TSL 9.Hafta:GS-G.Antepspor 3-1(Kewell, Lincoln,Arda)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

Macin son 10 dk sini araliklarla izleyebildim. Benim sansima mi nedir iki pozisyon oldu, ikisinde de Emre Asik icinde. Ilk pozisyonda yine kaleci ile bana gore antlasmazliklari vardi, rakip forvet kafayi vurdu. Yorumcular kaleci hatasi diyorlar. Birde diger bir goz ile seyredin bre kardesim. De Sanctis ile Emre arasinda ciddi bir uyumsuzluk var, kalecimiz Emre ile rakip oyuncu mucadele etmege ve ozellikle birebir kaldiklari zaman kalesini terk ediyor. Servet ve Meira ile boyle bir uyumsuzlugu yok.

Ikinci pozisyonda Emre calimi yedi ve yerde kaldi. Bu tur icerikte hem Meira nin hem Servet in yiginla pozisyonu gosterilir.

Emre nin profesyonelligine lafim yok, gorev adami. Bununla birlikte kalecimiz ile bence gozle gorulur ciddi bir uyumsuzluklari soz konusu. Hem Benfica hem derbi oncesi tek korkum bu.

Mehmet Topal in iyilesip on liberoda gorev almasi ve Meira nin defansa girmesi iyi olacak. Ayhan, Topal ve Meira ucgeninden hem kanatlara hem araya daha iyi toplar atilacagini bekliyorum. Bu uclu kendi arasinda topu iyi ve verimli dolastirip set oyunu daha iyi ve organize kurmamizi saglayacaklar.

Emre ve Servet, onlerinde Meira nin defansif oyuna katkilari ve verimlilikleri tartisilir. Emre veya Servet ten biri Meira kadar ayagina hakim olabilse bence takimin defansif gucu, oyunu daha organize kuracagimiz, topu daha cok ayaklarda dolastiracagimiz icin artacak.

Servet in stoper partneri ve onlerindeki iki on libero topu oyuna ne kadar verimli ve etkili sokuyorlar buna biraz daha odaklanmamiz lazim. Meira gibi ayagi duzgun bir adami defansa alabilir, onune iki iyi on libero vasifli oyuncu monte ederbilirsek ben takimin defansif yonunun cok daha guclenecegini dusunuyorum.

Bir ornek daha vereyim; Mehmet Guven nin forumda elestirilmesinin bir nedeni gorev aldigi pozisyonda topu iyi ve gerektigi kadar verimli kullanamamasi. Yaninda Ayhan arkasinda Meira gibi bir stoperle daha verimli olacaktir. Hatirlayin, PAF larda yaninda hucuma donuk Oguz, hemen arkasinda stoperde ise ayagi duzgun ve oyunu kuran Anil ile oynuyordu.

Yazilan yorumlar takimin ozellikle ilk yari akilli ve guzel oynadigini belirtiyor, buna sevindim. Konsantre olduklari surece kadromuzun hemen her maca favori cikacagini ve geregini yapabilecegini dusunuyorum.

Benfica maci icin Emre-Servet ve onlerinde Meira -Ayhan formatina alternatif Servet-Meira ve onlerinde Ayhan -Guven deneyebiliriz. cikmaktansa
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Salih Bora
Posts: 785
Joined: Thu Jun 14, 2007 10:47 pm

Post by Salih Bora »

