Bjk'nin asıl problemi stoperlerinden çok bekleri... Ofsayt taktiğinde savunmanın birlikte hareket etmesi gerekir, ne Ali Tandoğan ne de Üzülmez gerçek anlamda bek olmadıklarından sürekli ofsaytı bozup kademe hatası yapıyorlar.Ozan Ersoy wrote:
Ben maci izledim. Besiktas'in offside taktigi ile oynamasinin sebebi basit. Orta sahada rakibe basip, topu dolastirip oyuna hakim olamiyorlar. Defansi geriye cekip daha risksiz oynamaya kalksalar, bu sefer korkunc ezik bir futbol oynacaklar, takke dusecek, kel iyice gozukecek. Savunmayi cizgi halinde ileri cikarinca, rakib offside'a dusmemek icin mecburen geriye geliyor. Bir nevi yalanci hucum (pseudo offense) deyip futbol dunyasina yeni bir terim kazandiralim.
Tabii iki tane hizli kontratak futbolcu varsa karsinizda boyle langirt oyunundaki gibi iki topta gol yersiniz. Fir fir yapip atarlar adama. Hele hele Baki Mercimek, Toraman falan gibi yavas adamlariniz varsa stoper pozisyonunda iyice zorlanirsiniz.
Besiktas neden orta sahada basip, oyuna hakim olamiyor? E tabii iki forvet, + delgado/Ricardinho oynarsaniz, butun yuk Koray ve Serdar'a kaliyor. Onlar da ancak bir yere kadar bu alanlari kapayabilirler. Ne sag acik var ne sol acik var. Bekler kotu. Bekler ileri geri calisabilen ve orta sahayi destekleyebilen adamlar olsa, iki duran adami kaldirabilirsin orta sahada. Uzulmez geldi 30 kusur yasina nereye kadar?
Aslinda mac ilk yarida Trabzon lehine olmaliydi, Besiktas 3 kere Trabzon hatasindan geldi, 2sinde atti. Besiktas'in sansi Yattara'nin olmamasi. Olsa 4-5 tane yiyebilirdi bugun.
Tigana da cok kotuydu bugun, hata uzerine hata yapti.
Trabzon'u sonra yazariz.
Ozan Ersoy
Benim beğendiğim bir stoper olan Gökhan Zan'da sürekli sakatlık problemi yaşadığından hızlı hücumculara sahip Trabzon'dan 2-3 gol yiyecekleri çok netti.
Tabii tam anlamıyla savunma yapmayı bilmeyen Türk oyunculardan kurulu bir defans kurgusuyla en son 15 yıl önce Milne'nin Bjk'si şampiyon olmuştu. O zamandan beri bütün şampiyonların defansında en az 1-2 yabancı vardı.
Türklerin savunma özürlü olduğunu bilmelerine rağmen 2 senedir yabancı bir stoper almayan Bjk yönetiminin de büyük hatası var bence... Bjk bu savunmasıyla ligin en az gol yiyen takımı olması büyük başarı, bizim savunmamızın Cihan-Tolga-Emre-Orhan dörtlüsünden oluştuğunu düşünsenize?! Küme düşme hattının hemen üstünde olurduk sanırım...
Devre arası transferinin bitmesine az bir süre kala Deportivo'nun Arjantin milli takım oyuncusu Coloccini'nin adı Bjk ile anılıyordu ama olmadı. O adam olsaydı Bjk'nin şampiyonluk şansını çok yüksek görüyordum.
Bjk Baki ile sanırım bu sezonki 4. omuz çıkığını yaşadı, haftaya savunması nasıl olacak bilmiyorum, ama Bjk ve Ts maçlarından 6 puanla çıkamazsak 2.liği unutalım diyorum.