Transfer Gundemi (Yaz 2006) - 2

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Ülkerin sponsorluğu medyayada ilaç gibi geldi. Parasal sıkıntı yüzünden sınırlı çerçevede sallıyorlardı. Artık durum değişti. 3 vakte kadar Galatasaray önliberoya (manşetlerde) Makaleleyi bile transfer edebilir :)
Ercan Dumlupinar
Posts: 213
Joined: Tue Jul 06, 2004 8:05 pm
Location: USA

Post by Ercan Dumlupinar »

Mehmet iste o biraz zor; adami iki sene evel almadilar simdi 25 - 30 milyon istiyor takimi. Alinsa keske, ama Ulker gibi 3 tane daha sponsor bulmak lazim.
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Taraftar tepkisini koymus antrenmanda.
Sezonun ilk idmanını yapan G.Saray'da taraftarlardan Okan Buruk tepkisi


TARAFTAR OKAN'I İSTEMİYOR

Antrenmanı izleyen yaklaşık 150 kadar taraftar, Galatasaray'a transferi gündemde olan eski futbolcuları Okan Buruk'un alınmasına tepki gösterdiler.
Taraftarlar, ''Okan Buruk'u istemiyoruz'', ''Okan gider biz kalırız, biz Galatasaraylıyız'', ''O forma kutsaldır giydirmeyiz Okan'a'' diye tempo tuttular.
Taraftarlar, teknik direktör Erik Gerets'e de yumruk şov yaptırırken, antrenmana ayağında terliklerle çıkan antrenör Reinhard Stumpf taraftarların tezahüratlarına karşılık vermedi.
Taraftarlar ayrıca, antrenmandan sonra giyinen Hakan Şükür'e de sevgi gösterilerinde bulundular. Hakan Şükür, taraftarların yanına kadar giderek, fotoğraf çektirdi. Sarı-kırmızılı taraftarlar, meşaleler yakarak antrenmanı renklendirdiler.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Ze Roberta'ya Olimpiakos kancası...

Bayern Münih ile yollarını ayıran Brezilyalı milli futbolcu Ze Roberto'nun, Yunanistan'ın Pire Olimpiakos Takımı formasını giymesinin an meselesi olduğu iddia edildi.
Yunan basını, Galatasaray'ın da talip olduğu Ze Roberto'nun, menajerinden ''olumlu sinyaller'' alındığını, Brezilyalı oyuncunun Pire Olimpiakos takımına her zamankinden daha yakın olduğunu duyurdular.
Ze Roberto'nun futbol kariyerini nerede sürdüreceğine yönelik herhangi bir açıklama yapmadığını, ancak Avrupa Şampiyonlar Ligi takımlarından teklif gelmediği ve çok yüksek fiyatlar önerilmediği sürece kırmızı-beyazlılara ''Hayır'' demeyeceğini kaydeden Yunan basını, Olimpiakos'da Rivaldo gibi Brezilyalı bir oyuncunun daha bulunmasının, Ze Roberto'yu Pire'ye yaklaştıran önemli bir etken olduğu değerlendirmesinde bulundu.
MİLLİYET
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Saat gecenin 3'ü olmuş. Sabah, Hürriyet, Fotomaç ve Zaman gazetelerinin 1 temmuz nüshalarına baktım, ekstra bir transfer haberi göremedim. Forma muhabbeti yüzünden bugün pek atıp tutma igtiyacı hissetmemişler. Sayfaları forma resimleriyle doldurmuşlardır heralde. Yarın bakarız artık :)
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Taraftardaki bu keskin donusun sebebi ne acaba? Gecen gun kesinlikle Okan'i kabul edemeyeceklerini bagirarak soyluyorlardi, bugun ozur dilerse kabul edebileceklerini soylemisler. Sabahattin Sirin denilen adam da Tayfa grubunun lideri, hani su Hagi lehine tezahurat yapan grubu kaba kuvvetle susturan adamlar.