Trabzonspor maçından itibaren başlayan bir iyileşme var takımda. Bu iyi.
Futbolda benim için üç önemli şey, hız, koşu ve prestir.
Galatasaray'da hız var. Topu ayağına alan, artık yan veya geri pas yapmak yerine kaleye dönüp dikine depar atabiliyor.
Ayrıca toplar ayaktan zamanında çıkıyor. Arda bazen harcasa da.
Takım presi konusunda tüm takımın isteği var ama Sabri, Ayhan ve Meira'nın baskıları çok etkili. Ama diğerleri de boş durmuyor. Lincoln bile rakibe basıp top çalabiliyor.
Çift ön liberolu sisteme geçmek çok doğru oldu.
Ve üçüncü olarak, topsuz alanda oyuncuların boş alanlara kaçması var ki bu da yapılıyor.
Ama... İçerdeki maçlarda durum böyle.
Deplasmanlarda aynı havayı yakalayamıyoruz.
Hele üç günde bir maç oynama temposuna takımımız alışabilmiş değil.
Olympiakos'u çok efor harcayarak yendik... Eskişehir'de pilimiz bitik.
Hafta arası Ankaraspor'la oynadık... Bugüne geldiğimizde, 60. dakikadan sonra fizik olarak oyundan düştük.
Bu durum beni bir yönden düşündürüyor.
Malum, önce perşembe akşamı Benfica ile rakip sahada önemli bir maç oynayacağız. Üç gün sonra da Kadıköy'e gidiyoruz.
Birinci maçta herşeyimizi harcarsak, Kadıköy'de özellikle oyunun ikinci yarısında bizi sıkıntılı dakikalar bekleyebilir.
İçinden çıkılması zor bir durum.
AYRILMAZ İKİLİ
Omer K. KOCAOGLU
Posts: 373
Joined: Sun Feb 27, 2005 7:07 pm
Location: Pittsburgh,PA--Bursa

Post by Omer K. KOCAOGLU »

Macin sadece ilk yarisini izleyebildim.
Gaziantep Trabzon'a karsi oynadigi iki mac acikcasi gozumu korkutmustu.Ancak macin ASY'de olmasi Gaziantep her ne seviyede formda olursa olsun ibreyi bayagi bizden yana ceviriyordu.
Aslinda boyle 1-2 hafta carpici sonuclar alan takimlarla ozellikle ASY'de oynamak korkutmamasi lazim.Cunku bu sonuclar takimlarin istahini aciyor,havaya sokuyor.Daha bir acik futbol oynuyorlar.Tabii bu hatanin farkina varana kadarda is isten gecmis oluyor.
Soyledigim gibi sadece ilk yariyi izleyebildigim icin (tekrarini yakalarim umidiile eve kostum.Ama Maraton'dan sonra Kayseri-BJK maci basladi.Herhalde daha sonra tekrari.) ikinci yari neler oldu neler bitti goremedim.Ilk yarida gordugum kadari ile gayet iyi idik.Kilit paslar yerini bulunca oynadigimiz futbolda dolayisiyla guzellesiyor.Ilk yarida kisa-uzun hemen hemen hepsi yerini bulunca pozisyon bulmakta da zorlanmadik.Cok daha farkli bitirebilcegimiz ilk yari ancak 2-1 bitti.
Arda'nin yaptigi ise sacmaliktan baska hic birsey degil.Dua etsin kart gormedigine.

Iki sorum var.3 golden 2'sinin ofsayt oldugu konusunda bir seyler duydum dogru mu?Tahmin ediyorum Kewell'in golu ve daha goremedigim Arda'nin golu icin konusuluyor.
Birde Kewell sakatlandi mi?Yoksa Benfica macindan umidi olmadiklari icin,FB'nin Alex icin yaptigi taktigimi kullaniyorlar?(Tahmin ediyorum sonucu belli maca Alex'i goturmeyip, bizim maca saklamak icin sakatlik mevzuunu cikardilar.)
Semih Nisanci
Posts: 30
Joined: Tue Oct 28, 2008 9:56 pm
Location: İstanbul&Sakarya

Post by Semih Nisanci »

Çok çok önemli bir galibiyet aldık.Beşiktaş'ın 3,Fenerbahçe'nin de 2 puan kaybettiği haftayı kayıpsız geçmek önemliydi ve ne mutlu ki başardık bunu.İki maçlık kötü gidişe de son verdik...

Arda,Lincoln,Kewell ve Ayhan maçın en iyilerindendiler.Özellikle Lincoln her hafta daha da etkili oluyor sahada.Benim için bu ülkedeki en yetenekli oyuncu..Aynı tarifeyi Kadıköy'de de görmek dileğiyle.. :)

Son olarak olağanüstü destek veren taraftarımıza da helal olsun.Bu yıl geçen yıllara göre çok daha iyi ve ateşli bir tribün var Ali Sami Yen'de.Sene başından beri bir çok maça gittim ama bugünkü atmosferi canlı yaşayamadığıma üzüldüm açıkçası...
el comandante Gheorghe Hagi!
Ozan Kaya
Posts: 535
Joined: Wed Sep 08, 2004 10:56 pm
Location: San Diego, CA

Post by Ozan Kaya »

Kewell'in bilegi cok kotu burkuldu. Ben sedyeyle cikar diye tahmin ediyordum ama uzerine 5-10 dakika daha kostu.

