Efes Cup 6: G.Saray-Beşiktaş 1-1 (Ü.karan dk 9)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Cengiz Akgun
Moderator

Post by Cengiz Akgun »

Para yok diyorlar ama enti puften Efes kupasini kazanip kasaya 50-100 bin dolar atmak zor geliyor. Lafa gelince mangalda kul birakmiyorlar $oyle yapacagiz boyle yirtacagiz gibilerden futbolcu olarak.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

Oyuncularin durumunu begenmedim, ikili mucadelelerde zayif kaldilar.
Hasan'a bir haller olmus, top kaptiriyor umurunda mi. Butun duran toplara
saldirmasi cabasi. Temposuz, pas hatasi bol bir mac oldu....
Selcuk Samli

Post by Selcuk Samli »

Ilk yariyi Arda'nin asisti ve Umit Karan'in goluyle 1-0 onde kapattik.
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Hasan Tezcan
Site Admin

Post by Hasan Tezcan »

BJK macini izliyorum. BJK iyi durumda degil, bu iki. GS'da Mehmet Guven'i
begendim, Sabri de fena degil. Mehmet'in Inamoto dan eksigi ne sayin Gerets?
Arda golun pasini verdi ama begenmedim. Biraz kafasi yere cakili oynuyor,
olmadik calimlara giriyor....simdilik bu kadar.
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Hasan Tezcan wrote:BJK macini izliyorum. BJK iyi durumda degil, bu iki. GS'da Mehmet Guven'i
begendim, Sabri de fena degil. Mehmet'in Inamoto dan eksigi ne sayin Gerets?
Arda golun pasini verdi ama begenmedim. Biraz kafasi yere cakili oynuyor,
olmadik calimlara giriyor....simdilik bu kadar.
Mehmet Guven'in eksigini ben de bilmiyorum Hasan. Sene basindan beri bu cocuk oynatilsaydi, simdiye super bir on liberomuz olmustu. Sut cekiyor, bilegi cok iyi, kafasi surekli ileriye bakiyor, kosuyor, dogru yerlerde bulunuyor. Yavas yavas fizigi de gelisecek. Su ovulen Serdar Kurtulus'un yaninda Fabregas gibi duruyor.

Besiktas gercekten cok kotu. Bir iki kontra haricinde hic bir numara yok. GS tek kale oynuyor desek yeridir. Ama GS'da da bal yapma yok. Kalenin onunde geveliyoruz, sutlar kaleyi bulmuyor vs.

Arda'ya kafayi fazla takmayin. Her tarafimiz egriyken Arda'ya laf atmak bana sacma geliyor. Hasan Sas'la kiyaslanamaz. Bir calim atiyor diye ona benzetmek yanlis, calim atmalari bile ayni degil. Bir kere Arda'nin iki ayagi da var. Ha bu arada Besiktas'in sag kanadini felc etti. Bir keresinde 3 kisi bastilar, alamadilar ayagindan en sonunda cizgiye adam kacirtti.

Ozan Ersoy
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Tolga ve Bobo kavga etti azıcık.. Tolga sert girmiş..

73' Mehmet Güven güzel bir şut çekti..

74' Sabri çizgiden çıkardı..
Last edited by Ismail Gezer on Wed Jan 10, 2007 11:02 pm, edited 1 time in total.
Mehmet Gorgen
Staff Member

Post by Mehmet Gorgen »

BJK'lı 13 numaralı oyuncu (sanırım nobre)veleybolcu gibi smaca kalktı herkes gördü hakem görmedi ve devam ettirdi.

Daha neyi görmeyecekler merak ettim doğrusu.
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

BJK top oynamaya başladı, gol atabilirler..

Aykutu beğenmedim..

Ferhatı beğendim.. Gerçi fazla izleyemedim ama..

Bu Emre Tilev tam bir öküz. İlker Yasin'in çırağı falan mı acaba!

Öküz Emre ismini söyleyemedi ama -sanırım Aydın- dansetti topla..

Ben bu Mehmet Güveni sahalarda görmek istiyorum arkadaş! Çok sempatik, çok masum, çok efendi bir görünüşü var..

