Savas Macun wrote:Bugun herkesin AY'a dusman olmasi cok dogal.Bunu da anliyorum cunku kendi basarisizliklarini ortbas etmeye calisandan rant gelirlerinden daha az alirim korkusuyla hareket edene kadar uzuyor liste.Bu dusmanlar arasinda basin da var, kulupler de var, kendi tribununde olan da var.Bunlarin hicbirinin de ortak yani Turk Futboluna hizmet degil RANT'dir.
Coluk cocuk kandirmayalim hic bosu bosuna.
Selamlar
Savas
Coluk cocuktan once kendimizi kandirmamayi denesek cok daha iyi olur.
Aziz Yildirim'in FB'ye baskan olarak yaptigi hizmetleri takdir etmek eksiklerini, kusurlarini gormenize engel olmasin, coluk cocugu birakin, kendinizi kandirmayin.
Aziz Yildirim doneminde FB tarihinin en antipatik konumlarindan birine geldi (bana inanmiyorsaniz bunu soyleyen yeterince FBli de var), eger bunun sebebinin kendisinin beyaz atli bir prens gibi rant yiyenler, basin vs. gibi kotu karakterlere savas acmasi diye dusunuyorsaniz gercekten, ben de size bir Bogaz Koprusu satmak isterim, ehven fiyata tabii.
Her toplumda herhangi bir konuda suclulugu net olarak ortaya konamayan insanlarla doludur. Bunlara hukuken sucsuz muamelesi yaparsiniz ama gordugunuz davranislarina icinizden verdiginiz not boyle olmak zorunda degildir. Ben mesela buna ornek olarak sizin cok sevdiginiz Haluk Ulusoy'u gostereyim. Bu AY'a uyguladigin standardi Haluk'a uygulayin, kim bugune kadar dise kovuga gelir net birsey ortaya koydu Ulusoy hakkinda? Cevap: kimse, bir suru dedikodu var. Simdi bu Ulusoy'u senin gozunde temiz, rantcilara savas actigi icin hucuma ugrayan prens mi yapiyor?
Aziz Yildirim'in is iliskilerini, yonetimde kullandigi usulleri falan bilemem, hakkinda ispatlanmis bir iddia da duymadim, o acidan benim gozumde kanuna uyan, karalanmamayi hakeden bir insandir. FBli olsam yaptigi bazi hizmetlerden dolayi da kendisini cok begenir hatta severdim.
Ama buradan sonrasi da var: Ben Aziz Yildirim'in kaybetmeyi centilmence hazmedemedigini, bulundugu konumdan dolayi da biraz fazla "ben yaptim, demek ki dogrudur" havasinda buluyorum. Spor kamuoyunda FB ve digerleri havasini da rant meraklilarinin degil, Aziz Yildirim ve ekiplerinin olusturdugunu dusunuyorum. Zaten dunyanin hic bir yerinde rant sadece bir tarafli aranmaz. AY'i karalayip rant edinmek isteyen ne kadar kisi varsa, ona yaltaklanip, dudugunu otturup rant edinmek isteyen de o kadar insan vardir. AY ya da siz rant arayanlardan sikayetci iseniz, iki tarafa da bakin. Ara sira Vestel yine adami kurtardi gibi basliklar okudugunuzda uzerine atlayip tatmin duymak yerine acaba bunu da rant merakindan yazanlar olmus mudur, rant sirf bize karsi aranan birsey olmayabilir mi diye bir sorun.
O haberi gorup okudum. Hayatimda bu kadar bir olayla alaksiz bir insana camur atildigini az gordum. Basligi okuyan Canaydin mal calarken yakalanmis, Vestel de sucu uzerine almis falan zanneder. Neymis kurtulmak, adam oy vermemis secimin sonucu belli oldugu icin. Ne kurtarmak ama, wallahi Vestel'e tesekkurler, olup olup dirilmistir oy verecegim diye herhalde adam.
AY FB icinde cok etkili, simdiye kadar karsisina cikan her yonetici ya kendi istegiyle uzaklasti, ya da haysiyet divaninda surunuyor. Siz bunu begenirsiniz, FB icinde isler, kimse de birsey diyemez, FB'nin ic meselesidir. Ama ayni taktikleriniz disarida islemeyince, her istediginiz yapilmayinca toplantilara gitmemeye, federasyondan hakemlere herkese camur atmaya, herkes bize dusman diye feryat figana baslarsaniz o zaman dur derler. Denizli macinda olanlari tartismayacagim yerine Denizli maci gibi surekli olan olaylarin kaynagini anlamaya calisin biraz. Aziz Yildirim'in en son ne zaman bir kayiptan sonra cikip rakibini tebrik ettigini falan da arastirin.
FB Aziz Yildirim'in tek adamlik diyari olabilir, FB'nin keyfidir, ama Turk futbolu boyle olamaz. Ya bunu anlayan bir yonetim bulun ya da bunu anlamayip FB'ye verilen zarara razi olun. O zaman kendinizi kandirmamis olursunuz, herkese rant pesinde oldugu icin bizim herkes hak ettigi sekilde davranan (hani bir Robin Hood olmadigi kaldi) baskanimiza saldiriyor gibi dusuncelerle de ugrasmazsiniz.