Beko-Basketbol Ligi:

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Uzun Ozhan basket i$ini nasil halletti boyle. BJK'a yenile yenile bir hal olmu$lardi gecmi$ senelerde. 18 sayi fark. Bi de adama ba$arisiz diyorsunuz. Bu sene de futbol takimini yine $ampiyon yapsin o zaman gorursunuz.
Last edited by Cengiz Akgun on Sat May 05, 2007 12:31 am, edited 2 times in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Adam 10 da 7 başarılıyım diyor, bilimsel konuşuyor, işkembeden atmıyor, saygıda kusur etmeyelim..
Cengiz Akgun wrote:Uzun Ozhan basket i$ini nasil halletti boyle. BJK'a yenile yenile bir hal olmu$lardi gecmi$ senelerde. 18 sayi fark. Bi de adama ba$arisizi diyorsunuz. Bu sene de futbol takimini $ampiyon yapsin o zaman gorursunuz.
Levent Guntay
Posts: 614
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:02 pm
Location: Maryland, USA

Post by Levent Guntay »

Cengiz Akgun wrote:Uzun Ozhan basket i$ini nasil halletti boyle.
Cengiz Abi, basket isi de kotu aslinda, ama basket takimi mukemmel verimle oynuyor, guzel bir kadro olustu, ucbes kurus da ceplerine girmeye basladi. GS'in kume dusme tehlikesi atlattigi donem 3 sene icin seneligi 1 milyon dolara anlasildi Ulker ile. Ayni Ulker Besiktas'a 4 milyon dolar isim hakki, 4 milyon dolar da Akatlar'in tabelasinin degismesi icin toplam 8 milyon dolar oduyor. Bunun ustune senelik 500 bin dolar arti yardim var. Fenerbahce'ye ise 5 yil icin 30 milyon dolar odenecek. Benim basinda okudugum rakamlar bunlar. Duzeltecek kaynak gosterecek biri varsa sevinirim.

Sonucta GS adinin sudan ucuza gitmesi cok kotu oldu.
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Levent Guntay wrote:
Cengiz Akgun wrote:Uzun Ozhan basket i$ini nasil halletti boyle.
Cengiz Abi, basket isi de kotu aslinda, ama basket takimi mukemmel verimle oynuyor, guzel bir kadro olustu, ucbes kurus da ceplerine girmeye basladi. GS'in kume dusme tehlikesi atlattigi donem 3 sene icin seneligi 1 milyon dolara anlasildi Ulker ile. Ayni Ulker Besiktas'a 4 milyon dolar isim hakki, 4 milyon dolar da Akatlar'in tabelasinin degismesi icin toplam 8 milyon dolar oduyor. Bunun ustune senelik 500 bin dolar arti yardim var. Fenerbahce'ye ise 5 yil icin 30 milyon dolar odenecek. Benim basinda okudugum rakamlar bunlar. Duzeltecek kaynak gosterecek biri varsa sevinirim.

Sonucta GS adinin sudan ucuza gitmesi cok kotu oldu.
Evet, Cola Turca'dan biraz para gelince (ve takimin basindaki koyu GSli MUrat Ozyer'in de katkilariyla ) Canaydin'dan bagimsiz bicimde , en azindan rezil olmadan devam edebiliyorlar. Kim bilir biraz daha maddi kaynaklari olsa neler yaparlar. FB'yi de yenebildigimiz gunler gelir insallah. :)
Selcuk Samli
Posts: 3563
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Gokhan TURE