Faul olmayan pozisyondan atılan serbest vuruşla golü yedik :D
Mehmet Gorgen
Staff Member

Post by Mehmet Gorgen »

Aykut'un bu kadar yan top zaafı varken Galatasarayda forma şansı bulması sııfr. mondragon bile ara sıra önüne gelen topa çıkıyor.Bu adam çizgiye kalıp çizgi üzerinden gelen toplara bile çıkmıyor.
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

penaltı atışları devam ediyor, gençler eğleniyor :D
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Bu Besiktas'a bile 90. dakikada gol yiyip yenilmeyi beceren GS takimini kutlamak lazim. Hocasindan kalecisine. Bu takim sozde hucum futbolu oynuyor ama hucum organizasyonu Arda'nin getirdigi toplar haricinde yok. Ya bir verkac deneyin, bir defansin arkasina sarkin. Hucum futbolunun esas temeli topu dolasmasi, bunun icinde oyuncularin topsuz alanda deplase olmalari, kisa deparlar atmalari ve birbirlerine yaklasmalaridir. Pres yapmak falan degil. Ara da bulasin.

Ikinci yari kor dovusu, hakemin surekli oyunu kesen dudukleri, itisme kakisma, gereksiz fauller seklinde gecti.

Bu ulkede futbol iyice dibe vurdu. Daha da kotu olacak gibi. Benim genel olarak umudum azaliyor. Hic bir takimda kivilcim goremiyorum. Belki Turk futbolundaki ikinci cikis saglayacak guce sahip GS'daki gencler de imamotu, 36 lik hakanin arkasinda falan beklemeye devam ediyorlar. Hoca dersen zaten gidecegi gunu iple cekiyorum.

Dun Werder'in Besiktas'la dalga gectigi maca soyle bir baktim. 4 degil 10 da atarlardi, canlari istemedi. Sozde Turk'lerin teknik kabiliyeti var, Alman'lar fiziksel futbol oynuyor. Biz tabii iki calim atmayi, kicinda top sektirmeyi teknik kalibiyet sandigimiz icin boyle sacma sapan yorumlar yapiyoruz. Sistemi dogru kurup calistirdin mi, istedigin kadar oyuncularin tahta bacak olsun, her zaman basarili olursun. Bir de bu isin daha Barcelona'si, Chelsea'si, ManU'su, Arsenal'i, Real'i var, werder'e gelene kadar.

Bir tane zevkimiz vardi soyle bir heyecanlaniyorduk arada, onun da icine edilmis durumda. Ibne Federasyon bilmem ne cocugu hakemler...

Ozan Ersoy
Murat Kara

Post by Murat Kara »

Ozan Ersoy wrote:Arda'ya kafayi fazla takmayin. Her tarafimiz egriyken Arda'ya laf atmak bana sacma geliyor. Hasan Sas'la kiyaslanamaz. Bir calim atiyor diye ona benzetmek yanlis, calim atmalari bile ayni degil.
Ben Arda'nin calimlarini seviyorum. Ortalarini da seviyorum.

Arda'nin sorunu ayaginda degil burnunda gibi gorunuyor. Alcak gonullu filan diyorlar ama burnunun buyuklugu sahada yuruyusunden bile belli oluyor. Belki de o yuzden 60.dakikadan sonra yoruluyordur. Arda'nin kendini gelistirmek icin yillar boyu antrenmandan sonra sahada kalarak calisacagini filan dusunemiyorum.

Onun yerine reklamlara filan cikmayi tercih edecektir. Degerli zamanini sahada fazla calisarak gecirirse yazik olur sonra. Zaten bu kadar yetenek varken, herkes de hem fikirken ne gerek var fazladan is yapmaya.

Belki de Hasan Sas diyerek cok abartmisimdir Arda'yi. Bizim fildir gozlu keltosu en azindan butun dunya taniyor.

