CL 3.Tur: M.Boleslav-GS 1-1 (hasan şaş 72)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Okan Akçay
Posts: 150
Joined: Thu Apr 06, 2006 9:12 pm

Post by Okan Akçay »

Ben şöyle takımı bit özetleyeyim
1.Mondragon:2 golde de pek hatalı değildi.Gollük pozisyon da çıkardı
2.Cihan:Her zamanki Cihan hırslı ama nafile Song ne yapacağını şaşırıyor.Kabiliyet düşmanı.
3.Song:Muazzam'a yakın oynadı.
4.Tomas:2.Gol dışında iyiydi.ama genel olarak defansımızın bir duran top zaafı var çözülmeli
5.Orhan:İlk yarı çok hata yaptı ikinci yarı iyiydi ta ki Kemik gelip 2 gol yiyene kadar
6.Sabri:İlk 11 de oynamalı artık çok çalışkan ve istekli.
7.Ayhan:hep yan top oynar bu maçta 2 orta saha olduğu için dikine de gidebildi istekliydi
8.Okan:Hata yapmadı Çok güzel de oynamadı ilk 11 de oynar
9.Arda:20milyon$lık adam :)
10.İliç:Tam bir Aslan bu hırs keşke tüm futbolcularmızda olsa
11.Hakan:Söylenecek birşey yok Yaşlandı ama hala Türkiye'nin en korkulan ve en iyi pivot forveti
12.Ergün:Rezzalettin
13.Hasan:Bişey göremedik
14:M.Güven:girer girmez güzel bir şut attı.ilerde çok daha iyi olacak umarım

bu arada oynadığımız taktik çok klas oldu umarım sezon boyu bu şekilde devam eder.....
Image
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Bu saatten sonra Cekler turu gecemez eger GS turu veremez ise. Durum bu. Yuzde 20 mi 30 mu hic anlamam o i$ten. Bana hikaye yazmayin hic. Iki dakikada iki gol yiyenler 90 dakikada uc yemezler diye kendini kandiran coktur. Ben onu bunu bilmem. Ayin 23'de 90 dakika bitmeden 3-5-2, 4-4-2 mi, 4-5-1 mi, yoksa Ergun oynamaz mi? Beni hic ilgilendirmiyor. Ben yense de yenilse de turu atlayip gelen bir GS gormedikce kimseyi af etmem.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Mehmet Sönmez
Posts: 176
Joined: Thu Sep 15, 2005 2:30 pm
Location: Almanya

Post by Mehmet Sönmez »

Bu aksam cok iyi bir mac oldu ama 4 sifirdan sonra bir Email yazayim dedim 2 tane gol yemisiz....Demekki her saniye tv in basindan ayrilmamak gerekiyor.

Neyse genede turu atladik gibi artik 8 milyon Euro ayak basti parasi alirsak iyi bir ön libero aliriz sanirim :D :D :D
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Galatasaray'ın tur atlaması 1 gole bakar. Sadece bu! Maçın son düdüğü çalana kadar gevşemeleri sözkonusu falan olmayacak! Aynı hayatı 2 kez yapacak kadar eşşek olamazlar. Bizi yakabilecek tek sorun duran toplar!
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

BENCE GS'ın milyonlarca euro para vererek dm alması kadar saçma birşey yok.Eğer bu kadar paran varsa bu paraya bir striker veya 10 numara alınır o kadar. Bu mevkiler dışında alınacak adama 1-2 milyon eurodan fazla vermek haram olur.

Kanaatimce Ali Gürsel'in dediği gibi Tolga ve carrusca yerine GS'a sağ ve sol bek alınsa idi ileriye daha fazla ümitle bakabilirdik.
Okan Akçay
Posts: 150
Joined: Thu Apr 06, 2006 9:12 pm

Post by Okan Akçay »

