Gelelim konuya.. Bu adamı daha önce de gördük, ben o sene hemen hemen tüm maçları tribünde takip ettim.. Bu adamın ne olduğunu, neler yaptığını az çok hatırlıyorum..
Daha önce de yaptıklarını uzun uzun yazdım.. http://www.cimbom.org/forum/viewtopic.p ... ght=#63158 Burada uzun uzun yazıyor.. Sen o zaman Kalli büyük hoca diye yazdın.. Hala da bir hata bulamıyorum diyorsun futbolcularda geziniyorsun..
Şu Antep maçında bile adamın yaptkları ortada.. Sırf kendi transferi diye Bouzid i ön libero oynattı takımda son maçlarda gayet iyi oynayan Mehmet Topal, yine başka bir önlibero M.Güven hatta Barış varken.. Bize bu adamın stoper + sagbek diye alındığı söylendi.. Hadi önlibero özellikleri gördü diyelim, 4-5 aydır denemedi bu maçta denemek istedi, peki 60 dakika Antep tek kale oynarken başta Bouzid tüm orta saha hiçbirşey yapamazken ne yaptı Kalli?.. İzledi.. Gol yiyene kadar bekledi.. Adam olanın bitenin farkında değil..
Daha öncede yazdım 'sanırım üşüyor, maçda olup bitenin farkında değil' diye.. Belli evreleri vardır her hastalığın.. Bunlar hastalığın başlangıç belirtisi olamaz mı?..Ya da bunama belirtisi değilse bile bir anormallik yok mu adamın yaptıklarının?.. Yaşı sebebiyle zorluklar yaşıyor, bu düzeyde çalışmaya performansı yetmiyor olamaz mı?..
Maçtan sonra 'ben gidişattan, oyundan memnunum' gibi birşeyler zırvalamış.. Şu an GS lı olupta gidişattan memnun olan bir o bir de sen varsın heralde..
Ben Kalli nin neler yaptığını görmüş biri olarak bu seneki transferlerini, abuk sabuk demeçlerini, yerli yersiz konuşmalarını, oyuncu tercihlerini, değişikliklerini, dengesiz disiplin uygulamalarını, oyuna müdahale etmeyişini izlerken aklıma başka birşey gelmiyor.. Bir insan takımının kötü gitmesi için uğraşsın, kendi kariyerini tehlikeye atacak şekilde.. Ya ruh hastasıdır ya da başka bir şey.. Ruh hastası olmadığına göre başka birşey var.. O başka birşey de Alzheimer başlangıcı olabilir..
Şimdi ligin yenilmez lider takımın hocası deniyor, yeni oyuncular var deniyor, takım zamanla oturacak deniyor.. Yahu oturan takım gitgide daha kötü oynar mı?.. Bu sene iyi oynadığımız maç adedi bir elin parmaklarını geçmez.. Biraz şans biraz hakem hataları sayesinde lideriz.. Avr da ise sıradan bir takımız.. Acaba Helsinborg u yener miyiz, Kalli bir saçmalık yapar mı derdindeyiz.. Sanki Barça ile maçımız var..
Neyse ben tribünden geldim, eski GS lıyım.. Bu oyunuda iyi kötü 15 sene kadar türlü düzeylerde oynadım.. Az çok anlarım..
Geleceğim nokta şu, forumda enteresan bir şekilde bir grup kurmuşunuz, aranıza yeni gelen kişi biraz aykırı, biraz iddialı yazıyorsa, düşüncelerini biraz sert yazıyorsa, ona karşı bir cephe oluşuyor sanki.. Benim bir konuda ciddi şüphelerim var ve bunu açık açık, sebepleriyle yazıyorum.. Ben de bilirim ortalama yazı yazmasını, Kalli ye Ümite, Hakan a giydirmesini.. Yadıklarım sebebiyle belki ilerde komik duruma düşeceğim ama cesaretle inandığımı düşündüğümü kıvırtmadan yazıyorum.. Kaç kişi aklı sıra haddimizi bildiriyor, makarasını yapıyor.. Kime nasıl cevap yetiştireceğimi şaşırıyorum..
Ama konu mesela Hakan Şükür olunca atış serbest, çünkü adamın hayat tarzı farklı.. Ve ya yazan mesela forumun ağır abisi olunca istediği tonda, hakarette yazabilir.. Hatta bundan başlıkta yapabilir herkesin göreceği biçimde..
İşin bir de şu yönü var, iyi kötü bir yorumum bir fikrim var, ama bana cevap yetiştirenin yaşananlara bir açıklaması yok.. Sadece şaşkın, sinirli.. Bir de Ufuk 'kendimi haklı sanırım' kaygısıyla cevap vermiş.. Yahu haklı değilsem Kalli gelecek haftalarda zaten beni utandırır.. O zaman siz de rahat rahat makarayı yaparsınız.. Peki sen ne diyorsun daha geçen hafta 'büyük hoca' yaptığınız adama.. Onu yaz..
Espriler yapılmış.. Hayır biraz komik olsa, severim aslında yaratıcı şeyleri.. Her neyse..
Size ne öğretilmiş bilmem de Kalli mümkünse kendince birşey uygulamasın.. Herkesi yerine koysun fazla da karışmasın..Aklı selim GS ı duzlege cıkarır, UEFA gruplarına 1. olarak cıkmayı kovalarız, ligde yolumuza favori konumunda devam ederiz. Macera bizi gercek maceraya surukler. Kalli ban ogretilen ve her zaman tavsiye edilen KISS ı uygulasın yeter!
Neyse uzattım kusuruma bakmayın.. Ben böyle yazarım.. Sizler gibi değil.. Belli ki genel bir rahatsızlık yaratıyorum.. Biraz ara versem iyi olacak.. Cengiz abi uyum sorunu yaşayanlar zamanla gider dediydi, haklıydı, futbol bilgisi olarak olamaz da ortama uyum sorunum var galiba.. Benim de keyfim kaçtı, keyifsiz yazmanın da gereği yok.. Kalli büyük hocalık yaparsa zaten sorun yok paslaşmaya devam edersiniz çeşitli komikliklerle, saçmalamaya devam ederse ki edecek aklınıza yazdıklarım gelsin..
Vaktinizi aldım, yazdıklarını okumaktan büyük keyif aldığım Ali Gürsel başta olmak üzere herkese sevgiler..