Bu adamlarin Galatasarayli falan olmadiginin anlasilmasi icin acaba kac tane daha bu tur olay olmasi gerekecek? Kendi futbolcumuza kufrettiler, Fatih Akyel aleyhine tezahurat yapanlari susturdular, Hagi lehine tezahurat yapanlari susturdular, Hirsiz Hagi diye bagirdilar, yonetimin onca hatasina ragmen protesto etmediler, ama bedava bilet olayi bitince bir anda protestolara basladilar. Simdi de Okan konusunda 2 gun de 180 derece donduler. Bu insanlar tribunde oldugu surece bu olaylar devam edecektir.
Özür dile Okan"

Galatasaray'da yeni sezon hazırlıkları sürüyor. Teknik Direktör Gerets yönetimindeki Aslan 1 saat 40 dakikalık bir idman yaparken, 50 kişilik bir taraftar grubu da bu çalışmayı izledi. Taraftarlar futbolcuları tek tek yanlarına çağırarak onlara çiçek verdi.

Taraftarlar, Galatasaray'a transferi gündemde olan Okan Buruk için de üstünde "Affetmek büyüklüktür", "Ayağın gibi kalbimizi de kırdın, özür dile" şeklinde pankartlar açarken, bu futbolcunun özür dilediği takdirde kendisini affedeceklerini belirttiler.

Taraftar liderlerinden Sabahattin Şirin, UEFA Kupasını kazanan kadroda yer alan her futbolcuya gönül kapılarının açık olduğunu belirterek, "Teknik heyet ve yönetimin istediğini biz de isteriz, ancak Okan için tek bir şartımız var. O da özür dilemesidir" diye konuştu.

Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarını yarın yapacağı çift antrenmanla sürdürecek.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Tek atımlık barutumuz var

BAYRAM AYDIN

G.Saray Sportif A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin, "Geçmiş yıllarda alelacele transferler yapıldı da ne oldu? Bir tane futbolcu alalım ama o da G.Saray’a yakışsın. Biz bunun peşindeyiz" dedi.

G.SARAY Sportif A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, transferde sessiz kaldıkları için kendilerini eleştiren taraftarlara seslendi... "Biz şov yapmaya değil, iş yapmaya geldik. Taraftarlarımız merak etmesin, Galatasaray’a en iyisini alacağız" diyen Sezgin, transferde titiz bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Kulübün her kuruşunun değerli olduğunu belirten Sezgin, "Bizim harcayacağımız bir atımlık barutumuz var. Onu da boş yere kullanmak istemiyoruz. Bu acelecilik niye, anlamıyorum. Sanki lig yarın başlayacakmış gibi davranılıyor. Geçmiş yıllarda alelacele transferler yapıldı da ne oldu? Biz hala o dönemde hesapsızca yapılan harcamaların acısını çekiyoruz. Bir tane futbolcu alalım ama o da Galatasaray’a yakışsın. Biz bunun peşindeyiz" diye konuştu.

Transferdeki durgunluğu fırtına öncesi sessizliğe benzeten Sezgin, "Galatasaray’a ne yakışıyorsa, o yapılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Önümüzdeki günlerde her şey netleşecek. Eski oyuncumuz Okan Buruk konusunda beklemedeyiz" dedi. Sarı kırmızılıların önümüzdeki hafta içinde iki yabancı ve iki de gurbetçi futbolcuya imza attırması bekleniyor.
Hürriyet


Geçmiş yıllarda yapılmış alelacele transfer hangisi oluyor? Bizim transferlerin çoğu yumurtanın kapıya dayandığı trensfer döneminin son dönemlerinde gerçekleşmedi mi? Adnan bey başka bir takımla karıştırdı heralde!

Tabi acele edeceksiniz! Maden tek atımlık barutunuz var, vakit dolmadan atında elininde patlamasın!
Ozan Kaya
Posts: 535
Joined: Wed Sep 08, 2004 10:56 pm
Location: San Diego, CA

Post by Ozan Kaya »

Ze roberto... 32 yasinda adama 5 milyon euro diyor milliyet gazetesi. Insallah dogru degildir. Yazik gunah o paraya.
Tan Erten
Posts: 1179
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:07 pm
Location: Istanbul

Post by Tan Erten »

