bugun. Ne garip? Aslinda varlarda elleri gitmemi$. Komik oluyor cok komik! Benim i$im vardi ve a$agi yukari olacaklari bildigimden hic takilmadim. Anca geldim eve. Ma$llah a$agi yukari hepiniz burdasiniz . Ama kim kirmizidan atildi ne zaman gol yendi icinizden bir yazmayi lutfetmemi$. Ayip oluyor beyler. Yenmekte yenilmekta gayet dogal. gerci FB kar$isinda yenmek nerdeyse hayal oldu. Ulan insan biraz $erefi ve haysiyeti icin oynar ve 4 gol yemez. Guya $ampiyonluga ortaktiniz yalanci pehlivanlar sizi.
Gerets wrote: Burada şu konu var.. Bazen aklımızı ve bazen de çok fazla kalbimizi ortaya koyuyoruz.. Biz futbolcularımızı kötü bir konuma getirme durumunda değiliz..Hala yola devam ediyoruz..


Bo$ fici gibi dangirdamayi birakiver Gerets efendi. Biz bu filmi kac senedir goruyoruz. Yoluna devam ediyorlarmi$. Birileri ogretiversin ki o da ogrensin "Gecti Bor'un pazarin sur e$egini Nideye" lafini. Demek biz yenmek zorunda degiliz diyrek dort golu afiyetle yediniz. Aferin.
Gerets wrote: Maça başlama şeklimizin de sonuna kadar arkasındayız. Evet, İliç son dönemde formda olan bir oyuncu. Biz doğru karar verdiğimizi düşünüyoruz'' dedi.


Peki suclu arniyorsa biziz diye bok yemenin anlami ne ola ki? Yani sen yanli$ yapamadiysan kim yapti. Suclu bizi demekle kimi kandiriyorsun diyecek bir yok mu idi o basin toplantisinda.
Gerets wrote: Bizim 3 tane final maçımız var.. Biz yarışı sonuna kadar kovalayacağız.. Bizim düşüncemiz buraya geldiğimizde bu oyunu kazanmaktı.. İlk başta pozisyonumuz var, onlar gol olmadı, sonra yarım pozisyonda golü yedik.. "


Aferin boyle cikmadik candan umit kesilmez lafina inandir kendini ama doktor recete yerine birakin ne yerse yesin demi$ artik. Demek yarim pozisyonda golu yediniz. Oyle kac yarim posziyondan bu senekac gol yendi birader; gitte bir bak bu senen oynan maclara. Adama sorarlar ne yaptin bu gedikleri kapamak icin diye sonra ama. Verecegin tek bir cevap yok genc arkada$lari koyduk takimanin di$inda.

Bu arada FB takimini ve burayi devamli izleyen (yazan) FB'liler yaninda ara sirada olsa gelip izleyen tum FB'lilerin galibiyetlerini kutlar ve ilan etmeye ramak kalan $ampiyonluklarini hayirli olmasini temenni ederim. Daha macla ilgili diger bilgileri okuyamadim. Zirvalayanlara cok guzel bir cevap vermi$siniz bugun. In$llah mactan once, mac sirasinda ve mactan sonra yapilanlarla bana bu dediklerimi yedirtmezsiniz.
Last edited by Cengiz Akgun on Sun Apr 23, 2006 5:28 am, edited 3 times in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Hakan Bakircioglu
Posts: 494
Joined: Wed Oct 23, 2002 9:08 pm
Location: PA, USA

Post by Hakan Bakircioglu »

Bir ozelestiri daha yapmamiz lazim, o da seyirciyle ilgili:

Bir yanda birkac hafta once iyi oynayan takimina destek olmak yerine, su/yabanci madde atarak, oyunu sogutan bir seyirci profili. Diger yanda kendinden emin, takimini atesleyen bir seyirci profili. Tahminlerin aksine, Fenerbahce taraftari cok basariyla gecti bugunku testten. LigTV'den goruldugu kadariyla neredeyse kufursuz tezahurat, Hasan Sas'a korner sirasinda atilan birkac yabanci madde disinda temiz bir 90 dakika. Hos, macin gidisati, Fenerbahce seyircisini gerecek sekilde olmadi hic. Ama yine de, mac oncesi ve mac basladiginda son derece kontrollu davrandilar, tebrik etmek lazim. Macin sonlarina dogru, 'Turkcell Super Lig, hic bitmesin' seklinde tezahurat yapmalari espriliydi.