8 milyon Euro ayak basti parasi
Bu kadar oldugunu sanmıyorum isviçre Frangı o bak yanlış olmasın :)
Kanaatimce Ali Gürsel'in dediği gibi Tolga ve carrusca yerine GS'a sağ ve sol bek alınsa idi ileriye daha fazla ümitle bakabilirdik.
Ama bunu bilemezdik ki? çünkü bu takım hazırlık maçları boyunca 4-1-3-2 oynadı elde ön libero olmamasına rağmen bu Gerets'in yanlışı elinde o mevkide 1 tane bile oyuncu yok sen o mevkiye taktik kuruyorsun...
İşte şimdi bu taktiğe karar verilirse ki bence zararın neresinden dönersen kardır,Carrusca transferinin yanlış olmadığını ve bir sağ bek ile bu işin halledilebileceğini düşünüyorum devre arası orta sahanın göbeğine bir adam alınabilir.Gallardo gibi mesela :) (gözlerimde yaş kalbimde sızı unutmadım seni :D )
Image
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Cengiz Akgun wrote:Bu saatten sonra Cekler turu gecemez eger GS turu veremez ise. Durum bu. Yuzde 20 mi 30 mu hic anlamam o i$ten. Bana hikaye yazmayin hic. Iki dakikada iki gol yiyenler 90 dakikada uc yemezler diye kendini kandiran coktur. Ben onu bunu bilmem. Ayin 23'de 90 dakika bitmeden 3-5-2, 4-4-2 mi, 4-5-1 mi, yoksa Ergun oynamaz mi? Beni hic ilgilendirmiyor. Ben yense de yenilse de turu atlayip gelen bir GS gormedikce kimseyi af etmem.
Cengiz abicim sakin ol :)

Elbet saldim cayira mevlam kayira diye oynayacak hali yok GS'in. O yuzden bir taktik bir dizilis uzerinde yorum yapacagiz. Elbet hic hos olmadi. Hatta GS orada yenilebilir de ama bu turu oyle ya da boyle geceriz.

Tek forvet oynayinca defansif futbol oynacagimizi sanan arkadaslara bu mac herseyi aciklamistir sanirim. Hadi isim de vereyim Murat Kara/Ufuk arkadaslarimiz.

GS son senelerde oynamadigi kadar guzel futbol oynadi. Orta sahaya hakimdi, rakip takimi uzun sure sahasina sokmadi. Duran toplar ve bir kac karambol haricinde fazla pozisyon vermedi. Karsiliginda 10'dan fazla pozisyon buldu. Arda'nin, Sabri'nin, Cihan'in, Hakan'in, Ilic'in sayisiz pozisyonlari var. Uzaktan sut cektik, cizgiye indik, ara pasi attik her sey vardi. Rakip defansi ve kaleciyi beter ettik.

Orta sahada dakikalarca top dolastirdik, defalarca 15 pasin ustunde topu gezdirdik.

Eger 4'lu orta saha, Hasan'li Necatili bir takimla ciksaydik, biz bu takimla gollu berabere kalir veya yenilirdik. Bu kadar pozisyon bulamazdik, Mondragon yildizlasirdi.

Ilk gol duran top. Biz bu golleri yiyecegiz. O yuzden geciyorum. Gerets de gecmis. Yapilacak tek sey, tehlikeli yerlerde faul yapmamak. Bugun orada faulu Arda yapti.

Ikinci gol rezaletti. Sag tarafa atilan uzun topu Kulic aldi. Ergun'un acigini mecburen Tomas kapadi. Kendi cussesindeki adam belini kirdi Tomas'in. Asil kizilacak gol bu. Rezalet bir gol. Ama Tolga olsaydi da yerdik, hatta penalti falan bile olabilirdi.

Bence GS oraya gidip ayagi dolanmazsa oradan turu cikarir. Yine genc tecrubeli bir takim cikarip, isi kotarmak gerekiyor. Kolay olmayacagini Gerets dahil herkes biliyor. Iki gol yediniz mi rakibe umit veriyorsunuz. Ama atilacak bir gol butun umitleri sifira indirir. Cok riskli oynayacaklar, daha iyi takimiz, 5 gol attik 10 tane kacirdik. Butun kozlar bizim elimizde.