Acı gerçek

Ne gerçek bir oyun kurucusu, ne de tam bir pivotu vardı sahada; ezeli rakibi Galatasaray Cafe Crown ile Play - Off yarışına çıkan Beşiktaş'ın...
3,5'tan 4 power forvetleri ve 4,5'tan beş tek pivotu (aynı zamanda tek yabancısı) Ivan McFarlin ile, Galatasaray'ın dört uzunlu rotasyonuyla başa çıkmaya, Reese'nin yokluğunda oyun kurucu açığını Barış Özcan, Barış Güney ve 18'lik Arın ile kapamaya çalışan siyah - beyazlılar, bir değil, iki kritik pozisyonda eli kolu bağlıydı... Forvet pozisyonunda da Galatasaray'daki Fitch'i eşleyecek bir ismi yoktu ki, bu da zaten işi çok zor olan Beşiktaş'ın, yarı final şansını, bir mucize gerçekleşmediği taktirde "imkansızlaştırıyordu"...
İşte bu karamsar tablo ile maça başlayan Beşiktaş, elindeki malzemenin yettiği kadar, yardımlaşmalı savunma ile canla başla mücadele ederek, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı; o kadar...
Galatasaray'da, iki dakikalık tutukluğun ardından silahlar öyle bir ateş almaya başladı ki, Fitch ve Tufan'ın üst üste üçlüğüyle 5. dakikada 12 - 4'e yaslanan skor, daha sonra açılacak farkın ilk habercisiydi. Fitch, daha devre bitmeden 20'yi bulurken, fark da 14 sayı barajına ulaşmıştı bile... Ve bu süreye kadar Galatasaray'da henüz Murat ve Brown süre bile almamıştı... Üçüncü ve son çeyrekte Mitchell, Fatih, Graves ve Tufan ile 30'u yoklayan skor, heyecanı azaltsa da, bu eşleşme için bir gerçeği de su yüzüne çıkarıyordu... Beşiktaş, bu hali ile, ne yaparsa yapsın Galatasaray'ı eleyebilecek potansiyele sahip değil... Beşiktaş adına acı, Galatasaray'ın ise işini kolaylaştıran gerçek bu...

www.milliyet.com.tr

BJK Cola Turka Turkiye Kupasi ilk turunda da Pinar KSK'ye 30 sayi farkla yenilerek elendi.Sakatliklar BJK'yi olumsuz yonde etkiledi.
25-2025

nefvakfi.org
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

2-0 one gecmisiz
Beko BL Playoff | Galatasaray Café Crown: 80 – Beşiktaş Cola Turka: 73

Beko Basketbol Ligi playoff çeyrek final ikinci maçında Galatasaray Cafe Crown, Beşiktaş Cola Turka’yı 80-73 mağlup etti.

İlk maçı 83-65 kazanan takımımız, bu sonuçla seride 2-0 öne geçti.

Çeyrek final serisinin üçüncü maçı, 8 Mayıs Salı günü Akatlar Spor Salonu’nda yapılacak. Beşiktaş Futbol Takımı’nın Fortis Türkiye Kupası’ndaki maçı nedeniyle çarşambadan salıya alınan üçüncü karşılaşmayı kazanmamız halinde, Beko Basketbol Ligi’nde yarı finale yükseleceğiz.

Maç Info
Maç: Beko Basketbol Ligi-Playoff Çeyrek Final 2. Maçı
Salon: Ahmet Cömert
Hakemler: Recep Ankaralı, Zafer Yılmaz, Serkan Sert
Canlı Yayın: NTV
Tarih: 6 Mayıs 2007 Pazar / Saat 15:00

1. Periyot: 18-22
Devre: 40-37 (Galatasaray Cafe Crown lehine)
3. Periyot: 61-48

Periyot Skorları:
1. Periyot: 18-22
2. Periyot: 22-15
3. Periyot: 21-11
4. Periyot: 19-25

Galatasaray Cafe Crown: Mitchell 22, Fitch 14, Tufan 6, Cemal 4, Fatih 6, Tolga 14, Brown 8, Mithat 3, Graves 3

Beşiktaş Cola Turka: Barış Güney, Erkan 10, Barış Özcan 10, Cevher 5, McFarlin 14, Erdal 23, Arda 3, Levent 8, Kerem, Arın

5 Faul: 39.39 Erdal (Beşiktaş Cola Turka)

1. Periyot:
Galatasaray Cafe Crown maça; Darrel Mitchell, Gerald Fitch, Tufan Ersöz, Cemal Nalga, Fatih Solak 5’iyle başladı. Beşiktaş Cola Turka ise Barış Güney, Erkan Veyseloğlu, Barış Özcan, Ivan McFarlin, Cevher Özer 5’iyle salona çıktı.