Ismail Gezer wrote:Geçmiş yıllarda yapılmış alelacele transfer hangisi oluyor? Bizim transferlerin çoğu yumurtanın kapıya dayandığı trensfer döneminin son dönemlerinde gerçekleşmedi mi?
Sezgin'in bahsettigi, Terim'in yaptirdigi ve Galatasaray'in paralarini carcur ettirdigi sacma transferler. Maalesef eldeki bu kisitli imkanlarla cok dikkatli olmak zorundayiz.
Tan Erten
Baris Tokat
Posts: 301
Joined: Mon May 30, 2005 1:54 pm
Location: Almanya

Post by Baris Tokat »

Ze Roberto Olympiakos Pire ile görüsüyormus. Insallah anlasirlar da bize gelmez. Gelecek diye ödüm kopuyor, cünkü Ze Roberto vasat bir oyuncu. 5 milyonu cebe atar sonra yan yatar.
Dünya kupasindaki performansina aldanmayin. O sadece milli takiminda iyi oynayan futbolculardan (ayni Heinz gibi).
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

Ze Roberto Olympiakos Pire ile görüsüyormus. Insallah anlasirlar da bize gelmez. Gelecek diye ödüm kopuyor, cünkü Ze Roberto vasat bir oyuncu. 5 milyonu cebe atar sonra yan yatar.
Dünya kupasindaki performansina aldanmayin. O sadece milli takiminda iyi oynayan futbolculardan (ayni Heinz gibi).
FIFA suspends the Hellenic Football Federation

The FIFA Emergency Committee, composed of five presidents and one representative of each of the six confederations, today (3 July 2006) decided to suspend the Hellenic Football Federation (HFF), having determined that the situation of the HFF is not in line with the principles of the FIFA Statutes regarding the independence of member associations and the independence of the decision-making process of the football-governing body in each country.
In September 2005, the FIFA Executive Committee gave the HFF a deadline of 15 July 2006 to obtain from the Greek government an amendment to the national law on sports in order to enable the association to be in conformity with the FIFA Statutes and the relevant UEFA regulations.

In spite of repeated warnings from both FIFA and UEFA, the commitment expressed by Greek government representatives to amend the law on sport to irrevocably recognise that football matters can only be decided by the HFF and its subordinated football structures has not been respected. In fact, the recently-presented draft of a new law on professional leagues constitutes another example of interference from the government in football affairs. Therefore, the FIFA Emergency Committee has determined that the deadline would not be met by the HFF and that the suspension of this federation was necessary.

This decision means that the HFF and all of its members (clubs, players, officials) are suspended with immediate effect and until further notice from all international contact, which also includes participation in international competitions at all levels, the organisation of international matches in Greece and the appointment of officials for international duties.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Baris Tokat wrote:Ze Roberto Olympiakos Pire ile görüsüyormus. Insallah anlasirlar da bize gelmez. Gelecek diye ödüm kopuyor, cünkü Ze Roberto vasat bir oyuncu. 5 milyonu cebe atar sonra yan yatar.
Dünya kupasindaki performansina aldanmayin. O sadece milli takiminda iyi oynayan futbolculardan (ayni Heinz gibi).
Alman Ligi hakkinda hicbir fikrim yok, cok iyi oynasa zaten B. Munich sozlesme yenilerdi. Ama yine de goz var izan var, kupada gorduk, Ronaldinho'larin, Kaka'larin arasinda ayakta kalan, sivrilen ender oyunculardan biriydi Ze Roberto. Kalitesini fazlasiyla gosterdi. Sonucta Hagi de Barcelona'da, Real Madrid'de bekleneni veremedi, ama kalitesi belliydi ve GS'i ucurdu. Ze Roberto da oyle olacaktir, inaniyorum. Hazir yeni formalar cikmisken bir hafta icinde transferi yapilsa 1 milyon dolar sirf Ze Roberto formalarindan kazanilir.

