Riberry dönmek istese kimse itiraz etmez heralde..
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderator: Staff
Oltunc Özgür wrote: 5. Pareira ve paşa baba Zagallo: Kemal Sunal'ın Tosun paşa filmindeki gibi bir ara Zagallo'nun Pareira'ya "amca cım " diye sarılacağını düşündüm, yaptıkları ve yapmadıklarını zaten yukarıda yazdım bence kupanın en büyük TD hatalarını bizzat bu 2 'li yapmıştır açıkçası bu heriflere emekli maaşı bile bağlamazdım.
Yok artik daha neler !!!Baris Tokat wrote:Oltunc Özgür wrote: 5. Pareira ve paşa baba Zagallo: Kemal Sunal'ın Tosun paşa filmindeki gibi bir ara Zagallo'nun Pareira'ya "amca cım " diye sarılacağını düşündüm, yaptıkları ve yapmadıklarını zaten yukarıda yazdım bence kupanın en büyük TD hatalarını bizzat bu 2 'li yapmıştır açıkçası bu heriflere emekli maaşı bile bağlamazdım.
Parreira da sandigimiz kadar aptal bir teknik direktör degil tabi. Brezilya'li bir arkadasim anlatmisti. Parreira aslinda Ronaldo, Roberto Carlos ve Cafu'yu oynatmaktan yana degildi. Hatta bunu kendisi söylemis. Ama bu konuda eli kolu bagli oldugu icin oynatmak zorundaymis. Ronaldo ve R.Carlos'un arkasinda tabi Nike var (Cafu ise Brezilya'nin en popüler birasi Antarctica icin reklam yapiyormus) Bu sirketler Brezilya futbol federasyonuna baski yapip reklam kahramanlarinin oynamalarini sagliyorlar. Yoksa Parreira da farkli bir takimla bu turnuvayi oynar ve Brezilya yine dünya sampiyonu olurdu.
Ikinize de itirazlarim var, haftasonu mesguliyetleriyle biraz gecikmeli olsa da, bir tasla giriseyim dedim cevaba!Cengiz Akgun wrote:$u lafi nasil soyleyebiliyorsun Tolga anlami$ degilim. Bu takimin ba$inda e$ek ba$I bile olamayacak insanlar varken ve adama hak ettigi para yerine eline sana borcumuz yok diye kagit imzalatmi$larken Ribery nasil oluyordu GS'yi satip gidiyor. Goreceksiniz zirnik alamayacaklar Ribery i$inden. Alsalar zaten en buyuk haksizlik olur.Tolga Girici wrote:..
Ribery'e de buyuk sempati duyuyorum nedense. Adam bizi satti gitti ama oyle yapmasaydi su anda milli takimda olmazdi. Sansini kendi yaratti ve 3 sene icinde ucuncu ligden dunya starligina terfi etti.
....
Adamin ne kadar dogru bir harket yaptigini bugun sen dahil herkez goruyorken kalkip GS'yi satti gitti nasil diyebiliyorsun? Kici kirik bir takimda okuz gudemeyecek insanlarin elinde zarar ziyan olacak iken dun Brezilya onunde futbol nasil oynanir gosterdi cocuk. GS kalsa idi balikcilarin koyunden ba$ka Avrupa yuzu goremeyecekti gecen sene. Insaf edin biraz ve Ribery adina sevinin. Hayati kayiyordu zavallinin ve Allahtan onune birileri cikipta elinden tuttu.
Tolga Girici wrote:....
Bir de Ribery'nin secilememe sebebi dogruysa Allah'in sopasi yok dedirtti bana. Tamam yoneticiler hatali, tamam parasi zamaninda verilmedi ama GS'da kalsaydi o da milli takimdaydi bence. Galatasaray her ne kadar Avrupa'dan silinse de halen Saidou, Song, Tomas, Ilic, Heinz, Mondragon yani butun yabancilar mili takimda garanti yer sahibi. Ribery de oyle olurdu.
Fransa'da Ribery secilmemis. Anelka kadroda.Olympique Marseille playmaker Ribery, widely seen as the long-term replacement for Zinedine Zidane, is kept waiting because of his club's disappointing season.