Ozan Ersoy
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Eldeki malzeme bu, kötüde sayılmaz. Artık transfer falan yapılmamalı. Çift ön liberolu 5'li orta sahanın en büyük handikapı hücumdur bence. Ama bu durum O 5'linin diğer 3 oyuncusunun kabiliyetine ve performansına bağlı olarak değişir. Lücescu, Karan'ı Sergen, Hasan ve Berkantla destekliyordu. BJK'da da çift ön libero ve İlhanı tek oynatıyordu ama Segenle Tümerle Pancuyla destek veriyordu. Arda-İliç-Sabri üçlüsü böyle oynadığı sürece, göbekte Mehmet, Volkan, Ayhan, Okan dörtlüsünden herhangi ikisiyle her platformda sağlam top oynarız. Hatta bütün forvetlerimiz iyileşse bile, eğer bu şekilde daha verimli oynuyorsak kesinlikle devam etmeliyiz. 75 dakika nerdeyse mükemmel bir futbol oynandıysa bunu yaşanmamış sayamayız.
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

oncelikle seyirciden baslayalim. takimlarin yeni sezona tam hazir girememesi gibi seyirci de tam hazir daha. ikinci yari resmen sustu. futbolcular 3u atti, suskunluk devam; 4u atti yine devam. yahu takim sahada sov yapiyor, biraz takima ayak uydurun bari. destegi birak kostek misali bi de pet sise atiyorlar mac olmus 3-0. ilk yari mukemmele yakin olan seyirci performansi, malesef ikinci yari ayni derecede kotuydu. simdi dusunuyorum, eger bu mac fener stadinda fener-boleslav maci olsa; skor 3-0a geldikten sonra 6yi 7yi cok rahat bulurdu. adamlarin gol oldukca daha da cosan bir taraftari var; bizimkilerse gol atildikca daha da susuyorlar. yazik hakikaten. ama yigidi oldurup hakkini yemeyelim, isme tezahuratlar seyirci adina gunun artisiydi. arda, ilic, ve hakan tezahuratlarina alkis.

gelelim takima. mahvettiler rakip takimi, kelimenin tam anlamiyla. ama ikinci yarida fizik olarak yetersiz kaldik. onlarin ilk golunden once 10 numaralariyla birebir kaldiklari iki pozisyon var, cok rahat ikisinde de aleyhimize faul ve kart kararlari cikabilirdi. gerets burada oyuna mudahale etmekte gec kaldi. sari kartla oynayan ayhan ve zaten ilk yarida da cok iyi oynamayan okan oyundan dustuler. orhan'i da muhtemelen yorgunluktan oyundan aldi. (gerci orhan, ergun degisiklik icin kenara geldiginde ardayla cok hizli bir verkac yapip ceza sahasinda ilic'e pas cikaracak kadar dinamik gozukuyordu, ama gorunenin ne kadar gercegi yansittigini bilemeyiz. belki de, nasilsa simdi cikicam diye son bir asilmistir.) amaa, gerets'in yanlisi asil burada basliyor. madem orhan 'in 90 dakikayi cikaramayacagi belli, daha 4 gun once ilk 11de sahaya cikan Ferhat'i kulubeye neden almazsin da, su Ergun'u alirsin. Ergun girince sol kanat resmen dagildi. sonra okan-mehmet degisikliginde cok gec kalindi. belki de ergun'u aldiktan sonra okan-mehmet yerine ayhan-mehmet degisikligine gidip solu biraz daha saglamlastirabilirdi. hasan-ilic degisikligi yerine de cihan-hasan degisikligi dusunulebilirdi. sabri'yi beke cek, hasan'i onune koy. ya da istersen arda-hasan caprazla. ama oyle ya da boyle, ardarda iki gol yemek cok kotuydu. neyse ki son dakikada gol geldi de artik tur hemen hemen garantilendi. (yalniz, son golde bence ofsayt vardi. sabri topa vurdugunda hakan'i en ilerde ofsaytta gordum, ve sabri'nin topu attigi yerdeydi hakan. yani bence aktifti.)

neticede, sok iki gole ragmen, guzel bir gece oldu. galatasaray, ozellikle ilk yarida cok iyi oynayarak, rakibiyle arasindaki klas farkini da ortaya cikararak farka gitti. insallah orada da yenip geliriz. insallah, bu galibiyet gerets'in ve futbolcularin uzerindeki sikintilari da bir nebze hafifletir.

