Turkcell Süper Lig Maçları/Oyuncular 2006-2007

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Del Bosque'ye birşey demedik canım :)

Türk TD olunca işler pek böyle olmuyor. Yılmaz Vural geçen CNNTürk'ün belgeselinde, "Çalıştığım bütün klüplerde alacağım kaldı" demişti. Aslında parasını tam alan pek Türk hoca olduğunu sanmıyorum.
Cengiz Akgun wrote:
Ismail Gezer wrote:Futbol klüplerimizin memlekete zararı kadar faydasıda olsa keşke..
Ne yani kontratlar laf olsun torba dolsun diye mi yapiliyor? Adami kovacaksan kontrattaki bulanan tazminati vereceksin. Boyle ya$a yatma var mi? Madem tazminat vermiyecen o zaman kontrata tazminat filan koydurtmayacaksin. Ya da tazminat 6 ay donem donemden sonra ba$lar diyeceksin ki her iki taraf icin ortada beklentiler yerine gelmiyorsa bir ciki$ kapisi olacak.

Aferin Del Bosque soksun bu kontrata imza atanlarin azi di$lerini ki bir daha bu boku yemesinler.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ismail Gezer wrote:Del Bosque'ye birşey demedik canım :)

Türk TD olunca işler pek böyle olmuyor. Yılmaz Vural geçen CNNTürk'ün belgeselinde, "Çalıştığım bütün klüplerde alacağım kaldı" demişti. Aslında parasını tam alan pek Türk hoca olduğunu sanmıyorum.
Kalir elbette. Yalan soyledigini sanmiyorum. Malum biz malasef gucumuzun yetigini becermeyi ogrendigimiz icin bu i$ boyle hal oluyor. Yilmaz Vural'da gitse ya UEFA'ya? Gidemez. Giderse bir daha hayatta TD olarak i$ bulamayacagini herkesten iyi biliyor. Eh belli bir ya$tan sonra top toplayip malzemeci olamaycagina gore signeye cekiyor boyle.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Cengiz agbi haklisin. Bizim Turk hocalar her sene 3 takim gezdikleri icin, yarin yine ayni takim beni cagirabilir dusuncesi ile tazminatlarini istemiyorlar. Bunu ben bir radyo programinda bizzat Erdogan Arica'dan dinledim. Ama diger yandan kuluplerin futbolculara ve yabanci hocalara odedikleri paranin bir yillik dokumu cikarilsa iyi olur. Trabzon Lazaroni'ye, Galatasaray Ribery'ye ve adi unutulmus bir cok futbolcuya, BJK Bosque'ye ve suru sepet futbolcuya son yillarda neler odedi. Bunlarin odedigi tazminatlar hem ulkeye hem de yatirimcilarina zarar (malum hepsi halka acik seffaf sirketler).

Hafta sonu CNN Turk'te GS kulubu avukati Etem Postacıoglu'nu dinledim. Onun soyledigi, Lukunku konusunda, aslinda kulubun tazminat odemek zorunda olduguydu. Son anda Lukunku'nun Fransa'da dopingli cikmasi nedeniyle FIFA tarafindan futboldan men cezasi almasi uzerine, adamin bir donem futbolculuk sifati dusuyor. Bu donemde de bir sure bizde oynadigi icin, FIFA ve CAS tazminat talep edemeyecegine karar veriyor. Postacioglunun da dedigi, o asamada doping vakasi ortaya cikmasa yine catir catir o paralari odeyecektik. Yani sansa yirttik.

Kazara bir yonetici cikar da Lukunku konusunda kulubumuzun menfaatlerini en iyi sekilde koruduk derse, bunu da bilelim yani.
Selcuk Samli
Posts: 3592
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

MVP golcü Ümit Karan

Fatih AYDOĞDU 14 Şubat 2007

Tecrübeli futbolcu, ligde attığı 12 golün 8’iyle takımını ya mağlubiyetten kurtardı ya da galibiyete taşıdı. Ümit Karan, tek başına G.Saray’a 10 puan kazandırırken, onun gibi 12 golü bulunan F.Bahçeli Alex sadece 1 puan kazandırabildi.

SON Vestel Manisaspor karşılaşmasında kaydettiği 4 golle dikkat çeken Galatasaraylı Ümit Karan, aynı zamanda ligin en değerli golcüsü unvanını eline geçirdi. "Turkcell Süper Lig’deki forvet oyuncularının, attıkları gollerle takımlarına ne kadar puan kazandırdığını" belirlemek için yaptığımız araştırmada, Ümit Karan, en değerli oyuncu (MVP)olarak karşımıza çıktı.