Ozgur Abi cok iyi yakalamissin, o zaman Ribery secilmedigi zaman bunu Marsilya takiminin basarisizligina baglamistim, Galatasaray'da olsaydi kulup duzeyinde daha basarili olurdu, sampiyonlugu olurdu en azindan, ustune bir de Tromso'yu gecerdik diye dusunuyorum. Ama ben Ribery'nin 3 defa FRansa'da ayin oyuncusu oldugunu bilmiyordum, hic bir macini izlemedigim icin de tamamen subjektif ve duygusal bir yorum yapmisim. Simdi GS sampiyon olunca Ribery'nin yoklugu daha az koymaya basladi, ustelik sahada gorunce bizden biri olarak dusundugum icin sempati duymaya basladim tekrarOzgur Huseyinoglu wrote:Ikinize de itirazlarim var, haftasonu mesguliyetleriyle biraz gecikmeli olsa da, bir tasla giriseyim dedim cevaba!Cengiz Akgun wrote:$u lafi nasil soyleyebiliyorsun Tolga anlami$ degilim. Bu takimin ba$inda e$ek ba$I bile olamayacak insanlar varken ve adama hak ettigi para yerine eline sana borcumuz yok diye kagit imzalatmi$larken Ribery nasil oluyordu GS'yi satip gidiyor. Goreceksiniz zirnik alamayacaklar Ribery i$inden. Alsalar zaten en buyuk haksizlik olur.Tolga Girici wrote:..
Ribery'e de buyuk sempati duyuyorum nedense. Adam bizi satti gitti ama oyle yapmasaydi su anda milli takimda olmazdi. Sansini kendi yaratti ve 3 sene icinde ucuncu ligden dunya starligina terfi etti.
....
\Allahtan onune birileri cikipta elinden tuttu.
Tolgacigim, yine sen degilmiydin, Dunya kupasi elemeleri oynanirken, Fransa Teknik Direktorunun (ya da medya mi belki(?)) Ribery'nin kadroya secilmemesinin nedeni olarak o anki takiminin kotu oynuyor olmasi diye belirttigini, GS'da kalsaydi, daha sansli olabilecegini soyleyen?? (*)...
Cengiz Hocama itirazlarim, "satma", "zirnik" ve "hayat kayma" konularinda...
Yoneticiler de armutluk var, ona birsey demiyorum tamam ama, elemanin menajer degistirme ve uyarma konusundaki "caktirmadan kacma" ana niyeti cercevesinde, yaptigi cok da saglam/guvenilir olmayan olaylar bir yana, bu ise, profesyonel bakamayan taraftarin sevgisine, ihaneti de soz konusu (ki Batigol'un Fiorentina sevgisi filan ornek olsaydi illa profesyonellik ornek olacagina!)... Ama, o konuda seninle nasil olsa hic anlasamayacagiz, en iyisi ben yazmadim say...![]()
Zirnik alip alamayacagimiz konusunda, benim de suphelerim cokca (Bkz, Felipe vakasi! (Gerci FT sagolsun, onu biz kendi elimizle paketleyip gonderdik ve de odenmis yukluce bonsvervisin uzerine soguk su icmistik sanirim(?))). Zaten yine Ribery konusu gectiginde, icinde oldugum ikilem diyerekten yazmistim. Hepten ele yuze bulastirmak gibi bir durum olmazsa (ki genelde eksik olmasinlar, bunun olasiligi, tersinden fazla oluyor), oyle acaip derecede milyon dolarlar degil ama, bir miktar para alacagimiza dair umidimin olma nedeni, OM'in adamlarinin kendilerinin, "olay mahkemeye gitmeden anlasalim" hesabindan para onermis olmalari. Yani, en azindan yoneticiler oyle iddia ediyordu. Hepten yalan uydurmadilarsa hani, zirniktan fazla birseyler aliriz...
Hayat kayma konusunda da hepten ucmussun hocam kusura bakma ama. Sanki, sanan da, takimda geride kalanlar, ince hastaliga filan yakalandi sanacak. Saidou'nun hayati mi kaydi mesela? O kaldi, ve yine Fransa liginde, eh, belki en buyuklerden degilse de, oyle uyduruk olmayan bir takima gitti. Tolga asagida yazmis, kac ay oncesinde, hala de gecerli; diger milli oyuncularimiz da, secilmeye devam ettiler. Bir tek Heinz'da kotu kullanma/kullanamama durumu oldu ki, o bile, yine de Dunya kupasinda oynayabildi yani.
Hoscakalin,
http://www.cimbom.org/forum/viewtopic.php?p=39726#39726Tolga Girici wrote:....