tek tek isimlere gelirsek: arda gecenin yildiziydi. ama ardayla birlikte sabri, ilic, hakan sukur ve song'u da isildayan isimlerin arasina eklemezsek onlara haksizlik ederiz. cihan, cok gayretliydi ama cok hatalar yapti. yine de bu aksam hucuma katkisi pozitifti cihan'in. kacirdigi iki tane net gol pozisyonu var cezxa sahasi icinde. bir tane de hakan'a cikaramadigi top. uzun zamandir onu bu kadar hucuma katki yaparken seyretmemistim.
Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Ozan Ersoy wrote:Neymis...

4-5-1...
Eger GS bu oyun duzeni ile devam edecekse ki etmeli - baska bir transfere gerek yok... TR'ye alismis bir Heinz bu sistem icinde orta sol ice - bugun Ayhan'in oyandigi yere - cuk diye oturur...
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Liverpool kendi evinde CL maçında israil takımı maccabi karşısında kötü oynuyor son 12 dakika durum 1-1.Maçı yunan spor kanalı veriyor.

Milan'da kızılyıldızı evinde zor geçti 1-0.

GS CL 3. turun ilk maçlarında en fazla golü atan takım oldu.
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Mehmet Gorgen wrote:Liverpool kendi evinde CL maçında israil takımı maccabi karşısında kötü oynuyor son 12 dakika durum 1-1.Maçı yunan spor kanalı veriyor.

Milan'da kızılyıldızı evinde zor geçti 1-0.
Bunun sebebi bu liglerin daha baslamamis olmasi. Milan iki ay sonra Kizilyildiz mildiz tanimaz ezer gecer. Liverpool da. Ama simdi zorlaniyorlar cunku daha takimlar hazir degil.

Bizim ligler de Agustos sonu falan baslasaydi, mutlak surette Cek takimina elenirdik. Sicak micak, millet aglasiyor, aman kalp krizi falan ama cok onemli. Turk futbolunda 3 buyukler on eleme oynamayip direk CL'ye katilacak seviyeye gelene kadar bu is boyle gitmeli.

Ozan Ersoy
Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Post by Mehmet Cirak »

4-5-1 oynayinca cift on liberolu oynanmis olmuyor illa ki, yazilanlardan boyle bir kani var oldugunu goruyorum. Tam tersi, 1 defensive midfielder, 3 midfielder, 1 de attacking midfielder olur genelde bu konfigurasyonda.

Cift on liberolu 5'li orta saha genelde 3-5-2 oynayan takimlarda olur. 4-5-1'in en buyuk avantaji orta sahanin oyun icerisinde rakibe ve duruma gore defansif veya ofansif oyun arasinda gidip gelebilmesidir.

Son bir ekleme de Necati ve Hasan konusunda yapayim. Bu futbolcular Turkiye sartlarinda onemli oyuncular, ne olursa olsun. Belli ki formsuzlar, barbie marbie boktan olaylara da karismislar ve belki de aralarindaki sorun da bununla alakali. Mutlaka kulaklari cekilmeli, takima girmemeliler. Ama bu adamlari kaybetmeyi de goze almamali GS. Formda bir Necati'nin veya Hasan Sas'in ne kadar yararli olabileceklerini hepimiz biliyoruz. Adam harcamak kolay, yapilmasi gereken bu dik kafali adamlara birseyler ogretebilmek, formlarini geri kazanmalairini saglamak ve onlardan maksimum seviyede yararlanmak...
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Son 5 dakikada oyuna giren liverpool orta sahanın solunda oynayan ispanyol oyuncuus mark gonzalez 88.dakikada sol kanttan gelip golü attı. Bu .ocuk geçen sene de real sociead'da kiralık oynayıp harika işler yapmıştı.
liverpool 2-1 maccabi
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets'ten çarpıcı açıklama..

Belçikalı hoca, Mlada Boleslav maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında yönetim kurulundan 'Şu oyuncuyu oynat' diye birşey olursa, bu ekip o zaman anında buradan yok olur" dedi..


