:D:D
Turkiye ligini takip eden herhangi bir GS veya BJK taraftarinin FB'nin Avrupa'da gectigi turlara sevinmesine
olanak yok. Var diyen hem kendini hem de okuyanlari kandirip samimiyetsizligin en guzel ornegini sergiliyor demektir. Ha hic bir maci izlemiyorsaniz, milliyetci duygularla saf saf "aman ne guzel tur atliyorlar ulke puani artiyor" diyebilirsiniz. O da cahilligin bilmeden konusmanin getirdigi bir saflik.
Ha egriye egri dogruya dogru. GS UEFA sampiyonu oldugu CL'de ceyrek final oynadigi senelerde bugun sahada oynanan tiyatronun bir benzeri oynaniyordu. O yuzden FB ve BJK taraftarinda GS nefreti olustu, onlara Barcelona, Juventus, Real formasi giydiren olay bunun aynisiydi. Ama dun kizanlar bugun tribunde gobek atmakla mesguller. Niye? Kacta kaci bugunku maci ayiplayacak? % 1? O da belki. Kacta kaci "ulan kac sene sizden ve TFF'dan cektik, biraz da siz cekin" diyecek? %99'u.
Yani olay hakkaniyet istemek degil, her turlu avantajin, kayirmaciligin, eyyamin, ahlaksizligin, serefsizligin bizim leyhimize islemesini istemek.
Bu yuzden de bir adim gitmiyor ulke iste. Dunya kulubu falan filan fismekan, tatli ruyalar. Sadece futbol degil her konuda boyle. Efendim ulkeyi yoluyorlar, hortumluyorlar. Tamam gel duzelt o zaman. Hop biz geldik, biraz da biz yolalim. E ama ben keriz miyim?
Ozan Ersoy