McFarlin ve Fatih’in karşılıklı basketleriyle başlayan ilk çeyrekte, Gerald Fitch’in üçlüğüyle 7-3 öne geçtik. Top kayıplarımızı iyi değerlendiren siyah beyazlılar ise 0-6’lık seriyle skor üstünlüğünü ele geçirdiler: 7-9.

Temponun yükseldiği son 5 dakikada Mitchell ve kenardan gelen Tolga ile etkili olan takımımız, buna karşılık 6 sayı farkla geriye düştü: 14-20.

Fatih / Cemal ve Tufan / Denham Brown değişiklikleriyle boy ortalamasını düşürdüğümüz son dakikada maçı dengeye oturttuk: 18-22.

2. Periyot:
İlk çeyreği bitirdiğimiz 5’le salona dönen takımımız, çaldığı kritik topları Brown – Fitch ikilisiyle değerlendirdi. Bu seriyi Tolga Tekinalp’in üçlüğüyle 8-0’a taşıyan Galatasaray Cafe Crown, 26-22 öne geçti.

Cemal / Jeff Graves değişikliğiyle hücumda daha da hareketlenen takımımız, farkı 5 sayı civarında tuttu. Son bölümü de Mitchell – Fitch ikilisinin artan top kayıplarına rağmen Tolga’nın olağanüstü performansıyla önde tamamladık: 40-37.

3. Periyot:
İkinci yarıya Darrel Mitchell ile son derece hızlı başlayıp art arda sayılar bulduk. Bu oyuncuya Fatih ve Fitch de katkı yapınca 12-3’lük seri yakalayıp skoru 52-40’a taşıdık.

Önce Barış Güney, ardından da Fatih’in 4 faule ulaştığı bu dakikalarda, iki takım da fazla sayı bulamadı. Beşiktaş Cola Turka’yı 11 sayıda tuttuğumuz bu periyotta Cemal’le sayılar bulup, Mitchell’ın üçlüğüyle son çeyreğe 13 sayı önde girdik: 61-48.

4. Periyot:
Top kayıplarımızın had safhaya ulaştığı son bölümde, Tufan’ın üçlükleriyle üstünlüğümüzü koruduk. Yüksek presle farkı eritmeye başlayan siyah beyazlılar ise kenardan gelen Levent Bilgin’le 3-14’lük seri yakalayıp bitime 2 dakika kala farkı 3 sayıya kadar indirdiler: 72-69.

Bu dakikada Mitchell’ın üçlüğüyle rahatlar gibi olduk. Ama devam eden top kayıplarımız, Erdal ile Barış Özcan’ın elinde kolay sayılara dönüştü ve fark 2 sayıya indi: 75-73.

Son derece çekişmeli hale gelen maçta bitime 40 saniye kala önce Mithat’ın, ardından da Denham Brown’ın çaldığı toplarla galip gelmesini bildik: 80-73.

Maçı 22 top kaybıyla tamamlayan Galatasaray Cafe Crown’da Darrel Mitchell, 22 sayı – 4 asist – 3 top çalma ile oynadı. Günün bir diğer yıldızı Tolga Tekinalp ise 14 sayı – 2 top çalma - 3 ribaund’luk performans sergiledi. İki oyuncumuz da 4’er top kaybı yaptılar.

Beşiktaş Cola Turka’da Erdal Bibo, 23 sayı – 5 ribaund ile takımının en üretken ismi oldu.

Tribünlerin tamamına yakınını doldurup takıma 40 dakika boyunca büyük destek gösteren taraftarlarımız, maçın ardından kendilerine tahsis edilen otobüslerle Galatasaray – Antalyaspor karşılaşması için Ali Sami Yen Stadı’na gittiler.
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Yari finale yukselmisiz, playofflarda. Su anda Efes yari finale kaldi. FB Dacka karsisinda 2-1 onde.
Beko BL Playoff | Beşiktaş Cola Turka: 81 - Galatasaray Café Crown: 88

Beko Basketbol Ligi Playoff Çeyrek Final Üçüncü Maçı'nda Beşiktaş Cola Turka’yı deplasmanda 88-81 mağlup eden Galatasaray Café Crown, 4 yıl aradan sonra Yarı Finale yükseldi.