Hakan
Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Gerets'in de, genc oyuncularimizin da bu macta hatalari olmadi degil ama maci onlar kaybetmedi... Gerets ne yaparsa yapsin bu maci kazanamazdi - nedeni FB'de ben ilk defa Appiah, Alex ve girdikten sonra Anelka'nin ayni anda tam potensiyelleri ile oynadiklarini gordum... GS'in buna verebilecegi bir cevabi yoktu... Macin basinda kazanilan pozisyonlardan biri girmis bile olsaydi mac en az 3-1 FB ustunlugu ile biterdi... Maci 4-0 kaybettik ama 3 direkten donen, Ferhat'in cizgiden cikardigi, Tuncay'in birkac metreden daglara taslara vurdugu toplari unutmayin...

Bu macta olusan fark Alex-Ilic, Anelka-Heinz, Appiah-Saidou aralarinda ki kalite farkinin skora yansimasi... baska birsey degil...
Serhan Aktaş
Posts: 19
Joined: Tue Mar 07, 2006 7:24 pm

Post by Serhan Aktaş »

Maçtan sonra fd başkanı aziz y.nin fbtvye yaptığı açıklamada görüldü ki, herifler en ufak bir olay için dahi "onur mücadelemiz" diyorlar.

Peki bizim senelerdir aldığımız sonuçlar ortada, bizim onur mücadelemiz ne zaman başlayacak çok merak ediyorum.

Bu saatten sonra gelecek şampiyonluk, benim için şampiyonluk sayısının bir adet artmasından fazla birşey ifade edeceğini sanmıyorum.
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Cengiz Akgun wrote: Burada haybeye polim ceyrege gazoz maclarini anlatmak icin siraya giren adamlarin hicbir yok bugun. Ne garip? Aslinda varlarda elleri gitmemi$. Komik oluyor cok komik! Benim i$im vardi ve a$agi yukari olacaklari bildigimden hic takilmadim. Anca geldim eve. Ma$llah a$agi yukari hepiniz burdasiniz . Ama kim kirmizidan atildi ne zaman gol yendi icinizden bir yazmayi lutfetmemi$. Ayip oluyor beyler. Yenmekte yenilmekta gayet dogal. gerci FB kar$isinda yenmek nerdeyse hayal oldu. Ulan insan biraz $erefi ve haysiyeti icin oynar ve 4 gol yemez. Guya $ampiyonluga ortaktiniz yalanci pehlivanlar sizi.
Cengiz Abi, kendi adima konusacak olursam , maci arkadaslarla seyrettigim icin anlatamadim. Yoksa 10-0 da yenilsek anlatmaktan kacacak degilim. Neyse, onemli degil zaten.

Bu macin ozeti, FB 5 gol yenen Vestel macindan sonra olayi onur meselesi yapmis, ve dersine cok iyi calismis. Ayrica FB takimindaki yabanci oyuncular tam kapasitelerini yansitinca iki takim arasindaki kalite farki adeta bagiriyor. Seyircisiyle, baskaniyla, futbolcusuyla sampiyon gibi oynadilar bugun.

GS ise bir hafta boyunca ne yapmis, ben anlamadim acikcasi. Oyunculara 5 gun tatil ver, donuste hic taktik vermeden maca sok, bundan kotu oynamazlardi. Nerede Rize macinin buyuk kaptani Hakan Sukur, nerede asist krali Hasan Sas?? Necati zaten kac mactir ortada yok. 3. gol yendikten sonra Hakan'in yuz ifadesi her seyi anlatiyordu zaten. En azindan kupa macindaki hirsli oyunu beklerdim, hayal kirikligina ugradim.. Gerets buraya kadar iyi getirdi ama su noktada yaptigi hata o kadar buyuk ki , onunla Gs'in iyi bir geleceginin olmadigini dusunmeye basladim. Ligi cok onemsemiyorum, ama bu taktikle, savunmayla Avrupa'da on elemeyi gecemeyiz. Fakat on liberoya veya sol kanada alinacak isim sahibi bir yabanci cok sey degistirebilir. Fatih Terim de cok sacmaliyordu ama Hagi sazi eline alip maci ceviriyordu zamaninda. Adnan Polat'a guvenmekten baska yapacak bir sey yok.