Bu arada Laurent Robert Besiktas'la idmanlara baslamis. Iyi oynarsa Adnan Polat cok elestirilir. Yine problem cikarirsa, o zaman tam tersi olur :)
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

O transferlerde suyunun suyunun suyu olarak son dakkalarda yapılmıştı. Hiç abartmıyorum, mesela Volkan son günün son dakkalarında geldi sözleşme imzaladı! Bratu ve Petrede aynı şekilde! 2 yıldırda Yıldız denebilecek oyuncularla görüşüyorlar, görüşüyorlar bol bol konuşuyorlar sonra birde bakmışız adam başka yerde! Yok anası istemiyor yok karısı nazlanıyor bahanelerini unutmadık henüz.. BJK'ya Fenere gelenler hep bekar zaten..
Ze Robertoyla ilgileniyoruz diyorlar, Gravesen konusu henüz kapanmadı diyorlar, madem para az bu adamlarla ne diye ilgileniyorlar, fantezi olsun diyemi?
Tan Erten wrote:
Ismail Gezer wrote:Geçmiş yıllarda yapılmış alelacele transfer hangisi oluyor? Bizim transferlerin çoğu yumurtanın kapıya dayandığı trensfer döneminin son dönemlerinde gerçekleşmedi mi?
Sezgin'in bahsettigi, Terim'in yaptirdigi ve Galatasaray'in paralarini carcur ettirdigi sacma transferler. Maalesef eldeki bu kisitli imkanlarla cok dikkatli olmak zorundayiz.
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Baris Tokat wrote:Ze Roberto Olympiakos Pire ile görüsüyormus. Insallah anlasirlar da bize gelmez. Gelecek diye ödüm kopuyor, cünkü Ze Roberto vasat bir oyuncu. 5 milyonu cebe atar sonra yan yatar.
Dünya kupasindaki performansina aldanmayin. O sadece milli takiminda iyi oynayan futbolculardan (ayni Heinz gibi).
Daha once de yazdim. Tabii burada fazla bir neden sunamiyor, daha onceki yazima da cevap vermemisti sevgili Baris. Ayni seyi pisirip pisirip sunmak zorunda kaliyoruz.

Tolga'nin dedigi gibi goz var nizam var. Orta sahanin ortasinda oynadi, gol atti, golluk paslar atti, orta yapti, pres yapti, fuze gibi sutlar cekti, kontrataga cikti, %100 gol pozisyonu kurtardi.

Esas BM'deki performansina bakmayin. Orada yildiz cok, sol kanada hapsoldu, bazen yedek kaldi. Ze Roberto Sampiyonlar ligi finali oynayan Leverkusen'in as oyuncusuydu. Belki de Ballack'dan daha fazla katkisi vardi.

Concecaio ornegiyle de karsilastirmayin. Adam bize iki sene top oynamamisken geldi, agir sakatliklardan cikmisti. Concecaio ayrica sade bir DM. Ze Roberto'nun ozelliklerinin yarisi yok. Ona ragmen Conce buyuk maclarda buyuk oyunlar cikararak takimi ayakta tuttu.

GS'in su andaki oyun duzenini de dusunun. Daha ofansif, daha hizli bir oyun. Ze Roberto'nun yanina gelecek her oyuncu daha iyi oynayacak, daha iyi gozukecektir.

Bu 5 milyon Euro lafi da nereden cikti? O parayi senede alan Avrupa'da topu topu 30-40 futbolcu var, belki de daha az. Ze Roberto'nun bonservisi yok. Maas olarak senelik 5 milyon da korkunc bir para. O parayi senelik teklif edin, transfer edemeyeceginiz bir Ronaldinho, Henry, Ballack, Shevchenko capinda futbolcular olur.

Ze Roberto'ya senelik 2 ile 2,5 milyon arasi bir para makul bir para bundan azina o adam oynamaz. Fazlasina ben de karsi cikarim, degmez. Sapasaglam (agir sakatlik gecirmemis), sorunlu olmayan (Anelka misali) bir Ze Roberto'nun parayi alip yatacagini iddia etmek biraz zorlama bence. Nasil paranin kralini yapmis Rivaldo Olimpiakos'a gidip, onlara epey faydali olmussa, Ze Roberto da oynar. Elbet parayi pesin vermeyecek GS.

Ozan Ersoy
Erturk Turker
Posts: 32
Joined: Mon Apr 10, 2006 4:24 pm
Location: antalya

Post by Erturk Turker »

Bence de 5m Euro makul bir fiyat çünkü bugün vasat bir oyuncu bile :
2m euro bonservis+2*1(en az)=2m euro oyuncunun alacağı para dersek bu da 4m Euro eder ki, o paraya da ancak Heinz gibi birini bulabiliriz.

O yüzden Ze Roberto gelirse kendi adıma sevinirim.
Post Reply