Akatlar Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı, 44 - 44'lük eşitlikle sona erdi.

Çeyrek final serisinde evinde yaptığı ilk iki maçı 83-65 ve 80-73’lük skorla kazanan Galatasaray Café Crown, 3. maçı da kazanarak Beşiktaş Cola Turka karşısında seriyi 3-0'a getirdi ve Playoff’ta yarı finale yükseldi.

Galatasaray Café Crown, Beko BL Playoff Yarı Finali'nde Darüşşafaka - Fenerbahçe serisinin galibiyle karşılaşacak.

1. Periyot: 17-27
Devre: 44-44
3. Periyot: 63-67
Mehmet Marsan
Posts: 1946
Joined: Sun Oct 27, 2002 12:52 pm
Location: Washington D.C.

Post by Mehmet Marsan »

Daha once yazacaktim, firsat olmadi.

Hafta sonu tesadufen GS_BJK macinin son 10 dakikasini seyrettim. Hayatimda bu kadar kotu bir maca sahit olmadim. Yabancilardan yoksun BJK bayagi geride olmasina ragmen macin sonlarinda bizim garibanlari neredeyse yakaladi. Gariban diyorum cunku topu tutmakdan, yanindakine vermekden aciz Turk oyuncular takimda ki 2 Amerikalinin maci bunlari ise bulastirmadan almasini bekliyorlardi. Ilk 3 periodda nasil fark attiklarini Allah bilir.

Eger ligde 4-5 gelen takimlar boyle ise daha asigidakiler hic seyredilmez. Daha once FB ve Efes'i seyrederken hic garipsememisdim. Efes bizimkilere her mac 20 fark atar.
Selcuk Samli
Posts: 3563
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Yıldız Bayan Basketbol | Galatasaray Şampiyonluk Maçına Çıkıyor!

Galatasaray Yıldız Bayan Basketbol Takımı, Kastamonu'da devam eden Türkiye Şampiyonası'nda finale yükseldi.

Yarı finalde Bayrampaşa Sancak’ı 74-71 mağlup eden takımımız, bu sonuçla adını finale yazdırdı.

İl birincilerinin ve Beşiktaş ile Fenerbahçe gibi önemli takımların tek tek elendiği turnuvada kızlarımız, çekişmeli geçen yarı final maçında da olağanüstü performans sergilediler. Savunmada son derece başarılı bir görüntü sergileyen takımımız, Türkiye Şampiyonası’nın finalinde, TED Kolejliler’i eleyen Botaşspor ile eşleşti.

Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonası'nda final maçı, 13 Mayıs Pazar günü (yarın) yapılacak. Atatürk Spor Salonu'nda saat 12:00'de başlayacak final maçında Botaşspor ile Galatasaray, Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonluğu için mücadele edecek.

www.galatasaray.org
25-2025

nefvakfi.org
Selcuk Samli
Posts: 3563
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Yıldız Bayanlar'da BOTAŞ şampiyon!

Kastamonu'da düzenlenen Kulüplü Yıldız Bayanlar Türkiye Basketbol Şampiyonası'nın finalinde Galatasaray'ı 72-59 mağlup eden BOTAŞ,Türkiye şampiyonu oldu.

Bayrampaşa Sancakspor'u 73-60 mağlup eden TED Kolejliler de Türkiye üçüncüsü olurken, turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan BOTAŞ, kupa ve madalyasını Gençlik ve Spor Kastamonu İl Müdürü Yılmaz Emen'den aldı.

www.ajansspor.com
25-2025

nefvakfi.org
Selcuk Samli
Posts: 3563
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Beko BL Playoff | Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Cafe Crown

Beko Basketbol Ligi’nde playoff yarı final programı belli oldu.

Yarı finalde Galatasaray Cafe Crown, normal sezonu lider bitiren ve çeyrek finalde Darüşşafaka’yı eleyen (3-1) Fenerbahçe Ülker ile eşleşti.