Ayrica, gecen sene beklenen performansi ortaya koymayan Conceicao bu macta olsaydi Saidou'dan cok daha iyi bir oyun sergilerdi. Boyle isim yapmis, tecrubeli yabancilar olmadan FB ile bire birde basa cikmak cok zor. Cunku ne varsa onlarin yabancilarinda var, ve kritik maclarda tecrubelerini konusturuyorlar.
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

Gorsel basında Hurriyet in fb galibiyetine ayrıdıgı sayfa toplam 8. Milliyet i zaten es geciyorum, Sabah ve digerleri ne kadar yer ayırdılar acaba.

6-0 lık macta 2-0 dan oyunu cevirebilecegimiz bir iki fırsat gecmisti, 5-1lik kupa macında ise fb liler bir iki fırsat yakalayıp Mondi ye takıldılar. Her iki takımın kendi sahalarında oynadıkları maclarda ustunlukleri bu sezona kadar bir hayli belirgindi. Biz oynadıgımız oyunu skora tabelasına yansıtamadık.

Ama bu sezon cok farklı; ASY deki macta takım oynamadıgı icin yenilgiye cok uzulmemistim. SS deki fb performansı ise tavan yaptı. Gerets in oynattıgı sistemde elinde orta sahayı domine edebilecek oyuncuları olmadıgı acık. Oynayabilecek averaj ustu oyuncular ise zaten Avrupa da en iyi ilk 10-15 takımda oynuyor. Finansal yapımız ve yapılacak potansiyel kısıtlı transferleri dusundugumuz zaman, Gerets in bizim kendi oyunumuz yanında rakip oyunu bozacak oyuncu secimlerine ve oyun formatını takıma oturtması lazım. Bence ikinci senesindeki basarı kiriteri bu olacak.

Sabri nin Appiah ile Volkan nın Alex ile orta sahada karsı karsıya oynamaları farklı olabilirdi. Vestel in, Malatya nın Alex icin aldıkları onlemleri bizim almamız dusundurucu. TS onumuzdeki hafta Alex i bu kadar rahat bırakmayacaktır.

Onumuzdeki sezon icin ligin ikinci devresi yaptıgımız en iyi yatırım, Arda ve Zafer in kiralanıp, Vestel de oynayıp tecrube kazanmaları oldu. On elemeyi yada elemeleri gecip, genclerin CL gruplarındaki havayı solumları, o rekabet icinde bulunmaları onemli. Yoksa Gerets in gitmesi yada bir iki iyi yabancı transferi CL deki potansiyel basarımıza marginal etki yapar.TC liginde ise takım ne kadar koyu olursa olsun, CL ve UEFA icin mucadele edip, on elemelre kalıyor. Ferhat ın, Ugur un, Aydın ve Arda nın onumuzdeki sezon takıma girebilmeleri, CL havasını tatmaları ve Gerets in kendi oyun felsefesi yanında rakip oyunu bozacak oyun modelleri gelistirip takıma ogretmesi basarı kritedir.

fb galibiyeti uzerine rakip taraftarı tebrik konusunda secici davranıyorum. Savas Macun u, tanıdıgım fb li arkadasları ve diger makul fb lileri ustun oyunlarından oturu tebrik ederim.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Selcuk Samli
Posts: 3565
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Bugunku mac yazilarina goz attim,tam tahmin ettigim gibi.