Hadi bakalim sunlari oku da beni yalanci cikar Arda. Yoksa GS'nin isi zor. Ha bu arada dikkat et Gerets'e yem olma.
Tolga Girici

Post by Tolga Girici »

Umit Karan'in golu:

http://www.youtube.com/watch?v=7H_R67y6QvI

Arda'nin sihirbazligi:

http://www.youtube.com/watch?v=vHQtzxsp6NY

Macin ozeti:

http://www.youtube.com/watch?v=VvqZgEd7thk

Aykut penaltilarda cok iyi. Daha once de kurtardigini hatirliyorum. Ozgurcan'in attigi penalti guzel. Umit Karan'in da bir o kadar kotu. Aykut'un kurtardiklarina yazik olmus.
Ozan Ersoy

Post by Ozan Ersoy »

Murat Kara wrote:
Ben Arda'nin calimlarini seviyorum. Ortalarini da seviyorum.

Arda'nin sorunu ayaginda degil burnunda gibi gorunuyor. Alcak gonullu filan diyorlar ama burnunun buyuklugu sahada yuruyusunden bile belli oluyor.
Teshise bakiniz kenara kaykiliniz... Heheeeytt.. Karadenizli olsa ne yazar, burnunu estetik yaptirsa ne yazar Arda. Takimini sirtlayip galip getiriyor mu, getirmiyor mu? Bu yilin ilk yarisinda GS'i tasiyan oyuncularin basinda Arda geliyor mu gelmiyor mu? Daha o yasta milli takimda bile onemli isler yapmaya basladi.

Keske Manchester'daki Ronaldo (yas 21) veya Rooney (21) gibi yuruse ve de pis pis baksa Arda, yeter ki onlar gibi oynasin degil mi? Geciniz... Futbolcunun alcak gonullu, yuksek gonullu, bos gonullu, deli gonullu herhangi bir gonullu olmasina gerek yok, yeter ki isine olsun gonlu.

Arda'nin eksiklerini kendi de iyi biliyor. Defalarca bahsetti demeclerinde. 1) Sutlar zayif, ceza sahasinin disindan sutunu gormedik daha 2) Enerjisini 90 dakikaya yayamiyor 3) Kendini tekmelerden savunmayi daha ogrenemedi, sahada cok dayak yiyor. Simdiye kadar ciddi sakatlanmamis olmasi mucize 4) Daha hizli olabilir. 5) Sanilanin aksine savunma yetenegi iyi zaten Vestel'de bek oynadi ama 60. dakikadan sonra oyundan duserse savunmasi siritiyor.

Kanat oyuncusunun birebirde savunma oyuncusunu yakaladigi zaman calim atmaya girismesi kadar dogal bir sey yok. Arda da bunu verimli olarak yapabiliyor. Is 2-3 oyuncu uzerine geldiginde calim atmadan aralarindan topu cikarabilmek. Bunu da yapiyor zaman zaman. Arda'nin kafasi yere bakmiyor Hasan gibi. Arda surekli ayni calimi atmiyor Hasan gibi. Kendi etrafinda don baba donelim oynamiyor. Arda sol ayakla orta yapabiliyor. Hasan gibi topu ayagindan acmiyor depar atarken. Hasan'i defansdan top cikarirken izleyin, Arda'yi izleyin bir de. Ilk kontrolu de cok daha iyi Hasan'dan. Arda ceza sahasinda tehlikeli, karambol takip ediyor, plase vuruslari iyi. Hasan ceza sahasina girince ya ustten disari ya kalecinin ustune cunku topa abaniyor.

Daha anlatirim... Ama bu Arda'dan cacik olmaz modunda olursak pek bir manasi yok tabii.

Ozan Ersoy
Ismail Gezer

Post by Ismail Gezer »

Ardaaaaaaa :D

Çok şey kaçırmışım..
Tolga Girici wrote:Umit Karan'in golu:

http://www.youtube.com/watch?v=7H_R67y6QvI

Arda'nin sihirbazligi:

http://www.youtube.com/watch?v=vHQtzxsp6NY

Macin ozeti:

http://www.youtube.com/watch?v=VvqZgEd7thk

Aykut penaltilarda cok iyi. Daha once de kurtardigini hatirliyorum. Ozgurcan'in attigi penalti guzel. Umit Karan'in da bir o kadar kotu. Aykut'un kurtardiklarina yazik olmus.
Post Reply