Balili ve Okan ikinci

Ümit’in ligde attığı toplam 12 golün 8’i Galatasaray’ı ya mağlubiyetten kurtardı ya da galibiyete taşıdı. Bu 8 golün sarı kırmızılılara kazancı ise 10 puan oldu. Ümit, 4. haftada 2-2’lik Gaziantepspor maçında takımının 2. golünü, 6. haftada 1-0’lık Beşiktaş derbisinde galibiyet golünü, 9. haftadaki Erciyesspor maçındaki golleri ve son olarak 4-0’lık Vestel Manisaspor karşılaşmasındaki bütün golleri atarak, takımına 10 puan kazandırdı.

Mehmet Yıldız’dan 6 puan

Atılan gollerin kazandırdığı puanları ortaya koyan araştırmamızda ikinci sırayı 9’ar puanlı Sivassporlu Balili ve Gençlerbirliği’nden Okan Öztürk aldı. Yiğidolar’ın İsrailli forvet oyuncusu, 10. haftadaki Vestel Manisaspor (3-2), 14. haftadaki Trabzonspor (1-0) ve 18. haftadaki Gençlerbirliği (1-0) maçlarında takımına galibiyeti getiren golleri attı.

Okan Öztürk ise G.Birliği’nin 3 tane 1-0’lık galibiyetinde gollere imza attı ve takımına 9 puan kazandırdı. Okan’ın attığı gollerle kazanılan maçlar şöyle: 15. hafta Ç.Rize, 17. hafta Antalya ve 20. hafta Bursa.

Alex bol gollü maçlarda atıyor

Gol krallığı yarışında 12 golle Ümit Karan’la birlikte zirvede yer alan Fenerbahçeli Alex’in, takımına sadece 1 puan kazandırması dikkat çekti. Brezilyalı yıldızın genellikle açık farkla kazanılan maçlarda fileleri havalandırması sebebiyle, berabere giden karşılaşmalar kazandıran ya da yenilgiyi beraberliğe çeviren gollerde ismi çok az geçiyor. Alex, sadece 18. haftada oynanan ve 1-1 biten Erciyesspor maçında takımının beraberlik golünü atarak Fenerbahçe’ye 1 puan kazandırdı

Bu arada Sivassporlu Mehmet Yıldız’ın ligde sadece 3 golü bulunmasına rağmen takımına 6 puan kazandırması dikkat çekti. Mehmet, 1-0 kazandıkları 13. haftadaki Beşiktaş ve 19. haftadaki Ç. Rize maçlarında galibiyet gollerini kaydetti.

www.hurriyet.com.tr
Konsantrasyon, concentration, concentracion

nefvakfi.org
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Konya'nin arap ati gibi acildi etrafa guller sacildi filan denilen BJK'yi gagaladigini soyleyen cikmami$. $imdi Ismail hemen yazar beni beklermi$ gibi. Ne o yoksa Gaziantep'den cekinip onlarda bizi gagalayacak diye mi korktunuz?
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

2 gündür internetim kesikti Cengiz abi, pusuda bekliyor değiliz netekim :D

Ortada bir maç olmuş, son dakikada çok rahat 3-1 olabilirdi ama Ali Tandoğan mani oldu. Maçın yıldızı(!) hasta hasta maça çıktığı söylenen Deli İbrahim..

Al Tandoğan'ın son gole engel olmak için çırpınışını izlerken, İbrahim Üzülmezin elmacık kemiğini kırışı aklıma geldi :D Hey gidi günler..
Cengiz Akgun wrote:Konya'nin arap ati gibi acildi etrafa guller sacildi filan denilen BJK'yi gagaladigini soyleyen cikmami$. $imdi Ismail hemen yazar beni beklermi$ gibi. Ne o yoksa Gaziantep'den cekinip onlarda bizi gagalayacak diye mi korktunuz?
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Yanal'a tırpan

V.Manisa'da başarısız sonuçlar sonrası teknik direktör Ersun Yanal'ın ekibindeki üç isimin işine son verildi.

Sezon başında futbol kamuoyu, Vestel Manisaspor'un aldığı başarılı sonuçları konuşuyordu. Ligin 9. haftası sonunda 7 galibiyet, 2 beraberlik alan ve hiç yenilmeyen Vestel Manisaspor, en yakın rakibi F.Bahçe'nin 6 puan önünde liderdi. Artık herkes Süper Lig'de bu takımın şampiyon olup olamayacağı üzerine tartışıyordu. Ancak 10. haftadaki Sivas yenilgisi sonrası Vestel Manisaspor ciddi bir düşüş yaşamaya başladı. O maçtan bu yana 12 haftada V.Manisa sadece 1 galibiyet alabildi. Bir ara ciddi puan farkıyla lider olan V.Manisa, ligde 9. sıraya kadar geriledi ve UEFA Kupası'na katılması bile tehlikeye girdi. Kırmızı-siyah-beyazlı ekip, ligde son 5 haftadır galip gelemezken üst üste alınan yenilgiler sonrası Ersun Yanal'ın istifa ettiği yönünde söylentiler çıkarken, Vestel Manisaspor yönetimi dün duruma el koydu. Yönetim, Ersun Yanal ile yaptığı görüşmedegörevden ayrılmasını talep etti. Ancak Yanal, sözleşmesindeki tazminat maddesini hatırlatarak, "Verin 1 trilyonumu (1 milyon YTL) gideyim" dedi. Bunun üzerine Yanal'ın ekibindeki bazı isimlerin gitmesi istendi.