Gerets'in Ugur ve Ferhat tercihi cogunda basrolde,bu haftaki antremanlari kaci takip etti merak ediyorum. Gecen sezonlarda bu "buyuk maclarin havasini bilen" tecrubeli oyuncularimizin yaptiklari hatalari cabuk unutuyorlar.Sene 1997 Prag'da Sparta Prag ile oynuyoruz,o maca gitmistim,Sparta Prag'li oyuncular Hakan Unsal ve Vedat'in deyim yerindeyse yanlarindan vizir vizir geciyorlar,ikisi de kirmizi kart gordu o macta,3-0 kaybettik.(yanlis hatirliyorsam duzeltin lutfen)Yine 1997 B. Dortmund ile oynuyoruz, kaptan Chapuisat'yi kaciriyor,ve gol yiyoruz.Kadikoy'de 6-0 yenildigimiz mac Ortega Ergun'u ve Hasan'i 2'ser defa calimliyor;Umit Davala'nin pozisyon hatasi ve Ortega'nin kafa golu.Frank De Boer'un SL ve Turkiye liginde yaptigi inanilmaz hatalar...
Sporda hata yapiliyor maalesef.

Bu maclarin atmosferini ne kadar erken yasarlarsa o kadar iyidir.Bir macta etkisiz oynadilar diye moralleri bozulacak ve tekrar konsantre olamayacaklarsa onca senelik emeklerine yazik,hem onlarin,hem ailelerinin hem de hocalarinin.Boyle bir seyin olacagina da en ufak bir ihtimal vermiyorum(PAF maclarini takip ediyorum,cok iyi yetismisler.)

Dun Ferhat yenilen gollerden sonra(isin kolayina kacip) hala "dan-dun" yapmiyordu,yerden paslasiyordu,topu oyunda tutup pozisyon uretmeye cabaliyordu, farkedebildiler mi acaba?

(Murat,

Cihan ve Volkan ,(Kocaelispor- Adanaspor'da) oynarken on liberoda gorev yapiyorlardi ve oyunun 2 yonunu de iyi oynuyorlardi.Umit Milli Takim oyuncusuydular.Simdilerde o kadar etkili olamiyorlar nedense,anlamak mumkun degil.Futbol hakikaten enteresan bir oyun.)

Bu sezon beni hakikaten uzen tek mac oldu,o da Istanbul'daki Tromso maci.Gerisi laf-i guzaf.
Serhan Aktaş
Posts: 19
Joined: Tue Mar 07, 2006 7:24 pm

Post by Serhan Aktaş »

Hıncal ULUC yine her zaman ki gibi haklı çıktı. Bu piyasada onun kadar tarafsız ve iyi kritik yapabilecek yazar yok. Diğer hepsi havalarda uçuyor. Yok Galatasaray yenicekmiş te bilmem neymiş. Takım ne oynuyorda fbyi yenecek. Bir hafta boyunca yazarlar şişirdi takımı, şişirdi taraftarları, sonrada patlayan patlayana. Adam bağıra bağıra bu takım fark yiyecek dedi, kimse dinlemedi.

Bugun gazetelerde neler yazıyor neler. Adamların Kadıköyde senelerdir gol atmadıkları maç yok. Resmen futbolcularla dalga geçiliyor. Ben açıkça futbolcuların yerinde olsam, olayı gurur meselesi yapardım. Ben bundan sonra Galatasaraylı taraftarlarında yavaş yavaş kendi takımlarıyla da dalga geçmeye başlayacaklarını zannediyorum. Sokakta Galatasaraylı arkadaşlarım diyor ki, Fortis Kupa maçını işaret ederek, onlar yeniyorlar seviniyorlar, biz yeniyoruz yine onlar seviniyorlar, nasıl iş anlamıyorum diyor, artık kimse ciddi ciddi Galatasaray-fener maçı tartışmıyor, tartışacak birşeyde kalmadı zaten. Ben 10 sene içinde fenerin artık ciddi ciddi 7-0lık rekorumuzu egale edeceğine ve geçeceğine inanmaya başladım.

Fatih TERİM geldiğinden beri AliSamiYENde yaptığımız maçları şöyle bir gözden geçirdim. Bakalım biz ne kadar SamiYEN'i çıkılmaza çevirebilmişiz.