Fenerbahçe Ülker’in 1-0 önde başlayacağı seride ilk maç, 14 Mayıs Pazartesi günü, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılacak. Saat 20:00’de başlayacak karşılaşma, e2’den naklen yayınlanacak.

Beko Basketbol Ligi Playoff Yarı Final Programı:

13 Mayıs 2007 Pazar
16:30 Efes Pilsen - Türk Telekom (Abdi İpekçi S. S. / NTV Canlı Yayın)

14 Mayıs 2007 Pazartesi
20:00 Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Cafe Crown (Abdi İpekçi S. S. / e2 Canlı Yayın)

15 Mayıs 2007 Salı
19:00 Efes Pilsen - Türk Telekom (Abdi İpekçi S. S. / e2 Canlı Yayın)

18 Mayıs 2007 Cuma

20:00 Galatasaray Cafe Crown - Fenerbahçe Ülker (Ahmet Cömert S. S. / NTV Canlı Yayın)

19 Mayıs 2007 Cumartesi
14:00 Türk Telekom - Efes Pilsen (Ankara Atatürk S. S. / NTV Canlı Yayın)

Serilerin uzaması halinde:

21 Mayıs 2007 Pazartesi
Türk Telekom - Efes Pilsen (Ankara Atatürk S. S.)

22 Mayıs 2007 Salı
Galatasaray Cafe Crown - Fenerbahçe Ülker (Ahmet Cömert S. S.)

25 Mayıs 2007 Cuma
Efes Pilsen - Türk Telekom (Abdi İpekçi S. S.)

26 Mayıs 2007 Cumartesi
Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Cafe Crown (Abdi İpekçi S. S.)

www.galatasaray.org
25-2025

nefvakfi.org
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Fenerbahce-Galatasaray'i 69-64 yenerek playoff'da finale yukselmis. Finalde Efes PIlsen ve Telekom'dan biri ile karsilasacaklar.
Can Baysan
Posts: 464
Joined: Fri Oct 07, 2005 1:22 am
Location: Ankara

Post by Can Baysan »

Galatasaraylı taraftarlar yönetici dövdü

Harun Muslu bildiriyor 18 Mayıs 2007
Beko Basketbol Ligi yarı final serisi maçında Fenerbahçe Ülker'e yenilerek elenen Galatasaray taraftarları, iki Galatasaray yöneticisine saldırdı.

Beko Basketbol Ligi yarı final serisi maçında Ahmet Cömert Spor Salonu'nda Galatasaray'ı 69-64 yenen Fenerbahçe Ülker, seride durumu 3-0 yaptı ve adını finale yazdırdı. Fenerbahçe Ülker'in rakibi Türk Telekom-Efes Pilsen serisinin galibi olacak.

MAÇ BİTİMİNDE OLAY ÇIKTI

Müsabakanın bitiş düdüğüyle birlikte sarı kırmızılı taraftarlar, Galatasaray Futbol Şubesi sorumlusu Fatih Gökşen ve yönetim kurulu üyesi Atilla Kınay'a saldırdılar. Gökşen'in koruması ve şoförü araya girerek olayların büyümesini önlerken, her iki yönetici güvenlik güçleri eşliğinde salondan çıktı.


Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdirle de uslanmayanın hakkı kötektir.

Bizdeki ciğeri beş para etmez yönetici müsvettelerini, bir yönleriyle Başbakan R.Tayyip Erdoğan'a benzetiyorum...

Hangi yönleriyle?..

Hatırlamanız uzun sürmez; geçenlerde cumhuriyetperverlerin Tandoğan'a aktıkları dev mitingi "Bindirilmiş kıtalar" diyerek sözümona hafifsemiş, alaya almıştı RTE... Bununla yetinmemiş; Cumhurbaşkanı'nın, Genelkurmay'ın, yargının haklı uyarılarını gözü dönmüş bir güç sarhoşluğu tesiriyle kulak ardı etmişti.

Sonuç: 27 Nisan'da muhtırayı yiyince, basının birçok kalem erbabı Başbakan'ın demokratik mecralardan yükselen uyarı anonslarını dikkate almadığından ötürü son tahlilde asker duvarına tosladığı konusunda birleşmişlerdi.