ÜÇ KİŞİ GÖNDERİLDİ
Yönetim, Sportif Menajer Niyazi Eliseler, Mentör Ozanser Uğurlu ve devre arasında Reinaldo ve Kalabane'nin transferlerinde aktif rol oynayan yurtdışı futbolcu izleme ekibinden Almanya'da yaşayan Serdar Dayat'ın görevlerine son verileceğini ilettiği Yanal bu durumu kabul etti. Dün gün boyu suskun kalan ve akşam basın toplantısı düzenleyen başkan Haluk Çubukcu ise Ersun Yanal'ın görevden alınacağı iddialarını yalanladı. Çubukçu, "Ersun hoca görevinin başındadır. Ona güvenimiz sonsuzdur. Biz devre arasında 4 milyon euro'luk transferi hocamızın nezaretinde yaptık. Neden şimdi göndermek isteyelim. Ersun Yanal'ın bu durumdan çıkacağına inancımız tamdır" diye konuştu.

ZAFER ERTEM


SABAH
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Kayseri Erciyes Vestel'i 1-0 yenmis Timucin'in goluyle. Sakarya bu hafta puan kaybederse Kayseri son siradan kurtuluyor.

Bari Bulent gecsin takimin basina. Bundan daha kotu oynamayiz herhalde. Ben aslinda Hagi'ye de raziyim. Cidden elindeki kadroyla bize daha uygun bir futbol oynatiyordu.
Mehmet Ulupinar
Posts: 349
Joined: Thu Oct 31, 2002 11:24 pm
Location: LA, USA

Post by Mehmet Ulupinar »

Tolga Girici wrote:Kayseri Erciyes Vestel'i 1-0 yenmis Timucin'in goluyle. Sakarya bu hafta puan kaybederse Kayseri son siradan kurtuluyor.

Bari Bulent gecsin takimin basina. Bundan daha kotu oynamayiz herhalde. Ben aslinda Hagi'ye de raziyim. Cidden elindeki kadroyla bize daha uygun bir futbol oynatiyordu.
Iyi de bu adamlar niye bugun oynadi, haftaya Avrupa Kupasi maclari mi var? :) Yoksa I.Erdogan'i tahmin yarismasinda birinci yapmak icin bir oyun mu bu :lol: :lol:
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

BJK TS onunde ilk yariyi 2-0 onde kapatti. Yani bu hafta ikincilik gitmrk uzere. Inounu'de yenilinirse ikincilik hayali de biter. Adnan'a saat kac diye sorarlar.

Artik Hakan $ukur mukur ile Anti-futbol oyuncusu Hasan $a4 ile bu i$in olmayacagini birileri gorecek diye beklete durun siz. Gerets gitsin Teres gelsin ne fark edecek.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

TS arap ati gibi acildi. 10 dakikada 2 gol ile durum 2-2.

Bu arada Sadettin Saran'i FB divan kurulu klupten atmi$. Sebeb Rus futbolcusunu transfer ederken belgeleri ba$tan sagma incelemesi. Yok mu GS da boyle bir kurul. Atilacak o kadar adam var ki. Saymakla bitmez.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/ ... 3604&oid=1
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Cengiz Akgun wrote:TS arap ati gibi acildi. 10 dakikada 2 gol ile durum 2-2.

Bu arada Sadettin Saran'i FB divan kurulu klupten atmi$. Sebeb Rus futbolcusunu transfer ederken belgeleri ba$tan sagma incelemesi. Yok mu GS da boyle bir kurul. Atilacak o kadar adam var ki. Saymakla bitmez.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/ ... 3604&oid=1
Skor 3-2 olmus. Umut Bulut son haftalarda forma girmeye basladi. Ne kadar iyi veya kotu bir takim olursan ol, is golcude bitiyor. BIz gecen sene golculerin performansi sayesinde sampiyon olduk. Bu sene istikrarsizlik ve sakatliklar yuzunden bu noktadayiz.