ALİSAMİYEN GS_FB

(1996)(Fatih TERİM'in ilk maçı) GS 0-4 FB
(1997) TSYD (yendik)
(1998) Lig GS 2-2 FB
(1999) Lig (yendik)
(2000) Lig GS 0-1 FB (Johnson)
(2000) Lig GS 0-0 FB
(2001) Lig (yendik)
(2003) Lig (yendik)
(2003) Lig GS 2-2 FB (Olimpiyat Stadı) (Sahamız sayılır)
(2004) Lig (yendik) (Necati ATEŞ)
(2005) Lig GS 0-1 FB (Nobre)
(2006) Fortis (yendik ve elendik)

Oynanan 12 maç, 6 maçtan galip ayrılamadık.
Yani Kadıköyde kesin yeniliyoruz. AliSamiYENde ise futbolcularımızın keyfine kalmış. %50 yarı yarıya.
Ha bu %50 yenemiyoruz demem berabere kalıyoruz da değil. 6 maçında 3ünde de yeniliyoruz.
AliSamiYEN Stadı'nın da bir itibarı var geçmişi var. Eğer böyle gidecekse yıksınlar da Cehennem lakabı gönüllerimizde yatsın. Elini kolunu sallayan fbnin maçlar alabileceği yere dönmesin.

Adamlar iyiyken zaten yeniyorlar, maç ortadayken yine yeniyorlar, iddia varken yine yeniyorlar, Galatasaray iyiyken %50 yeniyorlar, çok kötüyken yine yeniyorlar, tezini ortaya atan Hıncal ULUÇ'un ne kadar haklı olduğuna bir kez daha şahit oldum.

İşin ilginç yanı ve beni en çok üzen taraf ise fb tarafı maçtan sonra hala şampiyonluk belli değil derken, bizim yönetimin çıkıp şampiyon biz olacağız demeçleri vermeleri. Böyle bir şampiyonluğu hala isteyen Galatasaraylı taraftarlar varsa buyursunlar şampiyonluk onların olsun.
Can Baysan
Posts: 464
Joined: Fri Oct 07, 2005 1:22 am
Location: Ankara

Post by Can Baysan »

Sen çok kafana takmışsın bu Fener mağlubiyetlerini... :shock:
Bana kalırsa bırak G.Saray'ı, Beşiktaşlı ol. Böylece Kadıköy'de 5 yıldır yenilmeyen takımı alkışlarsın. :wink:
Liseli vardı ya ah o liseli...
Zafer Yazici
Posts: 297
Joined: Thu Oct 24, 2002 12:38 pm
Location: Izmir-TURKEY

RADİKAL DEĞİŞİKLİKLERE GİTMEK LAZIM

Post by Zafer Yazici »

Murat Biricik wrote:Gorsel basında Hurriyet in fb galibiyetine ayrıdıgı sayfa toplam 8. Milliyet i zaten es geciyorum, Sabah ve digerleri ne kadar yer ayırdılar acaba.

6-0 lık macta 2-0 dan oyunu cevirebilecegimiz bir iki fırsat gecmisti, 5-1lik kupa macında ise fb liler bir iki fırsat yakalayıp Mondi ye takıldılar. Her iki takımın kendi sahalarında oynadıkları maclarda ustunlukleri bu sezona kadar bir hayli belirgindi. Biz oynadıgımız oyunu skora tabelasına yansıtamadık.

Ama bu sezon cok farklı; ASY deki macta takım oynamadıgı icin yenilgiye cok uzulmemistim. SS deki fb performansı ise tavan yaptı. Gerets in oynattıgı sistemde elinde orta sahayı domine edebilecek oyuncuları olmadıgı acık. Oynayabilecek averaj ustu oyuncular ise zaten Avrupa da en iyi ilk 10-15 takımda oynuyor. Finansal yapımız ve yapılacak potansiyel kısıtlı transferleri dusundugumuz zaman, Gerets in bizim kendi oyunumuz yanında rakip oyunu bozacak oyuncu secimlerine ve oyun formatını takıma oturtması lazım. Bence ikinci senesindeki basarı kiriteri bu olacak.

Sabri nin Appiah ile Volkan nın Alex ile orta sahada karsı karsıya oynamaları farklı olabilirdi. Vestel in, Malatya nın Alex icin aldıkları onlemleri bizim almamız dusundurucu. TS onumuzdeki hafta Alex i bu kadar rahat bırakmayacaktır.