Bizim yöneticilerin aymazlık ve vurdumduymazlıkla bezeli kulüp yönetim tarzı da bana 150 km ile otobanda sürat yapan bir umarsız şoförün önüne geçilmez kaderini yaşamasını, yani bariyere çarpıp arabasıyla topyekün vücudunu dağıtmasını hatırlatıyor...

Taraftarın ve basının artık kronikleşmiş isyansı yakarışlarına karşı üç maymunu oynayacaksın, "Haklarıdır tabii, protesto etsinler" deyip "ben kendi işime bakarım, yollar yürümekle aşınmaz" mecazlı yollarına dalacaksın, taraftarı gazetelere ilan verecek çılgınlık noktasına getireceksin...

İşler çığrından çıktı bir kere; kitleler, adaleti tanzim edecek nesnel muhatabı bulamadıkları vakit, cezayı kendileri kesme yoluna gidiyor; eşyanın tabiatı bu...

Bazıları çıkıp diyeceklerdir ki: "Batı'ya açılan pencere"ye yakıştı mı şimdi bu?

Oysa o köklü müesseseye yakışmayanlar sıralamasında bazıları var ki, ayaktakımını da çapulcuları da sollar. Galatasaray bu adamları taşımak zorunda değil.

Bugünkü basketbol müsabakasının ardından yaşananlara isim koymak gerekirse: Al sana taraftar muhtırası! Siz başka türlüsünden anlamazsınız.
Liseli vardı ya ah o liseli...
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Can Baysan wrote:Galatasaraylı taraftarlar yönetici dövdü

Harun Muslu bildiriyor 18 Mayıs 2007
Beko Basketbol Ligi yarı final serisi maçında Fenerbahçe Ülker'e yenilerek elenen Galatasaray taraftarları, iki Galatasaray yöneticisine saldırdı.

Beko Basketbol Ligi yarı final serisi maçında Ahmet Cömert Spor Salonu'nda Galatasaray'ı 69-64 yenen Fenerbahçe Ülker, seride durumu 3-0 yaptı ve adını finale yazdırdı. Fenerbahçe Ülker'in rakibi Türk Telekom-Efes Pilsen serisinin galibi olacak.

MAÇ BİTİMİNDE OLAY ÇIKTI

Müsabakanın bitiş düdüğüyle birlikte sarı kırmızılı taraftarlar, Galatasaray Futbol Şubesi sorumlusu Fatih Gökşen ve yönetim kurulu üyesi Atilla Kınay'a saldırdılar. Gökşen'in koruması ve şoförü araya girerek olayların büyümesini önlerken, her iki yönetici güvenlik güçleri eşliğinde salondan çıktı.


Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdirle de uslanmayanın hakkı kötektir.

Bizdeki ciğeri beş para etmez yönetici müsvettelerini, bir yönleriyle Başbakan R.Tayyip Erdoğan'a benzetiyorum...

Hangi yönleriyle?..

Hatırlamanız uzun sürmez; geçenlerde cumhuriyetperverlerin Tandoğan'a aktıkları dev mitingi "Bindirilmiş kıtalar" diyerek sözümona hafifsemiş, alaya almıştı RTE... Bununla yetinmemiş; Cumhurbaşkanı'nın, Genelkurmay'ın, yargının haklı uyarılarını gözü dönmüş bir güç sarhoşluğu tesiriyle kulak ardı etmişti.

Sonuç: 27 Nisan'da muhtırayı yiyince, basının birçok kalem erbabı Başbakan'ın demokratik mecralardan yükselen uyarı anonslarını dikkate almadığından ötürü son tahlilde asker duvarına tosladığı konusunda birleşmişlerdi.

Bizim yöneticilerin aymazlık ve vurdumduymazlıkla bezeli kulüp yönetim tarzı da bana 150 km ile otobanda sürat yapan bir umarsız şoförün önüne geçilmez kaderini yaşamasını, yani bariyere çarpıp arabasıyla topyekün vücudunu dağıtmasını hatırlatıyor...