Umit topu Arda'ya vermeden once ofsayttaydi.
Guzel mac oldu. Defans pozisyon hatalarina girmeyip orta sahadan destek alirsa Benfica'yla dise dis mucadele ederiz.
Murat Fahrioglu
Posts: 1764
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:45 pm

Post by Murat Fahrioglu »

Ozan Kaya wrote:Kewell'in bilegi cok kotu burkuldu. Ben sedyeyle cikar diye tahmin ediyordum ama uzerine 5-10 dakika daha kostu.

Umit topu Arda'ya vermeden once ofsayttaydi.
Guzel mac oldu. Defans pozisyon hatalarina girmeyip orta sahadan destek alirsa Benfica'yla dise dis mucadele ederiz.
Rıdvan dun aksam, eger o top out atisindan geldiyse off side olmaz dedi. Oyle bir kural var mi? Tac atisindan off side olmaz biliyorum acaba bu da oyle bir kural mi. Bir de topa ne zaman vurulmus kameradan tam belli degil dedi onun icin yorum yapmak zor. (Bugunku yazisinda pozisyonun baslangici off side diyor??)
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

Murat Fahrioglu wrote:
Ozan Kaya wrote:Kewell'in bilegi cok kotu burkuldu. Ben sedyeyle cikar diye tahmin ediyordum ama uzerine 5-10 dakika daha kostu.

Umit topu Arda'ya vermeden once ofsayttaydi.
Guzel mac oldu. Defans pozisyon hatalarina girmeyip orta sahadan destek alirsa Benfica'yla dise dis mucadele ederiz.
Rıdvan dun aksam, eger o top out atisindan geldiyse off side olmaz dedi. Oyle bir kural var mi? Tac atisindan off side olmaz biliyorum acaba bu da oyle bir kural mi. Bir de topa ne zaman vurulmus kameradan tam belli degil dedi onun icin yorum yapmak zor. (Bugunku yazisinda pozisyonun baslangici off side diyor??)
kale atisi (goal kick), tac, ve kornerden gelen toplarda ofsayt olmaz diye yaziyor fifa laws of the game kitabindan. (zaten tanim geregi tac ve kornerden ofsayt olmasina imkan yok; ama kale atisi az bilinen birseydi sanirim)
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Kale atışından ofsayt olmaması diye bir kural varsa, ilginç olacak :D

Böyle bir kuralın garibime gideceği gerçeği bir yana, hakem eskileride şapa oturmuş olacak...

Sadece onlarda değil! Bu kuralın varlığı kesinleşirse şuraya bir rezalet listesi asmak lazım :D O kadar para kazandığın futbol işinin 3-5 kuralını bilmemek rezilliktir!
Ersin Taner
Posts: 308
Joined: Sun Nov 05, 2006 6:48 pm

Post by Ersin Taner »

O pozisyon aut değildi ama... De Sancis ceza sahası dışından vurdu topa...
Last edited by Ersin Taner on Mon Nov 03, 2008 1:31 pm, edited 1 time in total.
Soner Özaltındere
Posts: 360
Joined: Sat May 06, 2006 1:25 pm

Post by Soner Özaltındere »

Erken gelen iki gol rakibi tamamen şok etti ve kendilerine gelinceye kadar biz onlara bir gol de hediye ettik. O iki golden sonra bizde motoru rölantiya almıştık zaten. Dünki oynumuz çok mükemmel olmasa da idare etti işte. Bu turuncu formalarında uğuru mudur, nedir bunlarla oynayıca kötü top oynamıyoruz hakikaten. Haftayada gene turuncu formaları giysekte ena azından bu kadar oynasak bari....
Galatasaray,
imkansızı olağana çeviren ruh....
Serif Halimler
Posts: 470
Joined: Thu Oct 24, 2002 1:47 am
Location: Almanya<--izmir

Post by Serif Halimler »

Ismail Gezer wrote:Kale atışından ofsayt olmaması diye bir kural varsa, ilginç olacak :D

Böyle bir kuralın garibime gideceği gerçeği bir yana, hakem eskileride şapa oturmuş olacak...

