Mehmet Gorgen wrote:G.Saray gelecek sezon için teknik direktör arayışlarını sürdürürken, 2 gün önce Maraton.Com.Tr'de yayınlanan Michael Laudrup'a teklif yapıldığı haberi, Danimarkalı teknik adamın menajeri Bayram Tutumlu tarafından doğrulandı.
İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Getafe'de görev yapan teknik direktör Michael Laudrup'un menajeri Bayram Tutumlu, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın, kendisinden Danimarkalı teknik adamı istediğini söyledi.
Bayram Tutumlu, Michael Laudrup'un dünyadaki tek menajerinin kendisi olduğunu belirterek, ''Adnan Polat, beni 1 hafta önce ve 2 gün önce olmak üzere 2 kez telefonla aradı ve Laudrup'u istedi. Ben de elimden geleni yapacağım'' dedi.
Adnan Polat ile arkadaş olduklarını ifade eden Tutumlu, ''Başkan bana telefon ettiğinde, Laudrup'u futbolcuyken transfer etmek istediğini, ancak bunu gerçekleştiremediğini, şimdi teknik direktör olarak almak istediğini söyledi. Ben de elimden geleni yapacağımı söyledim. Şu anda 10'dan fazla kulüp Laudrup'u istiyor'' diye konuştu.
Laudrup'un Getafe ile sözleşmesi bulunduğunu, ancak sezon sonunda bu takımda kalma olasılığının düşük olduğunu savunan Tutumlu, ''Laudrup'un, lig sonuna dek Getafe'den başka birşey düşünmeye zamanı yok. Şu anda UEFA Kupası çeyrek final ilk maçında FC Bayern Münih ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak umutlarını sürdürdüler. Kral Kupası'nda final oynayacaklar ve ligde mücadelelerine devam ediyorlar. Laudrup'un, Galatasaray'ın teklifinden haberi var. Galatasaray'ın çok büyük kulüp olduğunu söylüyor ama sezon sonunun beklenmesi lazım'' dedi.
"HEM EĞİTİMCİ, HEM YARIŞMACI HOCA"
Polat, yeni teknik direktör arayışlarıyla ilgili de açıklama yaparak, "Michael Laudrup ile görüştüm. Açık konuşmak gerekirse kendisinin Türkiye'ye gelişi konusunda çok fazla ümitli değilim." dedi.
Gazetelerde birçok teknik adamın isminin geçtiğini kaydeden Polat, "Medyaya 100 isim söylerseniz 3-4 tanesinin tutmamasına imkan yok. Michael Laudrup bunlardan biriydi. Bu konuda menajer Bayram Tutumlu ile de görüştüm ama ben medyaya bu konuda açıklamalar yapacağını hiç beklemiyordum. Açık konuşmak gerekirse kendisinin Türkiye'ye geleceği konusunda çok fazla ümitli değilim, zaten kendisi Getafe'de şu anda son derece başarılı ve büyük kulüpler de ona talip. Bu tip yeni çıkış yapan genç antrenörlerin tercih ettiği ülkeler İtalya, İspanya ve İngiltere oluyor" diye konuştu.
- Bayram bey, Laudrup sizin temsil ettiginiz teknik adamlardan biriymis. Kendisini GS'da gormek isteriz.
- Olabilir Adnan Bey. Fiyati sudur.
- Kendisiyle gorusme imkanim olur mu?
- Hay hay Adnan Bey.
- Yanliz bu aramizda kalsin, olmayacak bir seyse kamuoyunun duymasina gerek yok
- Tabii anliyorum Adnan Bey. Aramizda kalacagindan supheniz olmasin.
Simdi Bayram emmi dusunur. Laudrup'un sozlesmesi devam ediyor. Adamin taliplisi cok. GS'da tazminat verecek para yok. Yani bu isin olmasi cok az ihtimal. En iyisi mi bunu haber olarak satip bir kac lira kazanmali.
- Sansal abi ben bayram. Elimde muhtesem bir haber var. Birebir Adnan Polat'in agzindan GS'in ilgilendigi hocayi biliyorum. Beni arayip sordular.
- Peki Bayram maratona telefonla canli baglanip bunu aciklar misin?
- Tabii abicim. Fiyati 10 bin dolar. Hesabima para yatar yatmaz sizi telefonla ararim.
Maraton bu arada AZ SONRA diye alt yazilarla milleti galeyana getirir. Haber verileceginden tam 5 dakika once bir suru reklam gecer. Ligtv nin sitesine yuzbinlerce hit gelir. Sansal'in Bayram'a verdigi 10 bin yesil devede kulak kalmistir. Bayram mutludur, Sansal mutludur, cark doner. Bizim kulagi burnunda Adnan baskan cerez olmustur. Ama ne yapsin, resmi menecerine guvenemezse kime guvenecek?
Futbolcular sahtekar, menecerler sahtekar, hakemler sahtekar, federasyon sahtekar, yoneticiler sahtekar, basin ve medya sahtekar. Yala yut, temiz Turkiye'min pisligini sabaha kadar.
Ozan Ersoy