Taraftarın ve basının artık kronikleşmiş isyansı yakarışlarına karşı üç maymunu oynayacaksın, "Haklarıdır tabii, protesto etsinler" deyip "ben kendi işime bakarım, yollar yürümekle aşınmaz" mecazlı yollarına dalacaksın, taraftarı gazetelere ilan verecek çılgınlık noktasına getireceksin...

İşler çığrından çıktı bir kere; kitleler, adaleti tanzim edecek nesnel muhatabı bulamadıkları vakit, cezayı kendileri kesme yoluna gidiyor; eşyanın tabiatı bu...

Bazıları çıkıp diyeceklerdir ki: "Batı'ya açılan pencere"ye yakıştı mı şimdi bu?

Oysa o köklü müesseseye yakışmayanlar sıralamasında bazıları var ki, ayaktakımını da çapulcuları da sollar. Galatasaray bu adamları taşımak zorunda değil.

Bugünkü basketbol müsabakasının ardından yaşananlara isim koymak gerekirse: Al sana taraftar muhtırası! Siz başka türlüsünden anlamazsınız.
Hiçbirşey GS yöneticisini dövmeyi haklı gösteremez kusura bakma. Yönetim kuruluna gıcık olmak, canaydın'dan zerre kadar hoşlanmamak ve protesto etmek hakları olabilir ama kimsenin kimseyi dövmeye kalkmaya hakkı yok.

Bunun adı muhtıra değil olsa olsa "taraftar çapulculuğu" olur.

GS yönetimini çok eleştirdim ama sanrım enbaşta taraftarı eleştirmek lazım.

Ben yönetici dövmeye kalkanlara taraftar diyemem.Onlar taraftarsa ben taraftar değilim..

Bu işi yapan herifleri bence herkesin ayıplaması lazım. "yönetim gitsin" diye bu taraftar bozuntularını kimse haklı göstermeye kalkmasın..

Ben ligi 4. tamamlayan basketbol şubesinin başarılı olduğunu düşünüyorum. Ülker Fenere verdiği parayı GS'a verseydi GS'da şampiyon olurdu.GS'a verilen 1,5 milyon euroyla bu kadar oldu.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Can Baysan wrote:Galatasaraylı taraftarlar yönetici dövdü

Harun Muslu bildiriyor 18 Mayıs 2007
Beko Basketbol Ligi yarı final serisi maçında Fenerbahçe Ülker'e yenilerek elenen Galatasaray taraftarları, iki Galatasaray yöneticisine saldırdı.

Beko Basketbol Ligi yarı final serisi maçında Ahmet Cömert Spor Salonu'nda Galatasaray'ı 69-64 yenen Fenerbahçe Ülker, seride durumu 3-0 yaptı ve adını finale yazdırdı. Fenerbahçe Ülker'in rakibi Türk Telekom-Efes Pilsen serisinin galibi olacak.

MAÇ BİTİMİNDE OLAY ÇIKTI

Müsabakanın bitiş düdüğüyle birlikte sarı kırmızılı taraftarlar, Galatasaray Futbol Şubesi sorumlusu Fatih Gökşen ve yönetim kurulu üyesi Atilla Kınay'a saldırdılar. Gökşen'in koruması ve şoförü araya girerek olayların büyümesini önlerken, her iki yönetici güvenlik güçleri eşliğinde salondan çıktı.


Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdirle de uslanmayanın hakkı kötektir.

....
Demek E$kiyalik ile bu i$ler hal olacak? GS bu seneki kadrosu ile basket liginde bundan iyi bir yer de olma durumu var mi idi? Elbetteki yoktu. FB gecen sene Lige el koymu$ bir takimla birle$ti. Sonuc gayet normal. Ha basket icin aldiklari parayi futbol $ubesinin kicina sivadilar denecekse eger, ne yapacaklardi peki demek lazim bu borc girtlagi a$mi$ durumda.

Kaba kuvvet bu cagda hicbir $eyi hal etmez. Saldirganlarin hicbir ozuru yok. Bugun doven yarin oldurmege kalkar. Boyle bir $eyi tasvip etmem mumkun degil. Burayi takip edenlerin cogunlugununda bu $ekilde du$undugunu biliyorum. Boyle oldugunu bilmesem burada i$im ne zaten.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Post Reply