Sadece onlarda değil! Bu kuralın varlığı kesinleşirse şuraya bir rezalet listesi asmak lazım :D O kadar para kazandığın futbol işinin 3-5 kuralını bilmemek rezilliktir!
Ismail böyle bir KURAL oldugu yaziyor bir sitede.
Ofsayt olamayan 3 tane Istisna siralaniyor
1. Tac atISI
2. köse atISI
3. Kaleci ATISI (rakibin Outa attigi toptan dogan kaleci atI$I.

Yeni bir$ey ögrendik.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Serif Halimler wrote:
Ismail böyle bir KURAL oldugu yaziyor bir sitede.
Ofsayt olamayan 3 tane Istisna siralaniyor
1. Tac atISI
2. köse atISI
3. Kaleci ATISI (rakibin Outa attigi toptan dogan kaleci atI$I.

Yeni bir$ey ögrendik.
Öğrendik ama bizim kalecinin vuruşu kaleci atışı değilmiş galiba :D
Serif Halimler
Posts: 470
Joined: Thu Oct 24, 2002 1:47 am
Location: Almanya<--izmir

Post by Serif Halimler »

Ismail Gezer wrote:
Serif Halimler wrote:
Ismail böyle bir KURAL oldugu yaziyor bir sitede.
Ofsayt olamayan 3 tane Istisna siralaniyor
1. Tac atISI
2. köse atISI
3. Kaleci ATISI (rakibin Outa attigi toptan dogan kaleci atI$I.

Yeni bir$ey ögrendik.
Öğrendik ama bizim kalecinin vuruşu kaleci atışı değilmiş galiba :D
O zaman attIgImIz gol ofsayt.
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Serif Halimler wrote:
Ismail Gezer wrote:
Serif Halimler wrote:
Ismail böyle bir KURAL oldugu yaziyor bir sitede.
Ofsayt olamayan 3 tane Istisna siralaniyor
1. Tac atISI
2. köse atISI
3. Kaleci ATISI (rakibin Outa attigi toptan dogan kaleci atI$I.

Yeni bir$ey ögrendik.
Öğrendik ama bizim kalecinin vuruşu kaleci atışı değilmiş galiba :D
O zaman attIgImIz gol ofsayt.
Hayır, çünkü geçen hafta ne öğrendik, ofsaytta olmak yetmiyor, ayrıca kaleciyi agresif şekilde davranma, dövme ya da tehdit etme ya da topu alarak en az beş rakibi çalımlama gibi aktif olma şartları var, şöyle biraz tehditkar olacak bir oyuncu aktif ofsaytta olabilmek için, külhanbeyi havasında, kanlı gözlerini devire devire rakibe bakacak, nara atacak falan, Eskişehir takımının yarısı ofsayttayken bunlardan hiç biri de Sanctis'e yumruk atmadıkları için pozisyonları pasif ofsayt olarak kaldı, geçen hafta bunu Fırat hocamız gösterdi, hocaların hocası Erman da doğruladı, ki bunlar ülkemizin en güzide hocalarıdır (bikinili arkadaşları ile beraber) o yüzden Ümit de ofsaytta değildi deyip çıkın işin içinden.

Şaka bir yana Ümit ofsayt idi, sanırım Arda'nın altı pas önünde formasından çekildiği pozisyona sayarsak hesap yine yerini bulur.

Ali
Last edited by Ali Gursel on Mon Nov 03, 2008 3:45 pm, edited 1 time in total.
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

Ali Gursel wrote: Şaka bir yana Ümit ofsayt idi, sanırım Arda'nın altı pas önünde formasından çekildiği pozisyona sayarsak hesap yine yerini bulur.

Ali
bulmaz. o pozisyonda bir de kirmizi kart var cikmayan.
Post Reply