Onumuzdeki sezon icin ligin ikinci devresi yaptıgımız en iyi yatırım, Arda ve Zafer in kiralanıp, Vestel de oynayıp tecrube kazanmaları oldu. On elemeyi yada elemeleri gecip, genclerin CL gruplarındaki havayı solumları, o rekabet icinde bulunmaları onemli. Yoksa Gerets in gitmesi yada bir iki iyi yabancı transferi CL deki potansiyel basarımıza marginal etki yapar.TC liginde ise takım ne kadar koyu olursa olsun, CL ve UEFA icin mucadele edip, on elemelre kalıyor. Ferhat ın, Ugur un, Aydın ve Arda nın onumuzdeki sezon takıma girebilmeleri, CL havasını tatmaları ve Gerets in kendi oyun felsefesi yanında rakip oyunu bozacak oyun modelleri gelistirip takıma ogretmesi basarı kritedir.

fb galibiyeti uzerine rakip taraftarı tebrik konusunda secici davranıyorum. Savas Macun u, tanıdıgım fb li arkadasları ve diger makul fb lileri ustun oyunlarından oturu tebrik ederim.
Kesemizd göre davranacağız flaş transfer yapmayacağız demek çözüm değil.
Dün bir kez görüldü ki Alex Appiah ve Anelka sonuç üzerine bu ÜLKE liginde her zaman etki edecek tipte oyuncular.Özellikle Alex.Koşmasada adrese teslim duran topları yetiyor.bİZE E MUTLAKA BU AYARDA bir oyunucu lazım.Futbol ekolü olarak bize tamamen ters bir sistem GERETS in sistemi.Ve ben iyi bir hocada olduğuna inanmıyorum.Çünkü Fenerbahçe şampiyonşluğu bize tam üç kez eli ile verdi.İyi bir teknik adam bunlardan bir tanesini değerlendirirdi.Ama o elinin tersi ile itti.Malatya Sivas MAÇLARI çok kritik maçlardı ve 4 puan bıraktı.Trabzon maçını saymıyorum.Bu şartlar altında ŞS na en az 5 puan önde gidecek ken son piyango ile 3 puan farkla gittik.Aslında oyuncularımız için V.manisa maçı fenerli oyunculardan daha fazla supriz oldu.Zaten inanmadıkları şampiyonluk bir anda ellerine geldi.İnanan oyuncular sahada mücadele eder.Motivasyonu üst düzeyde olur.Bakınız hangisinde Tuncayın hırsı vardı.
İNANMADILAR SAVAŞMADILAR EZİLDİLER.

Hocadan başlayarak radikal işler yapılmalıdır.
İyi bir fransız ya da İtalyan TD bulunmalı ve defansında en az hucum kadar önemli olduğu bir oyun sistemi bu takıma adapte edilmelidir.
Ferhat ve Uğurla umarım devam eder.Sabrinin enerjisdinin orta sahamız için ne kadar önemli olduğu bu maçta ortaya çıktı.

Gençlerin KALİTELİ oyuna her an etki edebilecek yabancılarla harnanlanabileceği bir kadro kurulmalıdır.
Bu artık fırsat değil ŞARTTIR.


Bir TD orta sahasnın olmadığını görmeyip Volkan yerine Hasan kABZE yi alıyorsa düşünülmesi gerekiyor derim.Bir TD günümüz futbolunda orta sahanın önemi hala kavrayamamışsa düşünülmelidir derim.Alex bir sezon boyunca en rahat bu maçta oynadı.Bir adam rakibin hayat veren oyuncusu alexin üzerine sıkı bir markajcı vermiyorsa düşünülmesi gerek derim.
Galatasaray bir yasam bicimidir..
Galatasaray sabrın sembolüdür.
Zafer Yazici
Posts: 297
Joined: Thu Oct 24, 2002 12:38 pm
Location: Izmir-TURKEY

SORUN O DEĞİL

Post by Zafer Yazici »

Selçuk Samli wrote:Bugunku mac yazilarina goz attim,tam tahmin ettigim gibi.