Gerets maçın hemen ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"5 gol atmamıza rağmen yediğimiz 2 golden hiç memnun değiliz. Bire bir kombinasyondan gelen gol gereksiz bir goldü. Rakibin uzun adamları var, hava topundan gol yemek ise normaldi."

Adnan Polat'ın sahaya çıkan kadro nedeniyle kendisini kutladığı söylenen Gerets, "Şampiyonlar Ligi maçı başka lig başla. Ligde iyi durumda gördüğümüz iki oyuncuyu sahaya sürdük. Diğer iyi olan oyuncuları sahaya sürdük" diye konuştu.

Maçta çok iyi bir oyun ortaya koyan ve 2 gol atan Arda için görüşleri sorulan Belçikalı hoca, "Sonuçta bir oyuncuyu ön plana çıkarmak bizim yönümüz değildir. Ama çok iyi bir oyun çıkardı. O'nu 1 sezon kiralayıp, devamlı oynamasını sağlayarak ne kadar doğru karar verdiğimiz ortaya çıktı" diye konuştu.

-BASIN TOPLANTISI-
Gerets, maç sonrası yaptığı basın toplantısında ise şunları söyledi:
''Hem 5 gol atacaksınız, hem de mutlu olamayacaksınız. Attığımız 5 golle çok mutlu olabilirdik, ama yediğimiz 2 gereksiz gol bizi üzdü. Sonuçta bundan da memnunuz'' dedi.

Bir basın mensubunun, Avrupa Şamiyonlar Ligi'ne katılma yolunda büyük bir avantaj yakalanmasına karşın takımın transfere ihtiyacı olup olmadığını sorması üzerine, ''Sen ne düşünüyorsun'' diyen Gerets, basın mensubunun, ''Ben takımın transfere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum'' demesi üzerine, ''Demek ki aynı düşüncedeyiz'' yanıtını verdi.

''HASAN ŞAŞ VE NECATİ'NİN OLMAMASI TAKTİKSEL''-
Belçikalı çalıştırıcı, Ankaraspor maçındaki tartışmaları sonrası bugün Hasan Şaş ile Necati'ye ilk 11'de görev vermediğinin hatırlatılması üzerine, ''O maçla ilgili fazla birşey söylemek istemiyorum. Bir hata yaptılar ve ceza görecekler. Ama bu maçta ilk 11'de olmamaları tamamıyla taktiksel açıdandı'' dedi. (geç bunları anam babam)

Mlada Boleslav karşısında sarı-kırmızılı ekibin en başarılı ismi olarak dikkat çeken genç oyuncu Arda'nın bundan sonra takımda olup olmayacağının sorulması üzerine Gerets, ''Genç futbolcuları kimi zaman deneyimli isimlerden önce sahaya sürmek sorun yaratabiliyor. Ama bizde iyi olan her zaman sahada olacaktır'' diye konuştu.

-İŞİMİ KARIŞTIRMAM MESAJI-
Gerets, Ankaraspor maçının 18 kişilik kadrosunda yer vermediği Okan'ın bugün ilk 11'de sahada olmasıyla ilgili olarak, ''Yönetimden bu konuda bir öneri oldu mu?'' sorusu üzerine, ''Şundan emin olun ki, yönetim kurulundan 'Şu oyuncuyu oynat' diye birşey olursa, bu ekip o zaman anında buradan yok olur'' dedi.

-''TÜRKİYE, MACERALAR ÜLKESİ''-
Gerets, Ankaraspor maçı sonrası takımdan gönderileceği, yönetim kurulu içinde kendisini istemeyen kişilerin bulunduğu yönünde basına yansıyan haberlerin hatırlatılması üzerine, ''Türkiye, bir maceralar ülkesi'' ifadesini kullandı.

Geçen sezon 83 puan toplayarak bir rekora imza atan ve şampiyon olan takımla ilgili görüşlerin, 1 haftada alınan sonuçla aniden değiştiğini anlatan Gerets, ''Ama ben alıştım. Bu sezon da inşallah geçen sezon gibi olacaktır'' diye konuştu.
Post Reply