Bir de Ribery'nin secilememe sebebi dogruysa Allah'in sopasi yok dedirtti bana. Tamam yoneticiler hatali, tamam parasi zamaninda verilmedi ama GS'da kalsaydi o da milli takimdaydi bence. Galatasaray her ne kadar Avrupa'dan silinse de halen Saidou, Song, Tomas, Ilic, Heinz, Mondragon yani butun yabancilar mili takimda garanti yer sahibi. Ribery de oyle olurdu.
Fransa'da Ribery secilmemis. Anelka kadroda.
Bu dunya kupasinda, hakemlerin faulleri daha cabuk calmasi, sari kartlari (ve ikincileriyle kirmizilari da) daha kolay cikarmasinin, aslinda, bu yonde etkisi olabilecegini ummustum ben. "Cirkin" futbol oynayan/orta saha faulleriyle rakiplerini durdurmaya calisan takimlarin, teknik becerisi olan/top surebilen/adam gecebilen rakiplerini en fazla iki kere kacirma hakki oluyordu, direk takimlari eksiliyordu ucuncuye.Deniz Selman wrote:...bu olayin gercegi. Daha acik futbol gormek istiyorsa FIFA, Blatter'in her bok'a karisip "Ingiltere yeterince atak yapmiyor" gibi sacma sapan konusmasiyla degil, kurallari degistirerek ancak yapabilir...ne kurallari nasil degiser, onu bilemem...
Ribery revels in growing status
4 July 2006
by FIFAworldcup.com
Despite being the youngest member of Raymond Domenech's travelling party at just 23, Frank Ribery has seen more playing time than most since Germany 2006 began. Relaxed and carefree as ever, the Marseille star spoke to FIFAworldcup.com about his integration into the France squad and the challenges ahead.
FIFAworldcup.com: Frank, how are preparing for the semi-final against Portugal?Frank Ribery: Everything's going very well within the squad and the mood is excellent. We're getting ready for a game we expect to be a lot more difficult than the one against Brazil.
What do you make of your opponents?
They're clearly a more organised team than Brazil. On top of that, Luiz Felipe Scolari can call upon high-quality players like Luis Figo, Cristiano Ronaldo, Pauleta and Deco. But we'll be ready to face them.
Have you already worked out how best to cause Portugal problems?
To be honest, the only thing that interests us is ourselves and how we play. We don't waste our time worrying about how Portugal will go about things. Little by little, we've been improving and we're very strong now. There are only two games left and it's up to us to win them.
France have played five matches at this FIFA World Cup™ and you have started in four of them. How are you coping with your new status?
Above all, I'm very happy for my family and the people close to me, who did a lot to help me reach this level. Now I have to keep my feet on the ground and carry on enjoying every moment.
What targets have you set yourselves?
Even if some people weren't as convinced as others, our goal has always been to win the Trophy. A few weeks ago, I didn't think things would turn out as well as they have for myself and the team. But here we are, one step away from reaching the Final. We'll see what happens next.
So you are not feeling any extra pressure?
No, I feel better and better with every game. But I'm still not thinking too much, I just go out there to give every last drop of sweat. I want to fight as hard as I possibly can for this team.
Do you already feel closer to certain players in the squad?
Every one of my team-mates gives me a little something because they're all more experienced than me. Even though I can imagine it couldn't have been easy seeing this young guy show up, something I totally understand, I've been extremely well received. I feel really at ease in this team. The atmosphere is excellent and that shows on the pitch. Without doubt, the players I'm closest to are Zinedine Zidane and Thierry Henry. I listen to advice from Zizou all the time. For example, he's told me to measure my efforts a bit more, to switch between playing at speed and slowing things down.
Speaking of Zidane, what did you make of his performance against Brazil?
That was just typical Zidane; it didn't impress me any more than that. The only difference was this time I was next to him on the pitch. And I can assure you he does everything a lot quicker in real life than on TV (laughs).
As for yourself, what do you think you bring to the table?
Me, I joke around, I tease people. I'm an outgoing person rather than someone shy who locks themselves in their room all day. Basically, I just try and share my joie de vivre and fit in with the squad.
Where were you in 1998, when France became world champions?
I must have been about 15 at the time. I was watching games with my friends, and then going out into the street to celebrate. At the time, the only thing on my mind was to scream ‘Allez les Bleus!’ louder and louder each time.
Two years ago, you left Brest in the French third division to join Ligue 1 side Metz. Did you ever think at the time you might be playing at the FIFA World Cup in Germany?
Of course not! But I wasn't the only one: no one thought it. I worked hard and I think I did what was needed. I've always been able to keep challenging myself and I still am. At the moment, I’m making sure I savour absolutely everything.