Gerets'in Ugur ve Ferhat tercihi cogunda basrolde,bu haftaki antremanlari kaci takip etti merak ediyorum. Gecen sezonlarda bu "buyuk maclarin havasini bilen" tecrubeli oyuncularimizin yaptiklari hatalari cabuk unutuyorlar.Sene 1997 Prag'da Sparta Prag ile oynuyoruz,o maca gitmistim,Sparta Prag'li oyuncular Hakan Unsal ve Vedat'in deyim yerindeyse yanlarindan vizir vizir geciyorlar,ikisi de kirmizi kart gordu o macta,3-0 kaybettik.(yanlis hatirliyorsam duzeltin lutfen)Yine 1997 B. Dortmund ile oynuyoruz, kaptan Chapuisat'yi kaciriyor,ve gol yiyoruz.Kadikoy'de 6-0 yenildigimiz mac Ortega Ergun'u ve Hasan'i 2'ser defa calimliyor;Umit Davala'nin pozisyon hatasi ve Ortega'nin kafa golu.Frank De Boer'un SL ve Turkiye liginde yaptigi inanilmaz hatalar...
Sporda hata yapiliyor maalesef.

Bu maclarin atmosferini ne kadar erken yasarlarsa o kadar iyidir.Bir macta etkisiz oynadilar diye moralleri bozulacak ve tekrar konsantre olamayacaklarsa onca senelik emeklerine yazik,hem onlarin,hem ailelerinin hem de hocalarinin.Boyle bir seyin olacagina da en ufak bir ihtimal vermiyorum(PAF maclarini takip ediyorum,cok iyi yetismisler.)

Dun Ferhat yenilen gollerden sonra(isin kolayina kacip) hala "dan-dun" yapmiyordu,yerden paslasiyordu,topu oyunda tutup pozisyon uretmeye cabaliyordu, farkedebildiler mi acaba?

(Murat,

Cihan ve Volkan ,(Kocaelispor- Adanaspor'da) oynarken on liberoda gorev yapiyorlardi ve oyunun 2 yonunu de iyi oynuyorlardi.Umit Milli Takim oyuncusuydular.Simdilerde o kadar etkili olamiyorlar nedense,anlamak mumkun degil.Futbol hakikaten enteresan bir oyun.)

Bu sezon beni hakikaten uzen tek mac oldu,o da Istanbul'daki Tromso maci.Gerisi laf-i guzaf.


FERHAT VE UĞURU SÜREKLİ OYNATSIN KİMSE BİR ŞEY DEMİYOR.SEN İYİ BİR GRAFİK TUTTURAN FERHATI BİR ANDA YEDEĞE EÇK ERGÜNÜ KOY SONRA BU MAÇA ADAMI YERLEŞTİR.UĞURU OTURT OTURT O BÖLGEDE CİHAN VE SABRİYİ KULLAN FENER MAÇINA UĞURLA ÇIK YANLIŞ OLAN BU.
YOKSA UĞUR VE FERHAT OYNASIN BAŞIMIN TACI HEPSİ.
Umarım Ankaraspor maçında ounatır tekrar onları
Galatasaray bir yasam bicimidir..
Galatasaray sabrın sembolüdür.
Selcuk Samli
Posts: 3565
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Zafer Bey,

Bu konulari sabaha kadar tartissak bitmez.Ust duzey oyunculari,(kisa donemde)kulubu borca harca sokmadan nasil transfer edecegimizi,ve odemeleri de nasil zamaninda veya az gecikmeyle yapabilecegimizi hala cozebilmis ve mantikli bir cevap bulabilmis degilim.(Boyle oyunculari transfer edersek,seyirci artar,lisansli urun satisi artar tezine de katilmiyorum,o maliyetleri karsilayamaz.Saidou,Ilic,Heinz yerine bir tane yabanci alabilirsin derseniz mantikli;ama Ilic ve Heinz'in kontratlari var.Zarar gormeden isin icinden cikabilir misiniz?Bu seneki butce bile odemelerde zorluk cikarabiliyor.)

Teknik direktorler,futbolu benden cok daha iyi biliyorlar.O yuzden haklarinda yorum yaparken iki defa dusunuyorum.Hata da yapiyorlar tabii ki,ama her olumsuz sonucta 100% sorumlu gosterilmeleri mantikli gelmiyor nedense.
Post Reply