Bu maci seyretmiyorum, ama dun Ozan abinin bahsettigi bir sey var, Tigana'nin ofsayt taktigi. Su ana kadar bir sekilde ligin en az gol yiyen takimi olmayi basardilar bu taktikle. Rekor sayida ofsayta dusuruyorlar rakibi. Ama bu taktige dayanarak defans yapmanin cagdas futbolda yeri var mi emin degilim. Trabzon da UMut BUlut gibi oyuncular kapali defansa karsi pek bir sey yapamayabilir ama defansin arkasina sarkan hizli oyucular, ofsayt taktigi pek islemez. Gerci golleri gormedim henuz.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Aboo. Bizim ikincilik devam ediyor. BJK Trabzonda ikinci yari darmaduman oldu. Adamlar 10 dakika icinde 3 gol yediler.
TS Ceyhun ile iyi bir transfer yapmanin kayfini cikariyor. Bu Umut denen adam kim bilmem ama hakikaten umut yani TS icin. Gecen hafta u bu hafta iki gol. Iki uc tane de kacirdi.
Last edited by Cengiz Akgun on Sat Feb 24, 2007 10:41 pm, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Hagi döneminde Ankaragücüne 1-0 yenildiğimiz maçta bize gol atan çocuk sanırım..

Beterin beteri varmış :D

Tüm umudumuz Yılmaz Vural :D

Bu fenerde iyice farkı açıp bizi öldürmüyorda, 2 ileri 1 geri, sürüm sürüm süründürüyor.

Görüntüleri izledim. Trabzon farkı kaçırmış, BJK 3 yiyip kurtulmuş..
Cengiz Akgun wrote:Aboo. Bizim ikincilik devam ediyor. BJK Trabzonda ikinci yari darmaduman oldu. Adamlar 10 dakika icinde 3 gol yediler.
TS Ceyhun ile iyi bir transfer yapmanin kayfini cikariyor. Bu Umut denen adam kim bilmem ama hakikaten umut yani TS icin. Gecen hafta u bu hafta iki gol. Iki uc tane de kacirdi.
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Tolga Girici wrote: Skor 3-2 olmus. Umut Bulut son haftalarda forma girmeye basladi. Ne kadar iyi veya kotu bir takim olursan ol, is golcude bitiyor. BIz gecen sene golculerin performansi sayesinde sampiyon olduk. Bu sene istikrarsizlik ve sakatliklar yuzunden bu noktadayiz.

Bu maci seyretmiyorum, ama dun Ozan abinin bahsettigi bir sey var, Tigana'nin ofsayt taktigi. Su ana kadar bir sekilde ligin en az gol yiyen takimi olmayi basardilar bu taktikle. Rekor sayida ofsayta dusuruyorlar rakibi. Ama bu taktige dayanarak defans yapmanin cagdas futbolda yeri var mi emin degilim. Trabzon da UMut BUlut gibi oyuncular kapali defansa karsi pek bir sey yapamayabilir ama defansin arkasina sarkan hizli oyucular, ofsayt taktigi pek islemez. Gerci golleri gormedim henuz.
Ben maci izledim. Besiktas'in offside taktigi ile oynamasinin sebebi basit. Orta sahada rakibe basip, topu dolastirip oyuna hakim olamiyorlar. Defansi geriye cekip daha risksiz oynamaya kalksalar, bu sefer korkunc ezik bir futbol oynacaklar, takke dusecek, kel iyice gozukecek. Savunmayi cizgi halinde ileri cikarinca, rakib offside'a dusmemek icin mecburen geriye geliyor. Bir nevi yalanci hucum (pseudo offense) deyip futbol dunyasina yeni bir terim kazandiralim.

Tabii iki tane hizli kontratak futbolcu varsa karsinizda boyle langirt oyunundaki gibi iki topta gol yersiniz. Fir fir yapip atarlar adama. Hele hele Baki Mercimek, Toraman falan gibi yavas adamlariniz varsa stoper pozisyonunda iyice zorlanirsiniz.

Besiktas neden orta sahada basip, oyuna hakim olamiyor? E tabii iki forvet, + delgado/Ricardinho oynarsaniz, butun yuk Koray ve Serdar'a kaliyor. Onlar da ancak bir yere kadar bu alanlari kapayabilirler. Ne sag acik var ne sol acik var. Bekler kotu. Bekler ileri geri calisabilen ve orta sahayi destekleyebilen adamlar olsa, iki duran adami kaldirabilirsin orta sahada. Uzulmez geldi 30 kusur yasina nereye kadar?

Aslinda mac ilk yarida Trabzon lehine olmaliydi, Besiktas 3 kere Trabzon hatasindan geldi, 2sinde atti. Besiktas'in sansi Yattara'nin olmamasi. Olsa 4-5 tane yiyebilirdi bugun.

Tigana da cok kotuydu bugun, hata uzerine hata yapti.

Trabzon'u sonra yazariz.

Ozan Ersoy
Post Reply